PDA

View Full Version : Adam Ma?ysz ko?czy karier? 26.03

Τettmeier
03-03-2011, 19:23
Adam Małysz ogłosił, że kończy 26.03 po konkursie "Skok do Celu" na Wielkiej Krokwii w Zakopanem.

:(
Bez wątpienia NAJLEPSZY polski sportowiec ostatniej dekady. Najlepszy polski skoczek narciarski w historii, 4krotny wicemistrz olimpijski oraz 6krotny medalista mistrzostw świata.
Od małego oglądałem i krzyczałem kiedy Adam wygrywał. Pamiętam MŚ we Włoszech co po 100m skakał a oni nie wiedzieli co się dzieje... albo medale w Salt Lake City... Rywalizacja ze Schmittem w Lahti.. To było przecież jak miałem 6 lat a wszystko doskonale pamiętam. Od zawsze mówiłem - Adam jest i BĘDZIE wielki!!

Joogi
03-03-2011, 19:28
No to w chooy szkoda, ale juz chyba jego czas, dlugo startowal i chyba juz mu starczy, swoj wiek na skoki juz chyba ma XD. Pamietam tez jak od malego zawsze z dziadkiem ogladalem jego skoki i zawsze bylo git, pamietam te jego trzy wygrane mistrzostwa i tez jak rywalizowal z tym niemcem Schmidt'em zawsze :D Dziekujemy Adam za te wszystkie skoki i jestesmy z Ciebie dumni ! ;)

Styl
03-03-2011, 19:30
Usłyszałem to przed chwilą w radiu. Powiem jedno: lipa

Τettmeier
03-03-2011, 19:30
http://www.youtube.com/watch?v=b7uJLJXHvqE&feature=fvst
w 2:18 popłakałem sie

ak-47
03-03-2011, 19:34
oo chooy, psycha mu siadła bo przegrywał ;D.

#nie no żart, szkoda że tak wielka gwiazda sportowa odchodzi

Xienus o.O
03-03-2011, 19:35
no cóż... szkoda... pamiętam jak miałem 7/8 lat jak Małysz wygrał pierwszy konkurs ;D
ale była radocha ;DDDD
a potem to już wybuchnął i konkurs za konkursem ;DDD
wielka kariera największego polaka ostatnich 100 lat ;DDD

teraz trzeba trzymać kciuki za Stocha ;DD

Szybki jak szyba
03-03-2011, 19:40
Myślałem, że to kolejny bezbekowy temat ale jak zobaczyłem, że napisał go Tett to niestety w to uwierzyłem ;< Szkoda bo pokazywał, że nadal może powalczyć o medale... Ale nie ma co mu się dziwić, teraz chłop wreszcie zje porządny obiad wraz z rodziną! Więc Adaś życzę smacznego ;d

'Oxidosis'
03-03-2011, 19:54
Dzięki Adam za wszystkie emocje, które dostarczyłeś polskim kibicom!

Jesteś wielki!

Tryk Men
03-03-2011, 19:56
Odchodzi.. Ale zrobił swoje i za to szacunek dla niego

Azbest on de tour
03-03-2011, 20:02
lepiej skończyć tak, niż stoczyć się jak Ahonen

<Magiczny>
03-03-2011, 20:44
Duzo osiagna, ale niestety na kazdego przychodzi czas :/

Meercan
03-03-2011, 21:04
Kiedyś to musiało nadejść. Myślałem, że jeszcze jeden sezonu skoczy, ale jednak nie :( Za to co zrobiłeś jesteś wielki. Liczę na koniec na zwycięstwo w pucharze świata :) Dzięki za skoki i za to co zrobiłeś.

