Zaloguj się

View Full Version : Apo sie sypie.

<Magiczny>
11-05-2011, 18:32
Coraz czesciej przegladam zakladke 'Powitania/Pozegnania' i coraz wiecej osob odchodzi :o Czy to wszystko przez update?
17:33 Wszystkich: 139

Co o tym myslicie?

Pan Pomidor.
11-05-2011, 18:36
To przez zjebane itemy, które dodają 47827842788 procent do magii, stada chamskich gimbusów, no-lifów, 3k lvle main, 800 lvle rook, ogólny nadmiar kasy, dziwne potwory dające xkk expa, no i śmieszne hity 120k+ z UW :O

Devorious
11-05-2011, 18:38
Jak Ci się nie podoba, to wypierdalaj, nie?
Nie potrafisz? Coś Cię tu trzyma? Nałóg?
Takich jak Ty jest tu wiele i dlatego APO nie upadnie.
Więc nie płacz robiąc posta.

@down A może odchodzą bo mają dość takich pieprzonych analfabetów jak Ty?

stoweczka2
11-05-2011, 18:40
Jedni Odchodzą z wiekiem 2 odchodzą bo im sie nie chce grac a za to 3 bo zazdrość ich zrzera pozdrawiam ;)

Artis
11-05-2011, 18:41
APO nie upadnie, więc nie ma o co płakać. Wiele było takich tematów i na chuj kolejny.
Ludzie jest ładny dzień, warto iść się przejść, póki jest na to czas, bo póżniej nie będzie takiej możliwość. No chyba, że w zimę. Jedynie co z APO mi się nie podoba to D set na Rooku i HOTA, i to tyle.

Jarken
11-05-2011, 18:46
Jak Ci się nie podoba, to wypierdalaj, nie?
Nie potrafisz? Coś Cię tu trzyma? Nałóg?
Takich jak Ty jest tu wiele i dlatego APO nie upadnie.
Więc nie płacz robiąc posta.

@down A może odchodzą bo mają dość takich pieprzonych analfabetów jak Ty?

Do tematu i do tego plebsa /\ - Szkoda że tyle odchodzi, bo to rzeczywiście przez te uw i inne itemy magiczne. Ale takich pjonasów jak ten to akurat niech odchodzi coraz więcej aż do wyczerpania zasobów debili na tym świecie . :)

Xienus o.O
11-05-2011, 18:51
ja odszedłem przez uw i to ze magik i inni gmowie inaczej egzekwują regulamin do rożnych graczy...

dlaczego nikt nie narzekał na gmow jak byl dexoti,adios,exod...?? a jak jest jakiś magik,cavv,czy inny spay massive...to kazdy ma problem... i to nei gracze sie zmieniają tylko gmowie faworyzują kumpli... dopóki się to nie zmieni to na apo liczba graczy będzie spadać

Cepri
11-05-2011, 18:54
Jak nie grasz, to nie rób durnych tematów, tylko skończ już z apo.
Ludzie odchodzą, ale i nowi przychodzą nie? -.-
To, że są 3k lv i 800 lv (Panie Pomidorze) to nie wiem o co Ci chodzi, bo przez 5 lat chyba da się wbić, a nie będzie ciągle 1k lvi tutaj, za kolejne 5 lat może i będą 4klv i 1klv i co? Tak samo z kasą.

Deads
11-05-2011, 18:56
Aha, no i ? Za pewne ci co piszą pożegnania tak na prawdę grają, a reszta pewnie kiedyś wróci. Z każdym UPDATE co raz więcej osób gra ale patrzeć na to to tak, APO SIĘ SYPIE, a dlaczego? Nie ma nic nowego, teraz znowu czekać pewnie 2 miesiące żeby Santano zrobił nowe respy i potwory -.-

PokerowyKoc
11-05-2011, 18:56
Też zauważyłem spadek graczy na apo. No ale cóż jest to nieuniknione. Dlaczego ?
A dla tego że teraz jest:
Po pierwsze więcej ciekawszych gier na rynku.
Po drugie te gry mają lepszą grafikę, fabułę i więcej możliwości dla zwykłego użytkownika(gracza) tej gry.
No i oczywiście jak napisał "stoweczka2" to ludzie odchodzą z wiekiem.
No i też należy powiedzieć że apo jest słabo reklamowane i nie zbiera nowych graczy.
Moim zdaniem gdyby powstał nowy serwer i był by on odpowiednio zareklamowany to może znaleźli by się nowi gracze a starzy by wrócili. Ale chyba wszyscy wiemy że Mortiis nigdy nie stworzy 2 serwera 7.6 więc nie ma co nawet marzyć;p
Pozdrawiam.

#Mała propozycja :)
Może gdyby apo stworzył swój własny klient to by było więcej graczy. Oczywiście mi chodzi o ciekawszą grafikę potworów itp.

Zarexoholik?
11-05-2011, 18:57
Na dworze jest ciepło, więc dlaczego ludzie mają cały czas siedzieć w domku przed komputerem jak np. kowal, czy deads? Ja uważam, że się nic się nie sypie, bo nadal wieczorami jak ktoś nie ma zajęcia może spokojnie wejść i grać na apo.

Lolipops
11-05-2011, 19:06
ja odszedłem przez uw i to ze magik i inni gmowie inaczej egzekwują regulamin do rożnych graczy...

dlaczego nikt nie narzekał na gmow jak byl dexoti,adios,exod...?? a jak jest jakiś magik,cavv,czy inny spay massive...to kazdy ma problem... i to nei gracze sie zmieniają tylko gmowie faworyzują kumpli... dopóki się to nie zmieni to na apo liczba graczy będzie spadać

To jest główny powód,ludzie bocą itp.a pózniej jak ktoś się pyta czemu taki i taki nie zostałzbanowany widzi się odp.wykonał coś dobrego dla serwera pomógł w czymś itp.

Metaxa Grzesiek
11-05-2011, 19:06
Odpowiedz jest prosta (tak mysle) Zrobiło się ciepło wiec po kij ktoś ma siedzieć przy kompie i grać na APO skoro można wyjść na rower, rolki itp bądź normalnie napić się piwka w plenerze i zrobić grilla:o

Lord Szadi
11-05-2011, 19:07
Tak jak @up jest ciepło można pójść pograć w gałę lub na browara a nie tylko grać i grać jak jest zimno lub wieczorem gra po 200+ osób.

Mr Fsza
11-05-2011, 19:20
Po prostu cała tibia się sypie ...
widziałeś gdzieś ostatni reklamę Tibi .?
bo teraz wszędzie Metin / Plemiona . ;d
TIbia już nie płaci za reklamy po prostu ; )

pomozplz
11-05-2011, 19:23
A może ta ilość jest też trochę spowodowana koncówką roku szkolnego?zreszta jak zawsze?

