Zaloguj się

View Full Version : [Non-Steam administratorem?] Wasze opinie

Chaos
20-05-2011, 12:09
Witam

W zwiazku z tym, co faktycznie widzimy na serwerach postanowilem zalozyc temat, w ktorym mozecie sie wypowiedziec na temat nastepujacego pomyslu.

Mam zamiar napisac podanie mimo braku konta Steam, na ktory wydatek nie moge sobie pozwolic patrzac na budzet moj i aktualnie rozwijanej dzialalnosci.

Gra Counter-Strike jest moim jedynym FPS'em na komputerze, a ponadto jedyna gra, w ktora gram w przerwach pomiedzy praca.

Jestem sluchaczem SGB oraz wlascicielem organizacji, ktorej z przyczyn oczywistych nazwy w tym poscie Wam nie podam
Organizacja dziala pod firma, ktorej rowniez danych ujawniac nie bede.
Tak czy inaczej - daje to mi nie jaki konfort czasowy.

Na serwerze jestem znany pod pseudonimem Steel

Prosze o argumentowanie swoich decyzji ankietowych w poscie nizej.
Prosze rowniez administracje o przemyslenie mojej oferty

Pozdrawiam,
Paweł "Steel" Duch

1st R. Boonek
20-05-2011, 12:14
No nie wiem helmet, zal ci 20 zl ?xD kup sobie steam i gitara...

A co do adma ja bym ci nie dal bo by byl placz na forum ze ns ma adma

Chaos
20-05-2011, 12:37
Oplata wszystkich VPSow wynosi mnie grubo ponad Twoje kieszonkowe Booneczku :D

A za 20 zl to kupisz uzywany syf, ktore zostanie Ci skradziony po miesiacu.

Metaxa Grzesiek
20-05-2011, 12:45
Zaznaczyłem tak, ale... OBIECASZ WSZYSTKIM, że nie będziesz wykorzystywał swojej "posady" :D W sesie, że będziesz grał bez wspomagaczy jak niektóre osoby :)

Pozdrawim Grzechu aka Pan i Wladca ! :)

@Metaxa

Widziales mnie kiedys na wspomagaczach?
Nie, ale wiem jak jest czasem. Dostaje adma i jazda :(

@Metaxa
Mi raczej wspomagacze nie sa zbytnio potrzebne :P
Ponadto to raczej nie chodzi o bycie numerem jeden, a o dobra zabawe bez ludzi, ktorzy proboja sobie przedluzyc fiuta poprzez gre internetowa
Dokładnie :P
Gdałem kilka razy z Tobą i wydajesz się być ogarnięty :P

Tie :)
20-05-2011, 12:45
Po 1 to twój brak steama który stanowi czasem jedyny kontakt (najszybszy zreszta) z adminami jest dosc sporym minusem.
Po 2 to rekrutacja juz byla, szanse dostaly nowe osoby ktore najwidoczniej spelnialy wszystkie oczekiwania ktorych ty widocznie nie spelniles (moze byl to ten brak steama?). Poczekaj do kolejnej rekrutacji jak my wszyscy.

@down
Dobra faktycznie nie zauwazylem ze dopiero masz zamiar zlozyc podanie. Co do reszty to moje zdanie sie nie zmienia.

Chaos
20-05-2011, 12:50
Nie pisalem podania wlasnie przez brak Steama w nadziei, ze nowi administratorzy podziela swoj czas w ten sposob, by zawsze jakis byl.
W praktyce wyglada to tak, ze rzadko kiedy widzimy administratora (A jak widzimy, daje vote'y typu "CO BIEDAKI WRZUCAMY NASZA ULUBIONA MAPE?!)

Ponadto, drogi Tie skad ubzduralo Ci sie, ze pisalem jakiekolwiek podanie?
Przeciez wyraznie pisze, ze dopiero mam zamiar.

