Zaloguj się

View Full Version : Polski Sejm "zalegalizowa?" marihuan?

.Voorlon.
02-04-2011, 16:33
Słyszeliście już ?

Sejm zniósł w Polsce bezwzględną karę za posiadanie narkotyków. Teraz jeśli prokurator uzna, że ktoś ma narkotyków niewiele, może odstąpić od karania.

Pozostawienie prokuratorowi wolnej ręki oznacza w praktyce bezkarność. Bo skoro jeden prokurator odstąpi od kary za posiadanie narkotyków, to dlaczego karać mają inni prokuratorzy?

Link do oryginału

http://www.gadu-gadu.pl/polski-sejm-zalegalizowal-marihuane

I nasuwa się pytanie. Co o tym sądzicie ?
Wg. mnie wszystko jest dla ludzi, ale co za dużo to czasami nie zdrowo.
Sam nie raz próbowałem, i wiem, że od czasu do czasu (znam kilka typa u których od czasu do czasu to przynajmniej 2g dziennie) Czyli raz - dwa razy na tydzień się wyluzować i po prostu odpłynąć.

Deads
02-04-2011, 16:43
Myślę że jeżeli będziesz mieć 1g przy sobie to nic nie zrobią ci, ale w tym samym dniu przetrzepią ci chatę, zobaczą czy nie jesteś dilere, uprzykrzą
ci życie.

#Wszystko dla ludzi, będzie jaranie ;D

Mateusz Soprano
02-04-2011, 16:51
Tak uważaj bo zalegalizował.To by zaraz w faktach,wydarzeniach,wiadomościach było.To że zniósł karę za posiadanie bardzo niewielkiej ilości narkotyków to właściwie nic nie znaczy.A jak znajdą u Ciebie kilka razy to jak gość wyżej napisał mogą Ci chatę przetrzepać.

Ja jestem za wypieprzeniem wszelkich narkotyków w Polsce.A skoro marihusrana jest dobra to se niech palą ludzie,palący są durniami dla mnie więc im mniej debili tym lepiej.

Vernereq
02-04-2011, 17:09
#up
wypieprzeniem jak juz

#topic
Bardzo niewiele czyli ile? 1g ? 2g? Mogliby to sprecyzowac ;| Np. mozna miec od 0.1g do 1.5g marihuany, powyzej jest juz karalna czy cos takiego, a nie takie pieprzenie. Jeden moze uznac za malo 1g a drugi 3g, wiec "malo" to pojecie wzgledne.

.Voorlon.
02-04-2011, 17:18
#Up

Fakt, mogli by zrobić tak jak w niemczech, że mała ilość jest dopuszczalna, wieksza/dilerstwo karane.

Savater
02-04-2011, 17:23
Spoznione prima aprilis? :D xd
nie wiem co o tym sadzic. raczej nie bede jaral

Azbest on de tour
02-04-2011, 17:37
krajon wpadnie ci do tematu za pare minut i będziesz miał problem żeby się wybronić ewentualnie będziesz musiał odejść z kościoła

bezsens, bo skoro sprzedawanie nie jest legalne, to skąd 'ktoś' może mieć tą 'niewielką ilość'? wyrosło przypadkiem?

First Boonek
02-04-2011, 17:42
Myślę że jeżeli będziesz mieć 1g przy sobie to nic nie zrobią ci, ale w tym samym dniu przetrzepią ci chatę, zobaczą czy nie jesteś dilere, uprzykrzą
ci życie.

Dilerzy pajacu nie nosza po 1g... :|

#t I co z tego... tak czy siak kazdy bedzie sie kryl z tym bo w gruncie rzeczy nic to nie zmienia psiarnia i tak cie zwinie ... i w dalszym ciagu nie bedzie mozna kupic w sklepie ;o

Romus
02-04-2011, 17:43
Ciekawe ile w tym prawdy. Wkoncu jakis krok w dobra strone. Czekamy na wszechwiedzacego krajona ktory zaraz wyskoczy z monarem. W ogole jak kogos kto jara sobie ziolo mozna nazwac cpunem? To tak samo jak nazwac kogos kto pije piwko alkoholikiem.

