View Full Version : [SKUTER] Pomoc
No wiec mam skuter Kingway jakies 4 lata , troche przerobiony , miedzy innymi wstawiony cylinder mam niewiele wiekszy. Problem w tym ze nie chce zapalic rano na rozrusznik choc zawsze palil , akumulator kupilem nowy i tez nic...Wie ktos co sie dzieje?
Wymień szczotki w rozruszniku. To na bank to. Sam nie dasz rady chyba, oddaj do mechanika.
Jak widzę taki temat to mi się drobne z kieszeni nie zgadzają. Może być rozrusznik, mogą być szczotki, rozrusznik mógł się wypiąć, równie dobrze może nie kręcić bo ma spięcie gdzieś, albo dostała się woda gdzieś, albo jakiś kabel się przerwał od elektryki, albo filtr zabrudzony, albo źle podpiąłeś akumulator, miliony rzeczy. Tym bardziej to chińskie gówno, więc nie mamy co się dziwić. Najlepiej sprawdź świecę, bo ją powinno się często sprawdzać w takich przypadkach, sprawdź czy akumulator jest naładowany, dobrze podpięty, rozkręć całe plastiki właściwie [ współczuje, w chuj roboty i dochodzenia w mało wygodne miejsca] i sprawdź rozrusznik czy się nie zabrudził, nie wypiął ani szczotki się nie zniszczyły już. Jeżeli nie to, oddaj do mechanika i niech sprawdzi elektronikę.
#edit.
Napisz jeszcze, czy rozrusznik wgl.nie kręci, czy z kopniaka chociaż pali a jeżeli nie to co się dzieje wtedy.
Mów mi królu
04-04-2011, 17:49
Jak nie jezdziłes przez zime to spórbuj go odpalić z kopa tylko szybko i malutkie pchnięcia nogą(mogło pozamarzać coś). A jak jezdziłes i Ci nie działa to udaj się do mechanika bo wątpie zebys sam to naprawił
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.