Kaziu Extreme
03-03-2011, 21:05
Gdyby nie 2 upadki na lewe kolano mialby pewniejsze ladowanie i pewnie kolejny sezon na skoczni ale on tez martwi sie o noge i z konkursu na konkurs to ladowanie wyglada gorzej.. smutno mi z tego powodu a stoch bedzie mial jakies konkursy w ktorych blysnie zajebistoscia ale ma za slaba psychike wiec na jakies wysokie miejsca w IO MŚ lub w lotach nie obstawialbym;| polskie skoki na wysokim poziomie odchodza razem z Malyszem:[[.

xD Lukki xD
03-03-2011, 21:10
http://www.youtube.com/watch?v=b7uJLJXHvqE&feature=fvst
w 2:18 popłakałem sie

K*rwa mać.
Ja też się wzruszyłem ;\

Skończą się już emocjonujące weekendy, chyba że znajdzie się taki następca, ale to nie tylko niesamowity skoczek, ale i niesamowita osobowość. Najlepszy skoczek narciarski chyba nie tylko w historii polskich skoków narciarskich, ale i światowych skoków narciarskich. Nikt nigdy nie utrzymywał się przez 11 lat w czołówce. Te wszystkie piękne chwile z Adamem, na pewno będę to miło wspominał i nie raz będę oglądał najlepsze skoki Adama. Takiej kariery chyba tylko każdy skoczek puki co może mu pozazdrościć!
DZIĘKUJEMY!

Google
03-03-2011, 22:25
Nigdy nie interesowały mnie osiągi tego sportowca, nie interesuje się narciarstwem, nie interesuje mnie również jego osoba prywatnie. Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym i cieszy mnie fakt, że ten sportowiec wie kiedy sobie powiedzieć STOP, swoje się naskakał, swoje zdobył, pozwiedzał, jest ustawiony do końca życia - jego rodzina również, czego chcieć więcej od życia? Gratulacje Adamie za wszystko co zrobiłeś dla naszego narodu, pozostaje życzyć wszystkiego dobrego, zdrowia!

Devixx
03-03-2011, 22:33
Już nie będzie "Zawołajcie mnie jak Małysz będzie" :(
Nikt nie skacze o podobnej klasie jak Małysz w Polsce ;s

Krulowiec
03-03-2011, 22:33
Sam również się wzruszyłem bo dopiero teraz uświadamiam sobie, że życie płynie dosyć szybko kiedyś Adam walczył z Hannawaldem , Schmitem.
Zdobył wiele i gdy już każdy myślał, że nic nie wygra jednak pokazał klasę , dziękuję mu za te niesamowite emocje kiedy krzyczałem przy TV ;d

Splaxor
03-03-2011, 23:47
Sam szczerze przyznam, że dopiero w 2000 roku kiedy zaczęł się jego sukcesy zacząłem oglądać skoki. Jest wielki i pozostanie wielki. Trzeba mieć wyczucie chwili i w odpowiednim momencie zakończyć karierę.
Za 20-30 lat swoim dzieciom będziemy opowiadać, że żyliśmy w czasach Pana Adama.

E.Leclerc
04-03-2011, 01:11
Żałuje tylko ze nie zdobył złota na olimpiadzie :) wedlug mnie najlepszy polski sportowiec i najlepszy skoczek ŚWIATA zycze mu jak najlepiej oby był trenerem i odniósł wielki sukces tyle ode mnie :D
Zaczal pięknie kariere i pieknie ja konczy tak koncza tylko najlepsi :)

Dementor
04-03-2011, 07:35
No naprawdę wielka szkoda. Mi osobiście również jest bardzo przykro z tego powodu... :( Wielka szkoda, że kończy karierę, no cóż taki los sportowca, lecz liczyłem, że do igrzysk jeszcze poskacze i zdobędzie złoto... :) :(

SedaN*
04-03-2011, 09:01
Szkoda! Pamiętam te wszystkie emocje, które mi dostarczył. Przecież to dzięki niemu skoki narciarskie stały się takie sławne w Polsce. Kamilowi ciężko będzie go zastąpić! ADAM DZIĘKUJE I JESTEŚ WIELKI!

