Zaloguj się

View Full Version : Fragi za kcc

Czerstwy Mietek
22-02-2011, 23:21
A właściwie pomysł na to jak zmniejszyć liczbe kcc na serwie kosztem fragów

1. zmniejszyć liczbę fragów do 2 (3 zabojstwo rs)
2. wydłużyć czas odnowy fraga o 100%
3. wprowadzić możliwość automatycznej kasacji fraga za cc
4. koszt zdjęcia fraga 50% wartości levela rounded up w cc np. lvl 100 - 50cc lvl 1000 - 500cc lvl 2000 - 1kcc lvl - lvl 101 - 51 cc (cena przykładowa można zmienić choć wydaje mi sie że jest ok)
5. wprowadzić łatwo dostępnego npc u którego można by było zdjąć frag

a propo kontrargumentów:

1. nie zmniejszy się ilość rs-ów bo do tj pory jak ktos wbijal rs to albo przez przypadek albo specjalnie i teraz tez tak bedzie

2. nie bedzie sie opłacało h levelom huncić słabszych po 1 ze wzgledu na przypadkowy rs po 2 jesli cena bedzie odpowiednia to szkoda im bedzie cc

jesli ktoś ma zamiar komentować to prosze o racjonalne pomysły...

ak-47
22-02-2011, 23:25
Widziałeś bramę Choroszczy?.

#Stanowczo nie, głupi pomysł, za nim coś napiszesz zastanów się, z fragami jest dobrze, jedynie co można zmienić to wykupienie 4 fraga za jakąś dużą sumę KCC.

Splaxor
22-02-2011, 23:27
2. nie bedzie sie opłacało h levelom huncić słabszych po 1 ze wzgledu na przypadkowy rs po 2 jesli cena bedzie odpowiednia to szkoda im bedzie cc

Mniejszy lvl wchodzi na respa, obraża itd itd i ja mam lecieć do NPC i zapłacić, aby móc go ubić bez konsekwencji?
Do tego, aby go ubić mam czekać dwa razu dłużej?
Sorki, ale jedną z zabaw na tym serwie jest zabijanie ludzi i nie wierzę, że ta propozycja przejdzie.

James
22-02-2011, 23:32
Nie bardzo podoba mi się ten pomysł, ewentualnie można by zostawić ilość fragów taką jaka jest na rs, czyli za 4, natomiast dokupić tego fraga za równowartość lvla, tylko że w sc oczywiście + 1. Dlaczego 1? Bo czemu wszystko zaokrąglać...

Np.
100 lvl płaci 101sc
1000 płaci 1001sc
2000 lvl płaci 2001sc
James - on nie płaci nic, bo jest ponad prawem.

Ogólnie do propozycji która jest podana w 1 poście, jestem sceptyczny.
Raczej na nie, chyba że na moich warunkach :D

Czerstwy Mietek
22-02-2011, 23:40
teoretycznie można też było by wprowadzić po prostu możliwosć kasacji fraga za cc bez tych warunków z 1 posta

czyli 3 fragi (4 = rs) frag 24h z tym że mozna u npc kasować fraga za kase

~Bocianex~
22-02-2011, 23:49

Jedynie to mi sie podoba w calej propozycji i przydalo by sie cos takiego zrobic przy najblizszym upie

James
22-02-2011, 23:52

Jedynie to mi sie podoba w calej propozycji i przydalo by sie cos takiego zrobic przy najblizszym upie

Teraz przecież jest Punisher na ank, on pełni tą funkcję, chociaż zdejmuje dopiero rsa za słuszną cenę, ale jakby nie było jest on pomocny. I nie tak trudno go znaleźć z czyjąś pomocą.

Jeszcze raz odniosę się do propozycji.
Zostawiłbym tak jak jest teraz, nie róbmy z apo siekanki rodem z filmów Tarantino.

ThoX!c
22-02-2011, 23:56
Jestem na nie, jak dla mnie to tak jak jest teraz jest dobrze.

