PDA

View Full Version : Bany

.Kosik Czarny 2v0.
18-05-2011, 07:04
Moja propozycja polega na tym aby za 3x bany za macro/boty był delete ;]
Wtedy gracze może nauczyli by się...
Oczywiście działało by to na przód nie wstecz ;] :).

Precision
18-05-2011, 07:28
Dobra propozycja, tylko wtedy pomyłki dotyczące banów byłyby niedopuszczalne. Nie wiem jak to do końca jest z tymi banami, ale jestem na tak.

PokerowyKoc
18-05-2011, 07:31
Ja w tej ankiecie nie mam zamiaru brać udziału.
Lecz napiszę tu moje zdanie na ten temat.
A więc ja jestem za tym że jak ktoś ma nawet tego bota w postaci zbierania kasy to nie powinno się go banować to po prostu ułatwia grę.
Rozumiem jak ktoś jechał na cave. Ale wiecie nie ma co przyrównywać chu...a do palca.
Pozdrawiam :P><

Dideek
18-05-2011, 07:34
@up..
typiara uzywa palca,ale woli faceta chu...a :PPPPPP
#
Jestem na tak,nie lubie botterów ( chociaz bocilem tutaj ponad 3 lata :D)
Powinni jednak pozwalać na auto lotter'a,LH itd.

Magik
18-05-2011, 08:07
Niby dobrze, ale...
Wtedy każdy będzie wmawiał, że ban był nie słuszny - w sumie jak teraz, tylko z większą częstotliwością. Co druga osoba nagle będzie "nowym właścicielem" lub z niewyjaśnionych powodów zostawi na chwile postać i brat "wbije bana"...
Ogólnie będzie to ciężkie do ogarnięcia, a gracze będą się buntować i wymyślać nowe, niestworzone rzeczy.

#Niżej
W dupie byłeś, gówno widziałeś...

**Van**
18-05-2011, 08:20
Jestem na TAK

Ale czy "Ekipa" ma aż tak mądrych ludzi którzy odróżniają bot'a od manualnego grania? :confused: Wątpię... Dlaczego?
Pewna osoba dostała bana za auto manasa(chu* z tym, że postać stała na exicie)... Pisała ta osoba z pewnym gościem wysoko postawionym na "APO" i ta osoba powiedziała, że jeżeli gracz chce musi on dostać dowody na to, że bocił...
Po napisaniu do osoby która go zbanowała zobaczyła taką odpowiedź "Nie musimy dawać filmików..." I to jest właśnie zgranie "Ekipy" Tak samo z cave bot... ludzie którzy mają znajomości i tak odzyskają postać... Gdzie tu jest logika?... Bo ja jej nie dostrzegam...:confused:

Ps. Mój post znając życie i tak będzie usunięty, gdyż "piszę nie prawdę i oczerniam ekipe"...

Deads
18-05-2011, 08:50
Opcja szukaj nie boli, bo był już taki temat i to nie przeszło i ekipa zrobiła że będzie delete za cave, Macro 21dni 10 zależność od bota

#NIE

Zarexoholik?
18-05-2011, 09:29
Niby dobrze, ale...
Wtedy każdy będzie wmawiał, że ban był nie słuszny - w sumie jak teraz, tylko z większą częstotliwością. Co druga osoba nagle będzie "nowym właścicielem" lub z niewyjaśnionych powodów zostawi na chwile postać i brat "wbije bana"...
Ogólnie będzie to ciężkie do ogarnięcia, a gracze będą się buntować i wymyślać nowe, niestworzone rzeczy.

Warto też dodać, że osoba z administracji może faktycznie się pomylić i zbanować kogoś kto nie używał bota.

Były już takie tematy i propozycje nigdy nie przeszły. Oczywiście jestem na NIE, z wiadomych przyczyn.

adrian0093
18-05-2011, 09:33
Jestem na nie, ponieważ każdy ma prawo się pomylić. Co jak by usuneli xixe przez przypadek?

cyk
18-05-2011, 14:17
Jestem na NIE ,gdyż zmniejszyła by się liczba graczy .

Azonka
18-05-2011, 14:44
3 razy to za duzo - 2 zdecydowanie wystarczy.

Na tak.

Karpek
18-05-2011, 15:20
Jestem na NIE ,gdyż zmniejszyła by się liczba graczy .
Bo po kilku tygodniach stracił byś postać, zerowcu który nie umie grać bez bota.