Mortalix
04-03-2011, 10:58
Oj, skończcie już płakać.. Każdy powinien się spodziewać, że w końcu nadejdzie pora aby odszedł... Swoją drogą i tak dość mocno przeciągnął to zakończenie kariery, bo powinien był to zrobić już jakieś 2 sezony temu.
Śmieszą mnie posty pokroju Devixx'a - o jakiej klasie Ty piszesz? Mentalnie chyba zatrzymałeś się kilka lat wstecz... Jeśli twierdzisz, że nikt w Polsce mu nie dorównuje to jesteś dość ograniczony. ; d

Prawda jest taka, że to już dziadek i nie będzie skakał tak jak młodzian. Niech się uda na zasłużony odpoczynek, bo ma już godnych następców.

Tumanbuga
04-03-2011, 12:05
Prawda jest taka, że to już dziadek i nie będzie skakał tak jak młodzian. Niech się uda na zasłużony odpoczynek, bo ma już godnych następców. Prawda , organizm już nie wyrabia na treningach i ciało napewno słabsze , bardziej podatne na kontuzje , i tak dobrze , że tyle wytrzymał . Co do następców to nie jestem pewien ale zobaczymy.

Ostatnio mało oglądam skoki ale kiedyś to był rytuał i zajebista radość jak Adam stawał na podium. Szkoda , że kończy , zanim jakiś Polak zacznie stawać na podium pewnie będziemy musieli troche poczekać.

Mateusz Soprano
04-03-2011, 14:42
Mnie tam nigdy skoki nie interesowały.Więc płakać nie będę.
@Tettmeier.
Ale ty jesteś inteligętny.Trudno że kończy wiem o jego medalach nawet na demotach widziałem,ale mówię że mnie skoki nie interesują ja go nie obrażam szkoda że odszedł ale mówił w telewizji na temat wieku do skoków że są od niego młodsi i lepsi i tak wyszło że musi skończyć.A co Cie obchodzi godło w awatarze dałem sobie bo ładnie wygląda."WIELKIM" Patriota nie jestem, Wielkimi byli Ci co o Te Godło walczyli ja jestem zaledwie człowiekiem dumnym z nich i z tego że mogę żyć i mówić Po POLSKU w POLSKIM KRAJU.Tumoku.

Τettmeier
04-03-2011, 15:13
Mnie tam nigdy skoki nie interesowały.Więc płakać nie będę.

Co za idiotyczna wypowiedź. Obnosisz się z tym, że jesteś wielkim patriotą, masz nawet godło w avatarze, a nie potrafisz zrozumieć jednej podstawowej rzeczy. Większość Polaków nie ceni Adama jako najlepszego skoczka narciarskiego, ale osobowość jakich brakowało, brakuje i będzie brakować w polskim sporcie. To, jak potrafi/ł reprezentować Polaków na arenie międzynarodowej przez te wszystkie lata jest naprawdę godne podziwu. Wiadomo, że jak ktoś już napisał, trzeba skończyć skakać ponieważ lata dochodzą i to jest normalne, ale nie będzie to dla Polaków strata tylko i wyłącznie 'skoczkowa'... ;)

ViVuSeK
04-03-2011, 20:00
Pamiętam, że na Małysza patrzałem już gdy byłem mały - wtedy zainteresowały mnie skoki narciarskie. Jak się dowiedziałem zaraz po zakończeniu Mistrzostw Świata, jego wypowiedź mnie zasmuciła ;/ Jest najlepszy i najlepszym pozostanie, w sumie szkoda jego rezygnacji. Zakładam, że teraz zostanie trenerem, albo jak to powiedział, zacznie przygodę z samochodami. Chociaż kto wie, może kiedyś wróci i nas zaskoczy ;)

Sub Zero 2
04-03-2011, 20:14
Szkoda , że jeden z najlepszych polskich sportowców odejdzie.Ale spójrzmy prawdzie w oczy , swoja lata już miał , dłużej raczej by nie pociągnął nasz Adam.Jedyne co teraz przychodzi zrobić , to płakać.

