Zaloguj się

View Full Version : Tsunami i trzesienie ziemi w japoni.

swiety mikolaj
11-03-2011, 15:58
Ogromne trzęsienie ziemi o sile 8,9 w skali Richtera w Japonii doprowadziło do gigantycznych szkód, gdyż powstały fale tsunami. Stało się to 11 marca, tuż po publikacji na świecie informacji o tym, że Księżyc będzie rekordowo blisko Ziemi, co zawsze powodowało w historii „kataklizmy lub wielkie, ważne dla świata wydarzenia”. To rzeczywiście niezwykła zbieżność. O 6:46 wszystko sie zaczelo.
To 7 trzesienie ziemi, z wielkosci na swiecie.

http://www.youtube.com/watch?v=NtQ2HtU3Y5M

Filmik.

Co na ten temat powiecie? Ja o 6:47 sie obudzilem:/ Dziwna akcja...
Jak sie z tym czujecie? Bo ja dziwnie.

Nastąpiło już kilka wstrząsów wtórnych, które również zatrzęsły budynkami w Tokio. Największe zniszczenia są na razie w mieście Sindei.

Sweetka
11-03-2011, 16:08
A jak mam sie niby czuc? Normalnie , takie polozenie Japoni ze dla nich trzesienie to nic wielkiego.,

Mateusz Soprano
11-03-2011, 16:12
Ja tam jestem wobec żółtków rasistą więc przejmował się nie będę szkoda mi porządnych ludzi którzy tam mieszkają czyli jakichś emigrantów czy nawet starych japońców którzy chcą żyć spokojnie i dostatnio.Bo nie ukrywajmy że Chinole czy japońce to najdurniejsze narody świata tak samo rasa żółta trzeba wszystkich takich żółtków z Polski przegonić postraszyć karabinem a jak nie poskutkuje to siłą albo zastrzelić i po problemie.

@Po oglądnięciu Faktów i Wydarzeń.
No nie powiem szkoda mi ich.Ale dziwne że domy czy samochody samoloty pływają w całości przecież oni tak robią wszystko że po 1 użyciu się rozpada.Tak naprawdę to szkoda mi ich że aż tyle ginie ale dobrze że co roku się u nich odbywają jakieś szkolenia na wypadek trzęsień ziemi.
1.Szkoda mi ich.
2.W połowie żałuję co wcześniej powiedziałem.
3.Jakby z Polski wysyłali ekipę im na pomoc to ja raczej bym nie poleciał z tego powodu że oni nie muszą nic palić aby mieć zryty beret.

@Sweetka.
Ty nie odróżniasz dziecko.
A nacjonalistą też jestem.A być może w wikipedi przeczytałeś, że Patriotyzm-" Wiąże się także z poszanowaniem innych narodów i ich kultury."...To odpowiadam że mnie to nie dotyczy i gdzieś mam tego ich sześciorękiego buddę i te ich życie codziennie.

Diabolix
11-03-2011, 16:52
Ja tam jestem wobec żółtków rasistą więc przejmował się nie będę szkoda mi porządnych ludzi którzy tam mieszkają czyli jakichś emigrantów czy nawet starych japońców którzy chcą żyć spokojnie i dostatnio.Bo nie ukrywajmy że Chinole czy japońce to najdurniejsze narody świata tak samo rasa żółta trzeba wszystkich takich żółtków z Polski przegonić postraszyć karabinem a jak nie poskutkuje to siłą albo zastrzelić i po problemie.

Może i są głupi, ale za to mają lepszą od nas gospodarkę, elektrownie atomowe, są przygotowani na trzęsienia ziemi (te trzęsienia były na oceanie, więc nie łap za słowa, bo ci argumentów zabraknie), są bardziej zmechanizowani, mają więcej bogatych firm. Lepiej się zastanów, kto jest tutaj głupszy, "patrioto". Jakoś to nie oni sobie ciągle nie radzą, tylko ta twoja "kochana polska", mistrzu.