Ponadto, mam 2 adres mailowe, ktore w przypadkach gdy jestem na komputerze sa non stop otwarte - kontakt ze mna nie jest wielkim problemem.

@Metaxa

Widziales mnie kiedys na wspomagaczach? :)

@Metaxa

Mi raczej wspomagacze nie sa zbytnio potrzebne :P
Ponadto to raczej nie chodzi o bycie numerem jeden, a o dobra zabawe bez ludzi, ktorzy proboja sobie przedluzyc fiuta poprzez gre internetowa :)

Hydra
20-05-2011, 13:34
Steel jako admin tak.
Steel na NSie jako admin nie.

Czas rekrutacji już się skończył. Podanie (na 99,9%) nie przejdzie.

ValermanII
20-05-2011, 14:02
Zaznaczyłem tak, ale... OBIECASZ WSZYSTKIM, że nie będziesz wykorzystywał swojej "posady" W sesie, że będziesz grał bez wspomagaczy jak niektóre osoby
Nie zdajesz sobie sprawy, ile czitów gra na steamie. Można by powiedzieć, że liczba jest równa do liczby czitów na nsie.
#Steam w dzisiejszych czasach już nic nie znaczy, można nawet pobrać nsa ze steam id. Nie widzę powodu, by admina przyznać na nsa, zwłaszcza, gdy dany gracz jest ogarnięty.

Metaxa Grzesiek
20-05-2011, 14:45
Nie zdajesz sobie sprawy, ile czitów gra na steamie. Można by powiedzieć, że liczba jest równa do liczby czitów na nsie.
#Steam w dzisiejszych czasach już nic nie znaczy, można nawet pobrać nsa ze steam id. Nie widzę powodu, by admina przyznać na nsa, zwłaszcza, gdy dany gracz jest ogarnięty.

W sumie masz racje.
Od tego jesteście WY ADMINI. Często jak gram to wy dajecie bana/kicka za bluzgi lub muze a typa z wh nie zbanujecie :( Nie raz słyszałem "Nie zbanuje go bo to mój kolega" WTF? Wali mnie to czy kolega czy tez nie ma czita wiec wyjazd. Zgadza się?

Old Shidishi
20-05-2011, 15:05
A za 20 zl to kupisz uzywany syf, ktore zostanie Ci skradziony po miesiacu.

Aha. Kupilem na allegro klucz za niecale 15 zl i jakos od 3 lat gram bez zadnych problemow. Wiec nie pierd... takich farmazonow ze za 20 zl nie kupisz dobrego steama ;). Co do tematu to za takie pierdolamento, ktoro piszesz tez nie dalbym Ci admina ;o

Lord Szadi
20-05-2011, 15:33
Ja jestem na nie rekrutacja była u z tego co wiem wybrali takich admów którzy praktycznie wgl nie grają na serwerze.Będzie coraz więcej adminów i co raz większy syf na serwerze niech zostanie na dzień dzisiejszy tak jak jest,jeżeli będzie rekrutacja zapisz się i kup steama i może masz szanse.

Chaos
20-05-2011, 15:42
@2xup

Trafil Ci sie uczciwy sprzedawca.

Co do "pierdolamento" - na szczescie obsluga nie sklada sie z maloletnich fanatykow kurwienia z niepelnym podstawowym wyksztalceniem :)

@down

Czysto informacyjnie

Veto
20-05-2011, 16:07
Nie wiem, po co ten temat, skoro ludzie na forum i tak nie mają nic do tego, kto zostanie przyjęty do naszego szanownego grona.

