View Full Version : Rookgard
Naikoneek
05-05-2011, 21:37
Zacznę moją opinię od pytania : Dlaczego z rooka jest robiony drugi mainland ?
No właśnie, wiem że będzie napina na mnie że nie gram na rooku, nie wiem jak tam jest, żebym się nie wypowiadał, że na mainie jest UW to i coś na rooka sie należy itp.
Niestety, nie gram lecz wiem jak jest...
Co to ma być na rooku .. dhq/anni/anni2/demony/SLe/IHy.
Niedługo uhy będą dostępne w sklepie, a ludzie będą bić z exori... Tego już nie można nazwać rookiem. To powinna być wyspa dla początkujących, wbijasz 15 i wychodzisz, ale jeśli już chcesz tam grać, to graj ale bez większych dodatków.
Chcesz dodatki i urozmaicenia ? = Main wita.
Na RL także są rookslayerzy, mają po 100 lvle, ale nikt im nie dodaje tam jakiś wielkich expów z np. Minotaur Guardami, Archerami czy innych tego typu potworów. Wiedzieli że grając na rooku, nie będą mieli nie wiadomo jakich urozmaiceń, byli świadom tego że muszą zabijać jakieś rotwormy do końca gry, a tutaj graczę zapomnieli chyba czym jest rook.
Tak wiem, powiecie że "OTS to nie RL tibia". Spoko, ja to rozumiem, nie mówię że tutaj mają być tylko Rotwormy potrzebne do wyjścia z rooka. Mogą być jakieś Black Knighty, Vampire, a także jakieś urozmaicenia takie jak taski. Ale nie przesadzajmy, jeśli tam mają już SLe, Demony, questy z Maina, ktorę są na 200 lvl - Anni II. Troszkę przesada, mam nadzieję że Administracja jakoś ogarnie rookgard, aby nie był tam drugi main.
Domcio Old
05-05-2011, 22:14
po 1 tibia to zabawa i dobrze ze dodaja takie rzeczy na rooku.
po 2 przyjemniej sie gra
po 3 moze to rook to drugi main ale nie zapominaj ze tam nie ma czarow obaszrowych sa tylko 2 czary :) nie ma pvp i wgl... ( wiec rooka jeszcze nie mozemy nazwac drugim mainem)
po 4 spinam sie :)
Lolipops
05-05-2011, 23:52
Popieram w 100% autora tego tematu jednakże teraz już za pózno aby rookgaard pozostał rookgaardem.
PokerowyKoc
06-05-2011, 01:19
Popieram w 100% autora tego tematu jednakże teraz już za pózno aby rookgaard pozostał rookgaardem.
Nie lubię cię. Już chciałem bluzgać tak cię nie lubię bo jesteś dla mnie zwykłym pozerem!!!. Tak samo jak autor tematu !!
Proszę mi odpowiedzieć do czego ma ten temat prowadzić ??
Bo ja tego nie rozumiem ?
Nie ogarniam tego !!
Nie róbmy z rook'a main'a omg weź bo się popłacze. Nie chcesz grać na rooku to wbijasz ten 15 lvl i wypad!!!!. Jasne ??
Troszkę przesada, mam nadzieję że Administracja jakoś ogarnie rookgard, aby nie był tam drugi main.
A jeśli nawet administracja zrobi tam drugi main to co ??
Grasz tam nie sam tak napisałeś!!
Jesteś jak wcześniej pisałem pozerem najmniej masz do powiedzenia na ten temat a najgłośniej krzyczysz.
Więc proszę cię nie kompromituj się człowieku.
Dziękuję Dobranoc
Pozdrawiam Wszystkich którzy mają choć troszeczkę oleju w głowie.
Mc Maciek
06-05-2011, 09:04
Ja natomiast popieram autora, chociaż w tej chwili już nikt nie jest w stanie nic zrobić... Chyba, że co? Zabrać wszystkim rary, dać za to kilka cc i pousuwać questy? To by było bez sensu, przede wszystkim dlatego, że jeszcze więcej graczy by odeszło (tych grających na rooku).
In brief, rook jest trochę przesadzony, ale w tej chwili już musi tak pozostać :P
Moim zdaniem dodanie Demon Seta i Ani 2 na Rook'u to zdecydowanie za dużo.