Miasekk
06-03-2011, 21:19
http://www.youtube.com/watch?v=x7T4Y1fQGS8&feature=channel_video_title

Szkoda, że kończy karierę, bo był bardzo dobrym skoczkiem. Uważam, że odszedł w dobrym momencie, bo Stoch teraz w dobrej formie, a poza tym nie chciałbym go oglądać jak teraz np. Kasai, który ledwo się kwalifikuje do 30;/

Podobno ma startować w jakichś rajdach??;o

Rebgal
06-03-2011, 23:52
Wybitny sportowiec.Szkoda go.Pasuje jechac 26 i ostatni raz obejrzec jego skoki.

Mr Fsza
16-03-2011, 11:48
no szkoda że już kończy mógł jeszcze skakać
nadzieje pozostaje w Kamilu ; D
może on też kiedyś wygra puchar świata ale sie wszystko okaże .

Bondi
20-03-2011, 14:34
Piękne zakończenie kariery Mistrza. Będzie go brakować, ale kiedyś musiał wreszcie skończyć. Piękna kariera, chociaż to złoto olimpijskie... ;)

Posiu
20-03-2011, 14:53
szkoda Adama ale, mamy znakomitych młodych skoczków ; s Kamil dziś bardzo ładnie się popisał; x

ADAM MałySZ !

Τettmeier
20-03-2011, 15:47
Adaś 3 miejsce w Planicy i 3 w ogólnej klasyfikacji PŚ - lepszego zakończenia kariery nie mógł sobie wymarzyć. Nie to co Ahonen, który zdecydował się wrócić i odchodzi praktycznie na dnie, a też nazywany przez wielu wielkim skoczkiem, ok, zgadzam się, ale to co zrobił Adam jest po prostu niewyobrażalne. Kamil się postarał i zrobił naszemu Orłowi z Wisły jeszcze większa przyjemność stając na najwyższym stopniu podium w dzisiejszych zawodach. Kto wie, co stałoby się gdybyśmy oglądali drugą serię zawodów, ale teraz to już nieważne. Najważniejsze jest to, że Adam Małysz oddał swój ostatni skok w Pucharze Świata i nigdy już nie powiem "zawołaj mnie jak Adam będzie skakał"...... Chwała mu, bo to naprawdę czołowy skoczek świata. Zainteresowały mnie też słowa pana Szaranowicza, który wspomniał, że Adam to część jego kariery zawodowej - czy ktoś zaprzeczy? To dzięki Adamowi jego komentarze zostaną na długo w głowach Polaków, dzięki Adamowi stał się naprawdę rozpoznawalnym komentatorem, a teraz dyrektorem TVP. Wiele by wymieniać pozytywnych zdarzeń, do których Adam się przyczynił, oby doczekał się za życia pomnika.. :)

Midq
20-03-2011, 15:53
Piękne zakończenie wielkiej kariery, odchodzi człowiek legenda, legenda polskich jak i światowych skoków, człowiek niezwykły który mimo wielu sukcesów pozostał zwykłym człowiekiem, nie odbiło mu nic i zachowuje się dalej jak zwykły chłopak z wisły który 16 lat temu zdobył swoje pierwsze podium w karierze. Adam towarzyszył mi od kiedy pamiętam, zawsze w sobote i niedzielę siadało się cała rodziną do telewizora i oglądało skoki. Tych chwil nigdy nie zapomne, gdy Małysz wylądował to się popłakałem takie emocje. Naprawdę, chcę podziękować panu Adamowi za te wszystkie wspólne lata i emocje. Jest pan wielkim człowiekiem i najlepszym ambasadorem Polski. Kończy się pewna epoka w skokach. Także chciałbym podziękować skoczkom który oddali hołd królowi nart, super zachował się Ammann czy Hilde. Morgenstern jak wyszedł z progu to mógł jebnąć nawet 230m~ ale widać było, że spadł. Na 180m mogl jeszcze pociągnąć wiele metrów, podejrzewam, że chciał zrobić Adamowi ostatnią przysługę ;) Po prostu DZIĘKUJEMY ADAM!

