Zaloguj się

View Full Version : Licytacja Domków!!!

WPW
24-03-2011, 00:36
Witam od dłuższego czasu dzieje się tak:

-Licytujemy domek nie kupując go!
-Dajemy duże kwoty na Nisko Levelowych Postaciach!!!po czym wygrywamy aukcje,nie płacimy za domek i dostajemy bana na 20dni.A automatycznie domek zostaje dodany na kolejny tydzien licytacji.
-Robimy to specialnie aby druga osoba nie mogła kupić domku lub chcemy zatrzymać dla siebie i spróbować w kolejnej licytacji tego domku.

Tu mamy przykład chodzi mi o Rookgard:
http://i52.tinypic.com/155pg5t.jpg
Można zauważyć że postać nie logowała sie nawet aby kupić dziś domek :)

Myśle o zaostrzeniu kary:

-Jeżeli ktoś wylicytuje domek i nie zapłaci ban na 60dni lub coś takiego aby ta postać nie mogła już nigdy brać udziału w licytacjach domków.

-Można dojść po IP komputera do głównej postaci [Największego LVL] i zbanować ją na te 20dni,może się oduczy.

Znając życie negatywnie skomentuja to ci którzy tak robią!

Lethornek
24-03-2011, 00:42
Zdecydowanie tak... Co za problem dać kase na noob hara zalicytować i narq... Powinna być za to większa kara.

Larry Rook
24-03-2011, 00:49
Jestem na tak.
Ale zamiast szukać po ip, może od razu lepiej dać bana na 30 dni na ip ?
Miesiąc odpoczynku od Tibii dobrze zrobi no-life'om :)

SpongeBob
24-03-2011, 00:52
Jestem na TAK !! Jeżeli typek pisze w prost że zablokował licytację bo Sasha chce ten domek kupić a nie ma kompa.. to sory ale coś jest nie tak.. Powinien iść ban na ip na 20 a moze nawet na 30 dni żeby więcej takiego czegoś nie powtórzył..

Dementor
24-03-2011, 01:06
Oczywiście jestn na tak. Może niektóre osoby licytacje zaczęłyby traktować poważnie. :)

Larry Rook
24-03-2011, 01:14
Albo można by dodać też specjalny bank.
Dodajesz tam kasę, jeśli chcesz zalicytować to albo dostajesz od NPC specjalny kod, albo tak jak jest na rl będzie sprawdzało.
Bez kasy nie będziesz mógł zalicytować.

Cout
24-03-2011, 07:49
Zdecydowanie na tak , bo niektórzy cisną wałki :D.

Zrazik
24-03-2011, 07:54
Zgadzam się w 100 %. ale powinno być tak że jak ktoś nie ma odpowiedniej kwoty cc w dp to nie może licytować

WPW
24-03-2011, 11:28
Widze że mamy 2x Głosy na "NIE".Bez komentarza dla mnie głosy sie nie licza!!!

Splaxor
24-03-2011, 11:44
Zgadzam się w 100 %. ale powinno być tak że jak ktoś nie ma odpowiedniej kwoty cc w dp to nie może licytować
Tak jest teraz tylko, że gracze przerzucają kasę na noob chara, licytują i znów przerzucają kasę, ale na głównego chara.

@topic
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie sprawdzanie przez serwer czy dany klient ma kasę. Chodzi o to, że przez cały okres licytacji aż do jej zakończenia kwota postawiona musi być w dp. Wtedy skończy się przerzucane kasy na inną postać tylko i wyłącznie, aby zalicytować.
Tylko czy to jest do zrobienia?

Tygrys
24-03-2011, 12:05
Sprawdzanie co chwile czy dana postać ma kasę na domek, to dodatkowa zamuła dla serwera.
Zrobiliśmy tak, że teraz licytować domek będzie można z min. 70 lvl'em na Rooku, ale kupić poprzez akt dalej można posiadając 30 lvl.