View Full Version : [Forum] Licznik postow i usuwanie postow
1st R. Boonek
26-02-2011, 23:11
Zatem tak... otoz wkurwia mnie fakt ze moje posty sa ciagle usuwane mimo tego ze sa na temat.. co z tego ze jest jedno zdanie lub nawet jedno slowo jesli jest na temat nie powinno byc karane/post usuwany
Jest pare mozliwosci jak temu zaradzic
1. Wylaczyc calkowicie licznik postow, a wprowadzic odznaki lub cos w tym stylu za czas posiadania konta na forum.(w ten sposob bedzie mozna odroznic uzytkownikow(zwykly noname/oszust/dobry, stary uzySZKODNIK)
2. Wlaczyc licznik postow we wszystkich dzialach, bo przeciez skoro jest licznik postow to czemu ma byc wylaczony na polowie forum..
3. Moderatorzy nie moga usuwac postow typu
Jaki jest twoj ulubiony kolor(temat)
odp: zielony
Jest to odpowiedz jednoslowna - trafna, ale uzytkownikowi trzeba dojebac pkt karny albo usunac posta BO PRZECIEZ NABIJA to co mam jeszcze ***** napisac, opisac swoj zyciorys czy jak... :|
Otóz nie - nie kazdemu zalezy na tych j***** postach
4. nie zmieniac nic...
2 i 3 i tyle... Forum jest po to zeby pisac posty, po co sa posty kiedy sa one w ogole nie liczone? Nie ogarniam tego, czemu chca zawsze wszedzie wylaczyc licznik, nie wiem co zlego jest w tym ze ktos ma duzo postow... Co do pkt. 3 to tez sie zgadzam, raz napisalem w poscie tylko to co zaznaczylem w ankiecie i od razu warn za nabijanie postow... Jesli nie masz co dodac do tematu to niby mozesz tylko zaglosowac i nie pisac posta, ale jak w sondzie nie mozna zobaczyc kto na co zaglosowal, a moze niektorych interesuje kto na co zaglosowal? -,-
Dobra nie chce mi sie wiecej pisac, elo XD. Mam nadzieje ze post jest wystarczajaco na temat i nie zostanie usuniety, dziekuje XD.
Też mnie wkurwia te usuwanie postów. Jeżeli napiszę jednego dnia np. 5 postów to mogę być pewny, że minimum 2 mi znikną, hehs. Takich zajebistych moderatorów/cleanerów mamy na tym 'cudownym' forum.
Niech najlepiej dadzą każdemu możliwość wyłączenia sobie licznika postów bez możliwości ponownego włączenia i tyle.
#edit
Na innych forach ludzie mają po kilka k postów i jakoś nikt nie płacze, tylko tutaj panują takie popierdolone/chore zasady.
Trafione w sedno - z jakiej racji licznik w dziale "Screeny" jest wyłączony? Albo liczymy wszystko, albo nie liczymy nic.
Na tak opcje: 1,2,3
Domcio666
26-02-2011, 23:34
ja wybralem opcje 2 i 3 czemu
2- bo to jest forum i w kazdym dziale powinnien byc wlaczony licznik postow ;) ( bo po to jest forum zeby nabijac posty ;)
3- tu boonek sie z toba zgadzam. posty tego typu nie powinne byc usuwane...
Blood Raven
26-02-2011, 23:40
Popieram Cie, niedawno dostałem warna za nabijanie za 2 pkt i usunęli mi z 5 postów mimo iż były one na temat.
Moje zdanie jest takie, że niestety trzeba usuwać te niektóre marne posty, nie wnoszące nic do tematu, lub takie które są napisane chaotycznie, na szybkiego, nie zbyt przemyślanie itp itd.
Ma to wiele plusów. Jednym z nich jest to że niektórzy powoli uczą się pisać składne posty, oraz myślą przed ich napisaniem.
Ps. To że uważam że lepiej żeby było tak jak jest, nie znaczy że być może niektórzy moderatorzy/cleanerzy nie usuwają postów czasami zbyt pochopnie, ale jesteśmy TYLKO ludźmi :)
Mnie też denerwuje to, że usuwane są posty, ale z drugiej strony jeżeli nie bedą usuwane to wtedy będzie się "mówić", że jest burdel na forum. Nie ma co włączać licznika na wszystkie działy bo wtedy będzie ostre nabijanie.
