View Full Version : Osama Bin Laden
Osama bin Laden nie żyje - podały w niedzielę wieczorem (czasu USA) amerykańskie media. Jego śmierć była wynikiem akcji amerykańskich sił specjalnych. Przywódca Al-Kaidy zginął w Pakistanie. "New York Times" poinformował, że ciało bin Ladena zostało pochowane w morzu w Afganistanie.Na wieść o zabiciu bin Ladena, prezydent Afganistanu Hamid Karzaj wezwał talibów, by odstąpili od walki. Jak dodał, muszą wyciągnąć lekcję z jego śmierci.
Śmierć 54-letniego bin Ladena była wynikiem operacji sił specjalnych i CIA. Przywódca Al-Kaidy zginął w rezydencji otoczonej murem z drutem kolczastym w miejscowości Abbottabad, 50 km na północ od Islamabadu - stolicy Pakistanu. Operacja trwała 40 minut. Uczestniczyło w niej około 40 komandosów marynarki wojennej (Navy Seals), wysłanych helikopterami z Afganistanu. Bin Ladena wezwano do poddania się, ale odmówił, i wtedy rozpoczęto atak.
Początkowo informowano, że starcie miało miejsce w Islamabadzie.
Pakistańska telewizja Geo TV pokazała zdjęcie zdeformowanej częściowo twarzy, należącej - jak poinformowano - do szefa bin Ladena. Autentyczności zdjęcia nie potwierdzono. Z kolei "New York Times" poinformował, że ciało bin Ladena zostało pochowane w morzu w Afganistanie.
Geo TV, główny informacyjny kanał kraju, pokazała fotografię zakrwawionej twarzy z widocznymi obrażeniami w okolicach oczu. Mężczyzna na zdjęciu miał ciemną bujną brodę.
Pakistańskie stacje telewizyjne pokazały także stojący w ogniu dom, w którym - jak podano - ukrywał się szef Al-Kaidy w miejscowości Abbottabad
Według anonimowych przedstawicieli pakistańskich służb bezpieczeństwa okolica, w której stoi dom, jest otoczona przez pakistańską armię i policję. Nikt nie jest wpuszczany do zamkniętej strefy ani nie może jej opuścić.
Świadkowie relacjonowali, że w nocy obudziły ich odgłosy strzałów i lecących śmigłowców. - Obudziłem się i słychać było odgłosy intensywnej strzelaniny. Trwało to jakiś czas, a potem usłyszałem potężną eksplozję. Wszyscy ludzie wyszli wtedy ze swoich domów - powiedział mieszkaniec Abbottabadu.
Morze stało się grobem
Zwłoki Osamy bin Ladena zostały pochowane w morzu - poinformował anonimowy przedstawiciel amerykańskiej administracji. Dodał, że trudno byłoby znaleźć kraj, który wyraziłby wolę przyjęcia szczątków lidera Al-Kaidy, dlatego zdecydowano się na tak pochówek. Przedstawiciel USA odmówił podania, gdzie to nastąpiło.
Wcześniej strona amerykańska zapewniała, że ciało najbardziej poszukiwanego terrorysty świata zostanie pochowane zgodnie z islamską praktyką i tradycją, czyli w ciągu 24 godzin od śmierci.
Według specjalistów siły specjalne USA zdecydowały się na pochówek w morzu, żeby uniknąć sytuacji, w której grób bin Ladena stałby się miejscem pielgrzymek islamskich ekstremistów.
Operacja
Akcja była wynikiem zebrania informacji wywiadowczych o tym, gdzie ukrywa się bin Laden. Współpracowały przy tym władze pakistańskie. Obama podziękował prezydentowi Pakistanu Asifowi Alemu Zardariemu.
Osama bin Laden has left the party! ;D amen.
TAK KOŃCZĄ FRAJERZY!
Zdjęcia : Kliknij Tutaj (http://www.youtube.com/watch?v=OPXHN4TYZWI)
No czytałem, widziałem w wiadomościach, że nie żyje razem z synem.
#Trudno. Tak kończą frajerzy [2x]
Emzeto ^.^
02-05-2011, 10:50
pewnie nie umar xd a jak umar to AL-kaida sie wkurwi... i bedzie zadyma :D
Niepotrzebnie wracał z beatyfikacji...
#Lordzik#
02-05-2011, 10:56
pewnie nie umar xd a jak umar to AL-kaida sie wkurwi... i bedzie zadyma
Ogarnij "mysk" synku. Jeszcze nie wyszedłeś ze świata COD'a itp.?
Wkońcu jedna z kilkudziesięciu akcji się powiodła.
Dziwie się tylko czemu nie zginął wcześniej podczas bombardowania terenów na których stacjonował. Dobrze się stało. Elos.
Wilk Laden przejmie stery Al-Kaidy to jeszcze nie koniec!
