PDA

View Full Version : Nowa pacc runa/pacc?

Dragos Pal
26-02-2011, 14:51
Witam.

Mam taką propozycję, co do pacca.
Wiadomo na naszym serwerze są różni gracze.

a) Gracze grający dużo na serwerze tak zwane "no life" czy jak to nazywają.

b) Gracze grający sporadycznie od czasu do czasu np. kilka razy w tygodniu +/-.

Teraz dojdę, do propozycji.
1. Dodatkowa pacc runa czasowa(specjalnie dla graczy grających sporadycznie na przykładowo 20h grania będąc zalogowanym +/-.

2. Dodanie pacc czasowego(nie myl z powyższą pacc runą) na zasadach tych samych/podobnych, do pacc runy.

Do graczy. Nie wyśmiewajcie tego, bo jednak to się przyda zwłaszcza ludziom mającym np. pracę, studia, czy też inne tego typu zajęcia/obowiązki.
Serwer na tym na pewno zarobi, ponieważ człowiek pracujący wchodzący rzadko nie ma potrzeby kupowania pacca na (xxx) dni, bo wykorzysta zaledwie kilka %.

Co do ankiety, to odpowiedzi TAK, NIE, OBOJĘTNIE.
Nie wprowadzam opcji Nie rozumiem, bo stworzona ankieta, dla ludzi z IQ powyżej 0:) Mam nadzieję, że każdy zrozumie i proszę, o wyrozumiałość.

Kierownik
26-02-2011, 15:03
Nie. Dlaczego? Jak chcesz kupujesz pacca, jak nie grasz, bądź grasz "sporadycznie" to nie kupuj pacc. Jak ktoś chce grać to kupuje, a jak ktoś nie chce to nie kupuje, prosta rzecz.

@Down
Na tym serwie jest pacc na dni po co kombinować i dawać na jakieś 20h

człowiek pracujący wchodzący rzadko nie ma potrzeby kupowania pacca na (xxx) dni, bo wykorzysta zaledwie kilka %.
Człowiek studiujący/pracjący z reguły nie zawraca sobie głowy jakąś pixelową grą jaką jest Tibia, tylko zajmuję się pracą/rodziną/studiami etc.

~Bocianex~
26-02-2011, 15:04
Dobry pomysl tylko cena pacca i pacc runki powinna byc chyba nizsza jak okolo 20h by byl pacc.Czasami tez tak mam ze pogram 1-2h bo mam wiele innych zajec a pacc leci i leci.

Osuz
26-02-2011, 15:08
Nie.. Dlaczego? cena pacc'a jest śmieszna... i kupić pacc za 15kc... na 35 dni jest w sam raz... Chcesz mieć !pacc "Pozostało xxx h"? Idz na mazurskiego ;)
Jeżeli logasz sporadycznie to nie kupuj pacc'a...

.Brox.
26-02-2011, 15:12
Jestem na nie :D

Jest dobrze tak jak jest czyli kupujemy +21 dni za 10zł
A Rune +35 dni za 23zl. I niech tak zostanie, po co komu te godziny online, ponieważ więkoszość graczy wyjdzie na - ( mam na myśli tych uzależnionych ) ;D

ak-47
26-02-2011, 15:14
Dla Administracji to by się nie opłaciło.

#Jest dobrze teraz, nie ma co bawić się w zmienianie.

Dragos Pal
26-02-2011, 16:23
Nie. Dlaczego? Jak chcesz kupujesz pacca, jak nie grasz, bądź grasz "sporadycznie" to nie kupuj pacc. Jak ktoś chce grać to kupuje, a jak ktoś nie chce to nie kupuje, prosta rzecz.

@Down
Na tym serwie jest pacc na dni po co kombinować i dawać na jakieś 20h

Człowiek studiujący/pracjący z reguły nie zawraca sobie głowy jakąś pixelową grą jaką jest Tibia, tylko zajmuję się pracą/rodziną/studiami etc.

Mówiąc to przekonujesz wszystkich, że jesteś szczylem, bo nie pracujesz/studiujesz? A może jednym zaprzeczasz drugie.
Nie wiem w czym by to wam przeszkadzało taki pacc... Ktoś pisał 15kcc pacc runka, ale jak ktoś gra sporadycznie, to skąd zabierze 15kcc? Się myśli--->pisze a nie pisze-->myśli + nie pisałem, że to ma być 20h to był przykład.

Jesteście samolubni w stosunku, do innych tak grających...

Soi
26-02-2011, 16:30
Tak
Dla mnie wydatek 10zl na 21 dni gry nie jest duży, ale gram tylko weekendowo i np. takie 100h by mi starczyło na pare miesięcy, ale wiadomo kaska się liczy :)
Więc raczej nie wprowadzą.

adrian0093
26-02-2011, 16:37
Oczywiście nie. Nie róbmy z tego ots'a jakiegoś śmiesznego mazurka [?]
To by się poza tym nie opłaciło administracji.

