View Full Version : Praca w Maku.
Czy jest przyjemna i w ogóle warto do niej pójść? Chcę iść na pełny etat (5 dni w tygodniu po 7h) i słyszałem, że jest harówka mała i lepiej szukać czegoś innego. Ci którzy pracowali proszę o komentarze.
Oczywiście biorę udział w "programie" pracy nieletnich.
Spytaj się Kowala. On pracował tam dłuższy czas. Ale z tego co wiem i widziałem to są małe lokale, mało ludzi tam pracuje, a klientów jest od zajebania, więc roboty też. ;x
N-series
03-06-2011, 13:27
nie psozedłbym tam napewno smieszne siano i zapierdol , wolal bym juz iść na budowe za normalniejsze pieniądze
http://www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/mcdonald-zarobki/s2/
5zł na godzine?5x7 35 zł za 7 godzin XD??? o chuj
wiecej na ulotkach chyba byś miał
Uczyc sie nie chcialo?
#topic
Jasne, ze nie.
Juz lepiej sprzataj za kase.
Dobry kumpel pracował 2 miesiące na pełny etat i mówił ,że to zjebana robota , cały chuj zarobisz a się narobisz , totalna porażka :<
nie psozedłbym tam napewno smieszne siano i zapierdol , wolal bym juz iść na budowe za normalniejsze pieniądze
No ale na budowie nie masz pracy na umowe w tym 0 ubezpieczenia itd no to pozdro
mysle, ze warto mozesz sobie popracowac rok a potem najwyzej zasilek dla bezrobotnych i masz pare miesiecy na znalezienie lepszej pracy
1st R. Boonek
03-06-2011, 14:16
No lajt, w maku jestes zarejestrowany i musza placic podatek od pracownika (ciebie) dlatego dostajesz mniej... na dluzsza mete napewno bardziej oplaca sie robic w maku niz na jakiejs budowie czy tam ulotkach...
^wyzej masz napisane czemu :o
Uczyc sie nie chcialo?
#topic
Jasne, ze nie.
Juz lepiej sprzataj za kase.
Umiesz czytać ?
Oczywiście biorę udział w "programie" pracy nieletnich.
5 zł to na pewno nie, czytałem, że około 7-9 zł zależy od regionu. Ja nie idę tam, żeby zostać kierownikiem czy chuj wie kim. Chcę sobie zarobić na pewne rzeczy, utrzymywać rodziny raczej nie muszę. Ale z pewnością za 5 zł tam nie pójdę :)
Ktoś napisał, że 5zł/h to mało. Pomyśl debilu teraz w troszkę inny sposób. Osoba ma 17 lat, idzie do Maka, pracuje 7 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu. Za każdą godzinę dostaje 8zł (takie są stawki u mnie w Zabrzu). 7x8=56zł dziennie.
Przez 5 dni w tygodniu jest to 280zł, pomnóżmy to przez 4 (tyle jest do przepracowania tygodni w miesiącu) = 1120zł, ew. 1000zł jak Ci coś tam odciągną. 1000zł dla 17 latka, który nie utrzymuje rodziny, nie płaci rachunków. No tak to jest kurva mało nie mając nawet wykształcenia średniego. Ludzie po studiach zapierdalaj jak pojebani a dostają średnią krajową (jeżeli im się poszczęści). Nie wiem ile Wy chcecie zarabiać mając 15 lat, a Wasz jedyny wydatek to paczka czipsów, bądź fajek, aby zaimponować kumplom.
Ogarnijcie.
Zależy czy jesteś wytrzymały i chętny. Bo w maku masz zapierdol, ale jak jesteś sprawny i masz chęci to idź i zarób sobie te 800-900zł. I tak nie jest źle, jak na nieletniego. ;)
Ktoś napisał, że 5zł/h to mało. Pomyśl debilu teraz w troszkę inny sposób. Osoba ma 17 lat, idzie do Maka, pracuje 7 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu. Za każdą godzinę dostaje 8zł (takie są stawki u mnie w Zabrzu). 7x8=56zł dziennie.
