Zaloguj się

View Full Version : Serv 7.6 3x exp.

.Voorlon.
11-05-2011, 20:51
Witam,
Wielu z was pewnie po samym tytule chce napisac "pojebauo" ale opiszę ocb.
Mianowicie ostatnio przegladajac forum zauwazylem kilka mardzo mądrych wypowiedzi, oto jedna z nich:

To przez zjebane itemy, które dodają 47827842788 procent do magii, stada chamskich gimbusów, no-lifów, 3k lvle main, 800 lvle rook, ogólny nadmiar kasy, dziwne potwory dające xkk expa, no i śmieszne hity 120k+ z UW :O
Sami przyznajcie, że to żenada, wpadłem na pomysł aby zamiast tego serva w cs 2d, i ew. Apo 8.42 (tam nawet po upie gra max 30 osob) zrobić server 7.6, z expem x2 albo x3, mlvl, skille i drop o polowe jakies 30% mniejszy niz na apo 5 expa.
Szczerze mowiac, sam w to zwatpilem, ale znow mozna było by się poscigac o ten pierwszy 1klvl, pierwsze wykonane QOD, Kapczer, w kocu byla by jakas zabawa, a nie tylko pk w city, gdzie po 5 minutach wpada top5 servera i hjuija ; /

Co o tym myślicie ? Głównie chciałbym zobaczyć komentarze administracji, czy dało by się takie cos zrobic. W razie co mozna bylo by zrobić na tydzien test server.

Ps. prosze o niegłosowanie i nie wypowiadanie sie w tym temacie top20 serva : )

@Xienus
A potem zdziwko ze ludzi malo na apo, i dodaja te wszystkie uw, zeby tylko przyciagnanc.

Midq
11-05-2011, 20:58
jestem za, 7.6 dobry serwer ale ludzie itemy i kasa jebia gownem

Xienus o.O
11-05-2011, 21:01
ja bylem top 35 wiec moge??

chciałbym taki server ale mortiis i tygrys pisali ze nigdy więcej nie zrobią servera pod tibie 7.6

Pit
11-05-2011, 21:18
Jestem na nie, byłe by tyle graczy co na 8.42 i zupełnie nie opłacalne. Ludzie i tak by zamieniali kase

NaPółEtatu
11-05-2011, 21:29
jasne, ze dobra propozycja, ale i tak nie wejdzie w zycie, bo poprostu nie ma sensu stawiania 3 serwera, pozatym oplac serwer ; o

Zemsta Mnicha
11-05-2011, 21:30
dobry pomysl :D coś ciekawego bys sie dzialo wkoncu . Jestem na tak!

Kr!Sx
11-05-2011, 21:30
Administracja pewnie zaraz Ci tu napisze, że 7.6 się psuje i nie zrobią już nigdy. Ale patrząc na 8.42 i 7.6 to jakoś mniej problemów widze na 7.6.

To jest dobry pomysł, albo rozjebie serva doszczętnie i zostanie tu tylko zarex z rodziną, lub znowu wrócą czasy first 100 na rooq, albo 1k lvla i wyścigu assassina i neko.

Jednak jakoś patrząc na zainteresowanie tym serverem to więcej osób przyjdzie i będą znowu kolejki po 500 i drugie tyle w grze (ehh ;d).

Lord Szadi
11-05-2011, 21:33
No chyba nie poco ci drugi serwer o expie 3x mającym prawie wszystko to samo a gdyby był taki serwer to na normalnym go grało po 20 osób więc to chyba nie jest dobra propozycja.

Naikoneek
11-05-2011, 21:42
Jestem na nie, ze względu na to że 80% osób i tak zostanie na tym starym serwerze, będzie tam grało po max 50 osób :)

Pan Pomidor.
11-05-2011, 21:45
Uważam, że nowy serwer 7.6 byłby rewelacyjnym rozwiązaniem. Ja np. z chęcią powróciłbym do gry. Najlepszym potworem byłby wise man, ew. glacek, ale nic więcej. Małe respowiska queenów i kingów, żeby nie można było tak łatwo wbić wysokich poziomów, no i jakieś normalne eq - max s set, pandemka, wszystko z qoda, żadnych kapturów, UW i innych niepotrzebnych bajerów. Tibia 7.6 powinna mieć przyciągający klimat, który zresztą natychmiastowo można wyczuć odpalając silnik starego apo.

