Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Zacofany vBulletin

Xelix
18-05-2011, 21:42
Jak wiecie lub nie vBulletin forum APO jest troszkę zacofany tzn. brakuje mu paru przydatnych dodatków takich jak Podziękowania za posty z możliwością ich usuwania oraz dodawania użytkownikom wybranej ilości punktów reputacji.

Co myślicie o tych dodatkach? Osobiście uważam że nie przeciążyły by za bardzo forum, a byłby odświeżony klimat, bo skoro na Tibii się coś dzieje, nawet czasami w CSie :cool: to dlaczego miałoby forum nie ruszyć z miejsca :rolleyes:

Lord Szadi
18-05-2011, 21:50
Zdecydowanie opcja pierwsza te pkt reputacji są zrobione tak że niektórzy nie wiedzą czy dają ujemne czy dodatnie pkt spotkałem się z paroma takimi sytuacjami.

Według mnie jest to do poprawy lub do ulepszenia poprawiło by to efektywność forum ale trzeba by było wprowadzić jakieś ograniczenie np żeby dzieci nie dawały 5000 pkt + lub 2000-.

Na ten temat to chyba tyle.

Krulowiec
18-05-2011, 22:12
I tak nie załapiesz się do ekipy :[

# Jest mi to obojętne, czy na forum jest jakaś dodatkowa opcja czy nie, nie jest mi to potrzebne, bo wchodzę tutaj 3 - 4 razy na dzień.

Kowal'2.0
18-05-2011, 22:28
jak dla mnie forum jest ok i nie trzeba wprowadzac zadnych udoskonalen :) a jak nie masz co robic w wolnym czasie to wyjdz na dwor tam jest duzo fajnych nowosci pewnie wiele sie zmienilo od twojego poprzedniego razu

Moon Red
18-05-2011, 23:01
Jestem na TAK (2 propozycje) lecz przez przypadek zaznaczyłem tylko 1, jako tako by to rozwinęło forum i umiliło czas dając reputy xd. Lecz mogą to wprowadzić ale po upie na 8.42 xd

Palldino
18-05-2011, 23:14
Jestem na TAK (2 propozycje) lecz przez przypadek zaznaczyłem tylko 1, jako tako by to rozwinęło forum i umiliło czas dając reputy xd. Lecz mogą to wprowadzić ale po upie na 8.42 xd
Czyli w styczniu 2012 roku
@top
no przyda sie ale dawanie reputow mniej niz 1k

Azonka
19-05-2011, 01:28
Obie propozycje mi sie podobaja.

Moze odrobine bardziej druga.
Oczywiscie zdecydowanie na tak.

Heaven
19-05-2011, 07:14
Jeżeli chodzi o mnie, to jestem obojętny w tej sprawie.

Ale chyba ważniejsze są Update'y w grze, niż forum prawda?

GULICHRUPEK
19-05-2011, 11:25
Szczerze to ludzie raczej by woleli zmiany w grze niz na forum chociaz i na forum tez sie przyda z tymi reputami dobry pomysl <1>

Zarexoholik?
19-05-2011, 11:32
Jestem na NIE, bo to całkowicie zbędne. Już lepiej usunąć punkty reputacji, a usuwanie postów jest zadaniem cleanerów/modów.

Splaxor
19-05-2011, 13:37
Powiem szczerze, że forum bez tego funkcjonować może i jakoś nie czuję, że jest to niezbędne. Są ważniejsze rzeczy do zrobienia na forum.

Vinai
19-05-2011, 13:55
1 i 2 bardzo przydatne , jak chcę dać komuś reputa np za poradnik dam więcej jak za coś innego to daj mniej , dobra fazka

Eklerq
19-05-2011, 14:00
Powiem szczerze, że forum bez tego funkcjonować może i jakoś nie czuję, że jest to niezbędne. Są ważniejsze rzeczy do zrobienia na forum.

Czyli jakie? - "bo nie rozumiem"

Dideek
19-05-2011, 14:31
Jestem na tak,poniewaz nie gram juz w tibie a na forum sie udzielam kazde urozmaicenie by sie przydalo ;p

Splaxor
19-05-2011, 14:47
Czyli jakie? - "bo nie rozumiem"

1. http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=90557
2. http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=93919
3. Forum znów działa wolniej niż kiedyś. Myślę, że najpierw trzeba zrobić stare rzeczy, a potem wprowadzać coś nowego. Nie zaczynajmy nowych czynności nie kończąc starych.

Marek
19-05-2011, 15:43
jak dla mnie forum jest ok i nie trzeba wprowadzac zadnych udoskonalen :) a jak nie masz co robic w wolnym czasie to wyjdz na dwor tam jest duzo fajnych nowosci pewnie wiele sie zmienilo od twojego poprzedniego razu

Popieram tego Pana. Forum jest od tego by była możliwość tylko pisania " składanie propozycji , krytyka , komunikacja między graczami " a nie jakieś gówniane reputy , posty. Po co Wam kilka kwadracików więcej ? I co myślicie , że lepsi jesteście w tedy , że jak ktoś posiada w chu.j gwiazdek to jest inteligentniejszy od innego usera ? Jak dla mnie powinni zlikwidować w ogóle licznik postów i reputacje. Forum to forum służy do pisania a nie do aktywnej formy spędzania czasu. Więc ogarnij się i odejdź od tego komputera bo niedługo jeszcze wideo rozmowy będziesz chciał wbudować w forum. Mam nadzieję , że ktoś mnie poprze i , że jest tu jakaś garstka normalnych ludzi. Pozdro jestem na wielkie NIE

John Cena
19-05-2011, 15:44
Zaznaczyłem opcje pierwszą,ponieważ forum by miało więcej funkcji itp...