Romagna
02-04-2011, 17:48
I co z tego pff.. zlapia Cie na dolek dkopia Ci dupksa i nic Ci nie zrobia dopuki nie sprzedaz dlera :]

Joogi
02-04-2011, 17:58
Dilerzy pajacu nie nosza po 1g... :|

Nie wiesz o co mu chodzilo ;D Mu chodzilo o to, ze jak spisza Cie np. za posiadanie 1g to potem moga wbic na chate sprawdzic czy nie masz tego wiecej.. (:

Sam nie raz próbowałem, i wiem, że od czasu do czasu (znam kilka typa u których od czasu do czasu to przynajmniej 2g dziennie) Czyli raz - dwa razy na tydzień się wyluzować i po prostu odpłynąć.

No wiadomo, jaralismy kiedys troche, fazy byly itp. ale nie do przesady... Przeciez odwalalismy zawsze cos, ale nie ze policja nas ganiala czy cos, bylo totalne wylozuwanie, muzyczka te klimaty itp. Najlepiej u Ciebie w chacie albo na lekcjach XDDD Upamietnione na filmikach wszystko jest ;D

#Topic
No Polska wreszcie sie za cos wziela, a ze odstawala troche od zachodu :) Dobrze, przynajmniej nie bedzie takiego przypalu, bo przeciez sa normalni ludzie ktorzy chca sie czasem troche wyluzowac, a nie od razu ze wszyscy pala po xx g dziennie XDD. Ja juz nie jaram, ale dla tych co chca czasami to sie przyda, elo! (:

`Artas
02-04-2011, 18:20
Wyjebane w to mam jak Ameryka na Czeczenie. Ten kto chce to i tak jara i będzie jarał.

deeL `
02-04-2011, 18:27
"Legalizacja" /facepalm ..

I tak psy to psy i narobią Ci przypału za byle działko skuna .. Nie ważne jaki status będą miały narkotyki, i tak będą nielegalnie zażywane i handlowanie tak samo jak broń..

Benn
02-04-2011, 18:37
Oglądałem całą transmisję w sejmie na początku nie byłem co do tego przekonany, ale w sumie czemu nie. Moim zdaniem osoby pełnoletnie, dorosłe, które są odpowiedzialne niech sobie trzymają tą niewielką ilość narkotyków mi to nie przeszkadza.
Popatrzyłem na posty i nikt widzę, nie wspomniał, że kara więzienia za sprzedawanie narkotyków zostaje zwiększona o 2 lata czyli maksymalnie można dostać 12 lat.

Krulowiec
02-04-2011, 18:47
Bardzo dobrze, że Sejm coś takiego robi, nie jaram może kiedyś , ale może teraz ludzie dowiedzą się, że ktoś kto jara nie musi być od razu narkomanem i uzależnionym tak jak sądzi większość osób. :)

zielony kwadracik.,
02-04-2011, 19:30
jeszcze prezydent tego nie podpisal

Adasik
02-04-2011, 20:26
Z takim pozwoleniem czy też nie i tak narkotyki będą rozpowszechniane i to nie ulega wątpliwościom. Plus owego pozwolenia jest taki, że mając niewielką ilość przy sobie nie będziesz miał przypału nic więcej...

Vinai
02-04-2011, 21:54
Konkret , w końcu może zalegalizują do końca a nie wiele to albo troszke co można mieć na 2 pajpy , albo do maksymalnie sztuki pewnie :P

edit
Przeczytajcie tam do końca tą stronke. Pisze tam ,że trzeba "namierzyć dilera" to jeeden chuj a nie tam legalizacja. Jak legalizacja ma być to dilerzy by upadli. A tak naprawdę kto chce palić to będzie palić czy będzie legalizacja czy nie. Piona _/ dla pallaczy.

Bzdonc'
02-04-2011, 22:18
Dzisiaj zobaczylem w tv rozmowy w sejmie na temat legalizacji, obok siedziala moja babcia. Powiedzialem jej ze dobra sprawa, ze w koncu zalegalizuja a ona na to 'ostatnio tyle osób przez to leżało w szpitalu, a teraz to bedzie legalne' ;o. Myśle ze wiekszosc osob powyzej 40 roku zycia ma takie same zdanie na ten temat, poniewaz nie rozrozniaja marihuany od dopalaczy i nigdy z tym nie mieli stycznosci. Ja osobiscie jestem za ;p!

Zarexoholik?
02-04-2011, 23:02
Ujawni się większa liczba ćpunków. Nie interesuje mnie to jakoś zbytnio, bo nie 'jaram' tego gówna. Szkoda czasu, zdrowia i kasy. Elos.

