PDA

View Full Version : Egzamin gimnazjalny 2011. Cz??? humanistyczna.

Salik Shooter
12-04-2011, 12:12
Yo. Jak tam wasze wrażenia po teście? Czy był dla was trudny czy łatwy? Ile przewidujecie punktów?

Mi się średnio podobał. Zrobiłem wszystkie zadania z wyjątkiem 1 otwartego. nie wiem ile będę miał pkt. Liczę na więcej z matmy xd. Czekam na wasze wypowiedzi.

Aa. Proszę o wypowiedzi tylko osób które owy egzamin pisały. Nie chcę, aby wypowiadały się tu zjeby z klas niższych, lub uczniowie szkół ponadgimnazjalnych(student itp)

@down

Właśnie o takich debili mi chodziło. Możesz przeczytać co napisałem powyżej deklu? Bo z tego co dostrzegam to ten egzamin musiałeś napisać chyba na jakieś 10 pkt. Bo czytanie ze zrozumieniem u Ciebie leży...

@edit
Nie zrobiłem zadania, w którym trzeba było opisać tych 3 gości. nie pamiętam jak się zwali xd a przewiduje tak max 30 pkt :/ bo chujowo. tyle mi trzeba z polskiego i z matmy, żebym się dostał do szkoły xdd

Romagna
12-04-2011, 12:14
Nie pamietam pisalem go w 2008 roku :D

Golebi
12-04-2011, 12:25
Nie pamietam pisalem go w 2008 roku :D

Egzamin gimnazjalny 2011 pisałeś w 2008 roku? aha.

Ogólnie egzamin nie był łatwy ani też trudny .
Gorzej z wyprawką ,bo niestety zabrakło mi czasu i nie dokończyłem ;/
Myślę ,że dostane te 28-30 pkt ; ) Oby ;D

Ps. Którego zadania nie zrobiłeś?

Blood Raven
12-04-2011, 12:27
U mnie był ciężki miałem nadzieję na 35+ pkt ale będzie 30 i się będę cieszyć :P

Pogromczyni zla
12-04-2011, 12:30
Tak jak Golebi myślę, że nie był on ani za łatwy, ani za trudny. Z pewnością wyłożyłam się na kilku zadaniach zamkniętych. Otwarte napisałam wszystkie (którego Ty nie napisałeś?). Jednak nie podobał mi się ten test. Zbyt dużo pytań dotyczących historii - 3/4 testu właśnie z tego przedmiotu się składały. Rozprawkę napisałam w chuj długą, aż musiałam pisać na kartce "brudnopis", może dzięki tej rozprawdze będę mieć trochę więcej pkt. Na pewno przejechałam się na podaniu, ponieważ troszkę powymyślałam i nie wiem czy dobrze napisałam. Temat był beznadziejny.

#EDIT

Nie zrobiłem zadania, w którym trzeba było opisać tych 3 gości. nie pamiętam jak się zwali xd a przewiduje tak max 30 pkt :/ bo chujowo. tyle mi trzeba z polskiego i z matmy, żebym się dostał do szkoły xdd
Też bym nie zrobiła tego zadania bo mi wyleciało kim oni byli :D Ale w końcu jakoś udało mi się porozumieć z koleżanką obok i w sumie ściągnęłam od niej :< A trzeba było opisać na pewno Kościuszko i Dąbrowskiego, trzecią osobą był chyba Piłsudzki albo Poniatowski, nie jestem pewna.

#EDIT2

masz 16 lat i ty ośmieliłaś się do mnie dusić?? dziewczynko...
@top
macie mój wynik z przed 2 lat ;D
Chłopcze, dzielą nas tylko 2 lata. Nie staraj się wywyższać, a Twojego wyniku z języka obcego można tylko pogratulować.

#EDIT3

poniżej dałem wam odpowiedzi
Chyba z dupy te odpowiedzi wyciągnąłeś. Nie rób z siebie większego idioty.

Xienus o.O
12-04-2011, 12:52
Tak jak Golebi myślę, że nie był on ani za łatwy, ani za trudny. Z pewnością wyłożyłam się na kilku zadaniach zamkniętych. Otwarte napisałam wszystkie (którego Ty nie napisałeś?). Jednak nie podobał mi się ten test. Zbyt dużo pytań dotyczących historii - 3/4 testu właśnie z tego przedmiotu się składały. Rozprawkę napisałam w chuj długą, aż musiałam pisać na kartce "brudnopis", może dzięki tej rozprawdze będę mieć trochę więcej pkt. Na pewno przejechałam się na podaniu, ponieważ troszkę powymyślałam i nie wiem czy dobrze napisałam. Temat był beznadziejny.

masz 16 lat i ty ośmieliłaś się do mnie dusić?? dziewczynko...