SedaN*
20-05-2011, 16:11
Obojętne mi to. Zaskoczyla mnie twoja sonda, bo tutaj to nie gracze wybieraja adminow. Jezeli sie zdecydujesz to probuj cos ugadac z osobami "wyźej" (czyt. Crayon, Santano)

Patryk1551
20-05-2011, 16:14
Steelnub~ ogar w chooy. Wg mnie powinien dostać tego admina mimo nsa. Skoro i tak wybrali adminów którzy mają po 10 postów (była pod uwagę brana aktywność) i zaczęli grać jak ogłoszono rekrutacje to czemu nie można dać flag kolesiowi, który gra na nsie, ale nadrabia czasem na serwie po prostu ogarnia lajfa, nie sapie do nikogo XD

A i jak już to pisz do Santano XD

Nie wiem, po co ten temat, skoro ludzie na forum i tak nie mają nic do tego, kto zostanie przyjęty do naszego szanownego grona.

To ty jeszcze masz tam flagi? NAJS.

oraz ludzie podobni do Romka.

Romek był dobrym adminem, teraz nie wiem niby go przywrócili, ale go nie widziałem, może przez to, że teraz nie wchodzę na apo.

Diabolix
20-05-2011, 17:15

Po to, żeby mógł się dowiedzieć czy ma jakiekolwiek szanse, żeby zostać adminem. On nim nie będzie dla Santano czy innych Krajonów tylko dla nas, dla graczy. Nie wiem, jak tobie, ale mi nie ciężko się domyśleć, że do takiego czegoś jest potrzebna nasza akceptacja, bo tutaj nie będzie grała tylko administracja.

@Topic
Zaznaczyłem na "nie". Wystarczy, że już zwykli gracze cheatują, do ciebie nikt by się nie przyczepił, gdybyś rzeczywiście coś miał i był adminem, więc mielibyśmy "pod górkę", chyba wiesz, co mam na myśli.

Ale, rzecz jasna, masz sporą szansę, aby się tam dostać na nonsteamie. Wystarczy spojrzeć, na jakiej podstawie wybierają tutaj sobie administrację. Popatrz wstecz- Kwaśny, który grał na steamie Erniego z adminem i to za pozwoleniem Santano oraz ludzie podobni do Romka.

Powodzenia.

Ovner
20-05-2011, 18:01
Dycha za CS 1.6 na Steamie to rzeczywiscie sporo.

n0name1
20-05-2011, 18:14
Non - Steam adminem ?? Oczywiście ,że na Tak. Wielu myśli ,że jeśli ktoś nie posiada steama lub nie posiada cs 1.6 na steamie już nie jest pro elo koxem , nie jest fajny , czituje i wgl . Drugie pytanie - czy Ty masz zostać no to nie wiem bo Cie ,aż tak bardzo nie znam . Ale moja propozycja do wyboru admina jest taka : niech H@ wbije na serva i przez ok. 3 dni siedzi i patrzy kto jest na serwie najwięcej , czy to jakiś dzieciak 10 lat i na dodatek piskliwy głosik ( bo takiego wątpie żeby ktoś sie posłuchał) tylko nieco starsi .A to czy ma steama czy też nie to nic .

Huskar
20-05-2011, 19:05
Steel według mnie dał by sobie dobrze rade bo jest aktywnym graczem ,który jest regularnie na serverze , jednak AŻ wypadałoby żeby admin posiadał tego steama ! Ludzie 10 zł to nie są duże pieniądze , tyle chyba można poświęcić na gre.

unk
20-05-2011, 19:21
Obojętne, dlatego też zaznaczyłem 'tak' na twoją korzyść. Co do niektórych osób wypowiadających się wyżej, na steama jest w dzisiejszych czasach więcej haxów niż na non steama więc to nie ma znaczenia, ale w sumie kupno steama to naprawdę niewielka strata finansowa

Chaos
20-05-2011, 19:52
@Panowie ala 10 zl za Steama

Oryginalnego, nie uzywanego Steama z gra Counter-Strike 1.6 za 10 zl nie kupisz.
Jest to mimo wszystko nie duzy wydatek, ale mam swoje powody by wydac je na cos innego co przyniesie mi w przyszlosci zysk

