PDA

View Full Version : Rewolucja APO cz.1

Kr!Sx
19-05-2011, 19:21
No to zacznę od tego, że Administracja podejmuje pochopne decyzje.

Na przykład dam Ultimate Weapon - przedmiot rozjebywszy cały balans. Wprowadziliście ten przedmiot do gry, z prostego w chuj questa jak na taką siłę(1400 lvl - 2 miesiące grania). Przedmiot ten jest ni zdupy za silny, źle dobrany pod profesje dmg...

1.Nie lepiej było aby ten przedmiot został legendą ? Aby dostał go gracz za jakieś osiągniecie? Albo raz w roku losowanie na ten przedmiot?
2.Mogliście zrobić najpierw Test Server, dać to przetestować top 20 lub losowo wybranym osobom. Później zrobić sonde dla graczy czy chcą spierdolić balans, albo nie wprowadzać, lub wprowadzić ze zmianami?

To był tylko jeden przykład.Nie lepiej robić Test Servery dla graczy z nowymi rzeczami, lub częścią nich nad którą macie wątpliwości? Czy lepiej wprowadzić przedmiot bez takiego testowania i przeprowadzenia sondy, spierdolić balans nad którym pół roku pracowaliście, lub wprowadzić potwory na których się dziennie wbija 5mld expa?

CZY ***** POŁOWA Z WAS TO ŚLEPA JEST? JA NIE PORUSZAM TEMATU UW, DAŁEM TO TYLKO JAKO PRZYKŁAD.

Niuchacz
19-05-2011, 19:26
Masz zupełną racje, quest na UW jest zbyt prosty i teraz już połowa ots'a z tym lata ..

Arad
19-05-2011, 19:36
Jestem za twoja propozycja :):) Uw to przesada można było zrobić jakaś broń 80atk a nie 100 :):)

Goatee 2.0
19-05-2011, 19:40
Teraz płacz nic już nie da. Za późno na zmiany jak połowa serwa ma UW... Ale zgadzam się z Tobą. Najpierw powinni przedyskutować sprawę UW z graczami. Sam chętnie przetestowałbym to na TSie...

Kr!Sx
19-05-2011, 19:45
@up
Wiesz to nie płacz i nie chodzi tu tylko o UW ;] Wiem że go nie zabiorą (choć mogliby w postaci rekompensaty 350 kcc) Ale chodzi tu o wszystkie nowe uptade i te nowe monstery i przedmioty.

Nestorek ^^
19-05-2011, 19:47
taa racja UW to przesada

1st R. Boonek
19-05-2011, 19:49
No co racja to racja... 1300 ek na 1300 ed oboje uw ek jebnie krytyka + 2 szybkie i ed nie ma siema XD

#od poczatku bylem przeciwny wprowadzaniu tego...

PokerowyKoc
19-05-2011, 20:00
Teraz jest i tak za późno na zmiany.
Choć jestem za tym żeby administracja przed update'm stawiała test serwer i co ważniejsze decydowali by gracze czy chcą coś dodać a czego nie chcą.

A tak z innej beczki to ja jestem za tym by powstał Apo 7.6 HARD.
Na serwie byłby mniejszy exp np. 3x, na quest można wejść tylko raz tak żeby nikt nikomu nie czyścił. No i oczywiście gdyby miało takie coś powstać to każdy by kierował swoje uwagi dotyczące nowego serwa :)
PoZdRaWiAm.;p

Lord Szadi
19-05-2011, 20:03
Już było w ch** tematów że UW jest za silne taka broń i już przed 3 miechy miały ją 2 osoby teraz z 50 sądzę że gdyby któryś z was miał UW protestowaliście by nic nie robić z UW moje zdanie niech zostanie tak jak jest.

Jessica
19-05-2011, 20:05
Dokładnie za późno na zmiany , według mnie ta broń to przesada 1.4 k ek ( taki sam poziom jak ja ) bije 5 k z exori max i 3.5-4 ( około 7+ k cios krytyczny) z uw. A ja 5 k z maxa i 2-2,5 z magic mace , tyle ode mnie :)

Karpek
19-05-2011, 20:17
Jak napisałem Tygrysowi, że nawet 1,3k - 1,4k [ED, MS !] robią bez problemu tego questa (UW) to odpowiedział, że "takie było założenie' i nic już nie zmienią" - BEKA.

Nie rozumiem czasami działań administracji. Wiem, że chcą dobrze, żeby każdy mógł sobie wykonać łatwo questa. Tylko, że jeżeli już wprowadzają najlepsza broń na serwie, to chyba powinno ją mieć tylko kilka osób i quest na nią powinien być zajebiście trudny. A obecnie UW ma już połowa serva - BEKA [2].

