View Full Version : 8.42 testowe zmiany
1. Testowo wprowadzone zostały dzisiaj zmiany w systemie blessów.
Maksymalnie można stracić 7% (wcześniej 10%) expa, każdy bless zmniejsza straty o około 1% tak więc mając 5 blessów stracimy 2,1% expa.
Dodatkowo jeżeli posiadamy wszystkie blessy to nie musimy posiadac AOL'a jednak prosimy przez jakiś czas nosić AOL ze względu na doniesienia o błędzie w wyniku którego blessy podobno mogą nie zadziałać. Podjęliśmy dzisiaj kolejna próbę naprawienia rzekomego błędu jednak pojawia się on tak rzadko, że ciężko sprawdzić co dokładnie go powoduje oraz czy wprowadzone zmiany rozwiązały problem.
2. maksymalna strata itemów, skilli, many - 7% (wcześniej 10%)
3. Hity w PvP zostały zmniejszone do 40% wartości hita w potwora.
4. Archdemon, Demstone, Demon zostały poprawione.
5. Fast Attack dla Palladyna
6. Ilość fragów została zmieniona, 5 - red skull, 8 - ban.
1st xd
1. Myślę, że w porządku, się zobaczy.
2..Bless=aol. Dobre posunięcie. Oby przeszło i działało sprawnie.
3. Niezbyt się namyśleliście i napracowaliście :o
4. Mamy nadzieję :)
5. Myślę, że to nic nie da.
5. Myślę, że to nic nie da.
A ja sądzę, że da gdyż wcześniej 400 rp uderzył z assasinki ~300 w ludzi co 2 sec, a teraz co 1 sec bd bił ~200 czyli 100 na +.
Przy zabijaniu Boss'ów i zwykłym expieniu może mieć to wielkie znaczenie.
#
Czekamy na dalsze zmiany
no prosze ładnie psujecie ten serwer 30% zmniejszacie ? faST ATAK PALKA? to są jakieś jaja bo nie po to robiłem knighta i wyskilowałem go bardzo dobrze żeby potem powiększono fast atak palkowi poprostu gratuluję może zróbcie exp x 999 i hity z sd za 8k to zamiast tych 35 osób online to będzie grał sam admin.
jestem na wielkie NIE!!!!1
dzięki mortiis ja już mówie good bye bo niema co jak tak w h*ja lecicie sobie że fast atak dla palków i to 30% zmniejszone to pozdro .Kończe grę bo niema co grać.Prujecie takimi zmianami serwer.
#up
Tylko czekałem na takiego posta.
#t
Nie gram na 8,42, ale dobrze, że coś tam zaczęliście robić w końcu.
Może ludzie w końcu przestaną pisać, że się 'opierdalacie' i zajmujecie tylko 7,6. :c
pozdro
#edit
6. Ilość fragów została zmieniona, 5 - red skull
Na 7,6 też tak powinno być! : X
myślę ze dobrze... lecz to nadal mało... zmniejszcie cenę sd by nowi gracze mogli zaczynać...
i można poprawić leczenie palladyna ;DDD bo 400 rp wykłada się od 2x 500 ed
Goatee 2.0
21-02-2011, 18:54
6. Ilość fragów została zmieniona, 5 - red skull, 8 - black skull.
I wtedy byłoby zajebiscie.
Zmiany jak najbardziej na +. Oby więcej takich informacji XD
Diduus v.0.2
21-02-2011, 18:54
W miare dobre pomysly,zobaczymy jak to bedzie wygladalo na servie :D
Darken Shadowbolt
21-02-2011, 18:58
no prosze ładnie psujecie ten serwer 30% zmniejszacie ? faST ATAK PALKA? to są jakieś jaja bo nie po to robiłem knighta i wyskilowałem go bardzo dobrze żeby potem powiększono fast atak palkowi poprostu gratuluję może zróbcie exp x 999 i hity z sd za 8k to zamiast tych 35 osób online to będzie grał sam admin.
jestem na wielkie NIE!!!!1
dzięki mortiis ja już mówie good bye bo niema co jak tak w h*ja lecicie sobie że fast atak dla palków i to 30% zmniejszone to pozdro .Kończe grę bo niema co grać.Prujecie takimi zmianami serwer.
