PDA

View Full Version : Nowi gracze

Deathstar
11-05-2011, 10:29
Jak ktos nowy kto wczesniej nie gral na apo ma sie odnalesc ;o ?
Kazdy inny gracz na tym samym lvlu ma jakies klapki chuj wie co bije 2x wiecej od ciebie ....

High lvle zabijaja kogo chca gdy padna nic nie traca ...
Low lvle skiluja calymi dniami przyjdzie jeden high lv i go zajebie z 5x niczym nie ryzykujac

Dzienkuje dobranoc
papa

ValermanII
11-05-2011, 10:36
Z tego co napisałeś można wywnioskować, iż jedynym problemem jest brak konsekwencji po zabiciu gracza. Cały problem tkwi w tym, iż po śmierci hlvle nic nie tracą, lecz nic z tym nie zrobisz, bo musiałby zostać usunięty bądź zmodyfikowany sl.

1st R. Boonek
11-05-2011, 10:44
No trzeba sie zgodzic, APO to zamknieta spolecznosc, ci sami gracze od dlugiego czasu nowi rzadko daja rade sie przebic... no coz taki server

Limaczek
11-05-2011, 11:04
Bo ja wiem?? ja sądzę na odwrót ;] . Jak was wkurza to że padacie to wraz z kupnem następnego konta pacc, przelejcie sobie przy okazji 5 zl na 10kcc i problem padania z głowy. Potem już sami będziecie zarabiać.

Naikoneek
11-05-2011, 11:26
Ja często widzę nowych graczy na guild chacie, lecz bardzo często ludzie po prostu ich wyśmiewają tam, jeśli oni o coś zapytają, moim zdaniem powinien być jakiś tutor który by odpowiadał na pytania na gc/help.

Co do zabijania, jest dobrze. H-Lvle nie zabijają 15-200 lvli .. Przynajmniej ja tego na oczy nie widziałem =]

Pit
11-05-2011, 11:34
Jak przy śmierci będzie się traciło poziomy, skille, etc to na serwerze zostanie 0/800. Jak low lvl odpali pk to wtedy go biją, tak sami z siebie na pewno nie, bo po co tracic fraga na low ?

Cepri
11-05-2011, 11:35
No niestety, to gracze budują ten serwer i to oni sprzedają itemy za złotówki takim lov lv ;) Nic nie poradzimy, ale tak jak wyżej, po co gość ma tracić 12h czekania na fraga (bądź ryzyko rs'a) na jakiegoś gościa co leży na 1/20 hita ^^

NaPółEtatu
11-05-2011, 12:15
osobiscie nie wyobrazam sobie teraz startu gry bez 200kcc~, poniewaz gra na 7.6 bez eq jest strasznie dziwna, bez eq ani typ nie poexpi jak czlowiek, ani nie ma szans z kims, kto gral tu wczesniej i ma full eku

co do dogonienia top1, tak samo mowiliscie za czasow Edzia, Szymka, a najlepszym przykladem jest Xixe czy tez inni gracze.

Zarexoholik?
11-05-2011, 13:10
No trzeba sie zgodzic, APO to zamknieta spolecznosc, ci sami gracze od dlugiego czasu nowi rzadko daja rade sie przebic... no coz taki server

Przebić się można jeśli jesteś znajomym znajomego, wtedy wszystko masz ułatwione i pomoc na każdym kroku. Jak pojawiasz się pierwszy raz na apo i nie znałeś tutaj nikogo wcześniej to masz znacznie ciężej. Jednak grać się da. Jest na forum tyle poradników jak się odnaleźć. Wszystko opisane, każde ważniejsze przedmioty też. Jak ktoś jest nieogarem to tak czy siak się nie odnajdzie.