Tak porównać DAO Questa i UW, to ten pierwszy jest o wiele trudniejszy od drugiego, a nagroda jest gorsza niż w queście na UW. Śmieszne.

Heaven
19-05-2011, 20:38
Widzę kolejny temat, z Twoim żenującym (na prawdę) płaczem.

Wnioskuję z Twojego płaczu, że co by administracja nie zrobiła - DLA CIEBIE I TAK BĘDZIE ŹLE. Proponuję zmień serwer, na jakiś noob OTS, żeby serw był ustawiany tylko pod Twoją osobę.

Tyle z mojej strony... a jeśli chcesz robić wielką pro pseudo rewolucję to życzę powodzenia ;)

darkdevil
19-05-2011, 20:42
Krsix masz zupełną rację co do Ultimate Weapon, błędem było wprowadzenie tego przedmiotu, kiedyś gracze pisali.. Co to jest... Ile to wali :o A jeszcze miesiąc i każdy będzie to miał.
Tylko jedno mnie dziwi? Zrobili aby Ms/Ed Przy użyciu UW zajebali na cały ekran, a ek musi się kisić na 3 sqm z tym gównem więc raczej ( na Ch*j ten przedmiot został dodany ) taką samą opinię mam o Shaman legs no ale cóź takie dzieci jak Zarex? Deads? teraz będą 23h 50 min siedzieli przy kompie tylko 10 minut na redtube i dalej powtórka więc nieźle.
Za rok dodacie update w którym Lether Legs będą dodawały -50 od ataków magicznych no to troche jest przesada. Zostawcie chwilowo ten 7.6 serwer bo za dużo jest już na nim rzeczy.
Samemu już mi się nie chce patrzeć na 7.6 i wolał bym zagrać na 8.42 więc popracujcie nad nowszą tibią bo lada moment 7.6 upadnie i będzie problem!

@ I wyśilcie się poczytać forum, i wypowiedzieć się a nie tylko latać z kasą którą zarobiliście na graczach i ch*j wie co robić, pewne rzeczy słyszałem więc nieźle.
Pozdrawiam. 3mCie się.:o

Kr!Sx
19-05-2011, 20:52
@heaven
Nie chce się kłócić z debilem, ale jakby nie patrzeć to mój pierwszy temat "płaczu" (wg Ciebie) o 7.6, więc ***** o co Ci chodzi, jak napisałem tu całą prawdę? IDZ ***** KUP MÓZG

James
19-05-2011, 21:41
No to zacznę od tego, że Administracja podejmuje pochopne decyzje.

Na przykład dam Ultimate Weapon - przedmiot rozjebywszy cały balans. Wprowadziliście ten przedmiot do gry, z prostego w chuj questa jak na taką siłę(1400 lvl - 2 miesiące grania). Przedmiot ten jest ni zdupy za silny, źle dobrany pod profesje dmg...

1.Nie lepiej było aby ten przedmiot został legendą ? Aby dostał go gracz za jakieś osiągniecie? Albo raz w roku losowanie na ten przedmiot?
2.Mogliście zrobić najpierw Test Server, dać to przetestować top 20 lub losowo wybranym osobom. Później zrobić sonde dla graczy czy chcą spierdolić balans, albo nie wprowadzać, lub wprowadzić ze zmianami?

To był tylko jeden przykład.Nie lepiej robić Test Servery dla graczy z nowymi rzeczami, lub częścią nich nad którą macie wątpliwości? Czy lepiej wprowadzić przedmiot bez takiego testowania i przeprowadzenia sondy, spierdolić balans nad którym pół roku pracowaliście, lub wprowadzić potwory na których się dziennie wbija 5mld expa?

CZY ***** POŁOWA Z WAS TO ŚLEPA JEST? JA NIE PORUSZAM TEMATU UW, DAŁEM TO TYLKO JAKO PRZYKŁAD.

Gdyby uw miała jedna osoba, to wszyscy płakalibyście że jest ona nie do ubicia, znów zjebała balans, nie ma po co grać. Bojkotujemy APO, bo uw nie da się już zdobyć..

Lepiej by było... Wszyscy wiecie jak by było lepiej, tylko że w czasie test serwerów mówicie i chcecie jedno. Po wprowadzeniu tego jednak jest źle. I tak w koło. Zawsze coś komuś nie będzie pasować, a niektórzy są notorycznymi hejterami systemu, jak auto tematu.

Proponuję Ci swoje pomysły wprowadzić na swoim otsie, bo wiesz lepiej jak tworzyć grę tak aby każdy był zadowolony.