Deads
11-05-2011, 21:52
Lepiej zamiast robić jakieś serwery to zastanowić się lepiej nad reklamą serwera i czymś ciekawym do ots'a 7.6 x5

Domcio Old
11-05-2011, 21:57
jestem na tak.... ale terazniejszy server 7.6 to wtedy by byla juz kompletna klapa jeszcze gorsza nic teraz ..... ale mozna sprobowac moze bym zaczal grac na takim serverze :)

G_R_U_L_I_X
11-05-2011, 22:04
Jestem na tak. Drop powinien być bardzo mały, exp 3 lub 2x. Nie powinno być takich itemków jak UW. Nie była by to radocha mieć nawet jako 20 osoba s seta, lub pandamke? Kwestie sl jeszcze ruszę. Jak byś padł na potworze nie spada ci lv, ale jeżeli padniesz od gracza na sl spada Ci tylko 51 % lv ( nie mlvl nie dist, axe itd). Niezależnie na jakim lv np na 200 lv spada ci tyle samo % co na 1050 czy na 500.

Orson_Pall
11-05-2011, 22:07
Jestem za :) Na start serva z 3 dni expa x5, a potem server x3 ;) Wrociloby duzo osob, ktore dawno odeszlo. Itemki mialyby swoja wartosc, nikt nie czyscilby klapkow, itd... ^^

Szyszus
11-05-2011, 22:48
Juz lepiej byloby zrobic serwer z expem x3 ale bez kapturow, s setow. Sam Tygrys napisal ze zaluje, ze nie ktore rzeczy wprowadzil.. Moim zdaniem najlepszymi potworami powinny byc kingi ev/can, a itemy to pandema i klapy. Takie moje zdanie ;d.

Zarexoholik?
11-05-2011, 23:38
NIE, jestem uzależniony od 7.6 5x expa.

Było już tyle propozycji na temat nowego 7.6, że od razu powinieneś dostać kilka warnów. Jestem na NIE, jaki sens ma robienie nowego serwa? Żeby jedni uciekli z jednego na drugi?! Jak ci się nie podobają h lvle to nie graj albo ich (a właściwie NAS) dogoń.

Patryk1551
11-05-2011, 23:39
Moim zdaniem powinni wgl przerzucić się na nowszą Tibię. Zająć się tym 8.42 i zrobić z tego jakiegoś dobrego otsa.

Mortiis
11-05-2011, 23:43
Zawsze mozemy zrobic test serwer na ktorym bedzie zakladalo sie od nowa postac, exp bedzie x3, mozemy nawet zrobic tak ze bedzie on dzialal tydzien czy dwa, a osoba ktora osiagnie najwiecej otrzyma jakas nagrode?
Tyle ze raczej nie po to przez 6 lat rozbudowywalismy APO zeby teraz kasowac mapy i questy :D Po prostu w tydzien nikt nie zdobedzie UW na expie x3 tyle w temacie.

Idealny
11-05-2011, 23:44
Jestem za tym, aby powstał 2 serwer 7.6 z expem x5. Bez zbędnych kapturów, uw i innych zabawek, bez hotkeyów,bez tych cudnych monsterów, dzięki którym można wbić 250+ w jeden dzień. : /

Cepri
12-05-2011, 08:20
No dobry pomysł, ale napisałeś, że topka ma się nie wypowiadać, tylko, że jakbyś Ty tu grał 5 lat i byś wbił coś to byś chciał od nowa zaczynać? Wiem, że z tym uw i innymi to nie za fajnie, lv też duże, ale mogliby zrobić z TYMI co już są respami do expa, tylko, że exp mniejszy i uw to jakiś rar czy coś, jak c.helmet. Ale jak było tak będzie, tu będzie połowa, tam połowa grała, a po miesiącu zaraz będą sobie kase przekładać z 7.6 x5 na x3 .. Najlepiej jakby całkiem się przerzucić na 8.4, lepszy wygląd ma tibia, czary etc. a jak już GM ma zrobić 7.6 to nie wiem też po co, jak już i tak są manasy/uhy na hoty. Wiem, że "7.6 ma swój klimat" ale no nie wiem czy ma taki klimat jak całe apo przypomina mi 8.+ jak już są hoty :) Ja bym wprowadził 8.4 nowy albo zająć się tamtym, można sobie outfity robić za itemki, to jest fajne.. 1 osoba ma ful barba itp. :)

.Voorlon.
12-05-2011, 08:46
Zawsze mozemy zrobic test serwer na ktorym bedzie zakladalo sie od nowa postac, exp bedzie x3, mozemy nawet zrobic tak ze bedzie on dzialal tydzien czy dwa, a osoba ktora osiagnie najwiecej otrzyma jakas nagrode?
Tyle ze raczej nie po to przez 6 lat rozbudowywalismy APO zeby teraz kasowac mapy i questy :D Po prostu w tydzien nikt nie zdobedzie UW na expie x3 tyle w temacie.