@Topic
Jakoś mnie to tak bardzo nie interesuje. Oczywiście, że mają spore straty i wiele kasy wydadzą, która jest im potrzeba, bo przecież na tej ich wyspie niczego nie ma. Wszystko muszą kupować (mówię o surowcach), więc trochę ich gospodarka na tym pocierpi.
Oczywiście, że szkoda tych ludzi, bo przecież każdy z nas mógłby się znaleźć w takiej sytuacji.

ak-47
11-03-2011, 16:57
Nie przejmuje się żółtkami, bardziej mnie interesują Polacy którzy się tam znajdują, wbiłem ze szkoły do domu, zobaczyłem to i od razu szczena opadła w dół jak ta woda zalewa wszystko.

Joogi
11-03-2011, 17:00
Ja widzialem w wiadomosciach, straszne co oni tam maja, te fale ciagnace ze soba samochody, statki,budynki itp. do tego jeszcze trzesienia ziemi, ostro ;0 Teraz maja przewalone, ciezko bedzie im sie odbudowac, ale w koncu zoltki to dadza rade ;D

Exevo knight
11-03-2011, 17:08
Skopiuje swój post z torga:

To tak. Wykresy na stronach internetowych szaleją. Żeby było śmieszniej, gdzieś słyszałem, że wstrząsy mogą trwać kilka miesięcy po dzisiejszym dniu. Skala powodzi jest ogromna - niektóre wyspy mają jakieś 1,5 metra n.p.m, także możemy się spodziewać, że ich już nie będzie. Dodatkowo w Rosji wybuchł wulkan, hueh.
Poza tym, zniszczenia z góry wyglądają jak sterta porozrzucanych zabawek:
http://vlep.pl/v3r1jz.jpg
Sama liczba ofiar będzie gigantyczna (obecnie podawane dane kilkuset osób to nic, bo dochodzą jeszcze osoby z porwanego statku i pociągu, a jeszcze kilkaset osób na innych wyspach). Ogólnie o trzęsieniach ziemi i o wszelakich informacjach na bieżąco możecie dowiedzieć się tutaj (http://www.paranormalne.pl/topic/25778-ziemia-trzesie-sie-niepokojaco-na-duzych-glebokosciach/page__st__330). Polecam czytać temat od początku ;s

Krótko mówiąc Świat się wali.

PS: Na tvn24 właśnie słyszałem, że reaktory w elektrowni atomowej muszą być chłodzone, a z tego co wiem, tak nie jest ; o

+ cytat:

"Coraz realniejsza groźba eksplozji reaktora atomowego w Onahama,trwa ewakuacja mieszkańców.
Poziom wody chłodzącej rdzeń osiąga krytycznie niski poziom co grozi stopieniem..."

Swoją drogą pierwszy raz zainteresowałem się tak jakąś katastrofą.. ; d

Sweetka
11-03-2011, 17:23

Widze chłopczyku ze nie odrozniasz patriotyzmu od nacjonalizmu....

wypowiedzialem sie , dzisiaj z checia obejrze wiadomosci

Krulowiec
11-03-2011, 17:27
Cóż nic nie można zrobić , taka już natura , nie wygra się z nią sam wiem, przeżyłem podobną katastrofę :|

Joogi
11-03-2011, 17:45

A wlasnie gowno wiesz, bo 'zoltki' sa bardzo pracowici, lojalni, kulturalni, mozna tak wymieniac. Nie wiem czemu ale mam jakos do nich szacunek :D. Najgorszymi narodami sa te turki/moslemy/arabowie itp. sam wiem, bo w Niemczech mozna sie spotkac z kazda narodowoscia, a Ty tam w tej swojej wiosce mozesz sie ograniczyc jedynie do czytania wiadomosci na necie.