Xelix
19-05-2011, 16:28
I co myślicie , że lepsi jesteście w tedy , że jak ktoś posiada w chu.j gwiazdek to jest inteligentniejszy od innego usera ? Jak dla mnie powinni zlikwidować w ogóle licznik postów i reputacje. Forum to forum służy do pisania a nie do aktywnej formy spędzania czasu. Więc ogarnij się i odejdź od tego komputera bo niedługo jeszcze wideo rozmowy będziesz chciał wbudować w forum. Mam nadzieję , że ktoś mnie poprze i , że jest tu jakaś garstka normalnych ludzi. Pozdro jestem na wielkie NIE

Nie inteligentniejszy lecz bardziej zaufany, im więcej pkt. reputacji tym więcej można w tym użytkowniku powierzyć rzeczy, zaufać wiedząc że nie okradnie.
To jest tylko urozmaicenie nudnego już forum. Wiele jest użytkowników, którzy nie grają na APO a siedzą na forum i nudzi im się takie siedzenie bez dodatków.

3. Forum znów działa wolniej niż kiedyś. Myślę, że najpierw trzeba zrobić stare rzeczy, a potem wprowadzać coś nowego. Nie zaczynajmy nowych czynności nie kończąc starych.

To może by zmienić serwer na którym stoi Forum? Inne fora z wieloma dodatkami wyrabiają bez problemowo, mają chat-box'a i wiele różnych dodatków szybko się ładują.

a usuwanie postów jest zadaniem cleanerów/modów.

Mi chodziło o możliwość usuwania podziękowań :)

Marek
19-05-2011, 16:57
Xelix , jeżeli dla Ciebie osoba która wyłudza pkt reputacji i nabija posty jest zaufana to ja nie wiem gdzie Ty rozum posiałeś. Oczywiście zgadzam się z Tobą , że jakaś garstka użytkowników otrzymuję tylko reputacje kiedy na to zasługuję i nie nabija postów lecz ma ich dużo ale większość daję sobie reputy w stylu " reput za reput" i jak tu ufać takiej osobie ? A , jeżeli ktoś dostanie konto od kumpla ? Jak dla mnie zaufanie i szacunek można zdobyć poprzez rozmowę z osobą i poznanie jej niż patrzenie na zjeb.ane kwadraciki , gwiazdki i posty. I co na mój temat powiesz ? Ja mam b.mało postów i b.mało reputacji a nigdy nikogo nie oszukałem i na pewno pkt reputacji i posty nie mogą mnie ocenić. Nie mam na myśli tutaj samooceny na plus tylko daje taki przykład.

Powiem jeszcze raz - jeżeli dla Was pkt reputacji i posty są przykładem zaufanej , dobrej osoby to nie wiem gdzie macie mózg. Pozdrawiam i bez urazy koledzy

Eklerq
19-05-2011, 17:04
1. http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=90557
2. http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=93919

Splaxor, te twoje dwie pierwsze propozycję przecież są banalne do wykonania. Nie widzę żadnego problemu z wprowadzeniem gwiazdek i nowych działów. Jeżeli chodzi o twoją trzecią propozycję, to myślę, że trzeba zmienić serwer, na którym stoi "to" forum, bo widuję inne fora, które maja o wiele więcej bajerów, a trzymają się lepiej.

Heaven
19-05-2011, 21:51
Splaxor, te twoje dwie pierwsze propozycję przecież są banalne do wykonania. Nie widzę żadnego problemu z wprowadzeniem gwiazdek i nowych działów. Jeżeli chodzi o twoją trzecią propozycję, to myślę, że trzeba zmienić serwer, na którym stoi "to" forum, bo widuję inne fora, które maja o wiele więcej bajerów, a trzymają się lepiej.

Kiedyś przy wprowadzeniu nowego chatbox'a było podane do wiadomości, że z forum wycofano go ponieważ właściciel hostingu czy coś się tam strzępił, że mu obciąża nasze forum łącze czy coś w tym stylu.

Ale myślę, że to co napisałeś o zmianie serwera forum to dobry pomysł ;)

<Magiczny>
19-05-2011, 21:55
Przydalaby sie jakas zmiana na forum, bo juz nudno :o
Oczywiscie, ze na TAK.

Splaxor
20-05-2011, 00:21

No wiem, że są banalne, ale odpowiedz mi, dlaczego nie zostały wprowadzone nowe gwiazki jeżeli jest to takie proste, a nawet banalne? Trzy miesiące jest już ta propozycja i nic w tym kierunku nie zostało zrobione. Może ekipa nie ma czasu, ale przecież to jest chwila roboty...

Rumix
20-05-2011, 07:42
Widać, że wam bardzo zależy na tych kwadratach, które nic nie dają.
Ekipa skupia się teraz na update więc nie będzie miała czasu na takie bzdety.

Jestem na nie.

Xelix
20-05-2011, 09:09
#up

Jakich kwadratach? :o Jesteście kretynami czy wam się pomyliło... Mi chodzi że podczas dawania reputa można by wybierać ilość za ile się daje punktów drugiej osobie.