No, i o to chodzilo, tylko moze nie na tydzien - dwa, tylko miesiac, równy miesiac. Nagrodami mobły by być:

Pierwsze miejsce : 90 dni pacc+15kcc na 7.6 5x expa + jakiś item typu "GM Token" + bolt, silver wand, m mace lub m axe.+ Hota
Drugie miejsce : 60 dni pacc+10kcc na 7.6 5x expa + jakiś item typu "gm token" + Pandemka + rabbit present
Trzecie Miejsce : 30 dni pacc+5kcc na 7.6 5x expa + jakiś item typu "Gm token"+ Hunting spear, crystal wand lub pharoh sword.

I ciekawe jakie były by po tym miesiacu komentarze, na temat tego serva 3x exp. moge sie zalozyc, ze na APO ludzi by nie ubyło, tylko troche przybyło, bo każdy (oprocz deadsów no lifów i pro evul prawie gejmerów) miał by szanse być najlepszy, i być w top 50 serva :D

Naikoneek
12-05-2011, 08:52
Nie gram tu 5 lat, zaczelem od zera gre jakiś miesiać temu ? I ? I gram jest zajebiscie, trzeba po prostu chciec :)

#up

Troszke przesadzone nagrody :)

Deads
12-05-2011, 09:17

Dobry pomysł, jestem na tak oczywiście ale napierw dokończcie UPDATE na 8.42

adrian0093
12-05-2011, 09:33

To by oznaczało kolejny płacz na forum typu:
- 'takie lagi jak ja mogłem expić kur**, zróbcie ten serwer jeszcze raz bo to było nie sprawiedliwe!!'
Nie widzę w ogóle sensu zakładania takiego serwera.. Chyba, że coś typu pvp-e z niskim expem, a konta zaczynały by się z levelem np. 100, mapa tylko city i można było by się ścigać z levelem.. :)

#t
Jestem na nie

Pawcio
12-05-2011, 10:49
Tak. Usunąć 8.42 i zrobić nowy 7.6 z exp. x3. Tak jak kiedyś stare APO. :) Myślę że to mogłoby wypalić :)

WPW
12-05-2011, 11:55
jestem za komu szkodzi niech bedzie sobie taki serw!

Hide
12-05-2011, 13:14

jasne, że to lepsze niż tworzenie nowego... mówisz, że jest za dużo h lv, a jak zaczynałem grać 2 lata temu, to jakoś był już 1,8 k i co? teraz jestem w top 20 :) jak się chce, to się wbije, tym bardziej, że teraz mamy do dyspozycji zajebistą mapkę, xxx respów na których wbicie lv to praktycznie moment..
wgl serwer stoi 6 lat i jest coś w tym dziwnego, że są takie lv jak są i jest tyle kasy?

Dideek
12-05-2011, 13:49
Jestem na tak ale oczywiscie zjebana :confused: nasza ekipa(Mortiis) nie chce wprowadzic nowego serwera :)
Oczywiscie 100% na tak ;]
Aha !
BEZ HOTÓW !

Vinai
12-05-2011, 13:52

Prawda :D , zrób tego test serwer 3x ta sama mapa itp i ktoś kto osiągnie ten xxx lvl dostanie jakąś nagrode ale mógłby być poprostu nowy ots ;p

Zuczek
12-05-2011, 14:38
Tylko zobacz ile taki Fsza gra (od ilu lat ) tak samo masz na mainie . Jedyny xixe który ma w dupie szkole i woli być ninją . :)
JESTEM NA NIE !

John Cena
12-05-2011, 15:04
Jestem na tak,ponieważ na serwie z x5 exp jest już prawie 3k lvl to nie opłaca się grać,jest za dużo kcc itp.....

Mr Fsza
12-05-2011, 15:09
lecz na tym x3 wcale by nie grało więcej osób niż na normalnym
a z tego wszyscy by odchodzili .
ludzie kończą grę w tibie dlatego że co trochę wychodzi coraz nowsza gra
i na wszystkich stronach zaraz pojawiają się do niej reklamy
więc potem by ludzie odchodzili z tego a szli na ten x3
........
lecz można zrobić test.

Jestem na TAK.

ThoX!c
12-05-2011, 15:11
Nie wiem czy jest możliwość ale można by było zrobić coś takiego że w poszczególnych przedziałach lvl exp jest różny, np.:
1-100 - exp x10
100-500 - exp x8
500-800 - exp x7
800-1500 - exp x5
itd.