#Topic
No nie wiedzialem o tych reaktorach, wszystkie stacje informacyjne w Niemczech szaleja, nie wiem jak u was. Lipe maja i tyle ;q

tu jakas tam strona : http://www.dailymail.co.uk/news/article-1365229/Japan-earthquake-tsunami-Fears-massive-death-toll.html

Diabolix
11-03-2011, 17:56
Akurat co do reaktorów, to one się same wyłączają, jak nie wierzycie, to zasięgnijcie trochę informacji z porządnych stron, a nie portali internetowych, które gówno wiedzą i najwięcej piszą.
Prawda jest taka, że takich reaktorów atomowych nie robi się "na odwal". Mają specjalne czujniki, wyłączają się same, bo są tak zaprogramowane.
Jakiś pajac napisał tak gdzieś, a wy we wszystko wierzycie, porażka.

Flamaster
11-03-2011, 18:21
@up
***** nie chodzi o to, że on wybuchnie tylko o wyciek szkodliwych substancji... Prawdopodobieństwo, że coś wycieknie jest małe, ale zawsze
lepiej dmuchać na zimne
@t
No cóż szkoda bo co tu więcej napisać:cool:

Exevo knight
11-03-2011, 18:25
Akurat co do reaktorów, to one się same wyłączają, jak nie wierzycie, to zasięgnijcie trochę informacji z porządnych stron, a nie portali internetowych, które gówno wiedzą i najwięcej piszą.
Prawda jest taka, że takich reaktorów atomowych nie robi się "na odwal". Mają specjalne czujniki, wyłączają się same, bo są tak zaprogramowane.
Jakiś pajac napisał tak gdzieś, a wy we wszystko wierzycie, porażka.

Ziomek, to, że naoglądałeś się telewizji nie znaczy, że wszystko wiesz. Pewien ktoś na paranormalnie.pl ładnie mi to wytłumaczył:

"to nie tylko kwestia czystej wody, do awaryjnego wyłączenia reaktorów i ich schłodzenia jest właśnie potrzebna duża ilość energii ze źródeł awaryjnych - i one właśnie zawiodły, wystąpiła podobna sytuacja do tej w Czarnobylu, wyłączono przekazywanie energii do generatorów a reaktor mający się wyłączyć odwrotnie - rozgrzał się i chłodzenie awaryjne nie wystarczyło lub nie zadziałało - nie wiem ale nie będą mówić wszystkiego pewnie...
Skutki - na pewno skażenie terenów przyległych - w mniejszym lub większym stopniu, trudno teraz przewidzieć co stanie się ... "

Do końca nie wiem sam na czym to polega. Wiem tyle, że do działania elektrowni potrzebna jest czysta woda, której obecnie nie mają. Moje informacje, że z nimi jest coś nie tak potwierdza to, że USA wysłało awaryjne dostawy chłodziwa do japońskiej elektrowni jądrowej (http://www.guardian.co.uk).

A na temat samych trzęsień ziemi - przed nimi Japonia była świetnie przygotowana, niestety powódź zrujnowała wszystko. Co więcej - trzęsienia ziemi nie były lokalne, a globalne. Oznacza to, że do kolejnych trzęsień może dojść na całym świecie (?). Niemniej jednak potwierdzają to sejsmografy, które oszalały. Przykład sejsmografów z Bełchatów, Suwałki, Ojców, oraz jeden z ubiegłego roku na porównanie (podziękowania dla użytkownika Arczi1991 za udostępnienie screenów):
http://pl.tinypic.com/useralbum.php?ua=yhqUKT2IKyEttdrW4RpZpg%3D%3D

#edit

18:13 W tym samym rejonie wzrósł poziom promieniowania w miejscowej elektrowni atomowej. Ewakuowano ponad 3 tys. osób.
Źródło: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,106884,9236176,Tsunami_zalewa_Japonie__RELACJA_N A_ZYWO_.html

Benn
11-03-2011, 19:11
@Mateusz Soprano

Zawiodłem się na tobie :(

@topic

Co za różnica czy to żółtki czy np Amerykanie. Są to ludzie i należy im się taki sam szacunek bez różnicy jakiego jest koloru skóry. Na historii dzisiaj nam pani powiedziała, że póki co zginęły 42 osoby, potem w teleexpresie 100+, a teraz w faktach 1000+. Ogólnie to skończyć się może na kilkustet tysiącach zabitych. :(