Kimus The Master
11-05-2011, 19:26
Kolejny żąlosny temat typu "APO upadlo"
Ludzie nie mają tyle czasu co np. Deads i jebo banda
Do puki Mortiis bedzie mial za co opłacić serwer APO będzie nadal online nie zapominiaj o tym gdy bedziesz chciał znów założyc tego typu temat

Azbest on de tour
11-05-2011, 19:49
Co o tym myslicie?

http://www.youtube.com/watch?v=RatQ1u--IxE

a jak nie matury, to poprawianie ocen

Hollow
11-05-2011, 20:30
Zobacz w końcu przez okno i pomyśl ,dlaczego tylko tyle osób gra...

Pawcio
11-05-2011, 20:41
może w końcu ludzie mądrzeją i nie grają w pixele.

Dementor
11-05-2011, 20:48
Odpowiedź jest prosta... Tak jest co roku. ;) Robi się ciepło, więc dużej części osobo nie chcę się grać w Tibie, a nawet również ogólnie siedzieć godzinami przed monitorem... Wolą wyjść na dwór. Ja również w lato bardzo mało gram, jeszcze można czasem w te wakacje ;), ale w zimę znów nie ma co robić, więc się gra... Tak to już jest... :D

Turok Rookslayer
11-05-2011, 21:21
Apo się sypię, ponieważ GM'owie nie robią żadnych najazdów, loterii, konkursów itp. Kiedyś na Apo grało 800+ osób, a teraz ? Marne 200. Teraz jeszcze doszło UW na mainie i demon set oraz hota na roku, co jest już kompletną maskarą. Jeszcze 2 miesiące i na Apo będzie grało max 20 osób.

Domcio Old
11-05-2011, 21:53
apo sie sypie masz racje :) wszystko przez to ze profesje wgl nie sa wyrownane... kiedys ten OTS to bylo cos a teraz to juz jest nic... graczy wgl nie przybywa :< jezeli czegos mortiis nie zrobi to niestety server upadnie z braku graczy

G_R_U_L_I_X
11-05-2011, 22:19
Na dworze jest ciepło, więc dlaczego ludzie mają cały czas siedzieć w domku przed komputerem jak np. kowal, czy deads? Ja uważam, że się nic się nie sypie, bo nadal wieczorami jak ktoś nie ma zajęcia może spokojnie wejść i grać na apo.

I na chuj trolujesz?

@top
Apo się sypie przecież każdy od widzi. Nie tłumaczcie się wysoką temp, bo maniacy uchylają okna lub wiatrak dają koło siebie. Idą do biedronki i kupują picie i można grać. Faworyzacja przez administracje serwera istniała od zawsze w 100% od początku serwera. To, że Mortiis z Tygrysem chce coś robić z serwerem to mogą dostać złoty medal, ale może nie patrzą tak na ręce gm i robią co chcą, albo patrzą nie zbyt dokładnie. Jeszcze rok temu grało ~300 osób teraz ledwo 200. Jeżeli będą robić dalej takie szczerze powiedziawszy chujowe eventy to będzie się wychodziło z pz i kto kogo pierwszy zaznaczy to go ubije...

Krótko pisząc apo upadnie do konca wakacji. Trochę na APO zarobiłem, poznałem spoko ludzi. Czasu straconego nie żałuje.

$keptikz
11-05-2011, 22:19
Turok Rookslayer
Apo się sypię, ponieważ GM'owie nie robią żadnych najazdów, loterii, konkursów itp. Kiedyś na Apo grało 800+ osób, a teraz ? Marne 200.
Smieszne jest to, ze jest 15 GMów a nikt nie ma czasu na najazd raz w tygodniu ;)
Nigdy nie bylo 800 osob na apo. Kolejki moze byly przez slaby silnik nie przez nadmiar osob (czyt. 900 na otsie)

Zarexoholik?
Nie jest ci wstyd przed kumplami napisac na kogos, ze gra dlugo jesli sam to robisz? Masz 20 lat koles ogarnij sie.

Ja uważam, że się nic się nie sypie, bo nadal wieczorami jak ktoś nie ma zajęcia może spokojnie wejść i grać na apo.
To ty chyba nie masz okien w domu, grasz caly dzien bo myslisz, ze jest wieczór haah
Beuah beka z ciebie stary

#Cos ode mnie
bo musze

APO sie nie sypie lecz starzy odchodza, malo nowych graczy wybiera tibie 7.6 (wyjatek: zarex nie odejdzie nigdy).
tak
-15 GMow a jeden robi update ;) Mogliscie wybrac 3 ktorzy ogarniaja posady nie tylko banowanie bo im to pokazaliscie! Wasza wina.
-Kazdy GM ma swoja ekipe wiec olewa pytania/skargi na swoich od innych poza tym kazdy robi co mu sie podoba.
-Do hotow nie mam nic lecz moznaby bylo wprowadzic u knighta czar exura uh a wywalic uha co dla mnie jest lepsze bo nie mozna bic uhajac sie na zmiane.
-Wprowadzenie UW (broni magicznej) z ktorej wiecej bije knight.
Kazdy kto gral Sorcem/Druidem wychodzi z tibii po 20 dedach na combo od 500 lvli mniejszego knighta bo to zalosne.
(Ja zaczalem grac 2500ms bez eq, bije w 1700 knighta 11k + wand 2k on we mnie 8k + 10 uw (ue uw 12k). wiec nikt nowy grac nie bedzie.
UW powinno byc wylacznie dla ms/ed lub dla kazdej profesji inne.

Tak poza tym ciekawe ile osob z tych 10k magik zbanowal bez dowodu (bo kolega mu kazal)
hhee beka zbanowac caly server 10 razy xD bez przesady hahaha

A ogolnie to olewam co z tym bedzie ale posta nabilem ;)

Mortarius
11-05-2011, 22:22
To przez zjebane itemy, które dodają 47827842788 procent do magii, stada chamskich gimbusów, no-lifów, 3k lvle main, 800 lvle rook, ogólny nadmiar kasy, dziwne potwory dające xkk expa, no i śmieszne hity 120k+ z UW :O

Te dwa zaznaczone zdania chyba są największym dzisiejszy problemem apo.Tutaj jest demokracja i możemy sobie zakładać takie tematy i dyskutować o tym ale każdy chyba wie że naród dzieci neo z dnia na dzień przybiera na sile i takich dzieci tworzy się codziennie więcej niż w krainie ryżu.Tutaj wygrywa nie ta grupa która jest mądrzejsza tylko ta w której jest więcej osób xd A każdy chyba wie że neokidów nam tutaj nie brakuje <3

Ryśku xD
11-05-2011, 22:38
APO tak szybko nie upadnie , a poza tym jest ciepło na dworze więc po co ma ktoś siedzieć w domu i wbijać lvl ?