To wypierdalaj stad idioto jebany na co jeszcze czekasz ? Hity w czlowieka sa 30 % hitow w potwora lamusie wiec zadne zmniejszenie o 30 %.
Zmiany jak najbardziej okej, tylko mogliscie jeszcze troche poprawic u palla sana ale to szczegol. Czekamy na dalsze ? :D
_
Down
A u knighta nie jest smieszny ? ogarnij typie
jeb sie lamusie fast atak u palka śmieszne i tyle
Myślę, że przyciągnie to część graczy ponownie na serwer. Trzeba testować, i czekać na wyniki oraz na liczbę graczy :)
Myślę, że przyciągnie to część graczy ponownie na serwer. Trzeba testować, i czekać na wyniki oraz na liczbę graczy :)
no ale bez jaj fast atak palkowi to bez sensu
.Vimpexx.
21-02-2011, 19:14
No, zmiany całkiem fajne, być może skończy się płacz, że Palladyn jest najsłabszą profesją na serwerze 8.42 ;]
Czekam z niecierpliwością na zmiany końcowe i dodanie Questów. ;)
Sherlock
21-02-2011, 19:17
Zmiany bardzo mi się podobają, można jeszcze zmniejszyć cenę run SD oraz UH, wtedy początkujący gracze będą mieli znacznie łatwiejszy start.
Belfus Adri
21-02-2011, 19:33
Zamiast marnego fast attacku,proponuje dodac pallkowi wieksze leczenie, bo tylko to mu może pomuc :)
19:32 Nuskei [344]: dobra lece nara;/ do nastepnego balansu za rok moze lekko poprawia leczenie z sana;p
Customize
21-02-2011, 19:40
Ładnie to się wszystko prezentuje.
Tego pallka może leczenie jeszcze podnieść o kilka %?? ;D
Jak narazie to najbardziej spodobał mi się fast attack pallka ;D
ek na 310 lvl bije we mnie na 32 lvl knight 290 z exori gran inne profesje też tak cienko poprostu to lipa te nowe zmiany. proponuje aby chociaż te hity pvp wróciły do starego punktu.
.Aqueete#
21-02-2011, 20:10
Zmiany bardzo mi się podobają, można jeszcze zmniejszyć cenę run SD oraz UH, wtedy początkujący gracze będą mieli znacznie łatwiejszy start.
Zgadzam się z tb ;d
@top
nie gram tam, ale zaloguję się i zobaczę ten server :D, Dobre zmianki panowie ^^, oby tak dalej ; D
jeb sie lamusie fast atak u palka śmieszne i tyle
Ogarnij dupe ...
EK ma fast atak to czemu Pall ma nie miec ??? OMG ...
Mis Push Upek
21-02-2011, 20:13
Przetestowałem zmiany na ~230 i ~340 paladynie.
Tylko 3 sugestie ode mnie:)
1. Lekko polepszyć exure san u paladyna.
2. Zmniejszyć cenę sd i uh.
3. Ewentualnie lekko osłabić poty ek.
White Nygas
21-02-2011, 20:18
Niech się wypowiedzą ludzie którzy tam grają.
Najbardziej podobają mi sie blessy. Jest bless nie ma aol'a. Jeżeli zmniejszyliście hity to zróbcie jakieś specjalne manasy żeby dawały po 300/400 many u ed/ms i mogą je używać tylko gdy maja pz a normalnych nie mogą gdy mają pz.
Niech się wypowiedzą ludzie którzy tam grają.
Najbardziej podobają mi sie blessy. Jest bless nie ma aol'a. Jeżeli zmniejszyliście hity to zróbcie jakieś specjalne manasy żeby dawały po 300/400 many u ed/ms i mogą je używać tylko gdy maja pz a normalnych nie mogą gdy mają pz.
PZ- Protection Zone... jaki sens używać manasek które dają mniej many jak się stoi w depo ;/
ogarnij nyga bo ci nie wychodzi ;/
@top
lepiej było jak hity pvp było 30% hitów w potworka ;DDD
Moon Red
21-02-2011, 20:49
No i gicior majonez teraz Grzyby moga sobie possac swoimi UE'kami, wiec zapraszam ich na sobote OB ANK.