1st R. Boonek
11-03-2011, 19:14

Glupi to ty jestes, pajacu... Gdyby u nas sie cos takiego zrobilo, to panika siegla by zenitu, zgineloby 10x wiecej osob - bo jesli porownwac japonie do polski to cos takiego jak porownywac tanie piwo z tesco do jacka danielsa elo

#T dadza sobie rade, ale dziwi mnie ze nawet rosja chce im pomoc O.o

Elite Vegox
11-03-2011, 19:38

Durne narody ale zobacz byle jaki przedmiot i na kazdym pisze made in china.

Straty sa ogromne wiec naprawianie tych wszystkich szkód zajmie im duzo czasu i bedzie kosztowalo bardzo duzo.

Τettmeier
11-03-2011, 20:08
Sorry na wejściu, ale nie czytałem wszystkich postów, bo strasznie tego dużo.

Co do tematu: na biologii oglądaliśmy film i z nudów wlazłem na onet, patrzę a tam takie rzeczy.. powiedziałem ogarniętym kumplom, którzy też się odrobinę przejęli. Wróciłem do domu i się przez chwilę w to zagłębiłem. Coraz więcej niezależnych od działalności ludzi katastrof na świecie, ubolewam nad tym. Wierzę, że Japończycy się ogarną bo oni mają tam tyle ludzi, mózgów i bardzo rozwiniętą technologię co może im na pewno pomóc. Niedobrze się dzieje, mam nadzieję jeszcze, że dadzą radę z chłodzeniem elektrowni etc..

Dexterro
11-03-2011, 21:57
Wiecie czym się najbardziej przejąłem ? Tym, że według wielu źródeł nie są to zmiany lokalne tylko globalne, a co za tym idzie ? To może być coś niedobrego. Uważam, że często ludzie specjalnie publikują jakieś marne prowo-posty, albo co gorsza te, które brzmią jakby było naukowo potwierdzone ale nie mają nic prawdy w sobie, a ludzie się boją, ja zresztą też. Wybuchy wulkanów w Rosji, dziwne położenie księżyca, coś złego się dzieje na słońcu. Ja już sam nie wiem co o tym myśleć. Co mnie dziwi dodatkowo ? Oglądałem dość dużo zdjęć, filmików, streamów i nie zauważyłem nigdzie żadnego kościoła, który byłby zniszczony, wiem, że tam katolików nie ma dużo ale kościoły istnieją. Wszelakie świątynie czy inne cerkwie zniszczone, kościołów nie widziałem, sprawa Boga ? To będzie pewnie temat, nad którym będę się w nocy zastanawiał. Może Bóg chce oczyścić świat ?

zielony kwadracik.,
11-03-2011, 22:25
Nie przejmuje się żółtkami, bardziej mnie interesują Polacy którzy się tam znajdują, wbiłem ze szkoły do domu, zobaczyłem to i od razu szczena opadła w dół jak ta woda zalewa wszystko.

TY BYLES W SZKOLE?:eek::eek::eek: WYSZEDLES Z DOMU?:eek::confused::eek::confused: NIE WIERZE POWINNI TO TEZ W TV, GAZETACH PISAC.. A DO TEGO WSZYSTKIEGO TO OGLADALES TV W TO TEZ CIEZKO UWIERZYC:eek::eek::eek:

#top
Szczerze mam to w dupie? Co mnie to interesuje? Jakby cie to interesowalo ja o 6:46 spalem bardzo gleboko. Mieszkam w Polsce nie ma trzesien wiec sie nie przejmuje zacznie mi cos zagrazac zyciu wtedy sie zainteresuje.:confused::confused:

Diabolix
11-03-2011, 23:11
Ziomek, to, że naoglądałeś się telewizji nie znaczy, że wszystko wiesz. Pewien ktoś na paranormalnie.pl ładnie mi to wytłumaczył:

"to nie tylko kwestia czystej wody, do awaryjnego wyłączenia reaktorów i ich schłodzenia jest właśnie potrzebna duża ilość energii ze źródeł awaryjnych - i one właśnie zawiodły, wystąpiła podobna sytuacja do tej w Czarnobylu, wyłączono przekazywanie energii do generatorów a reaktor mający się wyłączyć odwrotnie - rozgrzał się i chłodzenie awaryjne nie wystarczyło lub nie zadziałało - nie wiem ale nie będą mówić wszystkiego pewnie...
Skutki - na pewno skażenie terenów przyległych - w mniejszym lub większym stopniu, trudno teraz przewidzieć co stanie się ... "

Do końca nie wiem sam na czym to polega. Wiem tyle, że do działania elektrowni potrzebna jest czysta woda, której obecnie nie mają. Moje informacje, że z nimi jest coś nie tak potwierdza to, że USA wysłało awaryjne dostawy chłodziwa do japońskiej elektrowni jądrowej (http://www.guardian.co.uk).

A na temat samych trzęsień ziemi - przed nimi Japonia była świetnie przygotowana, niestety powódź zrujnowała wszystko. Co więcej - trzęsienia ziemi nie były lokalne, a globalne. Oznacza to, że do kolejnych trzęsień może dojść na całym świecie (?). Niemniej jednak potwierdzają to sejsmografy, które oszalały. Przykład sejsmografów z Bełchatów, Suwałki, Ojców, oraz jeden z ubiegłego roku na porównanie (podziękowania dla użytkownika Arczi1991 za udostępnienie screenów):
http://pl.tinypic.com/useralbum.php?ua=yhqUKT2IKyEttdrW4RpZpg%3D%3D

#edit

Źródło: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,106884,9236176,Tsunami_zalewa_Japonie__RELACJA_N A_ZYWO_.html

Nie no, większej głupoty nie widziałem.
Nie cytuj mi swoich e-kolegów tylko coś sam napisz. I popraw tych mistrzów, bo reaktor w Czarnobylu uległ katastrofie przez ludzką głupotę a nie jakieś tam chłodzenie.
Ludzie, którzy tam pracowali chcieli sprawdzić ile mocy wyciśnie reaktor atomowy. Musieli wyłączyć systemy ochronne, bo by wszystko im blokowały (są zaprogramowane tak, że wyłączają się, gdy za bardzo nagrzeją się "pręty"), a co za tym idzie- nie było żadnej bariery dla elektrowni. Nie ciężko się domyśleć, co się stało później, "pręty" (nie będę używał innych słów, bo nie zrozumiesz) się stopiły i po sprawie było.

I nie są to jakieś rzeczy z telewizji, których się naoglądałem tylko wytłumaczenia inteligentnych, bezstronnych osób raz moje.

I nie pisz, że do trzęsień ziemi może dojść na całym świecie. Nasze sejsmografy to odczytały, bo trzęsienie ziemi było bardzo mocne (pisze w 1 poście) i nie miało miejsca pod Japonią tylko na Oceanie.

Poczytaj trochę zanim zaczniesz znowu pisać takie pierdoły, bo konwersacja, w takim przypadku, nie ma sensu.

Google
12-03-2011, 02:13
http://img684.imageshack.us/i/kopiasj3509946487.jpg/

Mama mi o tym powiedziała jak wstałem, czyli ok.12 - od razu wszedłem na WP i przewertowałem różne odnośniki zagłębiając się w ich treść, tragedia.

Gdyby to była Polska - to by dopiero była tragedia. Tam są na to przygotowani od mniej więcej 20 lat. Specjalna infrastruktura, systemy ostrzegawcze, plany ewakuacyjne - zero chaosu. Uważam, że jeśli już musiało to nastąpić, to dobrze, że trafiło na Japonię, bo Oni sobie z tym świetnie radzą. U nas jak się hala zawaliła od śniegu to zginęło więcej osób. Ciekaw jestem czy podniosą się po takich stratach materialnych jakie ponieśli (fabryki, technologie).

