Zaloguj się

View Full Version : Alko na 18stke i inne.

Old Shidishi
28-04-2011, 20:59
Witam. Za niecały miesiąc bede obchodził 18 urodziny a co z tym sie łączy będę robił impreze. I tutaj kieruje pytanie do Was. Ile potrzeba alkoholu na taką ok. 18 osobową impre. Głównie chodzi mi tutaj o wódeczkę. Koleżanek, kolegów jest po równo ale jak wiadomo dziewczyny nie piją tak (choć czasem się zdarzają i też takie, które lubia zapić mordke.) Jeśli ktoś miałby jeszcze jakieś propozycje co do ogólnej organizacji impry to również prosze o takie wpisy.

Inf ode mnie. 18stka na dworku przed domem wiec jest troche miejsca ;)

Karol Strasburger
28-04-2011, 21:08
jeszcze ile osób na to idzie to ci powiem

Belfus Adri
28-04-2011, 21:16
Około 0.5l na głowe albo jak dziewczyny mniej pija to 0.7 na 2 osoby (dziewczyna z chłopakiem) i w zapasie pare flaszek.
Wszystko zalezy od tego ile bedzie osób.

Bonk
28-04-2011, 21:17
Licz jakies 0,5 na kazda głowe + po 2x browar na każdy leb i szampana na dwoje powinno byc dobrze, a jeszcze lepiej jakbys kupił troche wina dla kobitek :) [ 1 dla kazdej :D)

Aha i zapros mnie Dawid :D Wyslij mi oficjalne zaproszenie na nk :D

Ja tak zrobiłem i starczyło a nawet troszeczkę zostało :P

Mateusz Soprano
28-04-2011, 21:23
To nieźle, że się zdecydowałeś na 18 z kolegami, ja zrobiłem w kilka osób z rodziny;d no ale moim zdaniem musisz wziąć pod uwagę 2 rzeczy:
1.Ile piją koledzy,faceci bo baby słabe w tych sprawach.Więc jak obliczysz ile dla Facetów to połowę tego laskom(o ile przyjdzie ich tyle samo co chłopaków)
2.Nie mów że nikt nie przyniesie jakiejś flaszki.Podlicz ile osób przyniesie.Polecam tak: Szampana-właściwie obowiązkowy i wino-dla pań szczególnie.A dalej to jakiś Krupnik 0,7 Sobieski czy inne.

Mów mi królu
28-04-2011, 21:35
Gz pytania się o picie wódki ludzi a tak szczególnie "dzieci", krórzy w życiu widzieli tyle wódki co ja trafnych żartów azbesta.

Old Shidishi
28-04-2011, 21:43
Pytam, k**wa tych, którzy się mniej więcej orientują.

@mów mi królu
Co do Twojego stwierdzenia. Jest tak zabawne, że mało nie spadłem z krzesła :). Jeśli według Ciebie osoby w wieku 17,18 lat mało piją, to pozdro. Chyba tylko u Ciebie jest takie towarzystwo bawiące się na "sucho" :)

Azielu$
28-04-2011, 22:12
5-6l, kilkadziesiąt [40?] browarów (ew. 2-3 kegi heinekena <3) i oczywiście jakaś cola/soki do popicia. Lepiej kupić więcej, niż żeby zabrakło. ;d Z własnego doświadczenia wiem, że dodanie do takiej mieszanki wina/szampana kilka osób może zakończyć zgonem. ;s Jeśli robisz imprę na dworze to przy ładnej pogodzie możesz ogarnąć grilla.

#down
Napisał, że na 18 osobową imprę. x d

Belfus Adri
28-04-2011, 22:14
Shidishi napisz ile mniej więcej osób ma byc to ci tak około napisze ile powinno byc alko :)

@edit
sorry nie widziałem że edytował posta :D
Dokładnie tak jak napisał aziel, kup okolo 6l wódki i ze 40 browarów bo dziewczyny raczej wolą bro pic.

party starter
28-04-2011, 23:01
To zalezy w jakim stopniu chcecie sie napierdolic, jak robisz u siebie to mysle ze z 5-6 9% browarow / 0,3l wodki na glowe wystarczy. Do tego ze dwie awaryjne flaszki gdyby to okazalo sie za malo. Ja bym na twoim miesjcu kombinowal tak zeby nikt nie najebal sie do nieprzytomnosci i zebys nie mail pozniej jakichs problemow.

i pamietaj jak kupujesz poluwke to tylko bolsa

Zieniu
28-04-2011, 23:28
lepiej miec kilka flaszek w zapasie bo ostatnio laduje na takich imprezach gdzie zawsze wodki brakuje:p ja na swojej mialem 10litrow

Lolipops
29-04-2011, 02:04
7 litrów+krata piwa i jakieś buchy za resztę.

Allow
29-04-2011, 06:44
Osobiście na 18-stkach na których byłem, zawsze alko zostawało a często dość sporo ludzie sami przynosili.
Proponuję Ci nie kupywać za dużo bo na pewno ktoś przyniesie i się schleje. Często dochodzi do napier**lania podczas takich imprez jak już paru chłopaków jest pod wpływem.