@edit up
po co się uczyć hitlerowskiego?? zrobiłem ten test w 3 min... patrzyłem tylko na kartę odwiedzi i wszędzie CBA ;/

podobno egzamin jak już jest tradycja z roku na rok coraz łatwiejszy ;/

bywa... jak ktoś będzie miał mniej pkt ode mnie to strasznie go zbrechtam ;/

Egzamin Gimnazjalny 2011!!!
arkusz
http://bi.gazeta.pl/im/3/9419/m9419823,GH-1-112.pdf

odpowiedzi

http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101865,9416650,Egzamin_gimnazjalny_2011__czesc_h umanistyczna__przykladowe.html

"Patriotą można być zarówno w czasie wojny, jak i pokoju. Podaj trzy argumenty: z literatury, historii i własnej obserwacji".

temat jak rzeka... można pisać aż miło ;/

@top
macie mój wynik sprzed 2 lat ;D

http://i42.tinypic.com/2jg083p.jpg

Deads
12-04-2011, 13:24
http://wiadomosci.top-office.pl/index.php/egzamin-gimnazjalny-2011-przecieki/

Jeżeli ktoś korzystał z tego to wielu pkt'ów mu nie wróżę XD! poniżej dałem wam odpowiedzi

1. c
2. c
3. d
4. b
5. b
6. d
7. d
8. c
9. c
10. a
11. a
12. b
13. d
14. b
15. a
16. c
17. a
18. d
19. a
20. c

#Rok temu nawet nawet mi poszedł.

Kaziu Extreme
12-04-2011, 13:29
Test latwy skonczylem go 30 minut przed czasem, sadze ze bedzie 35+ pkt na pewno ;d patriotyzm nawet mi podchodzi rozprawke wydaje mi sie ze mam napisana ciekawie. Jutro matma czyli max 30 pkt XD.

@edit
Zapomnialem o niemncu xd. Nie biore tego testu pod uwage i nie bede sie staral bo wole miec korki z angilka od wrzesnia i odrazu zaawansowany niz anglik podstawowy i zaaawansowany niemiec;). 30 pkt z niemca i tak pewnie bede mial elton;].

^Gpiotras~
12-04-2011, 13:38
Dużo Historii było ; o.
Nie zrobiłem 22 tylko.
Jutro matematyka max 30pkt.
Po jutrze niemiecki czyli max 20 xD!

15/20 w zamkniętych : O! Beka ze mnie.

Led
12-04-2011, 13:43
wyszedłem 20~ minut przed końcem, lecz nie za bardzo mi podeszła tematyka ogólna egzaminu :/. Na humanistyczny nie przygotowywałem się w ogóle. Z tego co sprawdzałem mam około 15-16 punktów z zamkniętych, więc źle nie jest :). Mam nadzieje, że matematyka mi lepiej pójdzie, tak samo jak na próbnych, human kiszka, a matma zajebiscie :) wszystko okaże się jutro. Życze wszystkim powodzenia ;d

Midq
12-04-2011, 14:04
wlol 18/20 zamkniete, jestem w niebie XD

Elite Filutek
12-04-2011, 14:08
HieHie Pisałem dzisiaj nie był za łatwy ale nie był jakiś hiper trudny , zrobiłem wszystkie zadania . Lepiej coś nabazgrac i może dostac pkt niż nic nie napisac :D . To zadanie którego nie zrobiłeś to był jeszcze dąbrowski :P . Dąbrowski , Kościuszko i ktoś tam jeszcze xD . Z zamkniętych mam 15/20 <wyniki w necie> . Jutro matma mam nadzieje , że z obu wyrobie po 30pkt bo tyle mi trzeba do szkoły ::)

Laluś
12-04-2011, 14:32
z przed

45 pkt z humana, a pisać nie umiesz..

@top
Cieszcie się, że nie było charakterystyki, tak jak to nam dali w 2008 roku...

Τettmeier
12-04-2011, 15:06
@up
Liczyłem na charakterystykę i ubolewam, że nie było...

