View Full Version : Wi?kszy lvl na kupno domku na Rooku
Jak wiadomo Rookstayerów ostatnio jest coraz więcej, wbijają coraz większe lvle, o 100 lvl nie jest trudno a 50 to 4 dni gry.
Więc w związku z tym wychodzę do was drodzy użytkownicy z propozycją o zwiększenie lvla na kupno domku do minimalnie 100 lvl.
Większość z was zada sobie pytanie dlaczego, przecież domek może mieć każdy kto będzie chciał i będzie wystarczająco bogaty.
Otóż chodzi o to, że wbicie 100 lvla to nie takie pięć minut ale też nie tak długo jak by się zdawało. Mi w cale nie chodzi o to żeby low lvl nie mógł mieć domku, lecz gdy dzisiaj próbując go kupić przelicytował mnie 30 lvl o jakieś 40cc (rook) to myślałem, że mnie coś strzeli. I wcale nie chodzi o to, że ja nie wiadomo kto, lecz w 100% nie zarobił na takim lvlu takiej ilości pieniędzy i jest to nie fair w stosunku do osób które graja normalnie, bez allegro/wymiany rook-main, a przynajmniej jak ktoś kto korzysta z allegro/wymiany będzie musiał się trochę namęczyć żeby mieć domek. Pewnie w ciągu miesiąca zapomni o rooku a domek będzie stał pusty i będzie logował co miecha żeby "nie stracić" a i tak grać nie będzie i w ten sposób osoby którym zależy na grze i chcą mieć domek muszą czekać na jakieś porzucone i zapomniane domki które potem i tak w większości wygrywają low lvle.
Więc podsumowanie dla osób zbyt leniwych na przeczytanie całego posta:
-domki od 100lvl bo allegro kidy wykupują je na low lvl a potem z nich nie korzystają.
Bardziej mi zależy na głosach osób grających na rooku.
Więc jak nie grałeś na rooku to nie głosuj.
@Devorious
No dobra, ale mimo to 2 domki dla jednej osoby to o 1 za dużo, z tego co wiem to chyba nawet nie można mieć 2 domków.
Na razie 1 komentarz na NIE a 3 głosy.. :C
Devorious
26-02-2011, 19:57
To nie musi być wcale allegro kid :) Wiele osób, przynajmniej za moich czasów, wbijało 30 lvl, żeby mieć np. 2 domki ;p
Ale jestem jak najbardziej za tą propozycją.
Kosik Czarny 2v0
26-02-2011, 19:59
Jestem na tak!
Ale nie musi być to od razu allegro kid może to być normalny gracz, który ma 200lvl+ na rooku a założył drugą postać na 2 domek np. Capitan Rook/Marik Power (1 owner 2 domki z tego co wiem).
Albo może to być osoba z starej gwardii, która posiada kasę na rooku a nie kupiła nic na allegro ;]
Hej hej znowu usuneli mi posta, fuck yea.
Jak dla mnie to nie tylko na rooku powinni zmienic lvl z 30 na 100, na mainie przydaloby sie zrobic tez z 100 na 300, bo 100 lvl to kwestia 10h expienia ;[ Czyli jestem za Twoja propozycja, od razu na main mozna zmienic, elo XD
Hej hej znowu usuneli mi posta, fuck yea.
Jak dla mnie to nie tylko na rooku powinni zmienic lvl z 30 na 100, na mainie przydaloby sie zrobic tez z 100 na 300, bo 100 lvl to kwestia 10h expienia ;[ Czyli jestem za Twoja propozycja, od razu na main mozna zmienic, elo XD
Nawet gdyby, sam wiesz, że rekordzistą jest chyba gracz "Dirty Heart", który wbił 200 poziom w 11 godzin ; )
Co do tematu, to oczywiście jestem za wprowadzeniem tej propozycji. Chociaż poziom mógłby być trochę mniejszy - powiedzmy 90. Byłby to dobry pomysł, szczególnie dla tego, że jak powiedziałeś wbicie 30 poziomu na Rookgardzie to jest chwila ; )
Szulcyk Aka Esine
26-02-2011, 20:24
@oftp:
Jakiś idiota usunął mi posta...
