View Full Version : Czy op?aca sie tutaj gra??
Witam,mam takie pytanie czy opłaca sie grać jeszcze na apo, czy ten serwer bedzię chodził około dwóch lat?
Myślę że jak Mortiis nawiązał teraz współpracę z tibia.net to server jeszcze długo pochodzi . Dwa lata około ;)
Lecza zobaczymy w grudniu 2012r czy przepowiednie internautów się sprawdzą xDD
<Magiczny>
15-05-2011, 22:54
Mortiis kiedys napisal, ze APO nigdy nie upadnie. Poczekamy-Zobaczymy :>
Dementor
15-05-2011, 23:20
No wiadomo, że się opłaca. :D Wydaje mi się i zarazem mam taką nadzieję, że ten serwer przetrwa jeszcze jakiś czas, oby jak najdłużej. :D Ale jeśli chodzi Ci o 2 lata to raczej spokojnie. :D
Nie ma sensu, poniewaz server schodzi na psy.
Jak serwer bedzie mial upasc, to ja sie nim zaopiekuje hehe ;)
Aha?
Nabijamy niepotrzebne pościki widze...
Jeśli chcesz grać dla przyjemności to jak najbardziej. Jeśli dla rankingu to się nie opłaca
jakoś nie widać, by server upadał. to, że nie gra tyle os co kiedyś nic nie świadczy, przecież całe życie nie bd grać, a i teraz jest też większy wybór co do OTS.
Zarexoholik?
16-05-2011, 18:32
Zależy co rozumiesz jako 'opłaca'. Gra się dla zabawy, ale znam takich którzy grają dla zarobku. Jak chcesz sobie pograć to czemu nie.
Lord Szadi
16-05-2011, 19:11
Czasami gra dużo osób czasami strasznie mało są teraz nowsze gry lepsza grafika i fabuła ale brakuje tej zabawy jak w tibi.
Tak samo jak Zarex. Jeżeli pod słowem "opłaca" kryje się bycie w czołówce tabeli to znajdź jakiś nowo powstały serwer. Jeżeli natomiast chcesz się dobrze bawić to śmiało zakładaj postać i zapraszam w Nasze szeregi.
P.S. Widzicie, to jest właśnie problem w tym serwerze, że każdy nowy gracz chciałby być wysoko w tabeli, ale nie ma szans. Mój starszy brat założył tu postać i mi pisze, że ma 160 palka, i się cieszy bo myślał, że to duży lvl, ale jak zobaczył 1600 lvl to odechciało mu się grać. Potem mu powiedziałem, że 1.600 lvl to tutaj nic.
Wypowiedź Mortiisa z innego wątku wszystko wyjaśnia.
To od was zależy czy upadnie czy nie, my robimy wszystko co w naszej mocy, aby grało wam się dobrze, ponadto zadbaliśmy o to, aby serwery były opłacone z dużym wyprzedzeniem, kolejnym argumentem jest to iż prawdopodobnie jako jedyny polski serwer OTS posiadamy własne serwery dedykowane (a nie wynajete), dzięki temu płacimy tylko za wykorzystane łącze, jeżeli będzie grało mniej osób to bedziemy proporcjonalnie mniej placic, a w takiej sytuacji praktycznie nie ma mowy o zlikwidowaniu serwerow.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.