Zgadzam się z tym, że robi się 2 main, ale nie da się już nic z tym zrobić. Pozostaje wierzyć, że Administracja się opamięta i przestania dodawać takie rzeczy.
Można jeszcze przerobić serwer tak, aby był Rook, Main i coś pomiędzy (zrobić nowy ROOK dla nowych graczy, a obecny przerobić na wersje pomiędzy mainem i rookiem- przechodziłoby się u Anioła, wybranie profesji Rook Man).
Co to ma być na rooku .. dhq/anni/anni2/demony/SLe/IHy.
Wiesz co.
Ja myślę, że dzięki właśnie takim czynnościom gra jest bardziej urozmaicona, co za tym idzie przyjemniej się gra.
Zachęca to do gry i do wbijania większego poziomu doświadczenia (LvL).
Wielki + dla Administracji za wprowadzanie takich nowości.
Jednak gracze z mniejszym poziomem doświadczenia...
Nie wszystkim da się dogodzić.
Powód ?
Niektórzy wolą monotonną, spokojną grę, natomiast inni wolą zdecydowanie urozmaiconą grę.
Nie można jednak też doprowadzić, aby Rook upodobnił się do Main-Land.
Po pierwsze - w czym przeszkadza Ci to, że niektórzy lubują się w wolnej, spokojnej, wręcz monotonnej grze? Czy administracja ma ich całkowicie zignorować? Update ma służyć urozmaiceniu gry, ale czy tylko dla jednej grupy graczy? Fakt faktem rookgard na APO jest kreowany na wzór maina non-pvp, gdzie gra toczy się znacznie wolniej, ale jeśli Ci to przeszkadza to możesz go odwiedzać tylko na czas wbicia 14 poziomów.
Azbest on de tour
06-05-2011, 12:27
Zacznę moją opinię od pytania : Dlaczego z rooka jest robiony drugi mainland ?
powiedz co wbiłeś i osiągnąłeś na rooku to wtedy możemy pogadać
bo sprawiasz wrażenie człowieka, który kompletnie nie wie co pisze
Ja nie mówię że mają zignorować, mowię żeby nie przesadzać z dodawanymi rzeczami.. HOTA na rooku ? Demon set ? To jest przesada... Taski mogli zrobić, jakieś inne ciekawe misje także, lecz nie Demon Set czy HOTA, SLe itp..
przemilczenie mojego pytania jest aż nadto wymowne
Juz za pózno .. dawno temu bylo wspomniane to "coś" ale juz za pózno,teraz nie pousuwaja ;p
Naikoneek
06-05-2011, 13:52
Po pierwsze - w czym przeszkadza Ci to, że niektórzy lubują się w wolnej, spokojnej, wręcz monotonnej grze? Czy administracja ma ich całkowicie zignorować? Update ma służyć urozmaiceniu gry, ale czy tylko dla jednej grupy graczy? Fakt faktem rookgard na APO jest kreowany na wzór maina non-pvp, gdzie gra toczy się znacznie wolniej, ale jeśli Ci to przeszkadza to możesz go odwiedzać tylko na czas wbicia 14 poziomów.
Ja nie mówię że mają zignorować, mowię żeby nie przesadzać z dodawanymi rzeczami.. HOTA na rooku ? Demon set ? To jest przesada... Taski mogli zrobić, jakieś inne ciekawe misje także, lecz nie Demon Set czy HOTA, SLe itp..
Ja osobiście częściowo zgadzam się z twoją opinią, ale bez przesady. Gdyby nie było ciągle coś dodawane, zmieniane, gdyby nie było tych wszystkich dodatków to gra na tym świecie stałaby się w końcu nudna - prawda?
Moglibyśmy się zastanawiać, czy demon set to był dobry czy też zły pomysł - ale nic już nie zmienisz, co dopiero, że to " nie wszystko co jeszcze zrobili przez ten czas".
#Lagga
Myślę, że to nie jest brak zainteresowania serwerem 8.42. Po prostu jak wiemy, serwer 7.6 jest ważniejszy bo gra na nim więcej osób - dlatego też administracja poświęca niemu więcej pracy i czasu. Rozumiem, ostatnio większość twierdzi, że został on zapomniany itd. sprawy, lecz na ten serwer przyjdzie czas - nie martwcie się.