Zarexoholik?
23-02-2011, 00:17
Czyli na to wygląda, że jak kogoś zabiję i wykupię fraga/fragi to stracę na tym więcej niż osoba, którą zabiłem, tak? Także sam widzisz jakie masz pojęcie o tej grze/tym serwerze.

Oczwyście, bezapelacyjnie jestem na NIE.

N-series
23-02-2011, 00:58
Nie bardzo podoba mi się ten pomysł, ewentualnie można by zostawić ilość fragów taką jaka jest na rs, czyli za 4, natomiast dokupić tego fraga za równowartość lvla, tylko że w sc oczywiście + 1. Dlaczego 1? Bo czemu wszystko zaokrąglać...

Np.
100 lvl płaci 101sc
1000 płaci 1001sc
2000 lvl płaci 2001sc
James - on nie płaci nic, bo jest ponad prawem.

Ogólnie do propozycji która jest podana w 1 poście, jestem sceptyczny.
Raczej na nie, chyba że na moich warunkach :D

Widzisz co ty napisałeś ?2k lvl ma płacić 200kcc za fragi?<lol2>

co do tematu chyba sie poyebalo , jest dobrze a i tak fragi powinny być x2 krótsze co to teraz taki sl masz exp i taski za które masz kase , jak masz mały lvl i boisz sie grac to stoj w dp albo wyjazd na allegro ,prawo dżungli wygrywa silniejszy albo zapierdalaj do expa i nie płacz , teraz na apo jest tak łatwo jakieś taski sraski 400lvl maja seta i klapy a ty jeszcze sapiesz 1k lvl to kwestia 3tyg , nie wiem czy bym w ferie nie wbił

adrian0093
23-02-2011, 01:06
@up
Prosze, przeczytaj to jeszcze raz.

@topic
Jestem zdecydowanie na nie.. Nie ma sensu kombinować z fragami bo jak wyżej napisał Zarexoholik, stracił byś 1000cc za zabicie kogoś kto by stracił sla za 100cc ew. 1use perfekta liczmy, że to będzie jakieś marne 150cc. Już mógł bym być za skróceniem czasu fraga.

Gość
23-02-2011, 01:32
Absolutnie nie! Ponieważ taka postać jak Torus czyt. Adasik będzie mógł sobie kupić XXX fragów i ubijać jedna osobę, a noob'ki czyt. 150-400 poziomy nie mają kasy na coś takiego.

Xienu$
23-02-2011, 07:12
ktoś pisal kiedys ze bedzie mozliwosc wykupienia fragow...

pierwszy 50kcc
drugi 200 kcc
trzeci 500kcc'
czwarty 2000kcc

Diduus v.0.2
23-02-2011, 07:29
Jestem na nie,apo nie wprowadzi tak drastycznych zmian w pvp,a poza tym pomysł zły,lub do moocnej modyfikacji.

Been
23-02-2011, 08:00
No i po co ci to wszystko..? za dużo kasy masz czy Co..? jak Odpalasz pk to musisz liczyć się z tym że będziesz musial czekać jak nie masz wolnego fraga!!! Ofc. na nie..!!!!!!!

Zdenio
23-02-2011, 13:46
Jestem na nie . Jeśli Ci tak to przeszkadza że już nie masz co robić z kcc to wywal do wody albo oddaj potrzebującym .

KaZeK
23-02-2011, 13:54
Ja bym tam włączył PvP Enfo :/

Fragi za kcc odpadają, lepiej zmniejszyć czas oczekiwania fraga do 3-4h i żeby fragi znikały nawet jak jesteśmy off.

Obecny system to żenada na całego.

.Vimpexx.
23-02-2011, 14:42
ktoś pisal kiedys ze bedzie mozliwosc wykupienia fragow...

pierwszy 50kcc
drugi 200 kcc
trzeci 500kcc'
czwarty 2000kcc

Dokładnie, to był Santano.