@topic
18/20 zamknięte, wyłożyłem się na banalnych pytaniach, tym z Rejtanem na obrazie oraz... pierwszym. No ale poszło. Co do otwartych to rozprawka cacy, stracę max 3 pkt, podanie cacy max -1 pkt. Z tym Kościuszko, Piłsudskim oraz Dąbrowskim fakt było trochę myślenia ale 2/3 powinno być. Z porównaniem dotyczącym patriotyzmu u Bońka, Dymnej oraz Sojki nie ogarnąłem do końca, więc tutaj też 1/2 lub nawet 0. Liczę ogólnie 38-40 pkt, jeśli mi się tak uda to będę bardzo zadowolony. Test łatwiutki dla tych, którzy ogarniają historię w 40% i jeśli ktoś się zasłania tym, że tu miał być polski to jest dla mnie idiotą. Mieszka się w tym kraju 16 lat to powinno się wiedzieć cokolwiek, prawda? Jutro będzie gorzej. xd

Krsix
12-04-2011, 15:21
NIEE 16/20 w zamkniętych ' - . - ' Liczyłem na więcej, ale cóż... Zobaczymy jak reszta, mam nadzieje, że dobrze... ~40pkt żeby było to git. :)
Jutro matma, czyli gorzej xd

Nabijacz
12-04-2011, 15:27
e lajtowy nawet zero stresu i jakoś napisałem mam nadzieje na 35 pkt. jak na próbnych bo z polskiego jestem noga ^^

SedaN*
12-04-2011, 15:38
Tak sobie przeglądam ten wasz arkusz i powiem wam, że dziwny ten test. Dużo historii, a to zazwyczaj rzadkość była. Dobrze, że rok temu tak nie miałem, bo pewnie bym nie pamiętał wielu rzeczy, przygotowywałem się chyba bardziej pod j.polski : p.

Liczcie, abyście jutro mieli łatwy test matematyczno-przyrodniczny, a nie jak w zeszłym roku o jakiś radioaktywnych biedronkach, gdzie było mało matmy :<

Jak jutro już napiszecie to na j.obcy przyjdziecie jak na plażę i napiszecie po 15 min : d

POWODZENIA.

Laluś
12-04-2011, 15:45
'Dużo historii'.. W końcu to jest test humanistyczny, nie test z języka polskiego. ^^

Benn
12-04-2011, 16:10
Dużo historii, ale w sumie dobrze, mi to pasuje. Zadania otwarte zryte szczególnie o pisaniu różnic zdań na temat patriotyzmu Anny Dymnej, Bońka i tego muzyka. Ogólnie nie jest tragedia, mam NADZIEJE, że będzie 30+

@deads
Odpowiedzi każdy miał pomieszane :)

16 z zamkniętych umoczyłem zad 9,10,12,14

http://www.mmpoznan.pl/310411/2011/4/11/egzamin-gimnazjalny--czesc-humanistyczna--pytania-i-odpowiedzi-arkusze-wyniki?page=2#article-comments

Huskar
12-04-2011, 20:35
16/20 zamknięte.
Myślę ,że ogólnie będe miał te 30+ pkt. spokojnie bo dobrze napisałem rozprawkę . Wyłożyłem się tylko na jednym zadaniu co było trzeba opisac Piłsudzkiego , Kościuszke i Dąbrowskiego , ni ch.. nie pamiętałem dat

Lord Szadi
12-04-2011, 21:22
Był taki średni tylko rozprawka zrąbana liczne na xx nie chcę zapeszać

N-series
12-04-2011, 21:41
pisałem go 2 lata temu, ten egzamin to wielka sciema , mimo ze mialem duzo godzin i nic sie w domu nie uczylem , napisalem go dobrze , nawet lepiej niz niektore osoby z lepszymi ocanami4~
ogólnie wszystkich biorą do szkoł , potem jak sa miejsca wolne to nie ma problemu nawet w wrzesniu przepisac sie;]
mam kolezanki w 3 klasie i narzekały na fejsie ze dużo historii było ;p ,ale w sumie kurde no większość to praca z tekstem i zamknięte ;d

KamilQ
12-04-2011, 22:27
Taa, kazdy pisze ze po 30 pkt a pewnie nie bedziecie mieli nawet 20. :D

#top
Nie powiem ze dobrze napisałem bo sie wyłozyłem na paru pytaniach zamknietych.
Rozprawka i podanie cacuś .

Jutro miazga ! :(

Krulowiec
12-04-2011, 22:27
Haha, z tego co się orientuje to każdy tutaj napisał na 40 - 45 a później będzie 20 czy trochę więcej.
Myślę, że 25 - 35 powinienem mieć jutro matma muszę się postarać, powodzenia hajty.

Orson_Pall
12-04-2011, 23:15
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/42140-egzamin-z-polskiego.jpg
Tyle w temacie XDDDDDDD