Pozdrawiam ; )
Lagga v3
06-05-2011, 16:22
Ja osobiście częściowo zgadzam się z twoją opinią, ale bez przesady. Gdyby nie było ciągle coś dodawane, zmieniane, gdyby nie było tych wszystkich dodatków to gra na tym świecie stałaby się w końcu nudna - prawda?
i tylko mam pytanie. czemu rook 7.6 jest stale modernizowany a rook 8.42 nie?:>
@top
Zgadzam się . na rl są marne sety marne potwory a tu demon sety , ogarnijcie :D
Pan Pomidor.
06-05-2011, 16:29
Ja bym proponował usunąć quest na starlight + wykluczyć jego wypadanie z demonów. Jak zaczną się kończyć, to stanie się rarem, a będzie można go uzyskać jedynie w loteriach/najazdach.
Racją jest, że przesadzają troszkę z tym rookiem, ale skoro tam nie grasz to co cię boli??
Jesteś głupi , to co by był na sens na rooku grac tylko w leather secie? czymś musi się leczyć przecież :P A eq jest potrzebne tak samo jak aole/sl'e więc WYŁĄCZ PŁACZ
Naikoneek
06-05-2011, 17:25
Jesteś głupi , to co by był na sens na rooku grac tylko w leather secie? czymś musi się leczyć przecież :P A eq jest potrzebne tak samo jak aole/sl'e więc WYŁĄCZ PŁACZ
Cos ***** pisałem, że nie mam nic do aoli, czy knight setom/crown. Ale nie ***** demon set.. Pomysl zanim coś napiszesz.
pff autor tematu chyba nie wie o co chodzi w tej grze.
Jeśli chcesz napier*alać cały czas te same potworki to czemu nie idziesz na rl tibie??
Nie rozumiesz ze gdyby zrobili max bk to po wbiciu 130 lvla nie było by sensu dalszej gry na rooku , a tak to są urozmaicenia , i nie pierdol mi tu o 2 mainie bo nie ma z nim nic wspólnego.
Dodali troche nowych potworków i itemków które i tak gówno dają , a ty buczysz ze 2 main.
Ciesze się , że robią updaty na rooku i maja dalej je robić , a tacy idioci jak ty niech wypier*alają
@ up
I co z tego ze ku*wa demon set??? 4 obrażeń od potworków mniej. OMGGGGGG TEGO NIE MOZE BYC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skończ płakać.
Ja bym proponował usunąć quest na starlight + wykluczyć jego wypadanie z demonów. Jak zaczną się kończyć, to stanie się rarem, a będzie można go uzyskać jedynie w loteriach/najazdach.
Drugi sie znalazł...
Nigdy nie miałes większego lvla niz 100 na rooku i nie wiesz co to jest paść np na 300. Tracisz tydzień gry , a co miał by powiedziec taki fsza ,który jak by zaliczył deda stracił by miesiąc no-lifowania. Sl na rooku jest bardziej przydatny niz na mainie. Zastanów sie co piszesz. Jak by był rarem to nikt po wbiciu lvla wiekszego niz 300 nie grał tam.
@Maciek.
Zgadzam się z Tobą w 100 %, że to jest przesadzone, ale nie da się tego zmieniać. Rozumiem Demon Set, idealnie, gdyby było to pod jakąś fabułę. Ale Anni II i HOTA to już totalna przesada, nie da się tego zmieniać. Fajnie jest, jak jest gra urozmaicona, a nie ciągle monotonia.
@temat.
Tak - interesujący temat. Po co te sprzeczki? Jest ***** zajebiście, i tak ma być.
Pozdrawiam.
Jest dobrze, zrozum, ze gdyby mieli bic non stop bk i chodzic w k secie to po max roku ludzie by sie znudzili i nikt by nie gral. Wprowadzając upy jest tam coraz ciekawiej, lecz jest wiecej itemow...
Jest dobrze.
po 1 tibia to zabawa i dobrze ze dodaja takie rzeczy na rooku.
po 2 przyjemniej sie gra
po 3 moze to rook to drugi main ale nie zapominaj ze tam nie ma czarow obaszrowych sa tylko 2 czary :) nie ma pvp i wgl... ( wiec rooka jeszcze nie mozemy nazwac drugim mainem)
po 4 spinam sie :)
x2
Rook jest trudny nie grałeś - nie oceniaj !!!
