View Full Version : Jak usun?? has?o z Administratora - tryb awaryjny.
Siema
Mam taki mały problem, że kiedyś założyłem hasło na Administratorze i to hasło zapomniałem... Jest jakiś sposób, by wbić na tryb awaryjny ? Na swoim koncie też mam hasło, ale zależy mi by odzyskać hasło z Administratora. Help pl0x.
Precision
08-03-2011, 17:11
Na początku ładowania systemu wciskasz F8 z możliwością wyboru sposobu uruchomienia systemu. Wybieracz oczywiście tryb awaryjny.
#edit
To już kłopotliwa sytuacja. Można zrobić zaszyfrowanie partycji, ale niedoświadczonym nie polecam. Sformatowałbyś pewnie dysk. Można jeszcze przez Linuxa, ale nie będziesz się tak bawił. Jak znajdę jakiś inny pomysł na to dam znać.
#Crayon
To co podałeś jest okej, ale z tego co rozumiem On nie może się dostać na żadne konto więc nie będzie miał jak tego wpisać. ;D
Co do biosa i wyjęcia zworki - zresetują się ustawienia godziny, ew. ustawień dotyczących boot itd. Tam hasła nie ma.
Przecież po wyjęciu hasła nadal istnieją. :)
Pisalem w szkole na szybko, bo mialem prace ...
Chodzilo mi o to, ze kiedys wbilem na tryb awaryjny i zalozylem haslo na tym koncie Administratora. Majac haslo na swoim koncie (nazwa - Simi) ktore tez ma funkcje admina, ktore tez ma haslo, nie moge wbic na zadne z kont nie majac hasla.
Tutaj jest moje pytanie. Jak usunac haslo z konta Administrator ktore sie wyswietla jak chce wbic przez tryb awaryjny.
Start - > uruchom - > control userpasswords2
albo wyciągnij zworkę z płyty głównej, zresetujesz bios wtedy, poczekasz minutkę albo dwie i hasła się chyba wszystkie zresetują, no i bios, ale ruszysz kompa
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.