View Full Version : [PC] Gry
Goatee 2.0
05-05-2011, 18:08
Witam. Mam nowego kompa i takie pytanie do Was. Jakie nowsze gry są godne polecenia i w jakie warto zagrać?
Mój sprzęt;
PROCEK -AMD Athlon II X2 250 DUAL CORE Socker-AM3
PŁYTA - ASRock M3A770DE AMD 770
PAMIĘĆ - DDR3 4GB RAM
GRAFIKA - GeForce CUDA GT430 1GB DDR3 128BIT
HDD - 1TB SATA II 64MB
Pan Pomidor.
05-05-2011, 18:12
/ Far cry 1,2 / Crysis 1,2 / GTA IV /
Witam nie piszę tego posta specjalnie by Cie wkurzyć czy coś ale według mnie pojęcie "nowy komp" tutaj nie pasuję. Rozumiem , że nie każdego stać na wypasiony sprzęt za 5k ale ten komputer nie jest dobry. Procesor dość słaby , Grafika dość słaba 1g pamięci a szyna 128bit. Zaraz powiecie , że się nie znam ale nie chce mi się opisywać poszczególnych parametrów. Napisz ile dałeś za kompa to powiem Ci czy się opłacało i ewentualnie ile musiałbyś dopłacić do czegoś mocniejszego. Na tym kompie GTA 4 i te gry co kolega wyżej podał nie pójdą na high detalach a już na pewno nie na max wygładzaniu pozatym nie wiem czy na średnich Ci się przycinać nie będzie przy efektach i cieniach.
Goatee 2.0
05-05-2011, 20:29
Ogarnij, że nie szastam kasą na lewo i prawo. Dlatego mam to co mam. Lepsze to niż mój stary trup z 2006 roku. Dlatego właśnie pytam, w jakie gry warto pograć na tym kompie bo na lepszego mnie nie stać. Czy to takie trudne do zrozumienia?
BTW, jeśli zależałoby mi na detalach to pewnie nie kupiłbym blaszaka tylko Xboxa czy PS3...
Ogarnij, że nie szastam kasą na lewo i prawo. Dlatego mam to co mam. Lepsze to niż mój stary trup z 2006 roku. Dlatego właśnie pytam, w jakie gry warto pograć na tym kompie bo na lepszego mnie nie stać. Czy to takie trudne do zrozumienia?
BTW, jeśli zależałoby mi na detalach to pewnie nie kupiłbym blaszaka tylko Xboxa czy PS3...
Słuchaj ja nie napisałem Ci tego aby Cie zdenerwować lub , że nie rozumiem dzisiejszych czasów , że ciężko jest. Sam pracuję za grosze , utrzymuję się sam i nawet na takiego kompa co masz stać by mnie nie było lecz ogólnie mówię , że nie jest to zbyt mocny sprzęt. Powiem Ci tak co do gta 4 to bardzo dużo studiowałem tą grę jak i jej konfiguracje na różnych sprzętach i
1.) Ta gra ma zjeba....optymalizacje i np. u mnie na gorszym komputerze lepiej chodziła niż kumplowi na lepszym. Trzeba odpowiednio dobrać strerowniki , dobrze ustawić , można po podmieniać pliki gry - config tak by niektóre efekty wyłączyło no ale ja grałem tylko z jednym patchem a teraz pewnie optymalizacje poprawili i jest gites - nie wiem nie grałem w to b.długo. Ale mówię Ci , żebyś nie denerwował się w razie co bo ta zjeb..gra moim niektórym kolegom na dobrych kompach cięła.
2.) Cryssis - dwójka naprawdę mocne wymagania ma lecz myślę , że spokojnie w to pograsz. Wiadome bajery typu antylaisling , cienie to są bajery na naprawdę mocne sprzęty. Lecz na podstawowym wygładzaniu , średnich cieniach myślę spokojnie. Wiesz co ? Pościągaj sobie te gry z torrentów i obadaj.
Także nie myśl , że naśmiewam się z Twojego kompa czy coś.
Prototype - polecam, kozak giera, na full odpalisz.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.