@topic
Jestem na zwiększeniem minimalnego poziomu zakupu domku przez gracza z 30 na 80 oraz zwiększeniem minimalnego poziomu zakupu przez gracza na main z 100 do 300lvl'u.
80lvl jest jeszcze levelem na rook który się bije 2-5 dni na slime z stealth z dragon lance.
A 300lvl to też kwestia 2-4 dni prawda ? (na main jak co)
Jestem na TAK ! Poniewaz takie nooby z 100 lvlem maja domki oczywiscie za kase na allegro , myslą ze swieca ; > ŻLA ! :cool:
Jestem na Nie ;D masz dużo wolnych domków a do tego może jeszcze po upie zostaną dodane ..
jak by domki były od 100 to by ludzie 100 level wbijali ; );D
dobrze jest i niech tak zostanie.
Domcio666
26-02-2011, 21:56
ja jestem na tak po co takiemu 30 lvl domek jesli i tak nic tam nie wlozy bo nie ma co ;)
takie 30 lvl tylko o nich zapominaja ;(
Mr Fsza, tak mam sporo domków.
Rook Street V 10 cc 03-03-2011
Jedyny na aukcji który też pewnie kupi jakiś noob z 40 lvlem za kase z wymiany/allegro a po miesiącu będzie stał pusty/pójdzie na aukcje bo się ktoś nie będzie logał.
Z jednej strony może to i prawda, ale z drugiej takie prawa dżungli.
Mogłeś bardziej postarać się podczas licytacji.
Ewentualnie dobrym pomysłem na zaradzenie temu, byłoby sprawdzanie osób które posiadają domki i stosunkowo niski lvl, pod kątem czy nie są to postacie 'słupy' które własnie służą tylko za ownerów kolejnych domków postaci z dużymi poziomami i zasobami pieniężnymi.
Wiadomo, że coraz więcej jest rookstayerów, ale jeżeli ktoś przykładowo chce sprzedać postać na rooku, a domek chce sobie zostawić to specjalnie będzie musiał wbijać 100 lvl na innym charze...
Troszkę to niepotrzebne, dlatego jestem na nie.
Na roku jak i na mainie powinno być od większego lvl'a kupowanie domków, max 500+
#Jestem na tym żeby zwiększyć kupno domku od większego lvl'a
Blood Raven
27-02-2011, 00:30
Ja jestem na tak, ostatnio miałem podobną sytuację jak Ty, przegrałem licytacje o 5cc...
Kasta :*
27-02-2011, 00:35
A na mainie domek od 1klvl. ok?
NIE!NIE i jeszcze raz nie!
Sprawa wygląda następująco. Ograniczenia, co do kupna domków na mainie i na rooku są nieco przestarzałe. Kiedyś wbicie 100 lvla na main nie było takie super łatwe, tym bardziej 50 lvla na rooku. Nikt nie przywiązywał do tego większej uwagi.
Można zastosować tą propozycję, aczkolwiek jestem na nie.
a ja bym chciał aby domki były rook od 200 a main od 1000... bądźmy rozważni... kogo z 1k lvl stać na domek kolo depo?? ;/
tak samo na rooku domki już chodzą po kilka kcc...
wiec low i tak nie kupi... a po co fsza trol ma mieć 10 domków bo nie ma na co kasy wydawać
Prawie jak Kamil
27-02-2011, 09:04
Na roku jak i na mainie powinno być od większego lvl'a kupowanie domków, max 500+
SZKOŁĄ, INTELIGENCJA PLAXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.
TOP.
Tak, domki powinny być od większego lvla.
Lolipops
27-02-2011, 09:21
Jak najbardziej na tak,bardzo dobra propozycja.