Przez 5 dni w tygodniu jest to 280zł, pomnóżmy to przez 4 (tyle jest do przepracowania tygodni w miesiącu) = 1120zł, ew. 1000zł jak Ci coś tam odciągną. 1000zł dla 17 latka, który nie utrzymuje rodziny, nie płaci rachunków. No tak to jest kurva mało nie mając nawet wykształcenia średniego. Ludzie po studiach zapierdalaj jak pojebani a dostają średnią krajową (jeżeli im się poszczęści). Nie wiem ile Wy chcecie zarabiać mając 15 lat, a Wasz jedyny wydatek to paczka czipsów, bądź fajek, aby zaimponować kumplom.
Ogarnijcie.
Podbijam. .
Klej Wary
03-06-2011, 22:57
nigdy w zyciu nie dostaniesz w donaldzie 8 zł na rękę, 4,5 lub 5 zł to góra. i nie pietolić, ze nie mam racji. przejdźcie sie i zapytajcie jakiegos pracownika, nie kierownika.
widac znaawców ktorzy pracowali... daja 8.40 lub 8.60 juz nie pamietam dokladnie... oczywiscie od tego nalezy odliczyc podatek ^^ robota jak robota musisz robic cheasburgery caly czas itp... zalezy od ruchu ale jak mi kierowniczka powiedziala tu nie ma czasu na stanie i nic nie robienie...;] i zalezy na jakich ludzi trafisz bo niektorzy to przymuly takie nic sie nie odezwie i wgl...;p i nie bedziesz robic 7h dziennie.. nie ma takiej opcji jest tak 8h 10 11 i 12h bynajmniej tak bylo u mnie ;p powodzenia jak cie zostawia na kuchni czerwonej samemu :D bedziesz musial biegac heh zarobki miesieczne to okolo 1200zl -/+ aha jeszcze u mnie tak bylo ze jak robisz w piatki soboty niedziele ( wiadomo wiekszy ruch ) to masz 2zl premi do kazdej przepracowanej godziny... ale jak zaliczycie wszystkich tajemniczych gosci i nie spozniasz sie do roboty i ogolnie ma byc cacy :D jak chcesz cos jeszcze wiedziec to wal na pw :)
Generalnie zakres obowiązków mam taki :
http://img196.imageshack.us/img196/5188/fsajpg.png (mcdonaldspraca.pl)
A co do tych zarobków, to w sumie zgadzam się z BeYOUTe, dla mnie te 1000 zł to dużo (zależy jeszcze na co zbieram), ale powiem tylko tyle, że chce sobie kupić nową kartę graficzną i rower :]
Metaxa Grzesiek
04-06-2011, 08:28
Been nie patrz co te dzieci piszą (niektórzy) bo oni myślą, że będą kokosy zarabiać...
Żadna praca nie hańbi pamiętaj :)
Bey dobrze powiedział.
1000zł na Twoje wydatki wystarczy :)
NIe zastanawiaj się idź pracować :D Good Luck
tylko najpierw wkręć się na taką budowę bez znajomości :) wiem z doświadczenia, że większość tych którzy pierdolą, że to są śmieszne pieniądze i nigdy by do takiej roboty nie poszli sami będą gnić przez większość wakacji w domu przed internetem i ciągnąć kasę od rodziców na wszystko :)
Ogarnijcie.
+2
@topic
Nic ci nie powiem, bo nie wiem. Pytanie z innej beczki 1. masz w czasie pracy zapewniony jakiś posiłek/obiad? 2. Byłeś na jakimś spotkaniu dotyczącym tego programu czy jak? Sam we wtorek idę na takie spotkanie.
nie ma zadnych posiolków musisz sam z wlasnej kasy sobie kupic... masz ewentualnie zniszki '' bonifi karta '' czy cos takiego ale gowno a nie zniszki ^^ w north fishu robie i mam 50% na wszystko :P
nie ma zadnych posiolków musisz sam z wlasnej kasy sobie kupic... masz ewentualnie zniszki '' bonifi karta '' czy cos takiego ale gowno a nie zniszki ^^ w north fishu robie i mam 50% na wszystko :P
Ja pierdolę, zniszki... Ty to masz chyba ulgę na ortografię. Potem się dziwić, że tam tylko sprzątałeś, chyba nikt by nie chciał kierownika analfabety.