._.Kwasny._.
20-05-2011, 20:16
steel, albo se wpierdalasz albo naprawde Ty tego steama nie chcesz, jezeli serio NIE MOZESZ WYDAC 10ZL TO JA CI ZAFUNDUJE :O

Patryk1551
20-05-2011, 20:37
@Panowie ala 10 zl za Steama

Oryginalnego, nie uzywanego Steama z gra Counter-Strike 1.6 za 10 zl nie kupisz.
Jest to mimo wszystko nie duzy wydatek, ale mam swoje powody by wydac je na cos innego co przyniesie mi w przyszlosci zysk
CD key na allegro i po sprawie :) One nie są używane... Cdkeya tylko raz można aktywować.

n0name1
20-05-2011, 21:31
Niektórzy mają finansową możliwość kupna cs 1.6 na steama ,ale po prostu nie chcą ;) Ja np. też nie mam 1.6 na steama ,ale mam za to tf2 , AvP i inne ,i nie czuje wcale takowej potrzeby aby mieć steamowanego cs'a 1.6 .

Chaos
20-05-2011, 21:53
Z tego co sie orientuje - 100% pewny Steam sklepowy kosztuje 50 zl, czyli slaba maszyna VPS, reklama na portalu z 5 tysiacami odslon dziennie, wyplata dla web-mastera za skrypt nad ktorym zarywal noce.
Sama cena nie jest dla mnie istotna - mam po prostu inne wydatki.
Allegro nie posiadam ;)
Jezeli faktycznie macie jakies zrodla, gdzie kupie Steam z CS'em po cenie, ktora odrobie sprzedajac jeden skrypt - bardzo chetnie skorzystam :)

Ponadto faktycznie - Steam jest dla mnie cholerna moda, ktorej wrecz nie trawie.
Gram w tego FPS'a, gdyz moge wyjsc z niego zawsze wtedy kiedy chce - nie po to, by sobie czatowac.
Pierwszy raz w 1.6 zagralem 2 lata po jego premierze, jako jeszcze podworkowy dzieciak w kafejce internetowej, a w 2004 roku majac swoj pierwszy komputer - kupilem swojego pierwszego CS'a, ktorym byl CZero.
Osobiscie do Steama nigdy bym sie nie przekonal, ale jezeli mus to mus :)

@down

A cs 1.6 nie byl sprzedawany oddzielnie?
Z wyksztalcenia jestem administratorem/ekonomista.
Skrypterstwo to zabawa, ktora przerodzila sie w swojego rodzaju sposob na zarabianie

Ovner
20-05-2011, 22:12
Piszesz cos, co sugeruje, ze jestes z wyksztalcenia kims z branzy informatycznej, a pozniej nazywasz legalna wersje gry moda. Pozdrawiam.

@up
CS 1.6 z poczatku byl modem do Half Life`a, wiec pod niego podlegal. Pozniej zostalo to przeksztalcone w obecna postac, sprzedawane w roznych wersjach (pojedynczy 1,6; anthology; CZero).

deeL `
21-05-2011, 11:12
Jestem jak najbardziej za, żeby Stil był adminem. Niestety nim nie zostanie przez headadmina, który w dupie ma serwer i wyjebane ma na różne propozycje, zgłoszenia, itp.

O to jak trafnie i adekwatnie wypowiedział się w temacie niżej "Gdzie są admini?!"

Nie róbmy polityki, tyrajmy adminów!

Twój poziom auto wykrywania ironii jest równy zeru absolutnemu : DDDdd /Cray

Crayon
21-05-2011, 11:15
Drogi Pawle 'Steel' Duchu - administrator nonsteam - po moim trupie!

Platforma Steam ułatwia współpracę z adminami, kontakt z nimi, po drugie, zmniejsza ryzyko, że taki delikwent będzie cheaterem, bo na takich agentów jest więcej sposobów do utrudnienia im gry. Jeśli stać Cię na utrzymanie VPSa - stać Cię na zakup klucza Counter Strike(Allegro/Steampowered/Empik).

