View Full Version : Komputer
zielony kwadracik.,
25-02-2011, 15:35
Siema. Kupuje komputer:
Plyta głowna - ASRock N68C-S UCC
Karta graf - GeForce GT 220
Ram - 2GB Moze kupie 4GB
Procesor - AMD athlon II x2 255 3.1 GHz
I tu pytanie do was, czy na tym sprzecie pojda mi gry (bez zwieszek)
- Gta IV
- Assasin Creed 1,2
- Prototype
- Aion
- WoW
- Cs 1.6 (czy bedzie 100fps)
- Gothic 3 ew. 4
Jak macie jakies inne propozycje do sprzetu w mniej wiecej tej samej cenie to piszcie ! :]
Dzieki z góry:)
-Gta IV -Powinno pójść .Mi na kompie 1gb ram'u i procek 1.86ghz ruszyło tylko sie trochę czasu jak szybko jechałem otoczenie ładowało.(Ja miałem GTA 4 Episodes From Liberty City ,ale on miał chyba większe wymagania niż gta 4 ,więc to nie ma różnicy)
- Assasin Creed 1,2 - Jedynka na 100% , a Dwójka też powinna spokojnie
- Prototype - Na 100% mi na słabszym sprzęcie chodzi chyba na high :DD
- Aion - Tu zależy też jakiego masz neta.Hmm myśle ,że powinno pójść.
- WoW - Nie wiem chodź też powinno pójść ^^
- Cs 1.6 (czy bedzie 100fps) - Pójdzie na 100fps nawet więcej myśle .Wystarczy ,że wpiszesz odpowiednie komendy ,a jak nie to wyłączysz czy tam włączysz synchronizację pionową i po sprawie ;]
- Gothic 3 ew. 4 - Tu nie powinno być raczej problemu.
Precision
25-02-2011, 16:07
Cze. W tym komputerze płyta główna i karta graficzna to padaka. Podaj mi kwotę jaką dysponujesz to Ci coś złożę. Na tym kompie w GTA 4 zbytnio nie polatasz.
Ej, a bardziej gownianej karty graficznej sie nie dalo dobrac?
http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/zestawy_komputerowe_na_luty_2011
Czesc.
zielony kwadracik.,
01-03-2011, 15:19
#up
Polec mi jeszcze radeona ahahaha. GeForce sa duzo lepsze niz radeony poniewaz kazda gra testowana jest na geforcie wiec jak masz geforca gra musi ci dzialac (chyba ze nie spelnia wymagan) a z radeonami sa mega problemy. A po drugie nie wypowiedziales sie na temat wiec zegnam.
Tryk Men
01-03-2011, 22:44
Jak na moje kompa chcesz złozyć zajebi**ego.. Nic bym nim nie zmieniał.. Taki wystarzczy w 100% :cool:
Precision
02-03-2011, 15:52
Widzę że wszyscy w temacie są znawcami i siedzą w tym.
To już mój drugi post, ale to nic.
Kartę zmień na Radeona HD5670 lub 5770. To będzie odpowiednia karta, ta co masz w zestawie to chyba żart. Płyta główna byłaby okej gdyby nie ta firma (Asrock). Zmień ją na słabszego Gigabyte i starczy. Za tą sama kasę co wkładasz w tego możesz mieć o wiele lepszego. Napisałem już Tobie wcześniej wiadomość, ale to już nie moja sprawa co z tym zrobisz. To tylko moja porada.
#Devorious
Wole kupić średniego Gigabyte lub Asusa niż Asrocka.
Devorious
16-03-2011, 07:13
#up
Polec mi jeszcze radeona ahahaha. GeForce sa duzo lepsze niz radeony poniewaz kazda gra testowana jest na geforcie wiec jak masz geforca gra musi ci dzialac (chyba ze nie spelnia wymagan) a z radeonami sa mega problemy. A po drugie nie wypowiedziales sie na temat wiec zegnam.
Widac ,ze sie znasz.....
Precision nie podzielam twojego zdania poniewaz dobrane plyty asrocka sa bardzo dobre ,lecz niektore jak to sie w kazdej firmie zdarza to nie wypaly.
Kwadracik podaj budzet na kompa...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.