Co do strat high lvl - a jest w ogóle coś takiego? 10kcc to kwestia kilku h expa albo pójścia na 2 minosy + 2 master atomy. 10kcc to 100 sc - 100 sc to 100 użyć amuletu/sli. Jaki to ma sens? To jest apowski kod na nieśmiertelność. xd

Dideek
11-05-2011, 13:40
Bez eq tutaj nie zaczniesz,top 1 tez na 99% nie bedziesz :) tutaj mozna grac jeszcze dla pvp ;x,jako nowy gracz na pvp nic nie zdzialasz bez eq,na pvm zreszta tez
Bez eq jesteś fujara :D

Cepri
11-05-2011, 13:53
@up
No bez przesady, nawet lepiej się gra od zera, a nie full eq (zazwyczaj z allegro), a nie mówcie, że taki gość od zera nie wbije do topki, no może nie 3k lv, ale każdy ma szansę przecież :) Od 666lv już ma lepsze ek ta postać, więc aż tak ciężko mu nie będzie, a dla mnie to głupie, ze masz 15lv i full eq, a w cyce walisz z uw ..

John Cena
11-05-2011, 14:06
Można powiedzieć że nowi gracze mają trudno ,ale h lvl nie zawsze atakują małe lvl ,bez powodu nie atakują.....

Lord Szadi
11-05-2011, 14:14
Zaczyna się łatwo od 250 lvl wtedy Msy i kasa leci sama no nie duża ale coś tam wpadnie do tego jest ułatwienie z kasą czyli npc Popi u którego możemy wykonywać misje za dodatkowe wynagrodzenie na 401 lvl jest to suma juz 15 sc +lot z 3kcc i jak się tu nie odnaleść ??
Ale np porównać 400 lvl do 2k to jest różnica we wszystkim zaczynając od zadawanych obrażeń kończąc po exp i lot
Dla low lvl jest to ułatwienie że lewel leci jak po maśle do 700 lvl wbicie jednego nie przekroczy 10 min, co innego 2k któremu lvl leci w 1h+.

Azonka
11-05-2011, 14:37
Jak ktos nowy kto wczesniej nie gral na apo ma sie odnalesc ;o ?
Kazdy inny gracz na tym samym lvlu ma jakies klapki chuj wie co bije 2x wiecej od ciebie ....

High lvle zabijaja kogo chca gdy padna nic nie traca ...
Low lvle skiluja calymi dniami przyjdzie jeden high lv i go zajebie z 5x niczym nie ryzykujac

Dzienkuje dobranoc
papa

Wyplakales sie juz?
"Dzienkuje" dobranoc
papa

Armianin
11-05-2011, 14:39
A moim zdaniem jest całkiem inaczej. Na lov levlu, gdy nosisz aola to BP Ci nie spada, zarówno jak i lvl.. bo na 15-200.. mniej więcej nic nie spada levla. Może tam kilka procent lub pare lvli, co na takim lvlu to lvl to 5 minutek około expa.
A zatem jak padnie wyższy lvl.. np ma sla to to ich kosztuje 1sc. A aol 2cc.. A po 200 lvl już każdy doradzi wam mieć pacc i kupić? Sami odpowiedzcie sobie na to pytanie. No właśnie.

.Monster Energy.
15-05-2011, 12:16
Grać od 0, low lvlem to jest jakaś masakra.Zabijesz jakiegoś gościa a ci tutaj reloga na 1,5k ms i padasz..

Kravi
15-05-2011, 12:25
od zera da sie grać.
ja od niedawna zacząłem grać na APO od 0 i jakoś sobie radze... co prawda gram na rook ale na mainie tez czasem pogrywam i wcale nie jest aż tak strasznie ;p