Mortiis
11-05-2011, 23:38
Nie wiem dlaczego czepiacie sie UW mozna go uzyc okreslona ilosc razy i z dosc sporymi odstepami czasu (5min) pomiedzy uzyciami, ponadto z masowego uderzenia EK bije slabiej na pewno, a jezeli chodzi o uderzenia pojedyncze to UW zostalo tak zaprojektowane, aby hity były silniejsze od najsilniejszej broni jaką włada dana profesja, EK w tym wypadku może mieć wieksze hity, ale UW działa tylko na 3sqm a do obliczen brany jest lvl oraz najwyzszy skill, podobnie u palladyna, ale z racji iz ta profesja wlada bronia dystansowa zasieg UW jest na pelnym obszarze, jezeli chodzi o MS/ED obliczenia sa standardowe jak w przypadku np sprite wand, Pod uwage brany jest mlvl oraz lvl, MS/ED najmniej zyskuja w pojedynczych hitach, ale najwiecej w masowym hicie z UW, wiec w czym problem? podajcie konkrente przyklady i argumenty dlaczego uwazacie ze cos jest zle.

Zarexoholik?
11-05-2011, 23:55
Nie wiem dlaczego czepiacie sie UW mozna go uzyc okreslona ilosc razy i z dosc sporymi odstepami czasu (5min) pomiedzy uzyciami, ponadto z masowego uderzenia EK bije slabiej na pewno, a jezeli chodzi o uderzenia pojedyncze to UW zostalo tak zaprojektowane, aby hity były silniejsze od najsilniejszej broni jaką włada dana profesja, EK w tym wypadku może mieć wieksze hity, ale UW działa tylko na 3sqm a do obliczen brany jest lvl oraz najwyzszy skill, podobnie u palladyna, ale z racji iz ta profesja wlada bronia dystansowa zasieg UW jest na pelnym obszarze, jezeli chodzi o MS/ED obliczenia sa standardowe jak w przypadku np sprite wand, Pod uwage brany jest mlvl oraz lvl, MS/ED najmniej zyskuja w pojedynczych hitach, ale najwiecej w masowym hicie z UW, wiec w czym problem? podajcie konkrente przyklady i argumenty dlaczego uwazacie ze cos jest zle.

Pewnie dlatego, że 2,910 druidem nie jestem w stanie zabić 2,600 knighta, ponieważ knight każdym hitem mnie trafia za minimum 5k do tego maxy za 8k+, ma więcej hp i bije na 3 sqm, czyli praktycznie nie mam szans mu na solo uciec. Nie mam kiedy zadawać mu hitów, bo ciągle dostaję za 5k z broni na 3 sqm. Nawet jak mam max def to obrywam za 5k. Hp u ms/ed nie pozwala mi go uderzyć. Zauważ również, że jak knight bił z magic axe to na 2 sqm i jak dałem full def to czasem dostawałem znacznie mniej i miałem szanse w walce - mogłem pobiegać. UW jest zbyt mocne, bo zostało stworzone dla knighta i pala. Co mi da to, że raz na 5 minut uderzę w człowieka za 22k+ jak on się z tego wyleczy, bo taki 2,600 knight ma 80khp? : O A co by było w walce 2900 ed/ms na 2900 ek/rp? Bez UW mam szansę, ale z UW nie mam czasu by go nawet uderzyć z morta/ue. Odpal test serwa i daj mi 2600 knighta/palka, a sobie zrób 3000 ms/ed. Bez polotu z taką różnicą poziomów.

Mortiis
12-05-2011, 00:18
Ok czyli jak rozumiem ten 1sqm wiecej zmienia wszystko i masz teraz najgorsza profesje? bo wiesz sprawdzalem i wychodzi na to ze uw oraz magic mace na 2klvl bija bardzo podobnie, czyli wychodzi na to ze roznica pomiedzy 2 a 3 sqm zasiegu zrobila z ek "czolk", ogolnie jezeli wiekszosc tak uwaza to nie widze problemu w zmniejszeniu sily UW lub np zmniejszeniu zasiegu dla EK na 2 sqm.

@dół
moge zrobic co bedzie chciala wiekszosc, ale nie moge dac criticala w zaleznosci od profesji, poniewaz to wlasciwosc broni. Mozemy zmniejszyc criticala ogolnie dla uw na 50% np.

$keptikz
12-05-2011, 00:24
Mortiis
Ok czyli jak rozumiem ten 1sqm wiecej zmienia wszystko i masz teraz najgorsza profesje? bo wiesz sprawdzalem i wychodzi na to ze uw oraz magic mace na 2klvl bija bardzo podobnie, czyli wychodzi na to ze roznica pomiedzy 2 a 3 sqm zasiegu zrobila z ek "czolk", ogolnie je
Wez tygrysa. Bedziesz sie z nim bil 2900 sorkiem daj mu 2800 knighta.
Zobaczysz czy da sie go zabic
Nam chodzi o criticala u knighta, kazdy czeka na criticala i wtedy walnie ue uw + e maxa i profesji magicznej nie ma. Teraz rozumiesz?

ogolnie jezeli wiekszosc tak uwaza to nie widze problemu w zmniejszeniu sily UW lub np zmniejszeniu zasiegu dla EK na 2 sqm.
Mozna przeciez zmniejszyc tylko criticala knight 40% paladyn 70% magiczne 100
Knight zawsze bedzie mocny wiec mozna dac -1/2 hp na lvl a +1 u ma/ed

@mortiis
A nie mozna zrobic 3 roznych broni? Wygladac moga tak samo miec inne nazwy/wlasciwosci.
Jak zmniejszysz crita do 50 % to ile bedzie bil ms/ed? 3k + critical 50%? To knight tak bedzie lepszy.
Albo mozna zrobic, ze kazda profesja bije tyle samo na 3k lvlu. Tak kazdy wybierze UW nawet jak knight bedzie bil tyle samo z miecza.