@Topic

Był taki temat, albo gdzieś to już Santano pisał.
Co do Twoich cen, jestem na Nie, są zbyt niskie.
Propozycja może być, ale wyższe ceny!
:rolleyes::rolleyes::(:confused:

Czerstwy Mietek
23-02-2011, 16:16
do wszystkich ktorzy obruszaja sie ze trzeba by bylo wydac na to hajs

WŁAŚNIE O TO CHODZI!!!!

po to jest ten pomysł żeby zmniejszyc ilosc kcc na serwie

jesli po prostu skrociloby sie czas regeneracji fraga to nie mialo by to wplywu na ilosc kasy na serwie

a tak po pierwsze FRAGA AUTOMATYCZNIE ZDEJMUJESZ
a po 2 wpisuje sie to w polityke administracji jesli chodzi o ilosc kcc na 7.6

i jeszcze raz pisze ze jesli npc odpowiedzialny za to bylby dostepny np w depo city i kilku innych popularnych miejscach to nie byloby problemu ze zdejmowaniem fragow

co do ubijania low leveli ktorzy pyskuja... teraz tez kazdego nie ubijesz od razu bo ilosc fragow masz ograniczona a tak odkupiz frag i mozesz go ujebac nawet 4x razy jak ci sie podoba

ostatecznie nawet nie musi byc zmniejszana ilosc fragow na rs (chociaż uważam że powinna) bo i tak pewnie sporo osob bedzie to kupowalo bo to realnie zwiekszy mozliwosci pvp wbrew temu co piszecie

Joogi
23-02-2011, 16:24
Bekowa propozycja troche, oczywiscie w sensie ze do bani XD. Tak jak jest teraz jest dobrze, mozna jeszcze dodac jednego fraga wiecej, zeby 5=rs ;q. Na 100% propo nie przejdzie, nawet pod wzgledem tym, ze z serwera ubyloby kasy, elos ;d

Mr Fsza
23-02-2011, 18:11
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=88191

teraz fragi będzie się kupowało chyba po tym upie ;D
z tym jestem na tak bo dobrze ;d
a co do czegoś zmniejszania to nie ;P

Adasik
23-02-2011, 20:46
Nie sądzę, aby coś takiego było potrzebne na tym serwerze. Z jakiej racji ja mam wykupować kolejnego fraga aby zabić pewną osobę, która straci mniej ode mnie i po raz kolejny wróci mi na respa? Jedyna moja sugestia odnośnie fragów to taka aby fragi znikały nawet będąc offline.

Soi
23-02-2011, 21:51
Niepotrzebne, rsy już można kasować a fragi ? Wiesz, że masz 3 to nie bijesz nikogo, proste. Masz komende !frags żeby z niej korzystac.

pork999
26-02-2011, 21:59
Ja tam jestem na TAK . Nie wiem czemu trzy czwarte ludzi jest na NIE.. Na apo jest bardzo duzo lvl'i powyzej 1k , i ktos np. wbija nam na respa mozemy zabic go tylko 3x a jak bysmy mogli kupic fragów napewno nie przylazł by 20 razy ;D..

Jeden frag 1kcc i bedzie gitarka :cool::cool::cool:

Dementor
05-03-2011, 19:11
Jestem na nie. Jeśli chodzi o fragi to można zmienić coś innego, a mianowicie zrobić tak, aby frag zaczynał znikać nawet, idź jesteśmy offline, a nie tak jak teraz musimy się zalogować, aby frag zaczął znikać. Jak dla mnie ewentualnie można jeszcze zmienić wbijanie rs na 5 fragów tak jak zostało to teraz zmienione na serwerze 8.42. No i ewentualnie można skrócić czas oczekiwania na fraga. Twój pomysł jednak mi się nie podoba. ;) Propozycje podałem w kolejności od najważniejszej do kolejno mniej ważnych zmian jak dla mnie. :D