@topic
Wypowiadałem się.
Póki co, nie miałem jeszcze spotkania, gdyż mają do mnie zadzwonić.... :D
Czytałem na forach, że ponoć dostają kanapki powyżej iluś tam zł, i mają jakieś zniżki.
Właśnie pytam, bo słyszałem, że w KFC jest jeden posiłek darmo(nie wiem ile w tym prawdy) lub zniżki na jedzenie, ale prawdą są pewnie te zniżki. :)
Kowal'2.0
05-06-2011, 13:35
Ja pracowałem i na 3/4 etatu wychodzilem ponad 1100 zl wiec na caly zarobisz jakies 1400 spokojnie :) praca jest fajna jak sa spoko ludzie wiadomo klienci sa wkurzajacy ale ogolnie jest spoko. Jak na pierwsza prace to naprawde dobra robota bedziesz mial jakies doswiadczenie ktore bedziesz mogl sobie wpisac do CV zawsze latwiej inna prace znalezc a pracujesz na umowe o prace wiec masz skladki ZUS placone co leci ci do emerytury
5 zł to na pewno nie, czytałem, że około 7-9 zł zależy od regionu. Ja nie idę tam, żeby zostać kierownikiem czy chuj wie kim. Chcę sobie zarobić na pewne rzeczy, utrzymywać rodziny raczej nie muszę. Ale z pewnością za 5 zł tam nie pójdę :)
ROZPIERDOLILES MNIE XDDD
Ile ty masz lat? 15? Ja mam 20 i zapierdalam za 7,50 ... a ty nie bedziesz pracowal za 5 zl . hehehehehehe
W mcdonaldzie jest zapierdol i placa 5-6zl za godzine.
Nastepnie jesli daja ci umowe na pelny etat to za 20 dni robocze w miesiacu musisz wyrobic 160 godzin :O A nie jak ty pierdolisz, 5 dni w tygodniu po 7 godzin... policz...
Pytanie z innej beczki 1. masz w czasie pracy zapewniony jakiś posiłek/obiad?
Pracownicy mcdonalda i kfc dostaja kupony 20%, 40% i 50% znizki na dania w macu :)
Tak apropo to ja pracuje w ochronie Media Markt :) 7,50 zl za godzine, 12 godzin dziennie stania, w miesiacu ponad 200 godzin , pracuje prawie rok i umowa o prace XD .. Wiec za 3-4 lata jesli czujesz ze wytrzymasz na nogach to zacznij od ochrony :) Ja tam nie narzekam,
1600 zl jest xd
#t
Temat zalozony dla jaj, nic dodac nic ujac ; (
ROZPIERDOLILES MNIE XDDD
Ile ty masz lat? 15? Ja mam 20 i zapierdalam za 7,50 ... a ty nie bedziesz pracowal za 5 zl . hehehehehehe
W mcdonaldzie jest zapierdol i placa 5-6zl za godzine.
Nastepnie jesli daja ci umowe na pelny etat to za 20 dni robocze w miesiacu musisz wyrobic 160 godzin :O A nie jak ty pierdolisz, 5 dni w tygodniu po 7 godzin... policz...
Pracownicy mcdonalda i kfc dostaja kupony 20%, 40% i 50% znizki na dania w macu :)
Tak apropo to ja pracuje w ochronie Media Markt :) 7,50 zl za godzine, 12 godzin dziennie stania, w miesiacu ponad 200 godzin , pracuje prawie rok i umowa o prace XD .. Wiec za 3-4 lata jesli czujesz ze wytrzymasz na nogach to zacznij od ochrony :) Ja tam nie narzekam,
1600 zl jest xd
#t
Temat zalozony dla jaj, nic dodac nic ujac ; (
Pomyśl pajacu, że ty już się nie uczysz i nie studiujesz (chyba). I w przeciwieństwie do ciebie za 5zł wolałbym spędzić te wakacje jak połowa moich znajomych (bawiąc się). Wejdź sobie na mcdonaldspraca.pl i zobacz ile niepełnoletni na pełnym etacie pracuje. Znawca się znalazł.