Pozdrawiam.
Dobre zmiany ale za późno, nic nie dadzą , nie przyciągną graczy...
Primorac
21-02-2011, 21:42
Moim zdaniem bezsesnu te zmiany mogliby polepszyc u ek potka troche aby nie padal od arch i do tego polepszyc leczenie rp i ten fast attack ew mocniejsze uderzenia z assasinki
a teraz moim ms gowno zrobie i kazdy mi tez gowno zrobie bezsesns
Again q.q
21-02-2011, 22:29
Moim zdaniem bezsesnu te zmiany mogliby polepszyc u ek potka troche aby nie padal od arch i do tego polepszyc leczenie rp i ten fast attack ew mocniejsze uderzenia z assasinki
Zamknij jape i ciesz się że w ogóle coś tam robią. No to fajnie, teraz czekamy na poi/inq/oaka i gitarka :D
Down
No to widzę że mamy na forum odmieńca :/ Mnie tam natura obdarzyła kutasem, a że ciebie berłem to nie wiedziałem :/
Primorac
21-02-2011, 22:41
up
jedynie co mozesz to opierdolic berło ;/
gram synek troche dluzej i takie jest moje zdanie wiec ryjeq
White Nygas
21-02-2011, 22:51
PZ- Protection Zone... jaki sens używać manasek które dają mniej many jak się stoi w depo ;/
@top
Czeczen morda w dupe żryj kupe.
Jedz mi z dupy mów mi mistrzu.
Chodzi mi o Pekando downie jeden.
Darken Shadowbolt
21-02-2011, 23:20
@top
Dobry zjeb z ciebie, nie zrozumiales go to sie nie odzywaj. Przeczytaj cos 5 razy zanim sie wypowiesz ;c
Moim zdaniem lepiej było na 30%, niź 40%. Primorac wtedy bił po 600, a nie 700+...
Silvestem lecze się 2k, Primo sam biłeś 600... jeszcze 4 osoby i padam. Wystarczy trap, a nie combo ue. Przezywczaiłeś się do Apo War System- kto ma większy lvli ue to wyspamuje wszystko. Balans był dobry, brakowało leczenia u rp, ale to przyjdzie z czasem.
KRÓTKA ANALIZA MATEMATYCZNA DLA UŁOMNYCH
Hit Primoraca i Metaxy (2 największe na serwie) - ~700/650
Hit Akka/Grzyb- ~600
Hit Capone- ~650
Hit Splif/Chris Butcher/Madras- ~800 combo exori gran + miecz (mogą takie combo zrobić max 7x), exori + miecz ~500
Hit Silvest/Kitek/Wyrzynator/Sentezo/Ryba Kox- ~700 combo exori gran + miecz, a exori + miecz~400-450
Hit ~300-350lvl MS/ED ze średnim mlvl'em- ~ 400-500
Leczenie
ED/MS bez względu na lvl potują się po ~600, na hp 440 ed ze 119 mlvl'em leczy się 80% hp- więc nie jest źle..
Jak narazie RP na 400 lvlu i 35 mlvlu leczy się ~1600
Ek na 350-400 lvlu leczy się ~2k
Teraz zadanie specjalne- znów matma (wyjaśnie)
Zakładamy, że atakujący to 6 profesje magiczne z 400 lvlem i Hitami 450.
Combo na 2 sekundy wynosi 2700
Skoro 500 ed/ms ma ~15k many, odnawia ją 600 na sekunde to wychodzi tak.
Traci 1500 many na 2 sekundy (2700- 2x gmp/1200=1500)
Więc mana schodzi mu w ciągu 20 sekund, a później przed atakującymi ~2500hp z czego leczy się ~80% hp...
450 EK leczy się max 2,5k, ma ~9000hp
Traci więc ~200 hp na 2 sekundy... ciężko im będzie go zabić, ale to 450lvl, a nie 350 :)
420 RP (większego nie ma) leczy się 2k, ma ~4200hp... leczy się ~1600
Traci więc 1100hp na combo- śpi w ~5 sekund
TEORTYCZNY wykres najwyższych lvli... trudność zabicia nie jest mała, ale również nie wygórowana (nie tyczy się rp)... W 10 osób idzie już poprowadzić coś ala 'normalny war'
Było to nie jednokrotnie testowane i przemyślane.