Niech zostanie tak jak jest.
1. Wylaczyc calkowicie licznik postow, a wprowadzic odznaki lub cos w tym stylu za czas posiadania konta na forum.(w ten sposob bedzie mozna odroznic uzytkownikow(zwykly noname/oszust/dobry, stary uzySZKODNIK)
Licznik postów powinien zostać, bo między innymi, dzięki niemu możemy odróżnić starego użytkownika, od nowego.
2. Wlaczyc licznik postow we wszystkich dzialach, bo przeciez skoro jest licznik postow to czemu ma byc wylaczony na polowie forum..
Jest mi to zupełnie obojętne.
Jest to odpowiedz jednoslowna - trafna, ale uzytkownikowi trzeba dojebac pkt karny albo usunac posta BO PRZECIEZ NABIJA to co mam jeszcze ***** napisac, opisac swoj zyciorys czy jak... :|
Otóz nie - nie kazdemu zalezy na tych j***** postach
Popieram w 100%. Są tematy w których wyczerpującą odpowiedź można napisać w jednym zdaniu. Nie liczy się ilość, tylko jakość. To jest właśnie mała patologia forum. Jeżeli ktoś pisze dużo postów, to znaczy, że jest zły, bo je nabija! Co z tego, że ktoś je nabija!!!? Tak Wam to przeszkadza? Przecież nikt Wam krzywdy nie robi...
#James
Pozycja moderatora do czegoś zobowiązuje. Tu nie ma miejsca na pomyłki.
btw. Gdyby propozycja osiągnęła 99% głosów w 2 i 3 punkcie i tak zostałaby olana ciepłym moczem ;p
Zgadza się, codziennie po szkole sprawdzam forum i widzę jak mi posty znikają xD Sam jestem zdanie, że jeśli jest to forum publiczne to po to aby polemizować z innymi użyszkodnikami i pisać posty, jednakże one są usuwane jednoznacznie z przyznawaniem warna z dopiskiem 'nabijanie postów'.
#sonda
pkt 3.
1st R. Boonek#
Pierwsza propozycja:
Beznadziejna propozycja, bo licznik musi zostać, a dlaczego? - Brak licznika postów wywrócił by forum do góry nogami, innymi słowy, mnóstwo problemów, których nikt nie chce.
Druga propozycja:
Ciekawa propozycja, ale ja nie włączyłbym naliczania postów we wszystkich działach, tylko w kilku wybranych, a wyboru dokonają wszyscy użytkownicy forum.
Trzecia propozycja:
Najgłupsza z twoich propozycji. Ty chyba nawet nie rozumiesz, co napisałeś. Jeżeli chodzi o ten temat (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=90433), to tam jest dodana sonda i możesz w niej zaznaczyć wybraną opcje, bez nabijania posta.
Punkt w regulaminie forum:
- Piszemy tylko i wyłącznie posty wnoszące coś do dyskusji. Wszelkie wypowiedzi typu 'Thx, dzięki, spoko' mogą zostać bez ostrzeżenia usunięte przez moderatora.
Wasze wypowiedzi trzeba kasować, bo zazwyczaj komentujecie czyjś "life" i dajecie komentarz - "Gz bardzo fajnie Gz go go 1k" - i teraz się zastanów, co taki post wnosi, bo ja już wiem, jedno wielkie gówno. Denerwujące jest jeszcze to, jak robicie sobie czat z tematu i przekazujecie informacje, które można znaleźć bez problemu na google. Jeżeli tak bardzo chcesz popisać z kolegą, to nie w temacie tylko na GG, czy to jest takie trudne do zrozumienia?
Reasumując.
Uspokój się - będzie dobrze. Nikt nie chce dla Ciebie źle, a zwłaszcza nie moderatorzy lub cleanerzy. My musimy ogarniać forum, bo jak byśmy tego nie robili, to płakał byś, że jest syf, więc teraz się głęboko zastanów nad sensem twojej wypowiedzi. Nie idź na ilość, bo jakość jest ważniejsza - zapamiętaj.