@Farrah
Na apo gram knightem nie wiesz nie pisz okej? Ms'a mam tylko do zabawy.
Sam widze, ze gdy bije sie z magiczna to on jest bez szansz. Czekam na criticala i wale ue uw maxa i pada ;)

@aziel

Widzę, że myślenie przychodzi ci z trudem. Gdyby Mortiis miał robić 3 różne bronie to wtedy musiałby zmieniać je wszystkim, którzy mają stare UW. Poza tym z ciebie taki master pvp, że ja pierdole.
O czym tu myslec? O tym zeby Mortiis sie nie napracowal przy zmianie? Ogarnij ryjek pączku.
Ze mnie taki master pvp, ze nie chciales isc solo azielem bo nie miales eq ;) Dam zdjecie pozniej.
Teraz kupiles 2.5 k knighta nie wiadomo za co to kozaczysz.
Poza tym co ma moje pvp to balansu... hahah beka kolesiu z nadwaga ;)
Idz do lekarza zapytac o diete;)
Bez odbioru pajacu <bo wlasnie kogos taiego z siebie robi.
spina to podstawa u czlowieka z grozna choroba jaka jest "głupota"

Farrah
12-05-2011, 10:01
Nam chodzi o criticala u knighta, kazdy czeka na criticala i wtedy walnie ue uw + e maxa i profesji magicznej nie ma. Teraz rozumiesz?

bo co ? masz magiczna ? phi i tak ek malo sie leczy wiec ciezko sie leje lol kiedys 2k ekiem skladalem 2..6k ms a teraz ledwo daje rade uciec ; O heh
fakt faktem za duzo sie bije z cricitala ;[

@@
ale nie zmieniaj zasiegu bo to zal bedzie ; | kiedys ekiem ganialismy nobow za te 2 sqm a teraz z 3ma jest latwiej ; | wiekszosc beiga na sh i ciezko dogonic ; P

adrian0093
12-05-2011, 11:09
Ja jednak byl bym za zmniejszeniem obrazen u ek, zasieg to jest ch** jeden sqm to jest nic prawde mowiac.. Przeciez zasieg z morta/ue jest dosc spory i mozna bic z dystansu aby knight Cie nie atakowal -.-

Azielu$
12-05-2011, 12:36

@mortiis
A nie mozna zrobic 3 roznych broni? Wygladac moga tak samo miec inne nazwy/wlasciwosci.
Jak zmniejszysz crita do 50 % to ile bedzie bil ms/ed? 3k + critical 50%? To knight tak bedzie lepszy.
Albo mozna zrobic, ze kazda profesja bije tyle samo na 3k lvlu. Tak kazdy wybierze UW nawet jak knight bedzie bil tyle samo z miecza.

@Farrah
Na apo gram knightem nie wiesz nie pisz okej? Ms'a mam tylko do zabawy.
Sam widze, ze gdy bije sie z magiczna to on jest bez szansz. Czekam na criticala i wale ue uw maxa i pada ;)

Widzę, że myślenie przychodzi ci z trudem. Gdyby Mortiis miał robić 3 różne bronie to wtedy musiałby zmieniać je wszystkim, którzy mają stare UW. Poza tym z ciebie taki master pvp, że ja pierdole. Przed wprowadzeniem uw ms/ed też miał 50% crita i jakoś dało się zabić ek'a na równym lvlu. Ale faktycznie - crit jest przesadzony. Ja [2460+ ek] zabijam Skocia [2320 ms'a] na crita z uw i 2 maxy. 50% crita powinno wystarczyć. Ew. hity knighta mogłyby być minimalnie zmniejszone, a ms/ed zwiększone. Knight i tak nie zostanie zbytnio 'udupiony', bo nadal będzie bił dość dobrze, ale przynajmniej ed/ms nie będą padać na combo. Co do UE z UW - mogliby to całkowicie wyłączyć do pvp. ;) Na expie to zawsze jakaś frajda zajebać sobie hita, ale balans w pvp całkowicie niszczy. ;s Można by to wszystko zmienić, ALE pierw zróbcie coś z ppm'em/speed hackiem. Nawet zajebiste hity z uw dużo nie pomogą jak ktoś mający 500 lvli mniej spierdala szybciej niż ty. :)

Goku Mastah
12-05-2011, 13:00
Na apo gram juz z 5 lat i w zyciu nie wpadloby mi do głowy, że w ogóle ktoś wprowadzi takie coś jak critical hit! Przecież to jest bez sensu. Usunąłbym wszystkie niepotrzbne eq typu : UW, Hota, Kaptur, Spy report itp.
Zostawic bronie jak : silver wand i golden bolt i magic mace.

Hide
12-05-2011, 13:51
A według mnie jest to bzdura... APO nie upadnie, dopóki znajdą się gracze, co bd grać :)

ehh... popieram zarexa?? :) to przesada, mam dać ss'a jak Neko ładuje we mnie 9k z maxa + 5-6k z UW? przy moich 11k z morta i 3.5k z UW? przesada... bez cryta jebnie 2x UW+ 2x max i lece do temple... co mi po tym, że siocham się o 5k więcej niż on uh, jak ma 2,5x więcej hp, ma zajebiste hity, i by bić takiego ek'a muszę biegać w kółko dookoła niego, aby mnie z UW nie trafiał, potem leci od takiego spam, że 0 ze mnie, bo uciekam przed nim.. a żeby jeszcze zabić takiego ek'a trzeba albo z ringiem, albo podbiec, co równa się samobójstwu ;/

a oto hity od 2,4 k ek
http://i53.tinypic.com/6fvx8k.jpg
jak widać mam nawet mighty, a obrywam za 8 k.. 5-6k z UW(cryt 11). porażka

Dideek
12-05-2011, 13:53
Ludzie dorosleja,zauwazaja ze ekipa psuje ten server itemami,potworami itd.
Mówie Ci - za 2 lata o ile apo nie upadnie UW bedzie lecialo rzadko,ale bedzie lecialo z potwora :)
Pozdro 600
Elos.

Lethornek
12-05-2011, 14:01
Pomyśl logicznie... Są teraz nowe gry i mało kto już zaczyna grać w takie coś jak tibia ;l Kiedyś APO to była armia 10-latków i było ok, teraz te dzieci wyrosły i albo wzięły się za robotę albo grają w inne gry. Proste.

@Mortiis
Najlepiej byłoby dodać npc u którego można zmienić właściwości UW na club/ axe/ sword/ dist/ mlvl. Pierwsza zmiana za free, potem trzeba zapłacić te symboliczne 10kcc. Oczywiście można skillować bijąc z UW wybranego przez siebie skilla.

John Cena
12-05-2011, 14:57
Moim zdaniem gracze odchodzą ponieważ jest za dużo kcc,dużo osób kupuje kase na allegro,jest dużo boterów,qesty które robią gmowie są tylko dla dużych lvl .

ThoX!c
12-05-2011, 15:07
Ja zauważyłem wzrost liczby graczy po update ale jest to minimalna różnica ;D
Jakby zrobić jakąś kampanie reklamową może ona by coś dała. Same ranking listy nie wystarczają ! Serwer na pewno da się uratować.
Pozdrawiam

Splaxor
12-05-2011, 15:20
@Hide
Ty walniesz 11k z morta i 3.5k z UW co daje 14.5k
EK wamnie 8k z maxa i 5-6k z UW co daje 13-14k
Wyjaśnij mi co w tym nie pasuje. Większym problemem dla mnie jest zbyt mała ilość HP u ms/ed (chociaż dodali) niż mocny hit knighta mającego UW.

