View Full Version : Komputer nie chce si? za?adowac
Helyezze
20-04-2011, 12:47
Cześc, oglądałem w nocy film na komputerze i przy nim zasnąłem, obudziłem się potem i nie chciało mi się go wyłączac jak się powinno i nacisnąłem na listwe, żeby się wyłączył, no i teraz nie chce mi się uruchomic, kiedy go włączam pojawia się okno z paroma opcjami do wyboru:
uruchom normalnie/w trybie awaryjnym itp, nie ważne co wybiore to pojawia się okno jak przy włączaniu komputera, że windows się ładuje -potem niestety znów włącza mi się to okno z trybami uruchamiania komputera, proszę o pomoc, jak temu zaradzic?
Dodam, że zabawa z płytą od windowsa nie wchodzi w grę.
Drunkusik
20-04-2011, 15:34
Też kiedys mialam cos takiego ,ze tak wylaczylem komputer i pozniej przy ladowaniu sie restartowal jakby to powiedziec jest szansa ze uszkodzisz komputer poprzez natychmiastowe wymuszenie zamkniecia systemu nie powinno sie tak robic bo to szkodliwe dla komputera ..
Z tego co wiem obejdzie sie bez formata ale wiecej nie doradze ;/
Precision
20-04-2011, 17:01
Spróbuj włożyć płytkę od Windowsa. Jak już przejdziesz przez ładowanie plików wybierz napraw system Windows. Myślę iż to pomoże. Gdyby były jakiekolwiek problemy napisz mi na PW.
#edit
W takich sytuacjach warto posiadać legalny system.
Cześc, oglądałem w nocy film na komputerze i przy nim zasnąłem, obudziłem się potem i nie chciało mi się go wyłączac jak się powinno i nacisnąłem na listwe, żeby się wyłączył, no i teraz nie chce mi się uruchomic, kiedy go włączam pojawia się okno z paroma opcjami do wyboru:
uruchom normalnie/w trybie awaryjnym itp, nie ważne co wybiore to pojawia się okno jak przy włączaniu komputera, że windows się ładuje -potem niestety znów włącza mi się to okno z trybami uruchamiania komputera, proszę o pomoc, jak temu zaradzic?
Dodam, że zabawa z płytą od windowsa nie wchodzi w grę.
Siadł Ci system. Zrób formata.
Ściągnij sobie Windowsa z neta z kluczami, aktywatorem itp. i robisz.
Helyezze
21-04-2011, 14:25
kurcze ;/, a może to jednak nie jest takie poważne i ktoś miał z tym już jakąś stycznośc, i poradził sobie z tym???
Drogi Pinedo miałem identyczny problem ,niestety przeinstalowanie systemu było jedynym wyjściem. Windows Xp to tak jak APO pełne bugów , dziur w kodzie i innych syfów polecam maca albo wn 7 ;].
:)!
Drogi Pinedo miałem identyczny problem ,niestety przeinstalowanie systemu było jedynym wyjściem. Windows Xp to tak jak APO pełne bugów , dziur w kodzie i innych syfów polecam maca albo wn 7 ;].
:)!
APO nie jest dziurawe Xd
#Tak jak koledzy up, musisz zrobić formacika (:
Helyezze
21-04-2011, 20:08
kuźwa dopiero co robiłem i teraz znowu hehee
A to odzyskiwanie plików z płytą od windowsa=format ?
Czy zupełnie inna rzecz
Ja miałem tak pare razy np. przy instalacji nowej wersji vt, to wtedy komp mi się wyłączał i też włączały się te opcje. Wtedy wchodziłem w tryb awaryjny i usuwałem klienta vt, może też tak spróbuj? Z filmem?
Albo jak nie pojdzie to odzyskaj system np. z przed dwóch dni. Powinno pomóc. : )
Helyezze
21-04-2011, 21:21
Ja miałem tak pare razy np. przy instalacji nowej wersji vt, to wtedy komp mi się wyłączał i też włączały się te opcje. Wtedy wchodziłem w tryb awaryjny i usuwałem klienta vt, może też tak spróbuj? Z filmem?
Albo jak nie pojdzie to odzyskaj system np. z przed dwóch dni. Powinno pomóc. : )
Tylko, że nie mogę, wchodzę w obojętnie jaki tryb, dajmy na to że awaryjny i komputer sie tak jakby resetuje spowrotem do tych trybów uruchamiania.
#Piszę z laptopa
Najlepiej zanieś do serwisu komputerowego , tam wszystko zrobią - oczywiście daj płytkę z windowsem.
sprawdz ramy, tez tak mialem i sie okazalo, ze 1 ram byl zepsuty, wyjalem go i dziala
Helyezze
23-04-2011, 11:00
Dobra, mam płytkę i nic z nią zrobic nie mogę bo okazało się, że trzeba wprowadzac kody dostępu, a z tym muszę poczekac na informatyka,
żadnych formatów/odzyskiwania plików na szczęście nie trzeba robic ;))
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.