Spinać się nie lubie no ale tutaj trzeba. Zagraj sobie człowieku od zera na rooku i wbij chociaz 100lvl i dopiero pisz tematy!!!
Na rooku są tylko 52 osoby mogące wykonać ani2 więc się ogarnij!!!
Co to Rook na apo ?
_T
Dodawanie next updatow wiąze sie z przyblizeniem rooka do main'a. ;)
Pan Pomidor.
06-05-2011, 23:00
Nigdy nie miałes większego lvla niz 100 na rooku i nie wiesz co to jest paść np na 300. Tracisz tydzień gry , a co miał by powiedziec taki fsza ,który jak by zaliczył deda stracił by miesiąc no-lifowania. Sl na rooku jest bardziej przydatny niz na mainie. Zastanów sie co piszesz. Jak by był rarem to nikt po wbiciu lvla wiekszego niz 300 nie grał tam.
Miałem. No i o to chodzi, ludzie graliby ostrożniej, na słabszych potworach, tym samym wolniej expiąc, no i jakby padali, to by tracili trochę leveli, więc nie mogliby tak łatwo wbić 1k :)
Die Hard
07-05-2011, 01:01
Xeplor- 22 rookman skili nie chce mi się wymieniać.
Jak ja padnę na tym poziomie, jak wszystko spada, a ty z sl-a chcesz zrezygnować? Fsza by się zapłakał, jak by sl przestał działać. Ale demon set lekka przesada. Gra na rook powinna być ciężka i monotonna. A jak się komuś nie podoba na tym OTS-ie niech WYPIERDALA na reala.
Krulowiec
07-05-2011, 09:11
Moim zdaniem to było nieuniknione, przecież są już gracze z 400 poziomem doświadczenia , którzy mieli by lvl w 5 - 10 h z twoimi potworami, przecież na main też można było zostawić kingi parę respów queenów i tyle, to by biegały teraz 1500 lvl max , więc nie rozumiem 800 lvl nie będzie expił na bk czy na ghostach, ale demon set to przesada.
jak sie nie podoba to tam nie graj ( : (jeżeli wgl tam grasz)
zresztą po co wgl zakładać temat skoro i tak już nic nie cofną ;<
Demon Rookman
07-05-2011, 10:48
Ta. Usuńmy najlepiej wszystko. Weź chłopie bo jak czytam te wasze wasze komentarze to od niektórych aż mnie mdli. Tak wam przeszkadza Rook ? Temu komu przeszkadza to nawet 100 lvl nie nabił tutaj ( a tak wszyscy mówią, że to takie proste). Jedyna głupota jaka odmieniła Rooka to sala wymian Rook - Main. To z tego powodu noobki z 1 lvl mając postać na Mainie mogli już zadowolić się full eq. A takie urozmaicenia że są ? Popieram swoich kolegów z Rooka - urozmaicenia MUSZĄ BYĆ !!!
Pan Pomidor.
07-05-2011, 12:21
Ta. Usuńmy najlepiej wszystko.
Okej, zgadzam się, widzisz jak łatwo można się dogadać?
Zawsze byłem przeciwko temu, żeby z Rooka robić drugiego Maina. Dobrze, że dodają tam różne nowe rzeczy, ale za dużo tego. Teraz prawie w każdym uptade na Rooku jest wprowadzane tyle zmian co na Mainie. Niestety mamy na APO już 2 Mainy i za późno na jakiekolwiek zmiany, więc niech teraz robią co chcą. xd
Lethornek
07-05-2011, 13:12
Widać że wydaje Ci się że wiesz jak jest, nic nie wiesz...
Jaki drugi main ? jakie bicie z exori ? OSZALAŁEŚ czy tylko udajesz debila ?
Demon set, ciekawe misje, SL ( o które jest ciężko )
CO CI TO PRZESZKADZA ?
Nie expienie na demonach - są to bossy, respią się co 15 mn a jest ich aż 2 :>
Tak, są potwory podobne do demonów, co z tego ?
Chciałbyś aby 400- 800 lvle expiły na rotwormach ?
Przypomne Ci że to jest OTS, nie RL tibia.
Co zrobisz jedni wolą się bawić na roku inni na mainie, to jest jakieś chociaż urozmaicenie
#Też jestem przeciwnikiem robienia z roka drugiego maina.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.