@topic
Wg większości APO upada już dwa lata.

Nestorek ^^
12-05-2011, 16:15
tez mam takie wrażenie:(, nie podoba się to nie gra:eek:j! ja lubię sobie czasem pograć, wiec zostaje:D

KePuczasta
12-05-2011, 18:27

Moze masz racje.. Moze nie, ja powiem tyle ze Apo nie padnie jesli Gm'owie zaczna w koncu reagowac i odpisywac na raporty.. Rozumiem ze oni ja sa to maja spam ale nie moga tez wybierac sobie raportow "na ten odpisze, a na ten nie" nie wiem czy look ale od kiedy gram najwiekszy placz co do Gm'ow jest wlasnie o to ze nie odpisuja na "rv" xD

Sadowicz
12-05-2011, 18:33

Jakbyś kur odszedł to byś nie pisał idioto.

Dobrze że upada, może w koncu nie będzie chorych grubasów na forum 24/7 w tibie grających
elos.

Xienus o.O
12-05-2011, 18:46
@up
idioto??
ile masz lat?? i powiedz kto mi zabroni udzielać się na forum??

@mortiis...
każdy kolejny quest zaczynając od kaptura był kretynizmem niszczącym server... i tyle ci powiem

Citko7
12-05-2011, 20:52
Apo się sypię, ponieważ GM'owie nie robią żadnych najazdów, loterii, konkursów itp. Kiedyś na Apo grało 800+ osób, a teraz ? Marne 200. Teraz jeszcze doszło UW na mainie i demon set oraz hota na roku, co jest już kompletną maskarą. Jeszcze 2 miesiące i na Apo będzie grało max 20 osób.

Jak 11 lipca o godzinie 20:00 będzie online tylko 20 osób oddaję Ci całą kasę na apo wraz z eq. Zresztą jak wkurwiają Cie te itemy to po chuj jeszcze siedzisz na tym apo?

Mało ludzi gra, bo gówniarze zaliczają cały rok w miesiąc, bo od września zamiast poswięcić trochę czasu nauce to napierdalali na apo, jeszcze inni wolą wyjść z kumplami, zawsze znajdzie się jakieś racjonalne wytłumaczenie ale nie dzieci sieci sieją ferment bo wirtualni koledzy są offline :(

Zarexoholik?
12-05-2011, 21:02
@Hide
Ty walniesz 11k z morta i 3.5k z UW co daje 14.5k
EK wamnie 8k z maxa i 5-6k z UW co daje 13-14k
Wyjaśnij mi co w tym nie pasuje.

Pewnie to, że ten knight ma 75khp~, a ed jakieś 33~? W dodatku ze spy reportem ek zajdaje criticale co max 4-5 hity. A czasmi idzie kilka pod rząd.

moge zrobic co bedzie chciala wiekszosc, ale nie moge dac criticala w zaleznosci od profesji, poniewaz to wlasciwosc broni. Mozemy zmniejszyc criticala ogolnie dla uw na 50% np.

Chyba całkowicie go usunąć i obniżyć max attack z tej broni. Ta broń sama w sobie jest dobra, że ma czar obszarowy i 100 defa. Tyle powinno wystarczyć każdemu. 100 ataku to znacznie za dużo, a critical hity są porażką.

Akuz
12-05-2011, 21:38
Rzeczywiście apo się sypie, już to zauważyłem od jakiegoś czasu i z miłą chęcią popatrzę jak będzie grało po 80 osób xD!

Neko^
12-05-2011, 22:41
Zapewne i tworca tematu gra na apo ;].
_TEMAD
to juz nie te czasy zeby zamulac caly dzien na kompie jak widac nie dla wszystkich ;)

darkdevil
13-05-2011, 10:08
Zdaniem wielu graczy nie powinno być dodane UW a także nowe spodnie quest na UW można wykonać chyba 1400 poziom + A jest najlepszą bronią na serwerze, spodnie które zostały teraz dodane nie są w cale takie dobre a quest wykonasz 2500+? Wy! Adminowie zaczynacie troche przesadzać z tym dodawaniem przedmiotów bo czym więcej tych bezsensownych rzeczy tym mniej graczy..
Najlepiej zabrać się któregoś dnia i poczytać na forum każdy temat a później zebrać pare fajnych pomysłów i je wykonać niż dodawać to co graczą się nie podoba.. Wiele jest ciekawych propozycji na forum..
Dwa: Sam też widze że nowi GM'ow po prostu nie wiedzą co to znaczy ta posada.. Mieli robić plagi.. Plagi zostały zapomniane..
I nie powinno być tylu Gmów, tutorów..
Was adminów jest 3.. Więc powinno być 3 tutorów, 3 senior tutorów, 3 gmów, no i was 3 Administratorów.
A nie 15 tutorów, 15 gmów..
@ Tak samo było z przypadkiem Caav'a raz został wybrany na Tutora pare dni później został GM? Lekka przesada..

@ Update tak samo jest teraz dla większych poziomów.. A nawet top:20 brakuje pewnych rzeczy np: ?? Nowych potworów od 2000 poziomu do 3000 siedzieć na wardach ? To troche dziwne.. Osoby które mają 2000+ sprzedają postacie ponieważ nie chce im się już grać bo gra zaczyna się robić nudna..

@ Powinien zostać dodany nowy temat przez administrację i wybrać osoby które powinny mieć pozycję... A także każdy Tutor-Senior Tutor-GameMaster powinien dostać pracę którą musi wykonać nP: Jeden z Gmów pomaga w tworzeniu strony oraz nadzorowaniu forum, następny pomaga np: Tygrysowi w mapie czyli pomaga mu zrobić tam jakiegoś respa albo coś w tym rodzaju.. Trzeci gamemaster: Nadzoruje serwer i np: pomaga w skryptach tylko osoby te by oczywiście musiały podać w czym są dobre i zrobić jakiś projekt wtedy może by coś ruszyło w serwerze..
Jak na razie odpowiedź zostawiam dla administracji co zrobicie to wasza sprawa.
Pozdrawiam;):eek:

VariseQ
13-05-2011, 12:07
Popieram darkdevil w 100% ;D (ja też odchodzę przed uw i brak respawnów ;S)

NaPółEtatu
13-05-2011, 12:18
ja odbilem od apo po wprowadzeniu qod'a, klapy i p armor jeszcze, jeszcze nie ulatwily tak gry.
to wasze propozycje zniszczyly apo, bo 5% propozycji debili weszlo w gre

_drugi pion niżej
wrocilem na miecha i wyjebalem, co do ofert mozliwe, bo gram na 8.42 :[!