Mateusz Soprano
02-05-2011, 11:35
Mało o nim wiem był terrorystom czy kimś.Po prostu niebezpieczny człowiek.W tv słyszałem że się jak szczur ukrywał ale uciekał,umiał się w chowanego bawić:D.Proszę nie sodzić mi tu urywkami z wikipedii.
Ja się obawiam że terroryści mogą odpowiedzieć stanom jakoś za ten atak i za śmierć Bin Ladena.Nie ufam coś temu czarnemu gościowi w białym domu.
Kamor VODKA
02-05-2011, 11:50
Niepotrzebnie wracał z beatyfikacji...
Niepotrzebnie jechał na ślub Kate i Williama
@top
Coś mi się zdaje ze to rozwścieczy cały terrorystyczny świat i bedzie jeszcze wieksza "zabawa".
Czyli nasz mistrz swiata w chowanego nie obroni tytulu.
Sambo Rastaa
02-05-2011, 11:59
yhy fajnie a ilu zolnierzy zginelo przez te lata zeby go schwytac... chory kraj usa razem z onz-tem jak zwykle za rope zrobi wszystko...
Rook.Men.Mariusz.
02-05-2011, 12:00
Mi się w to jakoś nie chce wierzyc =].Nie zdziwie się,ze zyje i osmieszy Amerykanow po raz kolejny.
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/26739/bin_laden_zwloki_fotomontaz_afp_512.jpeg
Prawdopodobnie to tak wyglądał Bin Laden jak go zabili.
Azbest on de tour
02-05-2011, 12:35
a wy w to na serio wierzycie?
moja polaczkowa natura podpowiada mi, że to manipulacja rządu, aby obywatele byli zadowoleni
Kamor VODKA
02-05-2011, 13:03
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/26739/bin_laden_zwloki_fotomontaz_afp_512.jpeg
Prawdopodobnie to tak wyglądał Bin Laden jak go zabili.
http://iv.pl/images/78599499217021628660.jpg (http://iv.pl/)
@t
Wojny to nie zakończy
Ryśku xD
02-05-2011, 13:13
No ciekawe , słyszałem o tym w radiu naprawdę nie wiarygodne że go złapali.:rolleyes:
Koniec Ameryki jest nieunikniony, bez względu na to, czy będę żywy, czy martwy.
"Osama i tak Cię zapierdoli!"
Nie zdziwię się jak za rok lub dwa znów będzie jakiś większy zamach i ludzie będą myśleli, że Osama jednak żyje.
Wszedłem na o2 i przeczytałem w artykule takie słowa:
Zdjęcie martwego bin Ladena, które obiegło serwisy i telewizje na całym świecie jest prawdopodobnie sfałszowane.
Lolipops
02-05-2011, 13:44
Niech spoczywa w spokoju.
Był dobrym człowiekiem który kierował sie wyższymi celami niż przeciętny człowiek.
Na zawsze w naszych sercach....
Amen.
Jesli rzeczywiscie zginal, to szkoda chlopa. Kto teraz bedzie wkurwial te imperialistyczne scierwa?
Te zdjecia to mierny fake.
Szkoda mi jedynie tego, że USA przypisuje sobie całe zasługi, a zabili go tylko dzięki pakistańskiemu rządowi. Jednak żal mi go, że zginął, jako człowieka. Według mnie to nie on zaatakował WTC, pewnie zaraz mnie zjedziecie, że się przyznał parę lat temu, ale ile jest ludzi do niego podobnych. Tak samo na tej focie może być ktoś podobny. - taka moja opinia.
Pan Pomidor.
02-05-2011, 15:36
Al-Kaida ukryła w Europie bombę atomową, która miała wybuchnąć i rozpętać "nuklearne piekło", jeśli kiedykolwiek Osama bin Laden zostanie schwytany lub zabity. Taką informację podał portal WikiLeaks kilka dni temu, na podstawie sekretnych akt z przesłuchań więźniów w Guantanamo, które wyciekły 24 kwietnia 2011 roku. Zachodnie media pisały o tym 25 kwietnia, między innymi "Daily Telegraph". Jednak w obliczu śmierci Osamy bin Ladena fakty te nabierają nowego znaczenia. Tymczasem pakistańscy talibowie już zapowiedzieli odwet.
Z dokumentów wynika, że Chalid Szejk Mohammed, najstarszy wiekiem członek Al-Kaidy, który obecnie przebywa w bazie Marynarki Wojennej Stanów Zjednoczonych w Zatoce Guantanamo na terytorium Kuby, podczas przesłuchania zeznał, że grupa terrorystyczna ukryła bombę atomową w Europie i zdetonuje ją, jeśli Osama bin Laden zostanie schwytany lub zabity.
Z dokumentów WikiLeaks wynika także, że spora grupa przesłuchiwanych więźniów w Guantanamo miała wiedzę na temat systemów obronnych państw zachodnich przeciwko atakowi nuklearnemu.