Wcześniej płakali, że bije się za dużo i wszystko ed/ms spamują- teraz płacz, że biją za mało.
Na serwerze jest najmniej ms i rp, teraz powinni zacząć grać... na Archach się lepiej expi, a rp bedzie poprawiany. Profesje będą 'wyrównane'
ED/MS będą bić z dużej odległości i szybko expic
RP będzie bić z dużej odległości, ale będzie wolniej zdobywać doświadczenie
EK ciężko będzie zabić, jednak aby zadać obrażenia musi podejść bez pośrednio i expi wolniej niż ed/ms/rp
Szymon1922
22-02-2011, 00:03
Larusso wez juz zamilcz. w koncu cos sie ruszylo:))) fajne zmiany ale dokladnie przydaloby sie ulepszyc leczenie palka :)
TyruS aka Tyr'ek XD
22-02-2011, 01:12
ZROBCIE COS Z TYMI POTAMI, BO ŻEBY 300 MS/ED MANASOWAL SIE 600 TO ZENADA XDD DRUGA SPRAWA TO TO, ŻE W JEDNYM "VIALU" POWINNO BYĆ MAX 3 UZYCIA! Żeby ludzie nosili po 30k potow.... smieszne XD
@down
Aha Faktycznie, nie da się kogoś potować :f
@primo
Combo ue style, Co? nieogarze
Szymon1922
22-02-2011, 06:37
up
nie przesadzaj to ots poty sa okej ;p
Takie pytanie do was,
Jest sobie 80 ed/ms na utamie i potuje się po 600 i zaczyna go bić 250/300 ed/ms i bije po ~400 no może max 450 no i tu pojawia się pytanie, czy go ubije?
Bo jak nie to masakra ;<.
Jak dla mnie to poprzedni balans był ok, tylko rp bił za mało z mas sana , za słabo się leczył i można było mu dodać troche hp tak jak ek, żeby wykorzystywał to leczenie, a nie spadał na bułe.
Ten fast atak dla rp wdg mnie bezsensu, zwiększona liczba fragów do rs/ban ok, ale na starym balansie gdzie można było więcej zdziałać.
Fajnie, że po 3 latach pogarszacie magiczne, ale oki.
Zadowolony jestem jedynie z tego, że jest to testowy balans.
No i poprawione arche- super
Blessy-też ok
Podsumujmy przywrócić stary balans, dać lepsze leczenie dla rp, większe hity z mas sana i ewentualnie więcej hp o powiedzmy 3hp na lev + wyłączyć fast atak.
#do hejtera, który będzie chciał się ustosunkować do mojego posta w sposób niekulturalny- to jest moja opinia, i nie tobie ją oceniać lol2
Weise Finster
22-02-2011, 08:40
Wedlug mnie zaje*iscie! cieszmy sie z tych zmian ! ;D bo troche dziwnie wyglada server z samymi druidami -.-!
Moon Red
22-02-2011, 08:56
Takie pytanie do was,
Jest sobie 80 ed/ms na utamie i potuje się po 600 i zaczyna go bić 250/300 ed/ms i bije po ~400 no może max 450 no i tu pojawia się pytanie, czy go ubije?
Podsumujmy przywrócić stary balans, dać lepsze leczenie dla rp, większe hity z mas sana i ewentualnie więcej hp o powiedzmy 3hp na lev + wyłączyć fast atak.
#do hejtera, który będzie chciał się ustosunkować do mojego posta w sposób niekulturalny- to jest moja opinia, i nie tobie ją oceniać lol2
Kolejny raz pokazujesz swoj poziom IQ, udupili wam hity z ue i już płacz, dlaczego??
Ponieważ wy na warze only UE i spierdalanka na całego teraz trzeba ogarnąć sobie nowego commandera ktory wam to rozgra a nie "Lecimy ueueueuueue cofka na sqm, oki full mana?? lecimy ueueueueueueu na sqm'a"
Jest jeszcze cos takiego jak paral/RAS, DFA, TSZY??
Weise Finster
22-02-2011, 09:21
Kolejny raz pokazujesz swoj poziom IQ, udupili wam hity z ue i już płacz, dlaczego??