Azonka
13-05-2011, 14:22
Jest to 554433x temat o tym, ze apo upada/sypie/spada/umiera/ginie/deada itp, itd.

Ok, zapale znicz.

Styl
13-05-2011, 18:19
Kolejny prowokacyjny temat.. Apo się nie sypie, "wszystkich 139", też mogę wejść o 8 rano, gdy akurat są pustki, skopiować wynik z "!online" i napisać, że gra 139 osób. Dzięki takim osobom jak TY apo nie upadnie. Grają Ci co chcą. W końcu codziennie przychodzi na apo z 20 osób, a drugie tyle odchodzi, jakby nie patrzeć, tylko że to są low'e. Oni też kupują pacc runki, pacce i zapewne z tego administracja zarabia niezłą kasę. Pamiętaj, że to nie są ludzie co napierdalają tak jak Ty, tylko grają, gdy mają ochotę i nie dla lvla. Tak samo pierdolicie, że za dużo questów, "o ku*wa hoty, 50% apo odejdzie", no i ciekawe ile odeszło. Te idee właśnie zwabiły dużo graczy i bardzo urozmaiciły grę, jak i wyróżniły ten serwer spośród innych. Możecie się napinać, odezwu nie będzie. [ELO]

ja odbilem od apo po wprowadzeniu qod'a, klapy i p armor jeszcze, jeszcze nie ulatwily tak gry.
to wasze propozycje zniszczyly apo, bo 5% propozycji debili weszlo w gre
Czyli kiedy? Qoda dodali z 2 lata temu? Sam nie wiem. Odbiłeś od tamtego czasu od apo, ale ostatnio widziałem na rynku postaci Twój nick na forum jako kontaktowy. Dobry dżołk nie jest zły.

Popieram darkdevil w 100% ;D (ja też odchodzę przed uw i brak respawnów ;S)

Odchodź, będzie mi się przyjemniej expić.

Zapewne i tworca tematu gra na apo ;].
_TEMAD
to juz nie te czasy zeby zamulac caly dzien na kompie jak widac nie dla wszystkich ;)

No na bank gra i szybko nie przestanie XDDDDDDDDDDDDDDD

Rzeczywiście apo się sypie, już to zauważyłem od jakiegoś czasu i z miłą chęcią popatrzę jak będzie grało po 80 osób xD!

To nie te czasy, gdy tibia wymiatała jako online. Teraz trochę osób wyrosło z tej gry, a dzieciaki jak dostają internet i kompa to grają w inne gry o dużo lepszej grafie.

@up
idioto??
ile masz lat?? i powiedz kto mi zabroni udzielać się na forum??

@mortiis...
każdy kolejny quest zaczynając od kaptura był kretynizmem niszczącym server... i tyle ci powiem

Już się xienusq wypaliłeś. Niestety reputacje masz jaką masz, zawdzięczaj ją sobie i Twojej głupocie. Zdarza się, że widzę dzieciaki z podstawówki co podchodzą poważniej do różnych sytuacji, niż Ty.

Szponek
13-05-2011, 19:19
Nie wiem po co wgl taki temat.. Apo sie nie sypie poprostu zapanowala dzieciarnia i tyle ;/

Palladyn Zlosci
13-05-2011, 20:13
Prędzej czy później APO padnie, coraz bardziej już schodzi~.

Flous
13-05-2011, 22:24
Po prostu coraz mniej ludzi gra ogolnie w tibie.. A co do APO , to stoi bo maja jeszcze zysk z serwera ;)..

Mortiis
24-05-2011, 13:48
UW po restarcie bedzie mialo criticala 40%

Okey
24-05-2011, 13:56

To teraz nie opłaca się tego nosić XD Silver już będzie lepszy, beka.

uw ma 10% crita więcej niż silver który jest 10 razy tańszy+z nim masz full def... co u ed/ms robi różnicę -.- do pvp tak czy siak musisz wziąć full defa, więc uw też przegrywa. Jaki teraz będzie sens robienie tego questu?

$keptikz
24-05-2011, 14:14
Mortiis
Fajnie tylko co bedzie z magicznymi jesli wiecej bije sie z silverki? Jedyny + to ue uw i def na wardach ;).
Zrob tak zeby kazda profa bila rowno np 2500 lvl 5k w ludzi + crit 35%

Oslabisilcie kiedys ek a teraz daliscie mu bron z ktorej bije wiecej niz ms z czaru
I daj u knighta wanda na 2sqm bo teraz i tak bedzie bil po 6-7k wiec ms bedzie musial sie leczyc co strzal. a 1 sqm to roznica

Teraz z critem 40% ms bedzie bil 3k + critical a ek 7k + 40% crita.
mozna zrobic 2 bronie dla ek/rp i ms/ed wtedy bedzie mozna ustawic je tak aby bylo dobrze
poza tym olewam to ale mam swoje zdanie

Saru
24-05-2011, 14:41

hmm , ale co to zmieni ?
tylko będą mniejsze hity ..
a balans nadal bedzie nie poprawny :<

Ed , ms znów pokrzywdzeni :<
ek 25 % crit , rp 50 % crit , ed , ms 100 % crit .

Sir Krystian
24-05-2011, 14:55
Ja jestem takiego zdania jak kolega wczesniej żeby zrobić 3 różne bronię.

Naikoneek
24-05-2011, 15:20
#UP

Napisałem taką propozycje, ale nie mam pojecia co sie z nią stało ... Pewnie ktoś usunął...

sPoxter
24-05-2011, 21:33
Kiedyś APO to była jedna wielka Frajda z gry.
Najgorsze jest to że ludzie piszą że jakiś czas ich nie będzie czy coś to ludzi "to spierdalaj już chyba nie masz po co grac lub ci się nie opłaca"
Kiedyś na apo grało 600+,a teraz? MAX: 230.
Dużo zrobiły hoty,eq,monster..