Pomyśl pajacu, że ty już się nie uczysz i nie studiujesz (chyba). I w przeciwieństwie do ciebie za 5zł wolałbym spędzić te wakacje jak połowa moich znajomych (bawiąc się). Wejdź sobie na mcdonaldspraca.pl i zobacz ile niepełnoletni na pełnym etacie pracuje. Znawca się znalazł.
Nie studiuje, ucze sie :) Dla ciebie 5zl to gówno, lepiej od matki podpierdalc 20zl codziennie za czipsy/lody :) Wszedlem na mcdonaldspraca.pl i zobaczylem :O Beka, niepelnoletni maja zbyt lajtowo XD Apropo, wiem o umowie o pracy wiecej jak 90% uzytkownikow tej gry/forum :) Chcesz pytac - pytaj, nie raz cie zlamie :)
Apropo tematu - jesli 5zl za godzine ci nie pasuje i wolisz sie z kolegami pobawic to po chuj ten temat zakladasz? Inni sprzataja za 4zl, pracuja w ochronie za5zl, ale ty masz honor !!!111 - i za takie pieniadze niebedziesz pracowal c'nie? Lata doswiadczenia :O
Kolezanka robila tam w ostatnie wakacje. Roboty duzo, grafik teoretycznie jest, w praktyce moga zadzwonic Ci, ze za godzine robisz. Ogolnie jej wrazenia po 2 miesiacach to "nigdy więcej"..
Nie studiuje, ucze sie :) Dla ciebie 5zl to gówno, lepiej od matki podpierdalc 20zl codziennie za czipsy/lody :) Wszedlem na mcdonaldspraca.pl i zobaczylem :O Beka, niepelnoletni maja zbyt lajtowo XD Apropo, wiem o umowie o pracy wiecej jak 90% uzytkownikow tej gry/forum :) Chcesz pytac - pytaj, nie raz cie zlamie :)
Apropo tematu - jesli 5zl za godzine ci nie pasuje i wolisz sie z kolegami pobawic to po chuj ten temat zakladasz? Inni sprzataja za 4zl, pracuja w ochronie za5zl, ale ty masz honor !!!111 - i za takie pieniadze niebedziesz pracowal c'nie? Lata doswiadczenia :O
Uczysz się a nie umiesz czytać. Po co temat robiłem? Po to aby się dowiedzieć, czy jest to ciężka praca i czy dam radę mając 16 lat pracować 7h w ciągłej pracy. Ty piszesz tylko o kasie, a ja się o to nie pytałem. Nie to nie jest sprawa honoru, tylko za 5zł przez 2 miesiące nie zarobię tyle ile potrzebuje kapujesz? To już wolę chodzić z kolegami/koleżankami po mieście, chodzić do kina itp i ewentualnie poszukać innej pracy.
Od matki nie podpierdalam pieniędzy nie wiem może ty tak robiłem to szkoda, że jej nie szanujesz :(
Uczysz się a nie umiesz czytać. Po co temat robiłem? Po to aby się dowiedzieć, czy jest to ciężka praca i czy dam radę mając 16 lat pracować 7h w ciągłej pracy. Ty piszesz tylko o kasie, a ja się o to nie pytałem. Nie to nie jest sprawa honoru, tylko za 5zł przez 2 miesiące nie zarobię tyle ile potrzebuje kapujesz? To już wolę chodzić z kolegami/koleżankami po mieście, chodzić do kina itp i ewentualnie poszukać innej pracy.
