Zaloguj się

View Full Version : NPC i Taski

Adex
17-04-2011, 21:37
Nie wiem czy była taka propozycja ale napisze :
mam takie propozycje :

Pierwsza propozycja:
-Sonia i Mad przeliczają za ile kasy już sprzedaliśmy u nich itemów
tylko jest między nimi różnica

http://i55.tinypic.com/14ie7tk.jpghttp://i51.tinypic.com/voo2ew.jpg

Sonia przelicza itemy w sc a Mad niestety w cc
Moja propozycja jest taka żeby mad również przeliczał sprzedane itemy w sc
ponieważ u mada sprzedajemy itemy on podaje iles tam tysiecy w cc a niektórzy nie wiedza ile to jest .

Druga propozycja:
Gdy robimy taski , w dole ekranu pisze ile jeszcze mamy zabić potworów , w tym problem ze ten napis szybko znika , gdy jesteśmy podpaleni/otruci nadmiernie sie uhamy lub uzywamy nanasów , propozycja jest następująca :
aby ten napis ile mamy zabic byl widoczny w "default".
http://i54.tinypic.com/24zj5hc.jpg

...:::PLAGENZENHO:::....
17-04-2011, 21:44
1.NIE!
2.NIE!
1.Dobrze ze liczy w cc poniewaz itemy do mada sa od 1cc do 10cc a itemy u soni prawie po 1sc.
2.Lepsza byla kiedys propozycja mysticusa aby dodac komende !task(czy cos takiego)bo jak bedzie sie caly czas wyswietlac na default to poprostu smietnik sie zrobi:P
Takie jest moje zdanie:)

Sensimila <3
17-04-2011, 21:48
Jak wiadomo, u Mada sprzedajemy itemy warte 1 - 10 cc, a u Soni itemki warte po 1-2 sc, więc już wiesz czemu jest tak zrobione, ale ta propozycja jest mi obojętna :)

Co do drugiej propozycji, jeżeli będziesz chciał, zauważysz ile zostało Ci jeszcze do zabicia. Zresztą, kończąc Taska, dostajesz powiadomienie o tym, że owego ukończyłeś, więc ta propozycja wydaje mi się zbędna.

Azonka
17-04-2011, 22:48
Pierwsza propozycja nie ma sensu.
Druga w sumie tez.

Wyjasnili to koledzy wyzej.

Na nie.

Garrebh
17-04-2011, 22:48
To jest zbędne, w niczym nie przeszkadza. Fakt, czasami znika za szybko, ale do zabicia jest 100+ potworów więc w końcu zobaczysz, a napis jest pomarańczowy więc widać go wyraźnie już na defaulcie. Jestem na nie.

M4A1
18-04-2011, 07:50
Nie te propozycje sa zbedne. Co z tego ze mad pokazuje za ile cc sie sprezdalo a za ile sonia to chyba nikomu nie przeszkadza .
Co do 2 propozycji tez jestem na nie takie cos robilo by tylko nie potrzebny spam na default. Mozesz zobaczyc sobie latwo ile masz jeszcze potworow zabijajac jednego na spokojnie.

KePuczasta
18-04-2011, 07:55
uzywamy nanasów
Hehs...\
Czemu nie...xD
Dobry pomysł, pomoże on nieogarą w grze...:p
:D Joke

Adasik
18-04-2011, 11:10
1. propozycja nie przeszkadza chyba nikomu.
Co do drugiej to lepszym pomysłem jest dodanie komendy !task i tam wyświetlało by ile jeszcze zostało potworów do zabicia.

Magiczna
18-04-2011, 12:58
1 propozycja jest na NIE ! ponieważ możesz sobie zainwestować swoje 5 zł na kalkulator i sobie podzielić ilość cc u Mada i będziesz miał ilość sc.

2 propozycja jest na TAK ! ponieważ też często mam problemy z zauważeniem ile jeszcze zostało mi monsterów do zabicia. :)

Rohanek
18-04-2011, 14:53
Racja , to jest zbędne.

Mr Fsza
18-04-2011, 15:59
dobrze jest jak nie wiesz ile to jest sc to odejmij DWA zera takie trudne .?

a co do drugiej przydała by się dana komenda która by informowała ile pozostało do zabicia danych potworków.
może dodadzą wraz z Upem ; )

palobo
18-04-2011, 16:29
Co do pierwszej propozycji, to ceny w cc podawane są celowo, a nie z przeoczenia.
Druga propozycja - wyobraź sobie jaki byś miał spam, gdybyś odliczał każdego mobka.