#t
Lepiej by było tak:

1 użycie bota - ban na 2 tygodnie
2 użycie bota - ban na 4 tygodnie
3 użycie bota - ban na 6 tygodni

I każdy kolejny ban za boty byłby o 2 tygodnie dłuższy.

Po np. 10 banach za boty można dać delete.

Ale temat i tak zostanie olany. : [

Lethornek
18-05-2011, 16:14
A co ze zmianą ownera postaci ?

Niby dobrze, ale...
Wtedy każdy będzie wmawiał, że ban był nie słuszny - w sumie jak teraz, tylko z większą częstotliwością.

MAGIK ORTOGRAFIA :D :D :D :D :D :D

Deathstar
18-05-2011, 17:13
Jestem na TAK

Ale czy "Ekipa" ma aż tak mądrych ludzi którzy odróżniają bot'a od manualnego grania? :confused: Wątpię... Dlaczego?
Pewna osoba dostała bana za auto manasa(chu* z tym, że postać stała na exicie)... Pisała ta osoba z pewnym gościem wysoko postawionym na "APO" i ta osoba powiedziała, że jeżeli gracz chce musi on dostać dowody na to, że bocił...
Po napisaniu do osoby która go zbanowała zobaczyła taką odpowiedź "Nie musimy dawać filmików..." I to jest właśnie zgranie "Ekipy" Tak samo z cave bot... ludzie którzy mają znajomości i tak odzyskają postać... Gdzie tu jest logika?... Bo ja jej nie dostrzegam...:confused:

Ps. Mój post znając życie i tak będzie usunięty, gdyż "piszę nie prawdę i oczerniam ekipe"...

Idz nagraj filmik sprawdz ile on zajmuje sprawdz ile zajmie ci wrzucenie go do neta
Kazdy admin wie co robi i nie bedzie rujnowac swojego ots dla glupiego ''widzimisie''

Kluczko
18-05-2011, 17:42
Bo po kilku tygodniach stracił byś postać, zerowcu który nie umie grać bez bota.

#t
Lepiej by było tak:

1 użycie bota - ban na 2 tygodnie
2 użycie bota - ban na 4 tygodnie
3 użycie bota - ban na 6 tygodni

I każdy kolejny ban za boty byłby o 2 tygodnie dłuższy.

Po np. 10 banach za boty można dać delete.

Ale temat i tak zostanie olany. : [

Bardziej by pasowało:

1 użycie bota - ban na 3 tygodnie
2 użycie bota - ban na 6 tygodni
3 użycie bota - ban na 9 tygodni
itd

Może i by nawet przybyło coś graczy. Widziałem w jakimś temacie, że niby też przez bociarzy spada online.

John Cena
18-05-2011, 21:01
Jestem na nie,ponieważ przez przypadek mogą na tym ucierpieć niewinni......

Welmazyn
18-05-2011, 21:14
Jestem na nie, ponieważ każdy ma prawo się pomylić. Co jak by usuneli xixe przez przypadek?

Przez trzy tysiące leveli go nie zbanowali ani razu a teraz mieliby się pomylić aż 3 razy? :\ Wątpię.

@topic
I tak nie przejdzie. A co z tymi którzy mają już teraz po 10 banów za macro/bota? Nie sądzisz, ze wprowadzenie tego teraz byłoby "niesprawiedliwe"?

1st R. Boonek
18-05-2011, 21:30
Bardziej by pasowało:

1 użycie bota - ban na 3 tygodnie
2 użycie bota - ban na 6 tygodni
3 użycie bota - ban na 9 tygodni
itd

Może i by nawet przybyło coś graczy. Widziałem w jakimś temacie, że niby też przez bociarzy spada online.

ja bym byl za opcja
1 - miech
2 - pol roku
3 - rok
4 - delete

_/ i garbusy by skonczyly gre na apo :]

(jestem na tak)

Moon Red
18-05-2011, 22:13
Chcesz grać sam na servie ??
Jak opisał Magik ludzie by płakali że ban był nie słuszny itp.

Nie.