PS, Gdyby to się wydarzyło w Polsce to Kaczyński zamiast spierdalać przed falą zwołałby konferencję prasową obwiniając Tuska.

http://img846.imageshack.us/i/kopiasj1211116542.jpg/

Livek
12-03-2011, 08:45
Cieszę się, że to nie trafiło na nas ; D Tak jak pisał Google ... Kiedy ta hala się zawaliła było więcej ofiar niż u nich po trzęsieniu ziemi...

Żal mi tylko starszych ludzi z Japonii i tam będących Polaków ...

Azbest on de tour
12-03-2011, 11:21
Uważam, że jeśli już musiało to nastąpić, to dobrze, że trafiło na Japonię,

chcesz tsunami w Polsce? a może na Ukrainie?

#nurt
pech, bywa, zdarza się, nikt nie kazał im robić państwa na takim terenie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Eksplozja-w-elektrowni-Fukushima-runal-dach-i-sciany-rosnie-poziom-radioaktywnosci,wid,13217133,wiadomosc.html?ticaid =1beec

czarnobyl prawie

Google
12-03-2011, 12:07
chcesz tsunami w Polsce? a może na Ukrainie?

Masz problem z czytaniem ze zrozumieniem? Gdzie napisałem, że chcę tsunami?

tylko sie nie zacznij napinać jak zawsze, panie i władco

A ty dalej rób na siłę z siebie idiotę myśląc, że kogoś to bawi.

Azbest on de tour
12-03-2011, 12:17
Masz problem z czytaniem ze zrozumieniem?

ple ple ple

tylko sie nie zacznij napinać jak zawsze, panie i władco

A ty dalej rób na siłę z siebie idiotę myśląc, że kogoś to bawi.

zabolało cie xD

Midq
12-03-2011, 12:22
PS, Gdyby to się wydarzyło w Polsce to Kaczyński zamiast spierdalać przed falą zwołałby konferencję prasową obwiniając Tuska.

http://img846.imageshack.us/i/kopiasj1211116542.jpg/
no ***** pierwszy raz sie z toba zgadzam w 100%. juz nawet nie slucham co ten oszolom mowi, ostatnia reklama pisu rozpierdala, oczywiscie mowia wprost ze tusk kradnie pieniadze a oni nie XD fail.

taka tragedia to jest tragedia, ale japonce se poradza, bogaty i madry kraj

Exevo knight
12-03-2011, 12:59
Nie no, większej głupoty nie widziałem.
Nie cytuj mi swoich e-kolegów tylko coś sam napisz. I popraw tych mistrzów, bo reaktor w Czarnobylu uległ katastrofie przez ludzką głupotę a nie jakieś tam chłodzenie.
Ludzie, którzy tam pracowali chcieli sprawdzić ile mocy wyciśnie reaktor atomowy. Musieli wyłączyć systemy ochronne, bo by wszystko im blokowały (są zaprogramowane tak, że wyłączają się, gdy za bardzo nagrzeją się "pręty"), a co za tym idzie- nie było żadnej bariery dla elektrowni. Nie ciężko się domyśleć, co się stało później, "pręty" (nie będę używał innych słów, bo nie zrozumiesz) się stopiły i po sprawie było.

I nie są to jakieś rzeczy z telewizji, których się naoglądałem tylko wytłumaczenia inteligentnych, bezstronnych osób raz moje.

I nie pisz, że do trzęsień ziemi może dojść na całym świecie. Nasze sejsmografy to odczytały, bo trzęsienie ziemi było bardzo mocne (pisze w 1 poście) i nie miało miejsca pod Japonią tylko na Oceanie.

Poczytaj trochę zanim zaczniesz znowu pisać takie pierdoły, bo konwersacja, w takim przypadku, nie ma sensu.

Człowieku, proszę, udowodnij mi jakoś, że ja tego nie pisałem =x

Do trzęsień może dojść na całym świecie bo jest to zmiana globalna. Jeśli nie wiesz co oznacza to słowo to zapraszam na wikipedie. Btw. nigdzie nie napisałem o czarnobylu, tylko skopiowałem treśc postu, który wyjaśnił o co chodzi z elektrowniami jądrowymi w Japonii, geniuszu.