A jeśli chodzi o coś do jedzenia do na 18-stkach królują takie małe paszteciki i do tego każdy miseczka barszczu, to tak na ciepło zależy jeszcze jak długo się bawicie ale jeśli planujesz dłuższa to zadbaj żeby coś ciepłego zjedli ; ).

Sambo Rasta
29-04-2011, 08:57
a po co wóda :D? po tym tylko polowa osob zazygana hehe ;] lepiej wypic pare piwek zapalic sensi i jest git ;]
@up dokladnie woda powoduje agresje :)

Vinai
29-04-2011, 11:04
0.7 na łebka(chłopak) i 0.7 na 2 dziewczyny półtora lub 2 kraty piwa + szampan :P ze 3-4 butelki

Okey
29-04-2011, 13:21
To twoi koledzy, więc sam powinieneś wiedzieć ile który wypije... Niektórym wystarczy pół litra i zgon, a inni potrafią wyjebać ponad litrę i jeszcze siedzieć (nie mówię stać, bo to wątpliwe XD). To też zależy od tego, czy chcesz dużo picia, czy raczej więcej zabawy... Powinieneś sam się nad tym zastanowić a nie pytać na tibijskim forum - sorry.

Orson_Pall
29-04-2011, 14:06
Przeciez na 18 każdy, kto przychodzi przynosi ze soba flaszke dla Ciebie... kladziesz je na stol i jest git. Ew pomysl o jakims 0.7 na 2, jakby braklo.

Flamaster
29-04-2011, 15:43
To zalezy w jakim stopniu chcecie sie napierdolic
Ale pytanie -.-. Chyba jeszcze nie byłeś na 18. skoro walisz takimi głupimi pytaniami. Pijesz tyle ile dasz rade wlać w siebie ;>
@topic
Ja na swojej osiemnastce miałem 16l wódki i około 70 browców, ale miałem trochę więcej ludzi niż ty planujesz zaprosić:cool:. Tak więc 8l wódki [Sobieski, Absolut] + 30-50 browców. To już zależy od Ciebie.

TyruS aka Tyr'ek XD
29-04-2011, 16:04
U mojej siostry było 20l czystej DE LUKS <> i dwie kraty lechów. Osób zaproszonych było ok.40 Ofc cały "zapas" poszedł w gardło <lol, beka heheh> :| Było dość zimno, więc tak nie brało XDDDDDDDDDD

Hjubert
30-04-2011, 18:48
Przeciez na 18 każdy, kto przychodzi przynosi ze soba flaszke dla Ciebie... kladziesz je na stol i jest git. Ew pomysl o jakims 0.7 na 2, jakby braklo.

Takie flaszki, co przyniosą ludzie są na koniec... Sporo ludzi zapewne przyjdzie na krzywy ryj, więc nie ma się co oglądać za flaszkami. Co do wódki, to tak minimum 0,7 dla chłopaka, bo jak się ma dobry dzień do picia, to nawet i te 0,7 może być za mało :D Oczywiście zależy, czy Twoi kumple, to jakieś chlory. Masz ładną pogodę, zrób jakieś ognisko, albo grilla, to będzie najlepsze. A no i nie każdy lubi wódkę, więc z kratę/dwie browarów kup. Rodzaj wódki? Hmm... Zależy jak kto lubi, mi np. Krupnik smakuje, jak za swoją cenę, to jest nawet bardzo dobry.

Skryper.!
02-05-2011, 18:10
YYYYY Szidiszowa dziwo licz 19 osób bo przyjezdzam hahahaahahahahahah
10l wódki i styknie:P

Sweetka
02-05-2011, 18:48
Idz do baru , ile wypijecie to wypijecie i juz...

Ilu
02-05-2011, 19:45
Jak bedzie pogoda to rob grilla ;D impreza z grillem to strzal w dziesiatke.

Co do alkoholu to najlepiej chyba kupic butle piwa (ok.200zl) a jesli nie to mozesz liczyc na kazda osobe po 2 piwka do tego wodki troche i styka. Nie ma co pic duzo bo zasraja ci trawnik i beda spac po katach ;D

Krsix
02-05-2011, 21:59
Plener-> Grill :)

0,5l na głowę to standard :D Nawet jak kupisz za dużo to się nie zmarnuje, a jak braknie bd lipa.
Oczywiście jakieś przekąski/soki itp obowiązkowo... Fajna muzyka, grill i pogoda= udana impreza ! :p

party starter
02-05-2011, 22:12
litr na leb to dobra gimbreza bendzie c'nie ?