Od matki nie podpierdalam pieniędzy nie wiem może ty tak robiłem to szkoda, że jej nie szanujesz :(
Pracuje od 15 roku zycia. Majac 15 lat zapierdalalem w telepizzy na ulotkach
za 3,50 zeby matki nie obciazac a ty piszesz ze za 5zl niebedziesz robil. W jakim kraju ty zyjesz?
Nie to nie jest sprawa honoru, tylko za 5zł przez 2 miesiące nie zarobię tyle ile potrzebuje kapujesz? To już wolę chodzić z kolegami/koleżankami po mieście, chodzić do kina itp i ewentualnie poszukać innej pracy.
To zapierdalaj z kumplami po miescie, wiecej zarobisz, chcesz zaczac prace nie majac o niej pojecia, Gratuluje.
KePuczasta
12-06-2011, 19:26
powodzenia jak cie zostawia na kuchni czerwonej samemu
Mała poprawka!! Jak jestes nie letni to nie wpierdolą cie na kuchnie tylko stoisz przy kasie albo jak jest to na McDrive!!
Elton!! -.-
#Topic
Z mojego punktu widzenia opłaca sie tam isc do pracy a tym bardziej na okres wakacji (pracują tam 2 moje kuzynki i nie narzekają)
A tym bardziej,że według zasad McDonald's osoby nieletnie nie pracują na kuchni xDD Na stopro ogarniesz!! :D
a wiesz ze jak posadza cie np na kasie i np bedziesz mial pare zl na - to musisz oddac ze swojej kasy to co brakuje ? :D tak zwane manko czy cos takiego xd ( tak zara pewnie bedziecie pisali ze tylko kretyn by zle wydal ale nie raz jest tak ze z pospiechu np kasa sie sklei i wydasz np 10zl 2x i lipa ;p
@up hmm w sumie to niewiem jak jest z nie letnimi ja tam na kuchni robilem i lajtowo w sumie wiadomo duzo trzeba robic na poczatku sie wydaje ze nie do ogarnecia a po tygodniu lecisz juz ostro :P
za 3,50 zeby matki nie obciazac a ty piszesz ze za 5zl niebedziesz robil. W jakim kraju ty zyjesz?
To zapierdalaj z kumplami po miescie, wiecej zarobisz, chcesz zaczac prace nie majac o niej pojecia, Gratuluje.
No właśnie w jakim ty kraju żyjesz? Są różni ludzie, niektórzy pójdą za 3,50 żeby coś zarobić, a inni nie. To, że nie chcę iść za tyle pieniędzy to moja sprawa, i tobie nic do tego. W ogóle po co się użalasz nad sobą w tym temacie? Mnie to nie interesuje, chciałem się dowiedzieć jak się pracuje, a nie za ile kapujesz?
No właśnie w jakim ty kraju żyjesz? Są różni ludzie, niektórzy pójdą za 3,50 żeby coś zarobić, a inni nie. To, że nie chcę iść za tyle pieniędzy to moja sprawa, i tobie nic do tego. W ogóle po co się użalasz nad sobą w tym temacie? Mnie to nie interesuje, chciałem się dowiedzieć jak się pracuje, a nie za ile kapujesz?
Jak ty curva nie wiesz co to praca XD "Za 5zl nie pojde pracowac". Nie karza ci - znajda takich co beda chcieli :) Ile ty mozesz na rower potrzebowac. W tesca za 300 zl ci starczy na twoja wage 40 kg ;) Ja sie uzalam nad soba? Ja ci pisze jak jest, ze czlowiek pojdzie pracowac nawet za 3,50 :O Ale dla ciebie 5 zl to malo. To zrob sobie wakacje jako wakacje i idz dzyndzlowac sie w kibelku, lepiej na tym wyjdziesz :)
Zarexoholik?
13-06-2011, 17:02
Spytaj się Kowala.