"Poziom promieniowania w pomieszczeniach kontrolnych elektrowni Fukushima I podniósł się dramatycznie w piątek w nocy i był tysiąckrotnie wyższy od normy. Przestały też funkcjonować systemy chłodzące trzy reaktory w tzw. elektrowni nr. 2 (Fukushima II) położonej 11,5 km na południe od elektrowni Fukushima I. "
=|

Lolipops
12-03-2011, 14:56
A mi mama mówi że koniec świata się zbliża i dlatego takie okropne kataklizmy sie zdarzają.
Bardzo im współczuję

CM Punk
12-03-2011, 15:25
no ***** pierwszy raz sie z toba zgadzam w 100%. juz nawet nie slucham co ten oszolom mowi, ostatnia reklama pisu rozpierdala, oczywiscie mowia wprost ze tusk kradnie pieniadze a oni nie XD fail.

No i mówi prawdę, niech ten tusk i jego jebane PO spierdala.
Pierwszy rok rządzenia PO - podwyżka VAT, ogólnie ***** wszystkiego.
Byście zobaczyli jakie jest te wasze PO zajebiste, gdyby TVN mówiło o wszystkim a nie tylko o PiS.

@topic
Na paranormalne.pl, 3 dni temu przeczytałem o człowieku który przepowiedział kilka dat, 4 się zgadzały (z 6).
Ostatnia, która zmieni świat to była data 13.03.11.
Na szczęście nie musimy długo czekać, żeby dowiedzieć się co się wtedy stanie, czyżby kolejne trzęsienie ziemi, o podobnej sile do tego wczorajszego? (8.9) zobaczymy jutro.

Diabolix
12-03-2011, 23:07
Człowieku, proszę, udowodnij mi jakoś, że ja tego nie pisałem =x
Przecież sam się chwaliłeś, że to napisał ci ktoś z witryny "paranormalne".

Do trzęsień może dojść na całym świecie bo jest to zmiana globalna. Jeśli nie wiesz co oznacza to słowo to zapraszam na wikipedie. Btw. nigdzie nie napisałem o czarnobylu, tylko skopiowałem treśc postu, który wyjaśnił o co chodzi z elektrowniami jądrowymi w Japonii, geniuszu.
Przeczytaj swój post jeszcze raz, "geniuszu" (jak ja lubię, jak tak mówisz).
Piszesz tam o Czarnobylu, skopiować ci, żebyś to zobaczył?
Nie wiem, co oznacza słowo "globalna"? Ja mam właśnie wrażenie, że ty go nagminnie używasz, oczywiście, w złym znaczeniu.
Na jakiej podstawie uważasz, że może dojść do nich na całym świecie? Bo nie rozumiem, co ma do tego trzęsienie ziemi na oceanie kilkaset kilometrów od Japonii. No, chyba że to jest dla ciebie cały świat.

"Poziom promieniowania w pomieszczeniach kontrolnych elektrowni Fukushima I podniósł się dramatycznie w piątek w nocy i był tysiąckrotnie wyższy od normy. Przestały też funkcjonować systemy chłodzące trzy reaktory w tzw. elektrowni nr. 2 (Fukushima II) położonej 11,5 km na południe od elektrowni Fukushima I. "
=|
I co z tego, że tysiąckrotnie, skoro wcześniej prawie go nie było?
Użyj tej liczby w zestawieniu ze wcześniejszym stanem, porównaj to ze śmiertelną dawką promieniowania i wszystko jasne- nie ma się czym "jarać".

Maly
12-03-2011, 23:29
A ja z jednej strony im wspułczuje, a z drugiej mam wyjebane, ponieważ sami to dla siebie zrobilismy i predzej czy puzniej all zginiemy sorry...