GULICHRUPEK
19-05-2011, 11:35
Szczerze tu i tak kazdy boci wiec serwer w krotkim czasie nie mial by graczy
NIE

Splaxor
19-05-2011, 13:35
Wiadomo, że tak byłoby najlepiej i byłoby mniej osób używających boty. Myśląc logicznie przychody Mortiisa znacznie obniżyłyby się bo musiałby skasować pierwsze 20 lub 30 miejsc z TOP :)
Myślę, że lepszym rozwiązaniem jest banowanie na dłuższy okres czasu. Taki jak napisał Boonek :)

Mr Fsza
19-05-2011, 17:43
Jestem na Nie ...
No ale coś w tym jest z większą ilością graczy coraz więcej zbanowanych
gra coraz mniej na servie .
Coraz mniej osób gra od tego czasu gdy bany zostały podwojone .

Patrząc na to z drugiej strony gdyby zostało to wprowadzone .
za inne bany też byś dostawał więcej dni . lecz teraz prawie każdy gracz na apo zostaje zbanowany 50% możliwe że niesłusznie .
więc to jest jeden powód od którego ludzie kończą grę na APO.
Deletem Konta.
pomyśl kupi ktoś postać na Allegro. dostanie delete i już nie gra na APO .
Delete już spora liczba osób dostała i to jeszcze takie H levele .
no to już nie będzie wbijał od nowa . tylko po prostu kończy
więc tym pomysłem gdy inni za samą Tibie gg mają 8 banów .
grało by o jakieś 60% osób mniej na servie .

Zuczek
19-05-2011, 18:47
Opcja szukaj nie boli, bo był już taki temat i to nie przeszło i ekipa zrobiła że będzie delete za cave, Macro 21dni 10 zależność od bota

#NIE

Zgadzam się z tym chłopem XD!
Chujowa propozycja ! :(

Dragos Pal
20-05-2011, 20:28
Mój głos brzmi tak i choć dawno nie grałem, a może powrócę do gry.
Dzięki temu będą ludzie grać uczciwie:)

Szulcyk Aka Esine
20-05-2011, 20:53
Jestem na tak.

Wreszcie top 50 by się zmieniło.
TAK, TAK i jeszcze raz TAK

Jaro.
20-05-2011, 21:04
Nie ! i tak juz banuja ostro i nawet 1minuty nie da sie postawic na mlvl a co dopiero na cave... wiec jeden chuj czy jest delete czy nie jak i tak 3 tygodniowa przerwa 1 dzien grania i znowu 3 tygodniowa przerwa.. i teraz mowie o samym mlvlu.. i nie wiem czemu ale teraz nawet za mc banuja i magik sam w dupie byles i gowno widziales

[Magik]
11. Zabronionym jest korzystanie z wszelkiego rodzaju programów wspomagających i ułatwiających grę. Za używanie bota umożliwiającego zdobywanie doświadczenia bez jakiejkolwiek ingerencji gracza grozi usunięcie postaci.
21. Używanie modyfikacji klienta Tibii, która umożliwia przebywanie na dwóch postaciach jednoczenie (Multi Client) jest karane.
Przeczytałeś chociaż regulamin (http://www.armia.toproste.pl/regulamin/), że się tak spinasz?

JAKBY MAGIKA NIE BYLO GRALO BY TERAZ 250 OSOB !!

Soi
20-05-2011, 21:42
Nie, bany i tak są już "mocne" jak na ots... Gdybym dostał tu bana na miecha pożegnałbym sie z apo,sprzedał konto i kupił na rlu ładna postać.. Nie zrobią wyższych banów bo to by był "headshot" w "APO".

Klukos
22-05-2011, 13:24
Dobry pomysł. Jestem na tak

Danielq
08-06-2011, 12:34
A pomyslales nad tym gdyby GM naprawde sie pomylil on i tak nie ma 100% pewnosci ze ktos ma bota. Za 1x bana bylby taki placz ze to masakra, postacie byly by sprzedawane, kupowane i co wtedy? Nie.

KePuczasta
08-06-2011, 20:17
ja bym byl za opcja
1 - miech
2 - pol roku
3 - rok
4 - delete

_/ i garbusy by skonczyly gre na apo :]

(jestem na tak)

To jest baaardzo dobra propozycja xDD pod tym wzgledem jestem na TAK xDD

$keptikz
08-06-2011, 20:39
Zawsze mozna przyjąć bardziej ogarnietych GMow a tych wywalic ;)
Teraz bany za boty w 50% sa darmowe bo ktos kogos nie lubi gdyby za 3 bany mial byc delete to pewnie bylbym w TOP 10 moim 500 lvlem ;)))))