Pozdrawiam deadsa rastamana pis joł.

adrian0093
03-04-2011, 00:06
ci życie.

A co Ty chcesz typie, rumianek palić?

#
Chyba sobie robicie jaja, jakieś spóźnione prima aprilis czy cos? Mam to gdzieś, było zakazane i tak miałem jak chciałem, więc jeden chuj.

Dikkuś
03-04-2011, 00:22
Ja tam i tak zawsze chowam ^^.
a o tym myślę że jaką ilość byś nie miał to cie złapią i dowiedzą się skąd to masz, tak wiedz wyjdzie na jedno. = /

Refresh
03-04-2011, 08:20
ci życie.

Żebyś był jeszcze większym nałogowcem?
#topic
Bardzo, bardzo źle!

Romagna
03-04-2011, 08:24
Dzisiaj zobaczylem w tv rozmowy w sejmie na temat legalizacji, obok siedziala moja babcia. Powiedzialem jej ze dobra sprawa, ze w koncu zalegalizuja a ona na to 'ostatnio tyle osób przez to leżało w szpitalu, a teraz to bedzie legalne' ;o. Myśle ze wiekszosc osob powyzej 40 roku zycia ma takie same zdanie na ten temat, poniewaz nie rozrozniaja marihuany od dopalaczy i nigdy z tym nie mieli stycznosci. Ja osobiscie jestem za ;p!

Tu nie chodzi ze ludzie starsi nie odrozniaja tego od tamtego, tylko ludzie starsi w Polsce sa oglupiani przed media, w ktorych pokazuja tych co pala za cpunow itp.

Mów mi królu
04-04-2011, 17:46
Jak dla mnie to poroniony pomysł, będzie coraz więcej ćpunów.

Kloc
04-04-2011, 21:02
Ujawni się większa liczba ćpunków. Nie interesuje mnie to jakoś zbytnio, bo nie 'jaram' tego gówna. Szkoda czasu, zdrowia i kasy. Elos.

Jak zwykle musiał pajac nabić posta :].
Ta cała "legalizacja" jest gówno warta. Ci co się podjarali będą mieli zonka jak ich jebną,bo prawda jest taka,że nic się nie zmieniło,możesz posiadać małą ilość (0-2,może 3 gram -> o tym i tak decyduje prokurator,jak będzie miał humor,lub dostanie do łapy to może nawet uznać 50 gram za małą ilość) w każdym bądź razie tak jak mówiłem prokurator może puścić nas wolno po stwierdzeniu,że mieliśmy małą ilość ale... "musimy pomóc w namierzeniu dilera",jak tego nie powiemy,lub nie będziemy mieć dobrego alibi to wtedy dopiero będziemy wolni i będziemy mieli wolną ręke: wpierdol w pierdlu lub na wolności. Tak to wygląda.

Vinai
04-04-2011, 21:51

Ogarze , posłuchaj hg - zjedz skręta
tam leci tak:

Biorą nas za ćpunów zwykłe oczernianie
Palimy sobie trawkę i niech tak zostanie
Zioło było jest i będzie jarane

Tak było jest i będzie , czy jest legalizacja czy nie , kto palił i chce palić tak samo będzie palic z legalizacją czy bez legalizacji.

Ja akurat jestem ZA !

Again q.q
04-04-2011, 22:04
Ogarze , posłuchaj hg - zjedz skręta
tam leci tak:

Biorą nas za ćpunów zwykłe oczernianie
Palimy sobie trawkę i niech tak zostanie

Tak było jest i będzie , czy jest legalizacja czy nie , kto palił i chce palić tak samo będzie palic z legalizacją czy bez legalizacji.

Ja akurat jestem ZA !

Ale ***** psychofan, kieruj się zdaniem jakiegoś przyjeba.

No to ja ci zapodam:

Na koniec stanę sam na tle błękitnego nieba
Pierdole to jaranie bo mi tego nie potrzeba
Ale wiem, że zalegalizować zioło tu trzeba
Druga zwrotka z dedykacją dla zwykłych zjadaczy chleba

Mam wyjebane na wasze zdanie fani hg

Ja nie palilem, nie pale i nie bede. Mi to nie jest potrzebne ;/ a co do legalizacji, to zadna. Wiekszosc do gadania ma prokurator

Lord Szadi
04-04-2011, 22:11
A mi to jest obojętne mam na to wyj.....ne jestem na nie ĆPUNOM

Pokémon
04-04-2011, 23:51
Dilować będzie można (chyba) ale nie można uprawiać (chyba ;D)
Dla mnie może być. Nie paliłem jeszcze, może czas spróbować? ;) Fajki palę, a ponoć Marihuana jest mniej szkodliwa, więc co mam do stracenia? ;]
No, ale niestety narazie tylko sejm zalegalizował, jeszcze senat i prezydent....

