View Full Version : Pies
Zamierzam kupic psa bo poprzedni zdechl. Wiec mam pytanie jakiego psa polecacie , moge z nim spedzac troche czasu [spacery itp] . Najlepiej zeby nie byl to jakis maly tylko raczej wiekszy...
Pisac.
Moon Red
03-05-2011, 18:16
Polecam Labradora. Nie wiem czemu ale mam sentyment do tych psów.
Moze Amstaf? Wedlug mnie fajne psy, choc chyba maja cos w sobie bo prawie kazde pogryzienie - amstaf wiec bedzie ryzyko.
Nielegal
03-05-2011, 19:16
arcano aka metaxa posioha cie , pogrozi ci huntem ^
Zarexoholik?
03-05-2011, 19:31
Owczarki niemieckie to najlepsze psy. Sam mam - sukę. xd
Szczepek
03-05-2011, 19:36
Polecam Labladora Sam Mam i Jest Zajebisty że tak Powiem xD
Uwielbia Dzieci , Spacery i w ogóle Fajnie.. : )
Mam Amstaffa jest spokojna , łagodna , nikogo nie pogryzła. Większość zależy jak go wychowasz. Polecam ci Amstaffa
Kowal'2.0
03-05-2011, 23:33
Ja mam boksera i jest zajebisty :D nie mam z nim problemów, nie atakuje innych psow :)
Ja mam rottweilera - z pozoru groźne, agresywne. Natomiast mój pies jest bardzo miły, uwielbia dzieci, jak była młodsza to lubiła się bawić, a teraz 7 letni koń XD Rottweiler!
Mów mi królu
04-05-2011, 00:11
Polecam Labradora, są bardzo ładne i łagodne, sam kiedyś miałem ale starzy wyjebali bo meble gryzł XDDDD
Sambo Rastaa
04-05-2011, 00:41
nalepsze sa kundle.. nie dosc ze nie placisz to jak wezmiesz takiego ze schroniska mieszanca pita czy cos to pies potrafi sie odwdzieczyc .
Palldino
04-05-2011, 06:58
arcano aka metaxa posioha cie , pogrozi ci huntem ^
To ze ciebie posiohal huntem nie znaczy ze kazdego :d
@top
jak ktos up polecam boxera xd
Mateusz Soprano
04-05-2011, 07:20
Słuchaj tych szpanerów co mówią amstaf czy bokser.Chcesz w środowisku zaimponować czy chcesz mieć wiernego przyjaciela dla którego ty z innymi członkami domu jesteście wszystkim?
Ja mam za darmo kundla taki jakby mały wilczurek taka mieszanina, suczka wierna jak cholera czasem na dworze jak odepne z psaka to ucieka ale w domu śpi obok mojego łóżka,budzi mnie liżąc machając ogonem.Jak przyjde ze szkoły to mnie wita i cieszy się jakby mnie z miesiąc nie było.
Sensimila <3
04-05-2011, 08:41
Amstaff lub owczarek niemiecki moim zdaniem (:
Te rasy były mi najbliższe i wydaje mi się że i tak wybierzesz któreś z tych xd
Labrador lub owczarek niemiecki.
Tylko musisz zwrócić uwagę na to ile czasu dziennie możesz poświęcić na spacery...
Labradory bardzo łatwo tyją bez względu na to czy im dajesz dużo czy mało jedzenie, one tak mają, najczęściej suki po cieczce. Więc powinieneś poświęcić przynajmniej godzinę dziennie na to aby pies się wybiegał albo iść nad jakiś w miarę czysty staw aby mógł sobie popływać, bo one bardzo lubią wodę.
Owczarek niemiecki z pozoru jest fajnym psem ale jeśli za szczeniaka go odpowiednio nie ułożysz może robić piekło w domu podczas Twojej nieobecności... Ale jeśli go dobrze wychowasz to w domu będzie zachowywał się jak aniołek ale na dworzu będzie szalał. ;)
Człowieku po co tutaj pytasz jakiego psa kupic? Kieruj sie swoja głową i upodobaniami.
_Dwn
Sąsiedzi mają Huskiego juz kilka dobrych lat. Wychodza z nim z 3 razy dziennie , niczym ze zwyklym psem.