Wtedy gracze zaczynający przygodę na apo mieli by większą możliwość dogonienia graczy którzy już trochę tutaj grają.
Pozdrawiam.

PokerowyKoc
12-05-2011, 15:44

Też nie raz o tym myślałem żebyś zrobił serwer tymczasowy 7.6 Czas trwania to miesiąc i top 10 na main i top 10 na rook dostają nagrody na apo 7.6.
Oczywiście możliwość grania mają tylko gracze pacc.
A i myślę że exp mógłby być większy niż 5x bo i tak serwer stał by tylko 1 miesiąc.

#MARATON
/\ właśnie kiedy będzie kolejny maraton !! ??

Barby Dzo
12-05-2011, 16:46

Powinniscie poprostu otworzyć drugi serwer z tą samą mapą z tymi skryptami z mniejszym/wiekszym expem i tyle. Moge sie zalozyc ze bedzie 500 osob.

Szulcyk Aka Esine
12-05-2011, 17:48
Uważam, że nowy serwer 7.6 byłby rewelacyjnym rozwiązaniem. Ja np. z chęcią powróciłbym do gry. Najlepszym potworem byłby wise man, ew. glacek, ale nic więcej. Małe respowiska queenów i kingów, żeby nie można było tak łatwo wbić wysokich poziomów, no i jakieś normalne eq - max s set, pandemka, wszystko z qoda, żadnych kapturów, UW i innych niepotrzebnych bajerów. Tibia 7.6 powinna mieć przyciągający klimat, który zresztą natychmiastowo można wyczuć odpalając silnik starego apo.

Po jakimś czasie i tak trzeba by było dodać nowe bronie.
Oczywiście można by było zmienić ich balans : )

Qυiet
12-05-2011, 19:50

Dobry pomysł, ale pozostają boty. Jeśli by powstał dla nagrody, to GM musieli by się zająć tępieniem botów na tym serwie, co znowu by ułatwiło boting na starym 7.6.

Nikt nie każe Wam tego kasować. Ja bym raczej zostawił, ale zmieniłbym kilka rzeczy, tak by po kilku tygodniach ludzie nie biegali z xxxx lvl, z xxkcc, a z godzinnego expa wynosili loot warty kilka lub kilkanaście kcc. Ogólnie to postawienie nowego serwera nie jest złym pomysłem i wcale nie wymagałoby nie wiadomo jakich zmian lub cofek.

Ogólnie to radzę tak:
a) zrobić temat, aby ludzie wypowiedzieli się co im nie odpowiada na APO (ale chodzi o mapę, questy, itemy, ceny [też nie u graczy], balans, a nie o boty, chamstwo, etc)
b) postawić ten nowy serwer na czas nieokreślony (z możliwością wprowadzenia na stałe), by sprawdzić czy faktycznie by to przyciągnęło graczy
c) utrudnienie zdobywania nie wiadomo czego, w nie wiadomo jak krótkim czasie i utrudnienie questów, które naprawdę pierdolą wszystko (jak to UW i te wszystkie crity czy inny syf, ale na ten temat to już się wypowiedzą gracze w temacie z punktu a).

I bum. Macie zadowolonych graczy i pewnie nowi/starzy też poprzychodzą/wrócą. Co macie do stracenia? W sumie nic, a wszystko do zyskania (tak, wiem, że to nie takie proste, że wymaga to nowej maszyny, etc, ale tak jak mówiłem - postawcie test na czas nieokreślony. Jeśli odniesie sukces to przeniesiecie go najwyżej na nową maszynę, jeśli nie to trudno).

Pozdr.
Quiet

.Voorlon.
12-05-2011, 20:07
Podsumowując, wszyscy co byli na nie to albo top 20, albo wydali przynajmniej 100zl na allegro kupujac kacc/postacie.

#up
To bylo by good: )
Na 100% przybylo by graczy.

..:KoMBoj:..
12-05-2011, 20:38
No ja jestem za. Nowy server? jasne. tylko że na dłuższy czas. ja niedawno zacząłem grac na APO 7.6 ( po przerwie ) wszedłem, pogadałem chwile i se tak myśle. Co tu za nooby grają... Za dużo kasy mają i cwaniakują... duże lvle zabijają każdego, bo co im tam zależy na tym.. 1sc w tą czy w tą nie robi różnicy ; o aż się odechciewa gry na tym servie. W zakładce powitania/pożegnania są same POŻEGNANIA, a w nich każdy pisze że odchodzi bo za dużo kasy, łatwe questy itp..