V
Ja pracowałem i na 3/4 etatu wychodzilem ponad 1100 zl wiec na caly zarobisz jakies 1400 spokojnie :) praca jest fajna jak sa spoko ludzie wiadomo klienci sa wkurzajacy ale ogolnie jest spoko. Jak na pierwsza prace to naprawde dobra robota bedziesz mial jakies doswiadczenie ktore bedziesz mogl sobie wpisac do CV zawsze latwiej inna prace znalezc a pracujesz na umowe o prace wiec masz skladki ZUS placone co leci ci do emerytury
Aż się dziwię, żę cię tam przyjęli. Do kierownika to się pewnie nie spinałeś, nie? : (
I napisz mi grubciu co ci po tym mc donaldzie? Masz 22 lat i rozpaczliwie poszedłeś pracować do mca gdzie 7h pracy to jak 12h zwykłej. Biegasz z miejsca na miejsce, ciągłe krzyki i poganianie. To ma być miła praca? A pisałem ci, że zamiast expić mogłeś skończyć szkołę...
V
Aż się dziwię, żę cię tam przyjęli. Do kierownika to się pewnie nie spinałeś, nie? : (
I napisz mi grubciu co ci po tym mc donaldzie? Masz 22 lat i rozpaczliwie poszedłeś pracować do mca gdzie 7h pracy to jak 12h zwykłej. Biegasz z miejsca na miejsce, ciągłe krzyki i poganianie. To ma być miła praca? A pisałem ci, że zamiast expić mogłeś skończyć szkołę...
Są ludzie którzy pojda wszedzie pracować a nie nakurwiac wardy :(
Wybacz, ale jesteś irytujący. Nie ocenia się po osobie. To, że gość jest upierdliwy nie powinno się obrażać kogokolwiek w stosunku pracy, to była jego wola, gość ma zaparcie, pracuje po 12h dziennie, a co jeszcze: LUBI TĄ PRACĘ, to powinno sie go SZANOWAĆ za to, że chce zarobić! Jak ktoś wcześniej napisał: ŻADNA PRACA NIE HAŃBI! Czy wy tu wszyscy myślicie tymi samymi kategoriami? Jeżeli człowiek pracuje w gorszej pracy nie powinno się go nazywać pajacem czy wyrzutkiem, czas dorosnąć ludzie to nie jest ***** happy life, nie zawsze starsi będą wam przynosić wszystko pod nos, za parę lat, sami się przekonacie i będzie was tak samo jak mnie irytować to, że człowiek naśmiewa się z drugiego!
@topic
Jeżeli praca za 5zł cie nie interesuje to sie nie podejmuj, proste!
Mateusz Soprano
22-06-2011, 21:14
No dobra Benn koniec gadania do roboty przyjmij zamówienie.
Poproszę jeden hamburger bo na dwa mnie dzisiaj nie stać,
cola w małym kubku jeśli nie ma tych w butelkach,
tak jak miłość niech będzie tylko jedna, w tej ilości małe frytki i jeden ketchup z papierka, dla mojego kumpla skromny proszę zestaw,
duże frytki duża cola bo od rana na to czeka, do tego z sosem vinegre mała sałateczka, i to wszystko możemy dalej jechać?
panowie nie spinajcie sie, kazda praca jest dobra, wiadomo sa dobre i lepsze, ale zalezy od wyksztalcenia, wieku i doswiadczenia. jak licho z pieniedzmi to zadna praca nie hanbi, mozna robic nawet za to 3,50, kazdy grosz pomoze sie utrzymac :O szacunek do ludzi ktorzy pracuja za mala kase i nie narzekaja
To nieźle Cię zrobili, bo ja z kolegą byłem w telepizzy i nam płacili 7 zł za godzinę z tym, że nie było oczywiście opierdalania się.
Tak więc, Bennie, jeżeli będą Ci oferowali 5 zł w maku to serio polecam już te głupie ulotki, na których spokojnie wyrobisz na wymarzony rower i grafę :)
Zostaje też inna opcja XD (bardziej dla patoli) stoisz na myjce haha na skrzyżowaniu dorobisz się dziennie 50-60 zł może u nas jest dużo dzieci szkoda tylko, że zamiast zachować to wolą w blanty wyjebać : /
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.