http://m.onet.pl/_m/ff85b48f99a1cc878457e4b057b18e92,9,1.jpg

Azbest on de tour
20-03-2011, 15:58
fajny konkurs był, mimo tego że się to wszystko ciągnęło 1,5h

Na 180m mogl jeszcze pociągnąć wiele metrów, podejrzewam, że chciał zrobić Adamowi ostatnią przysługę ;)

chyba nie masz pojęcia o czym piszesz

Midq
20-03-2011, 16:07
chyba nie masz pojęcia o czym piszesz
no wsumie teraz ogladalem drugi raz ten skok i wydawalo sie ze zgasil ale poprostu nie bylo juz noszenia na dole ;x

Ryśku xD
20-03-2011, 16:25
No tak w końcu kiedyś musiał , ale ma zastępce Kamila Stocha :)

_woto_
20-03-2011, 16:40
Amman aka Czeczen?

@top
Naleza mu sie wielkie gratzy za to co zrobil dla polskiego sportu. Szacunek dla Adama ze tyle wytrwal i tyle osiagnal :)
Miejmy nadzieje, ze Stoch chociaz w polowie bedzie mial tyle osiagniec co On

SedaN*
20-03-2011, 16:49
Dokładnie. Pamiętam te wszystkie "epoki" w karierze Adama. Pamiętam jak walczył z Hanawaldem, Schmitem, Ahonenem, Jandą, Ammanem szczególnie na Olimpiadzie.

A komentarze Szaranowicza normalnie mistrzostwo. : d Mam nadzieję, że Kamil podoła zadaniu! DZIĘKUJEMY ADAMIE ZA TE WSZYSTKIE EMOCJE I ZA TĄ DUMĘ, ŻE JESTEŚMY POLAKAMI KIEDY STAWAŁEŚ NA PODIUM!

Deads
20-03-2011, 17:14
Ostatni skok Adasia, szkoda że zakończył w tym roku a nie 2012 :(. Ale już to jego wybór

Malff
20-03-2011, 17:30
Stoch nam teraz został :D

Lagga v3
20-03-2011, 17:37
Bardzo ładne zakończenie kariery , ale to złoto olimpijskie będzie za nim łazic do końca życia XD

Kaziu Extreme
20-03-2011, 18:02
Bedzie mi go brakowac:( ogladam go od 2001 roku i zzylem sie z tym trzymaniem kciukow nawet gdy nie mial formy:( przy Stochu tego nie ma bo Adam to byl ktos kogo zapamietam do konjca zycia i bede opowiadal wnukom i nawet dziecia ze widzialem przez 10 lat jak skacze Adam. Pewnie 26 sie poplacze xd ale coz moj ulubiony sportowiec odchodzi na sportowa emeryture. Dziekuje mu za wszystkie chwile radosci ktore dal mi podczas tej dekady.

ThoX!c
21-03-2011, 16:40
No cóż na każdego przychodzi kolej...
Ale jeżeli Stoch w następnym sezonie będzie równiej skakać to tylko się cieszyć :)

Maatinii
21-03-2011, 21:14
Bez Małysza to nie te same skoki. Dziękuję mu za tyle radości które dostarczył mi i mojej rodzinie.

Ktoś II
21-03-2011, 23:55
Od 11 lat zawzięcie oglądam skoki. Dzięki Adamowi, ten sport stał się jednym z najpopularniejszych w Polsce. Emocje kibiców sięgały zenitu nie raz, nie dwa.
Wielkie dzięki Panie Adamie za te miłe i emocjonujące chwile przed telewizorem.
Na zawsze pozostaniesz MISTRZEM.