Ponieważ wy na warze only UE i spierdalanka na całego teraz trzeba ogarnąć sobie nowego commandera ktory wam to rozgra a nie "Lecimy ueueueuueue cofka na sqm, oki full mana?? lecimy ueueueueueueu na sqm'a"
wlasnie o to chodzi ;D beda teraz plakac albo wyzywac sie na innych bo nie beda mogli kozaczyc do konca ;P
lol, a u was metaxa/primorac to może nie ue stajl?
nie chcę się spinać, więc wyluzuje i napisze Ci o co mi chodzi.
A więc te hity są dla mnie żałośnie śmieszne,
Zobacz na innych otsach po ile biją postacie, nawet na rl mapach biją więcej,
w tym momencie tego otsa od innych nie różni nic no może żałosna mapka i o wiele mniej respów niżna innych. + pacc 10zł gdzie na innych otsach można grać za free,
zaraz ktoś napisze, "to idź na innego otsa", otóż nie.
tym postem co napisałeś nie udowodniłeś nic, wiesz jak mi się go czytało?
blablabla ue style ue style blablabla ue style.
Hity były przesadzone owszem ty grając alwin morem płakałeś, że za często padasz i poniekąd to rozumiem, przeczytaj to co napiasłem wyżej, jakby tak zmienili rp to by się nim o wiele lepiej grało.
Teraz Weise, to nie hity świadczyły o tym, że każdy wybierał ed tylko to, że expi w chuj szybko i soluje bossy.
offtop
Nie no po 3 latach zmieniać balans w nadziei, że przyjdą nowi gracze i będą kupować pacc, nie reklamując wgl serwera to jest beka, skąd mają wiedzieć, że zmienił się balans? przecież nie wchodzą już na to forum.
PS Napiszę to jeszcze raz 400 ms/ed nie ubije 80 ed/ms na utamie !
#Krsix, na arche się fajnie expi masz racje, ale resp jest i tak gorszy od kółka, piszesz, że ms teraz zaczną grać:
09:54 Primorac [507]: teraz ms to najwieksze gowno
09:56 Primorac [507]: jak ja teraz 100 ek nie upierdole solo porazka
09:59 Primorac [507]: zobacze co sie bedzie dalej dzialo
09:59 Primorac [507]: najwyzej opierdole chara
10:01 Primorac [507]: dopisz jeszcze to ms zawsze byl udupiony przy expieniu to teraz jeszcze przy pvp
10:02 Primorac [507]: bo ed bije lvl 40min 30min na staminie a ja 1h ; d
w sumie prawda, chodzi tylko o to zrownanie profesji.
Dobrze wiesz logest co ja moge pallkiem -.- NIC. jedyne to leczyc sie i czekac az jakis ms/ed da sobie spokoj (pod warunkiem ze nie przyjdzie kolejny i padam)
Dlatego wyżej napisałem co powinni u niego poprawić.
Chociaż z 2 str śmiesznie jest bo mnie we 2 na hp nie mogą złożyć ;)
lol tak sobie wyszukałem twoją postać i
http://www.armia.toproste.pl/player8x-collie%20weed.html
ty od żadnego ed nie padłeś, ty wgl nie padasz bo wgl się nie bijesz padasz od potworów to raz, a dwa jak kiedyś wbiłeś po mojego noobchara tym swojim rp i wbiłeś utame to śmiechłem i nie dziwie się, że padłeś,
rp +utama+ roftl
DOBRA W SUMIE TO MI SIĘ PODOBA NIE BIERZCIE TEGO POSTA CO NAPISAŁEM POD UWAGE XD
Weise Finster
22-02-2011, 09:59
w sumie prawda, chodzi tylko o to zrownanie profesji.