Człowieku po co tutaj pytasz jakiego psa kupic? Kieruj sie swoja głową i upodobaniami.
Pytam tutaj bo mialem malego pieska ale niestety zdechl , i chcialbym wiedziec jakiego kupic duzego...Mam kierowac sie upodobaniami? To chcialbym Huskiego ale z nim trzeba duzo ruchu itp a tak duzo czasu nie dam rady mu poswiecac.
Tez zamierzam kupic psa , znalazlem ogloszenie lecz nikt nie napisal rasy...
Moglby ktos rozpoznac jaka to rasa?Bylbym wdzieczny.
http://i53.tinypic.com/2eaqfwy.jpg
Husky, Amstaf, pitt bull ;d
Old Shidishi
04-05-2011, 10:22
Polecam Huskyego. Jak masz czas i lubisz pobiegac to ten pies dla Ciebie. Choc czasem nie posluszne sa ale jak wytresujesz to sie w koncu nauczy co mu wolno a co nie. Do tego jesli wezmiesz suczke to bedziesz mial okazje niezle zarobic (szczeniaki Husky maja swoja wartosc ;) ).
Niuchacz
04-05-2011, 11:21
Polecam Labradora. Nie wiem czemu ale mam sentyment do tych psów.
Też polecam Labradora. Są to psy bardzo przyjazne i lubią się bawić, mój ziomek ma Labradora i tylko jak do niego przychodzę muszę się z nim bawić z 30 minut :)
Mateusz Soprano
04-05-2011, 17:37
Tez zamierzam kupic psa , znalazlem ogloszenie lecz nikt nie napisal rasy...
Moglby ktos rozpoznac jaka to rasa?Bylbym wdzieczny.
http://i53.tinypic.com/2eaqfwy.jpg
KU*WA człowieku dokładnie się takie urodziły mojej suczce jak uciekła.
Później czarny scenariusz, wszystkie do siatki i o wodę.Śmierć.
Oczywiście ja nie zabijałem bo nie dał bym rady no kuhwa nie ma mowy takie małe biedne.No ale trzeba było bo wątpię by ktoś wziął chociaż 1 a było chyba z 9;/
Moze Amstaf? Wedlug mnie fajne psy, choc chyba maja cos w sobie bo prawie kazde pogryzienie - amstaf wiec bedzie ryzyko.
Człowieku co Ty pierd**isz. Jak jest się debilem i katuje się takie psy jak Amstaff/pitbull czy jakieś inne rasy "groźne" to jest chyba oczywiste, że te psy będą mieć zjebaną psychikę i będą agresywne c'nie? Cała ta opinia o Amstaffach i Pitbullach jest brednią. Faktem jest to, że są ludzie "ułomni" którzy kupują takie psy aby potem się na nich znęcać i uczyć ich agresji, wszystko to prowadzi do takich sytuacji o jakich słyszymy w dzienniku "Amstaff morderca zagryzł dziecko!"
B R E D N I A
Sam posiadam od trzech lat Amstaffa i nigdy, ale to nigdy nie był nawet agresywnie nastawiony w stosunku do innego psa a co dopiero jeśli chodzi o człowieka. Ludzie którzy nic nie wiedzą o tej rasie i praktycznie jedyną styczność z nią mieli mijając osobę która posiada owego psa gdzieś w parku lub na osiedlu, srają w gacie jak tylko zobaczą Amstaffa. Prawda jest taka, że owe psy w Anglii są wykorzystywane do "Dogoterapii" i świetnie się sprawdzają. Sam osobiście musiałem kilka razy brać mojego "morderce" pod pachę i uciekać z nim przed mieszańcami które chciały go "ujebać". Mój pies ma na takie psy krótko pisząc "wyjebane" i zlewa je ciepłym moczem.
Więc jeśli faktycznie chcesz godnego kompana życiowego w postaci psa, polecam Ci właśnie Amstaffa. Tylko pamiętaj, że pies to nie tylko spacery i zabawa, musisz jeszcze swojego pupila odpowiednio ułożyć tak aby nie był agresywny w stosunku do innych.
Pozdrawiam D.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.