Kowal'2.0
24-05-2011, 21:39

No wymyslajcie cos dalej :) juz z tym serwerem nic nie zrobicie :D póki macie czas sprzedawajcie postacie bo jeszcze troche i UW bedzie tylko ozdoba skoro zmienili mu crita na 40 hahah :D
Kombinuj Mortiis kombinuj apo to teraz mazurski a ludzie to zlodzieje :)

Marek
24-05-2011, 21:54
Wbijam w obydwa serwery bo na żadnym z nich nie gram ale jak dla mnie apo upada lecz powolutku :) tak szybko nie upadnie. Te 80 osób będzie na pewno bardzo , bardzo długo grać. Lecz przy tym co się dzieję i co wprowadzają admini nie wróżę dobrej przyszłości serwerowi. Tylko okażcie trochę szacunku Mortisowi jak i wszystkim tym co robią dla Was update , gdyż oni się starają i robią to dla Was i jak wiadome nie zawsze jakaś aktualizacja musi być udana ( na rl tibi także są momenty kiedy update graczom się nie podoba ). Ważne , że się starają i coś robią niestety tylko dla serwera 7.6 , gdyż serwer 8.42 nigdy już się nie odbuduje , gdyż w sieci jest zbyt dużo b.dobrych ots z edytowaną rl mapą gdzie najwięcej osób gra. I nie mówcie mi , że jakieś update pomoże 8.42 , gdyż niestety nawet jeśli wprowadzą jakieś wielkie update to i tak grać będą tylko obecne boty i garstka osób. Ogólnie bardzo mnie dziwi czemu udpate aż tak się opóźnia :)

Jarken
24-05-2011, 22:18
TO nie problem Criticala tylko w ogóle tego że UW weszło w ręce graczy - miało pozostać legendą.. sama nazwa mówi samo za siebie ULTIMATE czyli 100 atk def i crit.. pomysł ze zmniejszeniem do 40 jest głupi, bo tym samym zniszczyliście UW.

Poiwo
24-05-2011, 22:33
apo się sypie bo tyle banów nie oszukujmy się kiedyś grało 800 osób banów na dzień 2x teraz gra graczy 200 banów na dzień 30x .
dlaczego apo upadata za dużo gmów .
którzy banują za nic
no Santano i Tygrys jeszcze chcą coś uratować server.
a Caav i Magik rozwalić bo banują za nic nawet ostrzeżeń nie dają tylko od razu
no kiedyś jeszcze grało 800 graczy to bany były krótkie a teraz gra 200 to delete itp. np 2k lvl dostaje delete konta już nie gra na apo . graczy który aktualnie kupował pacce xD. <- taki sam przypadek miałem xD.
DOBRZE że już konto usunięto mi po nielogowaniu się 3mies.
a Vojska na rooku nie loguje 1 rok i mu nie usunięto wiem dziwne.
ma się kasę ma się zabawę nie.? choć każdy wie że będzie tyle banów apo upadnie; ))))....

Mortiis zróbcie jakąś reklame .
w ots list dajcie flagę Ang i POl wyjątek by był xD.
na str głównej większe te flagi .

no jakąś dobrą reklamę . . .. . albo chociaż raz opłacić aby pokazywała się na str jak teraz wszędzie tylko jeb^^ metin .
Caav i Magik to tak jak kiedyś Dexoti i Garlet wszyscy chcieli zniszczyć apo xD.
tylko Dexoti się pojawił apo upadało cały czas.
i Garllet no ale to była inna spr bo oni robili prywatne najazdy co otem na allegro sprzedawali item. ; d/
no ale za duże te bany tyle z mojej strony na tyle graczy co kiedyś a teraz za długie i wcale nie ma ostrzeżeń .
Tygrys i Satano jeszcze chcą uratować server no może jeszcze Mortiis bo to jego choć tego nie widać . widocznie mu już nie zależy .
no a Magik i Caav banują za nic to wiadomo że apo upadanie i takie długie bany .
na marne zwiększyliście te bany bo
2k dostanie delete i nie gra już na apo . a aktualnie kupował pacce. !
choć nawet nie słusznie bo mi usunięto konto jak się nie logowałem przez 3 mies a vojska 1 rok i jeszcze unbana dostał dobra nie wnikam .
lepsza tibia rl choć zła grafika ;/ przynajmniej tam bany są słuszne .
tyle z mojej str

Hashirama
24-05-2011, 22:46
APO nie wiadomo czy upadnie....Chyba Ze wymysla Windowsa na ktorym nie bedzie mozliwe odpaleni tibi...Na APo gra duzo Graczy starych ...z Old APo itp..oni bd grac ale wiadomo z biegiem czasu...starzejemy sie..kiedys przestaniemy grac..bo inne rzeczy bd wazniejsze....Jedyna moja uwaga jest ze jest mozliwosc sprzedawania kcc na ALllegro to jest po prostu zenujace...albo kupywanie postaci...sami sie wyexpi od 0 jest satysfakcja mozna sie szczycic...i graja ci co chca..APO ZNISZCZA ALLEGRO KID.. tyle moge powiedziec...jesli chodzi o Upadek APO...bedzie istniec dopoki bedzie w miare kasa na serwer wplywala.;)

Artek
01-06-2011, 07:40
Moim zdaniem APO nie upadnie, dopóki będą grali gracze. Chodź gra ich mniej niż kiedyś, nawet dużo mniej, to i tak ich liczba jest stała i zadowalająca.

Octavious
01-06-2011, 08:52
apo się sypie bo tyle banów nie oszukujmy się kiedyś grało 800 osób banów na dzień 2x teraz gra graczy 200 banów na dzień 30x .
dlaczego apo upadata za dużo gmów .
którzy banują za nic
no Santano i Tygrys jeszcze chcą coś uratować server.
a Caav i Magik rozwalić bo banują za nic nawet ostrzeżeń nie dają tylko od razu
no kiedyś jeszcze grało 800 graczy to bany były krótkie a teraz gra 200 to delete itp. np 2k lvl dostaje delete konta już nie gra na apo . graczy który aktualnie kupował pacce xD. <- taki sam przypadek miałem xD.
DOBRZE że już konto usunięto mi po nielogowaniu się 3mies.
a Vojska na rooku nie loguje 1 rok i mu nie usunięto wiem dziwne.
ma się kasę ma się zabawę nie.? choć każdy wie że będzie tyle banów apo upadnie; ))))....

Mortiis zróbcie jakąś reklame .
w ots list dajcie flagę Ang i POl wyjątek by był xD.
na str głównej większe te flagi .

no jakąś dobrą reklamę . . .. . albo chociaż raz opłacić aby pokazywała się na str jak teraz wszędzie tylko jeb^^ metin .
Caav i Magik to tak jak kiedyś Dexoti i Garlet wszyscy chcieli zniszczyć apo xD.
tylko Dexoti się pojawił apo upadało cały czas.
i Garllet no ale to była inna spr bo oni robili prywatne najazdy co otem na allegro sprzedawali item. ; d/
no ale za duże te bany tyle z mojej strony na tyle graczy co kiedyś a teraz za długie i wcale nie ma ostrzeżeń .
Tygrys i Satano jeszcze chcą uratować server no może jeszcze Mortiis bo to jego choć tego nie widać . widocznie mu już nie zależy .
no a Magik i Caav banują za nic to wiadomo że apo upadanie i takie długie bany .
na marne zwiększyliście te bany bo
2k dostanie delete i nie gra już na apo . a aktualnie kupował pacce. !
choć nawet nie słusznie bo mi usunięto konto jak się nie logowałem przez 3 mies a vojska 1 rok i jeszcze unbana dostał dobra nie wnikam .
lepsza tibia rl choć zła grafika ;/ przynajmniej tam bany są słuszne .
tyle z mojej str

kiedys nie bylo tyle botow na apo co teraz :]
poprosu jeszcze nie wymyslili a ten temat to o 2 lata spóźniony bo apo sie juz konczy sypac ...