Adasik
26-02-2011, 16:59
Były już propozycje odnośnie czasowego pacca. 10zł na 45 nawet dla człowieka niepracującego to nie jest majątek. Jeśli pacc miałby być na czas online to Mortiis straciłby na tym najwięcej, bo ludzie rzadziej kupowaliby pacca. Jestem na nie.

Heaven
26-02-2011, 17:22
Jestem na nie.
Jest to niewykonalne w silniku serwera i Tibii.
Albo PACC na dni, albo PACC na godziny - tylko jedno można wybrać.
Pozdrawiam,
Heaven.

Szejk
26-02-2011, 17:43
NIE. Tylko po co? Nie widzę w tym najmniejszego sensu. Jak nie masz czasu na grę to nie kupuj pacc'a. Jak ci nie szkoda kcc/zł na pacc'a to go kup. To nie jest jakiś ogromny koszt i nawet grając mało można spokojnie odrobić tę pacc runę.

Bastek10
26-02-2011, 17:50
Chcesz pacc na godziny to idź na innego ots.NIE

Kaziu Extreme
26-02-2011, 17:50
Jak grasz sporadycznie zeby popisac z kumplami to stoj w dp facc a nie pacc kupujesz ktorego i tak nie uzyjesz prawe w ogole. Jestem na nie.

Blood Raven
26-02-2011, 18:03
Jestem na tak, sam często wchodzę 3-4 razy w tygodniu na 2 godzinki a pacc leci :/

Prawie jak Kamil
26-02-2011, 18:07
Nie potrzebne. Pacc nie kosztuje aż tak dużo.

Rób tak jak Majkel, kiedy babcia robi kanapki z pasztetem, bierzesz telefon babci i już masz pacc runke ;]

Kosik Czarny 2v0
26-02-2011, 19:17
Jestem na nie!

Było już z 1mln tych propozycji czasowych i żadna nie przeszła i ta pewnie też jak można zauważyć po sondzie. Jak napisałeś są osoby pracujące i osoby na studiach ale zapewniam cię, że taka osoba ma na pewno te 10złoty na pacc ;]

Arshavin
26-02-2011, 19:22
Jestem na nie.

NASZ PACC I PACC RUNKI SA GOOD

Zuczek
26-02-2011, 19:24
Jestem na nie .
Dobrze jest tak jak jest teraz .
Chociaż dla administracji to by się pewnie opłacało xD

Szulcyk Aka Esine
26-02-2011, 19:57
nie podoba ci się?
Idz na mazurski.

Tam masz te swoje !premmy itp.

10zł to nie jest tak dużo ja nie siedze na moim 200lvl knajtem na apo i pacc leci a wysłalem za 30zł pacc lub na rl tibi kupiłem 360 dni pacc'a i nie gram bo mi się niechce i tak pacc leci...

Jestem na nie :)

/edit
Były już takie propozycje powinieneś zostać nagrodzony warnem :)

Joogi
26-02-2011, 20:02
Nastepna marna propozycja z serwera, ktory prawie wszystko zajebal sciagnal z APO. Oczywiscie jestem na nie, dla wiekszosci sie to nie przyda, a jak wiesz ze nie masz czasu to musisz pomyslec czy chcesz kupic ten pacc czy nie. Jak ktos moze tylko wchodzic 1h dziennie to juz nie wina Mortiisa. :)

ViVuSeK
26-02-2011, 20:09
Jestem na nie.

Już było kilka podobnych pomysłów, niestety żadna nie została przyjęta przez administrację.
Każdy kto kupuje Premium Account, jest chyba świadomy tego, że musi go wykorzystać albo się skończy. Poza tym 11 złotych nie jest tak dużo dla osoby pracującej/studiującej.

Domcio666
26-02-2011, 20:18
jestem na nie. ten kto pracuje niech nie gra w tibie proste ;) byly juz takie propozycje i skutkow nie przyniosly i ta propozycja tez watpie ze przyniesie jakis skutek
i jeszcze co do tematu marnuje Ci sie pacc proste nie kupuj go ;)

Mr Fsza
27-02-2011, 11:13
jestem na nie ; D
szkoda ci 11 zl miesięcznie na pacca ?
albo kupić od kogoś za kcc .
a propozycji z tym pomysłem było już wiele ; D

Dragos Pal
27-02-2011, 11:22
Czyli wg. was to na nie?
Ja nie mówię, że ja tak mam po prostu niektórych by to uszczęśliwiło. Jak widać was nie. No trudno. Pozdrawiam i dziękuję, że głosowaliście.

<Magiczny>
27-02-2011, 11:46
Ty podejmujesz ta decycje czy chcesz grac czy tez nie ;o
Jak grasz to kupujesz pacca-proste
Jestem na NIE.