Bambucha Rook
05-04-2011, 07:35
i co z tego ze sejm "zalegalizował" jak i tak Cie wezma na dolek i masz normalna procedure siedzisz chyba 24 albo 48 wypuszczaja Cie i zapewne masz przejebane od starych Prokurator moze orzec ze nie musi byc postepowania ale moze byc i to nie jest tak ze na 100% nie trafisz do wiezienia/poprawczaka ;/

Nielegal
05-04-2011, 08:04
bedzie bedzie jaranie, ale ja napewno nie xD w ch** kolesi na tibi sie chwali ze jaraja a w realu to dupy sa.

Kaziu Extreme
05-04-2011, 09:11
Nie pale i nie mam zamiaru, ale dobrze ze zalegalizowali;). U nas w budzie wczoraj juz mieli 0,5g^^. Jak chca to niech pala jebie mnie to, kiedys MOZE sproboje;).

Sensimila <3
07-04-2011, 00:14
Powoli do przodu. Zawsze jakiś krok do "prawdziwej" legalizacji.

Moim zdaniem wszystko jest dla ludzi z umiarem, yoł.

Kloc
07-04-2011, 18:40
Ta cała "legalizacja" jest gówno warta. Ci co się podjarali będą mieli zonka jak ich jebną,bo prawda jest taka,że nic się nie zmieniło,możesz posiadać małą ilość (0-2,może 3 gram -> o tym i tak decyduje prokurator,jak będzie miał humor,lub dostanie do łapy to może nawet uznać 50 gram za małą ilość) w każdym bądź razie tak jak mówiłem prokurator może puścić nas wolno po stwierdzeniu,że mieliśmy małą ilość ale... "musimy pomóc w namierzeniu dilera",jak tego nie powiemy,lub nie będziemy mieć dobrego alibi to wtedy dopiero będziemy wolni i będziemy mieli wolną ręke: wpierdol w pierdlu lub na wolności. Tak to wygląda.

Przeczytajcie sobie to co napisałem,bo widze,że 50% osób na tym forum jest nie świadoma zmian jakie zaszły w ustawie,i myśli,że będziemy drugą holandią za jakiś czas. Kto nie kuma niech przeczyta "cytat" w moim poście.

Sambo Rasta
07-04-2011, 19:12
Po 1 to nie legalizacja tylko czesciowa depenalizacja to raz 2 . kto lubi weed zapalic to i tak ma wyj...ane na te zakazy 3. swietnie ze to zrobili zmniejszy sie ( niewiele ale jednak) dilerka... w momencie legalizacja popyt na syfy typu pixy proszki i maczane zielsko zmniejsza sie o polowe i mafie bankrutuja ;) ale przeciez na drzewko nie dadza akcyzy wiec nie warto legalizowac wazne ze mozna wode chlac ...

"mamy tego dość
doprowadzimy do tego że sami będziecie nas prosić
a wtedy nie będzie litości
na kolana skurwysyny !
szybko pujdzie więc się ludzie aktywujcie !"

www.wolnekonopie.pl

28.05 Marsz wyzwolenia konopii!

PowahComeBack
07-04-2011, 19:26
Wg. mnie wszystko jest dla ludzi!! Lecz wiadomo nie wolno przesadzać!!!

Kloc
07-04-2011, 20:26
@up

z weed'em nie da się przesadzić. Przez ferie zimowe paliłem 5g dziennie (samemu) (14x5 = 70 g przez 14 dni ;o),czy to przesada? Uważam,że nie,bo nie da się tego przedawkować,a na drugi dzień,po obudzeniu,piękny błogostan,jeszcze lekki zamuł spowodowany paleniem gramowego lola przed snem,i odrazu next gramowy lolek po obudzeniu. Obecnie pale 1g dziennie i nie uważam bym przesadzał,z tym się nie da przesadzić

Edit:

Można przesadzić: sadzonke drzewka marihuany,do większego pojemnika.