Malinka
15-05-2011, 12:35
A ja wam powiem, że nie ma co płakać. Jak się ma chęci i umie sie gadać z ludźmi to da się wszystko załatwić. Ja np gram sobie od 4dni. Aktualnie mam 25 lvl... Wiem że będzie ciężko się przebić ale dam radee ;dd I co do "bez znajomości nie ma co grać" - w 4 dni pogadałem z kilkoma osobami i mam już 7 "friendsów" +1000 lvl, którzy pomogą, dadzą item czy pogadają :) Nie graja tu tylko same noulajfy a przez te 4 dni problemów z PKrami nie miałem. No fakt, zacząłem grać i na mainie zapytałem jedego ziomka "gdzie moge kupić itemki za 3cc co dostałem na starcie" a on mi powiedział "spierdalaj nubie", ale to jednokrotna sytuacja :D Musicie głowe podnieść do góry i grać. Ludzie którzy mówią "nie wyobrażam sobie teraz startu od zera" mówią tak dlatego że dużo mają na swoich kontach i nie chca tego stracić bądź czasu zmarnowali na gre jeszcze więcej :D Narazie mam 25 lvl. Gram może po 2h dziennie niecałe, zobaczymy co będzie za miesiąc ;)

Kr!Sx
15-05-2011, 12:47
A moim zdaniem jest całkiem inaczej. Na lov levlu, gdy nosisz aola to BP Ci nie spada, zarówno jak i lvl.. bo na 15-200.. mniej więcej nic nie spada levla. Może tam kilka procent lub pare lvli, co na takim lvlu to lvl to 5 minutek około expa.
A zatem jak padnie wyższy lvl.. np ma sla to to ich kosztuje 1sc. A aol 2cc.. A po 200 lvl już każdy doradzi wam mieć pacc i kupić? Sami odpowiedzcie sobie na to pytanie. No właśnie.

Twoja składność budowania zdań jest imponująca. GÓWNO ZROZUMIAŁEM.

Nic nie trzeba poprawiać w slach. Jak komuś brak kasy na sle to niech zajebie telefon matce, kupi sobie pacc runke i ją sprzeda.

Jo

Arcano Druid
15-05-2011, 13:08
mhmm.... Wg mnie poprostu zaczales grac na apo i poprostu nie masz na aol'a ;O
tu kazdy moze zabic kazdego nie ma jakis zakazow ;]

TO ze inni maja jakies klapy kaptury itp znaczy ze grali tu wczosniej albo poprostu dobre ZAKUPY NA ALLEGRO =)

Lethornek
15-05-2011, 14:29
SL powinien być droższy i to zdecydowanie cena - 1kcc i ok. Przeliczając to na zł wychodzi +/- 50gr, kiedyś gdy kcc stał po 5zł a sl 100cc wychodziło to samo.

<Magiczny>
15-05-2011, 14:44
Jest to bardzo irytujace jak wbijesz 15 lvl, wyvhodzisz na maina a tu jakis debil cie zabija pare razy. Administracja powinna cos z tym zrobic.

Kowal'2.0
15-05-2011, 15:08
Jest to bardzo irytujace jak wbijesz 15 lvl, wyvhodzisz na maina a tu jakis debil cie zabija pare razy. Administracja powinna cos z tym zrobic.

Jestem za tym zeby pvp bylo od 100 lvla przynajmniej :) tak jest na wielu otsach :)

Naikoneek
15-05-2011, 15:28
Tak,tak... Sranie w banie, ja zacząłem od zera i jakoś sobie radzę :)

Wystarczy chcieć.

Shaman
15-05-2011, 19:31
nie ma sensu grać od zera chyba że grasz do beki. jeśli chcesz coś osiągnąć to tylko dzięki allegro

<japierdole: This forum requires that you wait 120 seconds between posts. Please try again in 2 seconds. >

Zezikan
15-05-2011, 23:25
Dla low lvl jest to ułatwienie że lewel leci jak po maśle do 700 lvl wbicie jednego nie przekroczy 10 min, co innego 2k któremu lvl leci w 1h+.

powiedz gdzie się biję lvl tyle minut... -.- ( do 700)

hmm a co do tematu

powinni wprowadzić organicznie w eq od lvl np p armor 400 klapki 500 m set 650... było by to wyrównanie pvp itp ;p

MrViceq
16-05-2011, 11:07
Zezikan jestem za :D