Chaos
21-05-2011, 11:29
@up

Ulatwia poprzez czatowanie?
Zmniejsza ryzyko, bo masz numerek?
WIecej sposobow? Zbanowac numerek i wrzucic na black listy, ktore w tym roku nie wspolpracuja prawie z zadna liga?
Ponadto przypomne, ze najpopularniejsza czarna lista jest prowadzona przez 16 latka

Co do Steam'a - powoli staje sie nudne powtarzanie ciagle tego samego, wiec po prostu polece przeczytac posty wyzej, ;P

Deads
21-05-2011, 11:30
Steel to dzieciak z gimbazy, nie potrafi grać nie nadaje się na ADMINISTRATORA moja opinia

Crayon
21-05-2011, 11:46
Ulatwia poprzez czatowanie?
I szybszy kontakt z każdym z administratorów, wyszukiwanie ich, sposób reakcji (dołączenie do gry dwoma kliknięciami), yhy

Zmniejsza ryzyko, bo masz numerek?
Bo nie każdemu chce się wyrzucać w błoto kilkunastu złotych. No i ułatwienie znalezienia admina przez steam jest bardzo proste i szybkie, yhy

WIecej sposobow? Zbanowac numerek i wrzucic na black listy, ktore w tym roku nie wspolpracuja prawie z zadna liga?
Yhy

Ponadto przypomne, ze najpopularniejsza czarna lista jest prowadzona przez 16 latka
No i? Zuckerberg założył Facebooka w wieku 20 lat, Cybulski w wieku 16 serwis dobreprogramy, a Poole 4chana w wieku 15.

Chaos
21-05-2011, 12:06
I szybszy kontakt z każdym z administratorów, wyszukiwanie ich, sposób reakcji (dołączenie do gry dwoma kliknięciami), yhy

Poczta -> Mail -> Mozesz wejsc na serwer? -minuta pozniej> tak, moge

Bo nie każdemu chce się wyrzucać w błoto kilkunastu złotych. No i ułatwienie znalezienia admina przez steam jest bardzo proste i szybkie, yhy

Ze jak? Ze do czego? z czym sie je?

Yhy

Aha

No i? Zuckerberg założył Facebooka w wieku 20 lat, Cybulski w wieku 16 serwis dobreprogramy, a Poole 4chana w wieku 15.
[/QUOTE]

Jest PROWADZONA.
Wiek lat 16 to prawdopodobnie najwiekszy wiek zmian, robimy najglupsze rzeczy, najmniej myslimy.
To oczywiscie tez jest zalezne od srodowiska oraz nie znaczy, ze 16 latek nei moze zrobic czegos dobrego, ale mimo wszystko nigdy tego nie bedzie robic tak dobrze, jak by robil gdyby postawil to samo pare lat pozniej

Najprostszy przyklad, ktory na pewno zrozumiesz?
Serwerownia, na ktorej wlasnie grasz - wroc jeszcze pare lat wstecz i porownaj pod wzgledem profesjonalizmu tamte czasy i dzisiejsze

@Deads

Dowciapny troglodyta z Ciebie

Okey
21-05-2011, 12:29
własnie h@ cię odjebał kilkoma argumentami a ty jeszcze pyskujesz XD

#
Lekki paradoks, jak argumenty mogą nimi nie być? A odjebać cię może w prosty sposób... Przeczytaj kilka razy jego post i wywnioskuj - jest na tak czy na nie? Wymyśliłeś? Brawo mózgowcu.

adrian0093
21-05-2011, 12:37
Jeżeli kupi steam to nie widzę żadnych przeszkód aby nie miał swojej 'szansy'. Bardzo często go widzę przynajmniej na serwerze był by lekki OGAR XD

#edit
Specjalnie dla Ciebie pofatygowałem się i znalazłem na allegro klucz steam - COUNTER-STRIKE 1.6 (http://allegro.pl/counter-strike-1-6-cz-steam-cs-cd-key-klucz-24-7-i1619404304.html#gallery)

Bezpieczeństwo -
Zaufało nam już ponad 30000 graczy. Sprzedawane przez nas produkty pochodzą wyłącznie od oficjalnych dystrybutorów, dzięki temu w razie kradzieży konta możemy je odzyskać. Dajemy 100% gwarancji na działanie każdego kodu!