Maly
02-05-2011, 23:53
Ja bym liczyl 0.5 od osoby bo pewnie kazdy od siebie tez cos przyniesie, a jak zostanie to poprawicie na 2 dzien...
Na kaca alkohol dobry:)

Zdenio
03-05-2011, 16:28
2 lata temu na mojej 18-nastce miałem około 24~ osób , kupiłem z tego co pamiętam 4-5 krat piwa i karton wódki ( 12 flaszek 0,5l ) + jak wiadomo tradycja niesie z pokolenia na pokolenie to zawsze goście jeszcze przyniosą Ci w prezencie flache + coś tam , wiec browary rozeszły się w około 2-3h ... a flaszek na następny dzień zostało mi z 6-7 ? . Więc z mojego doświadczenia jak gdzieś idę na imprezę do kogoś czy zwykła posiadówa to zawsze przewyższa browar . Więc moja rada do Cb jest taka żebyś przypomniał sobie imprezy z tymi znajomymi co masz ich zamiar zaprosić co oni pija na imprezach jak są piwo czy wódkę albo prościej sam się ich zapytaj co będą pić ;d .

Old Shidishi
04-05-2011, 09:45
Jeszcze prosilbym abyscie opisywali 18stki na ktorych byliscie. Chodzi mi tutaj glownie o jakies ciekawe pomysly na rozkrecenie calej imprezy itp :). Mowie od razu ze robie przed domem (ew. jesli pogoda nie bedzie sprzyjac to dom).

Niuchacz
04-05-2011, 11:23
A po co wóda kup sqna i 18 będziesz miał zajebiście udaną :) Co to ilości to jeśli będzie dobry 1 gram starczy na 4/5 osób (przynajmniej ja takie mam) Co to wódki to 0.5 na łba + popita i browary jakieś 2 kraty

deeL `
04-05-2011, 12:31
@up
To świetne masz te giety, ciekawe ile kosztują. Dobrym gietem, około 7-8 osób może się ujarać.

18 osób, w tym połowa dziewczyn hmm.. Kup 5 litrów, jeszcze myślę drugie 5 około ludzie przyniosą. Kup 2 kraty browarków i tyle, jebać szampana. Za dużo mieszania, parę godzin haftowania. Jak jaracie to możesz z gieta kupić na sam koniec imprezy.

Soi
04-05-2011, 14:04
Zależy jakich masz znajomych, ja osobiście nie lubie się nakurwić tak żebym leżał w krzakach i srał pod siebie, ale wiadomo każdy ma inaczej. Myślę, że jak kupisz z 3-4l i z 30 browarów to nikt nie będzie płakał, że mało a wyjdzie w miarę z kulturą + wiadomo każdy jakiś gift przyniesie ;p

Devixx
05-05-2011, 19:46
Kup 13 litrów żołądkowej i 30 Heinekenów.

Szulcyk Aka Esine
05-05-2011, 21:59
Devixx.
Ty dopiero za rok...

A co do imprezy:
Weś jakąś muzyke załatw czy zabawy (nie, nie gry o batona), bo sam alkochol to nudno jest : /.

A tak to pamiętaj ile koledzy piją i sie przygotuj zawsze więcej kupić lepiej jak mniej : D

//Devixx
Ale to nie znaczy, że nie byłem na 18 :<

Waiting For the Cumshot
09-05-2011, 20:05
Bez jaj, jak możesz pisać takie pytania na forum APO ?? xD Osobiście nie mam 18, ale na paru byłem, więc mogę ci powiedzieć, że najlepiej ty powinieneś wiedzieć ile piją twoi znajomi. Jeżeli uważasz się za Polaka to jak najwięcej ;]

N-series
09-05-2011, 21:48
to ty powinieneś wiedzieć ile kto wypije k i kto jaką grzałąjest , piwa nie kupuj tylko wódke na chłopaka licz 0.5-0.7 przynajmniej moi gdzies tyle pija a dziewczn to już różnie od 0.2do 0.4l;;.x 0.7 na 2 dziewczyny starczy , wiadomo lepiej kupic wiecej i zostanie niz potem nie miec co postawic nastol

Devixx zołądkowa jest dla cip xd ją bez popity sie piije

//Devixx
Ja nic o popicie nie mówiłem :<
Ewentualnie Bols lub Sobieski w takim razie :S

Delorian17
11-05-2011, 17:04
Sam mam jutro urodziny ale już all przygotowane ;d
co do wódki polecam Żubrówke białą fajnie wchodzi :D
U mnie na 18 dla hmm? 30 osób około mam 13 l wódki i 7 krat browców.
Będe robił ognisko bo to jest jednak ten klimat ;D

Pan Pomidor.
11-05-2011, 17:13
Idz do baru , ile wypijecie to wypijecie i juz...

A zapłacisz kosmiczny rachunek za niego?

Gumiś
11-05-2011, 21:08
z doświadczenia wiem, tak że na koleżki urodziny kupiliśmy chyba 4-5 krat browaru było ok 20-25 osób.. polecieliśmy po taniości kupiliśmy carlsbergi z biedrony po 2,19zł w przecenie krata wychodziła ~45zł.. dziewczyn było ok 10 i reszta chłopaki po imprezie zostało jeszcze ok 30 browarów.. więc jak zapraszasz ok 20 osób to kup 4 kraty browaru a jak nie to krate wódki np. Bols 0,5l 12 x 15zł = 180zł albo 0,7l = 240zł oraz 1l = 300zł :) I powinno zostać jeszcze na poprawinki ;D oczywiście jakieś jedzonko ;D