Jedyna reklama ktora na mnie by zadzialala to taka

np: 23.06.2011
Legendarny OTS APO wystartuje na nowo

(bez uw i dupereli)

Rejestrujcie sie juz dzis powstal test serwer (wszyscy maja 500lvl exp x0)

Exp na glownym serwie (tutaj jakies rate bo to jest zal z tym 5x czly czas)

@down Pamietam Hehe

Eladuwa
01-06-2011, 08:57
kiedys nie bylo tyle botow na apo co teraz

o rly? nie pamiętasz czasów jak na scarze napierdalało się uhami i manaskami?

#t
Według mnie APO staje się coraz ciekawsze.

cannabissativa<3
01-06-2011, 11:19
Popieram wypowiedź Elade, server staje się coraz ciekawszy więc się przerzuciłem na niego : ) .

Dementor
01-06-2011, 15:23
No i kolejny bardzo ciekawy temat. :D Co do UW to moim zdaniem powinno zostać to 100% i niech płacze każdy kto go nie ma ;)(ja również nie posiadam UW). Jeśli chodzi o liczbę graczy to na moje oko już się taka będzie utrzymywać... :) Weźcie pod uwagę, że w okresie wakacji, gdy jest ciepło zawsze gra mniej osób, bo niektórzy wolą wyjść z domu niż siedzieć przed kompem... :D

Uebo
01-06-2011, 17:44
uw powinno zostać z crytem równym 100% bądź +/-70
totalną porażką jest shaman skirt... quest jest trudniejszy od uw a legi stoją po 300kcc, mało tego dają tylko 3% do ataków magicznych i 3% do obrony przed nimi
gdzie klapki dają 6% do ataku.. wiem że zaraz pojawią się głupie komentarze lepsze to niż nic ale szczerze jest to dla mnie żenujące.. szkoda czasu na wykonywanie tego questu i kasy

Pokémon
01-06-2011, 19:44
APO jakos wg was sypie sie od 2 lat, a nikt z was nie jest w stanie uświadomić sobie i powiedziec ze juz dawno upadło (co jest 100% prawdą) bo jestescie uzaleznieni (w większosci)

Google
02-06-2011, 19:34
O tym, że APO upada słyszę od przeszło 3 lat.. A APO jak stało tak nadal stoi.

KaZeK Banned v1.
02-06-2011, 21:52
O tym, że APO upada słyszę od przeszło 3 lat.. A APO jak stało tak nadal stoi.

I zapewne będzie stać przez kolejne 3 lata ;)
Poza tym, apo upada co aktualizacje więc jeszcze wiele razy upadnie.

G_R_U_L_I_X
02-06-2011, 22:55
Tibia już nie jest popularna, więc kiedy dadzą sobie spokój z serwerem będziecie płakać :)

Farrah
02-06-2011, 23:40
uw powinno zostać z crytem równym 100% bądź +/-70
totalną porażką jest shaman skirt... quest jest trudniejszy od uw a legi stoją po 300kcc, mało tego dają tylko 3% do ataków magicznych i 3% do obrony przed nimi
gdzie klapki dają 6% do ataku.. wiem że zaraz pojawią się głupie komentarze lepsze to niż nic ale szczerze jest to dla mnie żenujące.. szkoda czasu na wykonywanie tego questu i kasy

czlowieku a co ty chciales zeby z update dodali co z 10%? to klapki sa przesadzone i pand
a ;| juz niedlugo suma % od rzeczy bedzie rowna 50% czyli ch. walniesz w pvp swoim ekiem ; OOOO
@@
w sumie i tak wychodzi na 0 heheh o ile ktos ma skirta ;s

Danielq
02-06-2011, 23:51
Tibia już nie jest popularna, więc kiedy dadzą sobie spokój z serwerem będziecie płakać :)

Nie dadza sobie spokoju bo server apo jest oplacony juz na xx lat.

1st R. Boonek
03-06-2011, 00:23
Ludzie zalamani moim odejsciem masowo skacza z dachu, dlatego graczy jest coraz mniej.... :/

#a tak powaznie, to mysle ze jest tyle samo ale czesciej wychodza na dwor, bo jest ladna pogoda :D jak nie wierzysz to sprawdz XD

Brain
03-06-2011, 00:29
Powiedzmy sobie szczerze. APO dobrze się trzyma mając tylko graczy. Cóż lata jej świetności minęły, dlaczego?:

-powstają nowe otsy (nowszy klient)
-na apo są h-lvl (jak to kumpel powiedział żal jak pojeb będę grał tam jak tam są 3k levele ;|)
-tibia straciła popularność (zobacze na otservlist jest tam mało otsow ktore maja graczy więcej niż 300)

Ale oczywiście wy płaczecie bo administracja narobiła się przy kolejnym updatcie a wam koło dupy lata i tylko lamentować potraficie "bo uw tamto bo uw sramto".
Update to właśnie to co ratuje server =].

elton

Folgowsky
03-06-2011, 21:55
Jedyna opcja która postawi serwer na nogi to restart ... i mniejszy exp

WPW
03-06-2011, 22:36
Zagrał bym na takim old apo Pro monster apocalypto albo glacek XD

Lethornek
12-06-2011, 21:54
@up
Jarku nie przeklinaj tak...

ps. Forum z tego co widzę też się sypie ^^

Ide na studia, expic.
13-06-2011, 08:14
Nom od kiedy można wymieniać u graczy postacie to zaraz się apo znobiło, wiecej kcc za zł kupują, zeby miec postać 2k+ Nikt teraz od 0 nie expi, bo po co? lepiej wysłać sms za kcc.

Sfera
01-08-2011, 18:24
Przez Uw I niepoprawienie go bo ek za mocny jest i tyle ... i mało ludzi gra w tibie i teraz 7.6 za stara jest niektórzy graja na rl tibi

Ketel
01-08-2011, 18:43
Kolejny temat "apo sie sypie , apo upada , apo schodzi na psy" -.-. Nowe potwory i itemy są tworzone z myślą o rozwijaniu się servera. Więc nie płakac. A jak sie nie podoba to przecież nikt was tu nie trzyma na siłe :). Pozdro