Chaos
21-05-2011, 12:49
własnie h@ cię odjebał kilkoma argumentami a ty jeszcze pyskujesz XD

Argumenty, o ktorych mowisz to nie argumenty.
Poza tym, jak mozna za pomoca argumentow kogos "odjebac"?

Ovner
21-05-2011, 12:52
Dodaj jeszcze, ze szukanie maila do kazdego administratora z osobna, pisanie go i wysylanie + czekanie na reakcje z jego strony jest szybsze niz pare klikniec powodujace wywalenie okna rozmowy na srodku monitora u kogos z kadry.

@edit
http://allegro.pl/cs-1-6-counter-strike-1-6-c-zero-steam-automat-i1608934169.html
Tu masz zaufanego typa, klucze na 1.6 i CZero.

Crayon
21-05-2011, 13:30
Jeśli moje argumenty to nie argumenty, to Ty Chaos nigdy takowych nie miałeś :)

Chaos
21-05-2011, 14:42
@Ok, ej!

Jezeli Twoim zdaniem pisanie czegos ala "Yhy" jest argumentem, to pozdrawiam.
Argument, ze Steam pozwala na szybsza komunikacje tez jest nijaki, poniewaz na obecna chwile jezeli gram to tylko na serwerze APO oraz na Deathmatchu od PGC - czasami wejdzie sie na jakiegos TP'ka :)
W przypadku gdybym nie gral i tak nie mial bym odpalonego Steam'a, wiec jaka roznica wyslac maila, gdzie moja poczta jest ciagle otwarta.
Dzieki temu osoby nie majace Steama rowniez moga raportowac graczy mimo, ze nie ma mnie w grze.

@Crayon

Powalczmy na slowa!
Zachowujesz sie jakbym Cie atakowal, a po prostu nie zgadzam sie z tym co napisales - wyjasniam moje zdanie.

@Steamy

Dziekuje osoba, ktore podaly linki do sprzedawcow Steam, oferty sa po cenach minimalnych i moge sobie pozwolic na taki zakup.
Niestety - nie posiadam Allegro. Jezeli macie innych sprzedawcow, ktorzy sprzedaja bez potrzeby posiadania konta na Allegro, bym byl wdzieczny gdybyscie wyslali mi link.

Crayon
21-05-2011, 22:01
Nie będziemy dla nikogo robić wyjątków, zainwestujesz w platformę steam z Counter Strike, to będziemy mogli rozpatrzeć Twoją kandydaturę.

Nie wiem czy wiesz, ale błaźnisz się robiąc mi wyrzuty przez to 'yhy'. Problem w tym, że sam dałeś argumenty 'za' steamem i próbujesz je jak prezes Jarosław przekręcić na minusy. No bo nikt nie powie nam że białe jest białe, a czarne - czarne. Co nie?

Chaos
22-05-2011, 00:04
Nie wiedzialem Crayonie, ze jestes takim dobrym trolem.
Ewentualnie tylko udajesz, ze czytasz wypowiedzi innych :)

Skoro tak, temat najwyrazniej do zamkniecia - dzieki za glosy i wypowiedzi

Crayon
22-05-2011, 00:14
Dupaboli, że Twoje racje są tam, a moje tutaj, to i wyzywanie od trollów się zaczyna.

Twoje wyczucie ironii i sarkazmu jest równe zeru absolutnemu, podobnie z resztą jak u deel'a, yhy