Tajne akta zawierają też szczegóły przesłuchań, ponad 750 więźniów przebywających w Guantanamo. Według dokumentów Al-Kaida planuje ataki bronią biologiczną i chemiczną na Wielką Brytanie i ma zamiar rozpylić cyjanek w systemach wentylacyjnych w budynkach użytku publicznego na terenie Stanów Zjednoczonych.
Jesli zrobia to co napisal ten na gorze to bedzie ladny rozpierdol choc nie wierze ze Bin Laden nie zyje , co wiecej nie wierze ze przeprowadzil zamach na WTC . Obejrzalem film o tym ze to Amerykanie sami zniszczyli te budynki co jest poparte dowodami.
P.S Mozecie mnie jechac...
down^^
Ciezko poszukac?
http://video.google.com/videoplay?docid=1364247616051038290#
Mateusz Soprano
02-05-2011, 16:16
@up.
Proszę daj jakiś film o WTC.
http://www.gadu-gadu.pl/usa-po-smierci-bin-ladena-mozliwe-ataki
http://m.onet.pl/_m/1a1ca4aed26dc89556fe4348ffba551f,37,1,0-96-2389-1266-0.jpg
Zarexoholik?
02-05-2011, 16:27
You see a dead human (Vol:8). Martwy Osama bin Laden. Zabity przez Obama.
Trudno. Będzie nam go brakowało. Jihad for a life!!!!!!!!!1
To był Osama Bin Laden ... Badania DNA wykazały winik pozytywny ; )
Więc zginął ...
Al-Kaida na pewno będzie mściła się na USA ... To oni mają przejebane ; ]
ZA ROPE WYRUCHAJA NIEMKE ;/
Jasny xD
03-05-2011, 00:58
Bin Laden. Pamiętamy...
Panie Świeć nad Jego Duszą
HAHAH, prawda jest taka, że gdyby on rzeczywiśćie został złapany/zabity rozwalili by usa w ciągu miesiąca więc zobaczymy..
A ci którzy mówią o jakichś badaniach DNA itd. To nie takie rzeczy tuszowali...
Nielegal
03-05-2011, 09:13
mnie bardziej misieq tam te cycki interesowaly w twoim podpisie niz to co napisales ;s
Wiem ,że nie żyje i mam w to wyjebane czy żył czy nie i tak nie myślałem o tym ;P
mnie bardziej misieq tam te cycki interesowaly w twoim podpisie niz to co napisales ;s
Hahaha, SIGNED! XD
#top
Przynajmniej teraz nikogo nie zapierdoli.
Osama cie juz nie zajebie! :D Amerykanie brudasy glupie ciesza dupy, ze to oni go zabili..
Malahadus
03-05-2011, 11:42
Nie wierze w to zeby Osame zabili ; ) , zbyt latwo to wszystko by bylo. Przez 10 lat nie mogli go znalezc a teraz nagle wpadli i odrazu go zabili ? jakos nie chce mi sie w to wierzyc.
Pewnie za jakis czas znowu uslyszymy o Osamie , i kazdy sie wtedy zdziwi;)
Będzie odwet na Amerykę to jest pewne W 100 %
Wkrótce usłyszymy ze Obama został zabity przez Al-Kaide
I będzie war xD
Kowal'2.0
03-05-2011, 12:05
Patrząc na to zdjecie twierdze ze ktos marnie je przerobil w photoshopie :)
Osama nadal zyje bo rzad amerykanski dzieki niemu zarabia hajs na ropie wojna jest tylko pretekstem a glupi ludzie wierza ze amerkanie szukaja Osamy :) nie wiem moze w ich jezyku Osama = ROPA?
Nielegal
03-05-2011, 14:49
tera to amerykance urkadaja rope, a jak nie dadza polsce to jak ***** dizla odpale? olejem po nalesnikach czy frytkach?
Pan Pomidor.
03-05-2011, 14:51
Będzie odwet na Amerykę to jest pewne W 100 %
Wkrótce usłyszymy ze Obama został zabity przez Al-Kaide
I będzie war xD
Też mam takie przeczucia, to jest pewne jak 2x2=4 :)
zielony kwadracik.,
03-05-2011, 19:43
on zyje xd to jest zbyt cwany skurwiel zeby dac sie tak dojebac jak pizda. obama pierdoli zeby amerykanie byli zadowoleni i pokazuje jaki to on jest zajebisty.. jego cialo niby wrzucili do morza haha nie ma znaczenia jaki czlowiek i tak go chowa sie w trumnie czy pali, ale nie wrzuca do morza.. badania dna haha ja moge powiedziec ze obok mnie siedzi wlasnie osama i sie z was smieje uwierzycie w to?:)
to jest gowno prawda osama zyje i zdechnie pewnie smiercia naturalna..
Jeśli na pewno to on zginął to mi go szkoda :( a jak nie to niech dalej bawi się z Amerykanami XD
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.