Smieszne jest jeszcze to, ze GM daje bana a nie jest pewny czy ktos ma bota.
Co z tego ze maja pozycje moim zdaniem tylko admini powinni banowac bez dowodu.
Kilka razy dostalem bana a zaraz postac zostala odbanowana przez admina bo nie bylo dowodow a nawet podstaw aby go dac bekaa

Bede na TAK jesli ogarnie gmow z konkursu xD

#
Z 2 strony lepiej dac za shar/boty bany jak pisal ktos wyżej
1 ban - miesiac
2ban - 3 miesiace
3ban - pol roku

Cave bot
1ban pol roku
2ban rok

Nie oplaca sie usuwac postaci bo z kazdyym bedzie jak z vojska co za tym idzie? Wiecej pracy ;d

#Lordzik#
08-06-2011, 21:27
Chyba logiczne, że nie mogą wlepiać aż tyle banów, ponieważ (dlatego, iż, gdyż) nie miałby kto na tym serwie grać?...

Myślę, że nie trzeba więcej tłumaczyć.

Domcio Old
08-06-2011, 22:20
a jak jaki gm sie pomyli to co wtedy juz jaka by byla afera na forum ;/ jestem dlatego na nie... jak ktos uzywa bota teraz to tak naprawde nie umie grac ;/ macie !mm i !uh i wy jeszcze botujecie .... za bota powinni dawac bana na 2 miechy obojetnie ktory to ban za bota

darkdevil
08-06-2011, 22:24
Jestem oczywiście za Magikiem tylko po prostu jak któryś z GameMasterów bądź Tutorów zbanuje gracza musi mieć film który pokazuje że dany gracz używa bana jak będzie prosto widać że używa programu i wtedy wiadomości że był to nie słuszny ban zostaną kasowane a dowód który ukazuje że gracz używa bota będzie mu pokazywany.
@
Oczywiście można by to sprawdzić np: na pierwszy miesiąc jak by to przebiegało jak były by problemy to oczywiście jestem za tym aby był delete.
pozdrawiam

Strycnine
10-06-2011, 20:40
Proponowal bym ban na okreslona ilosc dni, mniejsza lub wieksza, oraz obnizony exp o jakis % do okreslonego lvla.

Z kazdym nastepnym banem liczba dni mogla by byc niezmienna, lecz potem rosl by procent do okreslonego lvla, badz lvl po ktorym zniknie obciazenie %.

Blood Raven
11-06-2011, 11:40

#NIE

Jesteś na nie bo nie poexpimy na auto manasku co nie?:)
@top
Jestem na tak ale 4x ban za macro/wosso obojętne co i delete.

Kapitan Alkohol.
11-06-2011, 12:10
Wszyscy którzy są tacy mądrzy i chcą takiej zmiany, mają z pewnością max 400 lvl i nie zrobi im to różnicy - mam propozycje dla Was spróbujcie pograc na full manualu 1,7k+ ms/ed/rp i wtedy się wypowiadajcie :)

#top
Jestem na nie. Na apo 90% graczy boci, bo tutaj nie da się expic bez głupiego auto manasa, kiedy nie raz trzeba 3 manasy na 3 czar -.-'

adrian0093
11-06-2011, 13:24
Jestem na TAK

DOKŁADNIE!!

Miałem taką samą sytuację, lecz co.. Było minęło [:

#t
Owszem jestem na tak, bocisz to wypierdalaj

Everlast
11-06-2011, 14:03
Bardzo dobra propozycja , krótko i definitywnie , ale pewnie jeżeli taki garbus dostalby deleted to plakalby i ekipa odbanowalaby go , to jest moje zdanie.

#t. Jestem na tak , są hoty nie rozumiem po co jeszcze używać tych botów.

Hollow
11-06-2011, 15:19
Zapamiętaj : Prawo nigdy nie działa wstecz.

Tutaj i tak każdy lata na sh czy wicepsie , a i tak nie dostaną bana.
Jedynie teraz możesz dostać za cave i auto , ale to i tak trzeba być głąbem

I jeszcze coś ,każdy z was pisze ,że po co używać boty jak są hoty itp.
a każdy z was na nich lata, beka.

TuK!
11-06-2011, 17:26
Dobra propozycja, w końcu by jakiegoś Deadsa wyjebali i by był święty spokój. Chociaż majkeLa się nie da pozbyć, zawsze wraca!
#top
NA TAK!