Goatee 2.0
27-02-2011, 09:29
Jestem na nie. Propozycja kompletetnie nieprzemyślana. Nie stać cię na domek to po co mają zwiększać lvl potrzebny do kupna domku?
BTW, to jest biznes, że ktoś kupuje sobie 2 albo więcej domków ;/
~Bocianex~
27-02-2011, 14:17
Dobra propozycja i jestem na TAK bo taki h lvl porobi sobie domkow przed update i nakupuje wszystkie domki
Salik Shooter
27-02-2011, 14:23
Jestem na nie. Już lepiej byłoby wprowadzić czynsz miesięczny, tak jak na rl. Wtedy jeżeli nie gra to lepiej niech sela domek bo kasa się będzie marnowała.
Arshavin
27-02-2011, 15:28
JESTEM NA NIE. za duzo zamieszania sie zrobi i klopotow.
Kumpel Armii
27-02-2011, 15:57
Chyba was już poje****.
Normalny gracz nie wbije w 4dni 50lvl.
Jestem na NIE!
Zazdrość was zżera, a sami macie po x domków z kilku kont.
Nie, Nie i jeszcze raz NIE!
to co kto ma w domku i czy go uzywa to nie jest wasza sprawa....
jak ktos ma kase to niech sobie kupi wszystkie domki na rooku.
Ofc na nie , zjebana propozycja.
Po co komuś w ogóle poziom do posiadania domku? Jak ma kasę to powinien móc nawet i na 15 poziomie mieć mieszkanko. Oczywiście jestem na NIE.
Z każdego twojego postu mam beke. xdddddd
Jeżeli nie chcesz, żeby ludzie uważali cię za takiego idiote to radzę ci się nie wypowiadać w kolejnych tematach. xd
#t
Jestem za. To jest trochę bez sensu, bo jest dużo ludzi z 30-50 lvl'em którzy wcale nie grają i mają jedne z lepszych domków na Rooku.
Xardax aka Wargacz
28-02-2011, 15:09
To jak na roq chcecie podnieść do 100 to na mainie przynajmniej 333
#
tak : )
Jestem na tak, 30 lvl na rooku to max 2 dni roboty.
Jest wiele osób, które chcą mieć domek, ale takie h-lvl mają ich po parenaście, sprawa ma się tak samo z allekidami, 1237812376 cc zamówione na allegro, a 1k sam zarobił sprzedając raty i myśli, że jest wielkim koxem, bo ma domek, o którym zapomina po 7 dniach.
jestem na tak, najlepiej jakby domki byly od 100lvl'a.
tak czy siak to jest teraz minimum na rooku 7.6 :p!
Diduus v.0.2
28-02-2011, 15:52
Jeżeli kogos stac to kupuje nastepny
Jestem na nie
PS. Nie jestem chooyem z allegro allegro kidem lecz mi sie ta propozyca po prostu nie podoba :O
Jestem w 90% na tak wbić lvl i dopiero się chwalić domkiem
Lethornek
03-03-2011, 21:25
W sumie mogę być na tak do 50 lvla chociaż by mogli podnieść ale na rooku do 200 ? albo nawet i do 300 :)
Bambucha Rook
04-03-2011, 18:52
W sumie mogę być na tak do 50 lvla chociaż by mogli podnieść ale na rooku do 200 ? albo nawet i do 300 :)
300lvl- 16 osob
200lvl- 54 osob
wiec raczej to nie przejdzie
#Topic
jestem na nie. bylo tak niech zostanie by musieli wbijac 100 lvl i jeszcze pojda na ani i bd mogli se kupic lepszy ^^
Jestem na NIE, ponieważ np. spodobał mi się domek na rooku to wbiłem 30lvl i kupiłem sobie go za kasę main. I co teraz domek ma być usunięty, a ja xxx kcc w plecy? :> Co do maina się zgodne z 200lvl na domki bo 100lvl to jest kwestia kilku godzin.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.