------------------------------
Też mnie wkurwia te usuwanie postów. Jeżeli napiszę jednego dnia np. 5 postów to mogę być pewny, że minimum 2 mi znikną, hehs. Takich zajebistych moderatorów/cleanerów mamy na tym 'cudownym' forum.
Twoje posty są usuwane, bo w 50% są napinką, więc się nie dziw.
Na innych forach ludzie mają po kilka k postów i jakoś nikt nie płacze, tylko tutaj panują takie popierdolone/chore zasady.
Na innych forach, ale warezowych. Wątpię, że znalazłeś forum tibijskie (forum serwera OTS), gdzie ludzie mają po kilka tysięcy postów, jak tak, to podaj mi link na pw, bo nie wierzę.
------------------------------
btw. jeżeli macie jakieś "ale", co do mojej wypowiedzi, to zapraszam na pw.
<Magiczny>
27-02-2011, 06:27
NOM, zgadzam sie. Przychodze ze szkoly i chce sobie jebnac posta (Oczywiscie sensowny), przychodze 2 raz i jest skasowany, wtf?:/
Jestem za 3 =]
Kosik Czarny 2v0
27-02-2011, 09:36
Jestem za 2 i 3.
Niech licznik włączą wszędzie co to za różnica czy Screeny czy Propozycje.
Ten licznik działał by na takiej samej zasadzie jak w Sport czyli 1 post się tylko liczy w danym temacie ;]]].
Właśnie i tu Boonek z 3 pkt dobrze napisał Jest pytanie o coś to jest krótka odpowiedz po co mam pisać życiorys jak np. pytają o kolor oczu ??? Wtf??:confused:
***** ale to jest forum które służy do pisania postów.
Jakie ktos wogole ma korzysci z "nabijania" postów , pierdolona gadka szmatka,
Na tym forum nic nie wolno...
Nie mozna napisac komus w temacie ze jest złodziejem i frajerem , tylko mozna mu jebac pochwały , przez co pokazuje go to w zajebistym świetle.
Nie można pisać postów bo odrazu jebną ci ze nabijasz posty, tylko po co miałbym to ***** robic!!!
Jeżeli bonek się spinasz, piszesz w tym też na temat to mogą ci usunąć.. ;)
#3pkt
Wybrałem 2,3 :D
Niech będzie ten licznik, ale niech nie usuwają.
Sub Zero 2
27-02-2011, 10:59
3 pkt chyba najlepszy.
Jak jest temat w którym można odpowiedzieć jednym zdaniem to co zrobić?Pisać życiorys jak to powiedziałeś?Niech może wprowadzą więcej znaków?
Albo niech włączą wszędzie , albo nigdzie...
Goatee 2.0
27-02-2011, 11:06
Dla mnie w ogóle chore są te warny, liczniki i bany. Co wam to przeszkadza, że ktoś nabija sobie posty? Może lubi to robić. I te bany. Coś wspaniałego. Chuj z tym, że taki osobnik zrobi sobie nowe konto i dalej będzie nabijał XD Według mnie licznik powinien być wyłączny tylko w HP.
Azbest on de tour
27-02-2011, 11:13
http://www.allmyshirts.com/motifs_perso/Marketplace/large_20090421165250_147797_fuck%20the%20system.gi f
jestem za wszystkimi propozycjami, z oczywistych powodów, które są znane prawie wszystkim
w porównaniu do innych for (o jakiejkolwiek tematyce), to tutaj jest terror a nie normalne użytkowanie
te całe pseudo zasady tego forum mnie śmieszą
nawet się nie waż usuwać
Skoro są nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednich stanowiskach to tak jest. Jestem za całkowitym wyłączeniem licznika postów, reputacji i całego tego gówna. Z założenia forum chodzi o to by pisać wiadomości - nic więcej.
jestem za pkt 2 i 3 niech będzie wszędzie licznik i niech nie usuwają ; D
2 i 3 pkt, licznik wszędzie.
btw. Skoro już dostaje tego warna to chociaż niech mi post zostawią.