Dobrze wiesz logest co ja moge pallkiem -.- NIC. jedyne to leczyc sie i czekac az jakis ms/ed da sobie spokoj (pod warunkiem ze nie przyjdzie kolejny i padam)
Again q.q
22-02-2011, 11:02
NO *****, nie wytrzymam. W końcu dobry balans jest! Nie będzie że 500ms składa 150ek (już płacz primoraca). Nie będzie ue na ob ;) jeszcze niech Mortiis upnie apo do 8.5+ będzie war mode system itp : >
Fajnie jest XDd
jeszcze nowe respy dodacie i będzie git
+ questy
archdemony-lodowa,forsaken
demony-zamek,cyc,rox,kółko,ramiona
dorobicie z 1 porządny resp z arczami i będzie zajebiście
Bo ^ ogY [:
22-02-2011, 13:27
Udane zmiany wielki PLUS
Gropper Pally
22-02-2011, 14:15
Nie wiem czemu taki placz ze 400ms nie ubije 80ms na utamie. Ze by kogos ubic potrzebujesz kolegow, to nie cs ze 1 headshot i gosciu spi. Nie ma solo style w pvp!
Update okej tylko pallek sie za malo leczy.
Aha no i update za pozno ofc.
Gropper _/
Update spoko i właśnie o to chodzi żebyście nie ubijali low lvli sami, jeżeli już chcesz ubić to musisz zawołać kumpla a on dla 80-100 lvla leciec nie będzie.
Dobry up ale troszke za późno ale lepiej poźno niż wcale xD
No i gra z tego wszystkie znów tam zacznę grac haha ;d
Weise Finster
22-02-2011, 16:20
Questy nowe! pare dobrych respow! moze nowe mobki? ;> i BALANS! i bedzie gites!
Zamiast marnego fast attacku,proponuje dodac pallkowi wieksze leczenie, bo tylko to mu może pomuc :)
Tobie za to pomoze slownik.
#topic
To ten uptade na ktory czekalismy x miesiecy?
Tobie za to pomoze slownik.
#topic
To ten uptade na ktory czekalismy x miesiecy?
tobie za to okulary dziecko, pisze, ze to sa dopiero TESTOWE zmiany i to nie dość, ze nie wszystkie to jeszcze nie wiadomo czy tak zostanie
Primorac
22-02-2011, 17:34
Smieszni jestescie to uwazajac za uptade :S pfff
Assassin Mateusz
22-02-2011, 17:55
Wielki + za balans ! Szkoda, ze tak pozno.. ; d
Ja poprawilbym exura san pallkowi, bo dalej jest chyba najgorsza profa (z tego co zauwazylem na 300rp). ;)
Pozatym dodajcie resp jak kolko, zeby nie bylo ze ed robi 2/3x wiecej expa niz taki sam lvl ms i jeszcze war moda wgrajcie! ;0
Kumpel Armii
22-02-2011, 18:16
Co do zmian, to są one w porządku - aczkolwiek i tak czekamy na wersje 8.6!
Patrząc jednak na przemijający czas, ten "OGROM" wykonanej pracy śmieszy.
To tyle ode mnie.
i tak gówno robiłeś Xd. dobbra spia off
@top eleganco jest tylko lekko polepszcie lecznie u palka i elegancko all ! ;]
teraz już nie ma padania solo ms od ms ;]
Wielki + za balans ! Szkoda, ze tak pozno.. ; d
Ja poprawilbym exura san pallkowi, bo dalej jest chyba najgorsza profa (z tego co zauwazylem na 300rp). ;)
Pozatym dodajcie resp jak kolko, zeby nie bylo ze ed robi 2/3x wiecej expa niz taki sam lvl ms i jeszcze war moda wgrajcie! ;0
/\
Tutaj tez się zgadam w 100 % ! ;]
Szczurołap
22-02-2011, 20:42
Takie pytanie do was,
prosty sposób na rozwiązanie tego problemu -> zmniejszyć manę z potów :P
prosty sposób na rozwiązanie tego problemu -> zmniejszyć manę z potów :P
Wtedy trzeba by również zmniejszyć hity co jest bezsensu
Metaxa Kamil
23-02-2011, 23:42
Testy, testy, testy...
Dajcie coś konkretnego to wyskrobie swoje passy i ogarnę nowe Questy ;d
Bo jak dla mnie na tym serwerze nie ma nic innego do roboty :)
W sumie to te Questy też gówno warte bo na tym serwie nic nie ma wartości no ale można będzie ocenić Waszą pracę nad 8.42.
@Mortiis
Daj może up'a klienta co ? Bo już ponad rok temu pisałeś, że jak będzie czas to zrobisz :P
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.