Zróbcie ten nowy server to może ludzie się zmienią... Jak będą grali od 0 to się dowiedzą jak to się gra bez eq itp. i może zmądrzeją???

Nie wiem, pogram jeszcze z 2 tyg... jak dalej tak bd to chyba znowu nie bd grał, jak zrobią nowy server to wchodze odrazu, a narazie jakoś mnie zniechęca to ; o

To na tyle, Elo

Elitarny
12-05-2011, 21:13
NIE , poniewaz 7.6 x5 upadnie całkiem :D:D:D

Konrus
12-05-2011, 22:10
Mortiss twoja propozycja jest bardzo trafna, jednak ja wprowadził bym pewne zmiany:
- Exp x3 byłby dobry, zmniejszenie loot'a i usunięcie hotkeyow aby powróciły stare czasy.
- Utworzenie nowej, większej "ekipy" Gm która by czuwała nad serverem (nie faworyzując przy tym kolegów).
- Postawienie servera na miesiąć, dwa a następnie utworzenie ankiety z pytaniem do graczy czy chcą aby server nadal funkcjonował czy nie...
- Ogłoszenie o starcie server'a na stronach typu www.tibia.net.pl (gdzie znajdują sie ludzie zainteresowani tibią)
- Większe zainteresowanie administracji, w sensie konkursów, najazdów itp.

Nowy serwer przynisł by wiele dobre. Wielu graczy na pewno by powróciło. Może nie było by po 700+ osób i kolejki ale za pewne była by lepsza sytuacja niż jest teraz. Więc Mortiss pomyśl nad tym, bo to może być jedyna szansa aby odbudować upadające APO.

Barby Dzo
12-05-2011, 22:51
NIE , poniewaz 7.6 x5 upadnie całkiem :D:D:D

Nic nie trwa wiecznie, a wolisz wbic na serwer gdzie masz wszystkiego full i monotonne expienie, czy pomeczyc sie od nowa o pieniadze, o pierwszą pandemke czy inny pierdół

Wormik
12-05-2011, 23:53
Ta, rób jak najszybciej Mortiis ten test server.

GULICHRUPEK
26-05-2011, 12:03
Pomysl dobry ale i tak nie wejdzie ;/

Heaven
26-05-2011, 13:49
Jestem na tak!
Chętnie pograłbym na trudniejszym serwerze APO.

Ampu$
26-05-2011, 13:51
nie nie i jeszcze raz nie tyle lat serwer był x5 exp wiec niech tak zostanie !!!

Pit
26-05-2011, 13:58
Początki obecnego apo, był exp 3x i nie został ciepło przyjęty.

Kamilio 2.0
26-05-2011, 14:32
Jestem na tak, uwazam ze exp x3, zmniejszenie lota, wyrypanie hotow byloby bardzo dobrym rozwiazaniem, ale takze 1 lub 2 GMow wiecej, ktorzy beda banowac za boty i pilnowac otsa. Uwazam, ze wiele nowych graczy, a nawet moze i tych starych wrociloby (ja tez bym zagral od nowa). Wiec czekam tylko na wprowadzenie APO 2.0.

Jarken
26-05-2011, 17:03
Było już tyle propozycji na temat nowego 7.6, że od razu powinieneś dostać kilka warnów. Jestem na NIE, jaki sens ma robienie nowego serwa? Żeby jedni uciekli z jednego na drugi?! Jak ci się nie podobają h lvle to nie graj albo ich (a właściwie NAS) dogoń.

Nie jesteś top 5, tylko marny 10 więc się nie odzywaj i wyjdź na dwór.

#Jestem za propozycją Mortisa, na stałe taki 3x serv jest nie potrzebny - grało by max 40 osób.

SkorpioN
26-05-2011, 17:36
Myślę że Mogą taki serwer postawić na 2-3 tygodnie np. jakiś Konkurs czy coś takiego.
Ale na stałe myślę że to by nie wyszło ponieważ większości graczy by się tam przeniosła i na teraźniejszym APO by prawie nikt nie grał, ale mogę się mylić. ^_-
# jestem za Propozycją 'o_O'

Sobi
26-05-2011, 18:02

Otrzyma jakąś nagrodę ?. Hmm, to może UW na 7.6 exp 5x, hmm ? :o - bezsensu.
Oczywiście że jestem na tak, ale bez żadnej nagrody ...

Poiwo
26-05-2011, 19:46
Jestem za tym aby powstało apo Pvpe Enfo .
exp 100.
pasy 1/1
zaczyna się od 1000

Klukos
26-05-2011, 20:43
Doskonały pomysł Jestem na tak