Zaznaczyłem wszystkie pkt (co do 1 to do poprawy), dlaczego? Bo są trafne! Nie wiem czemu już to od dawna nie zostało wprowadzone takie prawo..
Jestem za 2 i 3 punktem. Ta su... Magik dał mi upomnienie, za posta 'Jestem na nie'
Tak jak mówisz, mogłem jeszcze zyciorys opisać, ale w sumie nie, bo bym dostał upomnienie za post nie na temat :|
[Magik] Ponieważ od wyrażenia swojego zdania (tak/nie) masz sondę...
[Pokémon] Dobrze, ale nie masz prawa usuwać tego co piszę, a po drugie nie zaczyna się zdania od ponieważ. Co do tamtego tematu-w takim razie kazdy powinien dostać warna, bo conajmniej połowa pisała nie na temat dziękuję i proszę nie usuwać tego co dodam.
najbardziej uciazliwym problemem jest wspomniany punkt trzeci, ale fakt, faktem nie jest to tak jak wyglada, bo skoro tak w dziale SS'y nie widzielibysmy nic wiecej, niz jebane 'GZ' dla nabicia posta...
moze za duzo tych warnow, ale musi byc jakas dyscyplina
Kasta :*
27-02-2011, 21:58
przez przypadek zaznaczyłem tez 4 opcje, ale to była pomyłka.
Zgadzam się w 100%!
Jestem za 2 i 3 propozycja.
Licznik musi zostac.
E.Leclerc
28-02-2011, 09:40
1,2,3 pkt :) jak najbardziej trafny :D zreszta nie wiem czemu moderatorzy sie tak spinaja o to nabijanie postow przeciez to tylko forum...
Dementor
05-03-2011, 19:26
Oczywicie jestem za 2 i 3. Wiadomo, że forum jest po to, aby pisać, może ktoś niby specjalnie nabijać, ale jeśli nie łamie regulaminu to czemu ma być wyłączony licznik postów na niektórych forach? ;/ Jeśli chodzi o to pisanie nie na temat to nawet tego nie ma w regulaminie. :D Wiadom, że jest to domyślne, ale jeśli jednak ktoś nie napisze do końca na temat lub poruszy inny przy napisaniu na temat powiedzmy w 50% to nie powinno być to karane w żaden sposób, jeśli nie łamie jakiegoś punkt regulaminu. Jeśli np. użytkownik w połowie napisze na temat i w połowie o czymś innym to czy ktoś up może go obrażać w poscie zawartym niżej? Ten pierwszy jednak nie łamie regulaminu, a ten drugi owszem i ten pierwszym ma być karany za to, że napisał troszkę nie ma temat nie łamiąc przy tym żadnego z punktów regulaminu, a ten drugi nie pomimo, że łamie regulamin? Niech niektórzy trochę również nad tym pomyślą. ;) W regulaminie nie ma paragrafu na pisanie nie na temat. :D
Bastek10
05-03-2011, 19:58
Jest to odpowiedz jednoslowna
Ty tak napiszesz,to post zostanie usunięty,napisze tak samo znajmy to jego post zostanie.
A co do Twoich propozycji to jestem za wszystkimi.jeśli jest licznik postów to właczyć to we wszystkich działach,a mod nie może usuwać postów.
sorka ale zaznaczyłem również propozycje numer 4 xD
1st R. Boonek
10-03-2011, 16:24
[Magik] Ponieważ od wyrażenia swojego zdania (tak/nie) masz sondę...
blablabla sranie po scianie, jesli sonda nie jest publiczna, a chce aby reszta forumowiczow poznala moje zdanie (tak/nie) to logiczna rzecza jest, ze posta musze napisac LOLOLOLOLOL ale i tak dostane warna, sie dziwic czemu forum sie robi nudne i nic sie tu nie dzieje... wlasnie przez was gz _/ bawcie sie tak dalej to nikt tu nie zostanie, no moze tylko azbest
#edit no widzisz, nawet azbest stad sobie pojdzie
Azbest on de tour
10-03-2011, 16:29
no moze tylko azbest
no chyba nie
ostatnio wieje chujem i jest nudno, więc macie racje
#edit no widzisz, nawet azbest stad sobie pojdzie
ale nie dosłownie
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.