@
Nie i nie.

Poiwo
18-04-2011, 16:32
Jestem na nie wszystko pisze jak się ma dobry wzrok to się szybko przeczyta .. ; P............
a co do pierwszej wystarczy dwa zera usunąć te ostatnie i wychodzą sc reszta to już cc

Gebels (:
18-04-2011, 17:40
Całkowicie zbędne. Jest dobrze, jak jest. Po zakończeniu taska u Popiego, pojawia się przecież taka informacja, zresztą jak dobrze się przyjrzysz, to widać ile potworków zostało do końca taska. Co do Soni i Mada - u soni sprzedajesz za SC, a u mada za CC. Obie propozycje na nie. ;)

Drunkusik
18-04-2011, 19:16
Wydaje mi sie to dziwne ze za zrobienie taska np z 500 lvla dajmy na to musisz zabic jakies tam 'drakule' i za same zabicie tych dwustu dostaniesz b.duzo lvli i do tego jeszcze task? I niby ile on ma dawac lvli zeby byly oplacalne ;/

Delorian17
18-04-2011, 19:58
1. Nie
2. Tak, jednak z komendą !task wg mnie to jest lepsze gdyż nie będziesz miał spamu na default ;D

Domcio Old
21-04-2011, 11:57
1. ta propozycja mi sie nie podoba poniewaz u mada selamy tylko itemki za CC a u soni praktycznie za SC....
2. podoba mi sie bo wkurza mnie to ze ciagle znika mi ten napis i musze zabic pojedynczego potworka zebym wiedzial ile jeszcze mi zostalo :) wiec w tej propozycji jestem na tak

.Vasquez.
21-04-2011, 17:40
Zgadzam się co do propozycji 2..Rzeczywiście to przeszkadza podczas expienia.

Dideek
21-04-2011, 19:59
1. Nie
2. Nie
U mada najdrozszy item 10cc,u sonii 6sc,dlatego tak liczy
A co do tasków jestem za !task :)

Carmell
21-04-2011, 21:14
1 jestem na NIE , nie jest trudno chyba przeliczyc sobie cc na sc ; o

2 jestem na TAK , moglo by sie cos takiego przydac :)

Bebe
21-04-2011, 21:14
Jestem za drugą propozycją, ponieważ też często nie mogę zobaczyć ile mi jeszcze zostało do zabicia potworków. Proponował bym też dodanie jakiejś nowej komendy typu np !monster lub coś podobnego ( Mniej więcej coś takiego jak np. !exp )

Matj
21-04-2011, 22:09
Ja jestem za druga propozycja

Kaziu Extreme
21-04-2011, 22:59
U mada selasz za cc u soni za sc wiec zbedna propozycja a co do wytwietlania na default to mozesz stanac bez ognia i ubic msa 1 w miejscu na spokojnie i zobaczyc ile zostalo;). Ostatecznie komenda !task moglaby zostac wprowadzona.

Dementor
21-04-2011, 23:09
Ja ewentualnie jestem za drugą propozycja. :) Jeśli chodzi o pierwsza to trzeba się nauczyć liczyć. :P

didek
21-04-2011, 23:23
1.Nie.
2.Tak, ponieważ podczas expienia zobaczenie ile potworów zostało do zabicia bardzo się przydaje, a obecnie jest to trudno zauważyć.

Lethornek
22-04-2011, 02:50
Niestety na nie w obu propozycjach,
Już wyjaśniam...
Sonia skupuje lepsze itemy, dlatego ma przelicznik w SC
A mad max 10cc za mpa, dlatego w cc
Jasne ?

Co do drugiej - za duży spam na deflaut :)

Garrebh
22-04-2011, 07:52
Niestety na nie w obu propozycjach,
Już wyjaśniam...
Sonia skupuje lepsze itemy, dlatego ma przelicznik w SC
A mad max 10cc za mpa, dlatego w cc
Jasne ?

Co do drugiej - za duży spam na deflaut :)

Jasne? -.- chyba on już to wie, jak przez całe 2 strony KAŻDY mu to wytłumaczał, boże, ogarnijcie się. Napiszcie tylko nie i nie/tak i tak, a nie wytłumaczacie setni razy.

Krsix
22-04-2011, 08:00
1. Jest mi to obojętne, jak ktoś nie potrafi sobie tego przeliczyć to czas odejść od kompa i wziąć się za szkołę.
2. Nie miałem z tym nigdy problemów. Robiąć task na MSC (rzucają ogień) to zawsze widziałem ile jeszcze- Nie