Wszyscy mózgowcy, doktorzy chca byśmy żyli lepiej prubuja usuwac choroby i robia nowe, a tak naprawde kazdy widzi czym sie trujemy, swoim gównem przez nas sa tsunami...

Exevo knight
12-03-2011, 23:30
Przecież sam się chwaliłeś, że to napisał ci ktoś z witryny "paranormalne".

Ohh... przecież to straszne, jak czerpię informacje z innego forum :|

Przeczytaj swój post jeszcze raz, "geniuszu" (jak ja lubię, jak tak mówisz).

Mnie natomiast śmieszy fakt, że twierdzisz, że lubisz jak "mówię" geniuszu wtedy, kiedy użyłem tego słowa raz.

Piszesz tam o Czarnobylu, skopiować ci, żebyś to zobaczył?

Ja piszę coś o Czarnobylu? Tak, skopiuj mi to, proszę.

Nie wiem, co oznacza słowo "globalna"? Ja mam właśnie wrażenie, że ty go nagminnie używasz, oczywiście, w złym znaczeniu.
Na jakiej podstawie uważasz, że może dojść do nich na całym świecie? Bo nie rozumiem, co ma do tego trzęsienie ziemi na oceanie kilkaset kilometrów od Japonii. No, chyba że to jest dla ciebie cały świat.

Widocznie jednak nie wiesz co oznacza słowo 'globalne'. Polecam Ci trochę o tym poczytać (np. na tym paranormalnie.pl, gdzie informacje są na bieżąco).

I co z tego, że tysiąckrotnie, skoro wcześniej prawie go nie było?
Użyj tej liczby w zestawieniu ze wcześniejszym stanem, porównaj to ze śmiertelną dawką promieniowania i wszystko jasne- nie ma się czym "jarać".

Pewnie, tysiąckrotne większe promieniowanie to pestka. Faktycznie, czym tu się jarać, pff...

Pogromczyni zla
12-03-2011, 23:43
Tak naprawdę zbytnio się nie przejmuję. Oczywiście, współczuje rodzinom które zostały poszkodowane, ale cóż, matka natura nas testuje. Nie da się niczego przewidzieć, ani się przed nią obronić. Ewentualnie możemy zmniejszyć skutki jej działania.

Skryper.!
13-03-2011, 11:45
bardzo źle sie dzieje, gdy ginie tak wiele osob. Oby tylko matka natura nie szykowała dla nas o wiele wieksza katastrofę...

party starter
13-03-2011, 13:23
Wiadomo ze w tamtym rejonie co jakis czas tsunami jebnie w jakas wyspe. Tysiace ludzi gina w roznych wypadkach, nikt tego nie zmieni i nie trzeba robic jakiejs sensacji, zaloby czy innego chujstwa.

~Bocianex~
15-03-2011, 14:19
Nawet mnie to nie ruszyło nawet nie zmusilo do refleksji na ten temat i dosc niedawno sie o tym dowiedzialem.Mieli pecha i tyle moze za miesiac i u nas zawita jakis tsunami czy trzesienie ziemi kto wie co szykuje sie.

ViVuSeK
15-03-2011, 14:31
Japonia jest położona w takim miejscu na kuli ziemskiej, że jest to normalne - na styku kilku płyt tektonicznych, tzw. "Ognisty pierścień". Gdy się dowiedziałem kilka dni temu, to twierdziłem, że straty po trzęsieniu ziemi i "wielkim" tsunami są małe.
Dzisiaj już wiemy, że straty są kolosalne, kilkadziesiąt miliardów dolarów. Na dodatek jest zamieszanie związane z elektrownią, "Mogło dojść do wycieku szkodliwych substancji", "Uciekł Cez".

Kamor VODKA
15-03-2011, 22:03
bardziej niż to trzęsienie ludzi przeraża wyciek z elektrowni atomowej

dlatego też
http://biznes.onet.pl/apel-do-polski-o-rezygnacje-z-atomowych-planow,18493,4210797,4209826,287,1,news-detal

i teraz mowia,że energia atomowa to zło i potrzeba nam wincyj węgla.