PDA

View Full Version : Marsz Wyzwolenia Konopi 2011

1st R. Boonek
03-06-2011, 18:15
Wybiera sie ktos ? [Szczecin] (http://www.mmszczecin.pl/373755/2011/6/3/marsz-wyzwolenia-konopi--w-szczecinie-juz-w-ten-weekend-nie-namawiam-do-palenia?category=news)

#down Nie idziesz zakompleksiony alkusie to po co sie wypowiadasz? Ja dobrze wiem ze ty sobie wolisz jebnac tanie winko i bania, niz 30zl na grama wyjebac i miec chillout ale nie musisz mi tu plakac ok?

#pare tam w dól/ chuj tu nie chodzi o gówniarzy ktorzy to pala, bo w sumie wielu jara sie tym tylko dlatego, ze jest to zakazane a niby czem,u ma byc? :o popatrz wyjde przed blok trzech jebanych meneli cos tam sapie w ryj dac mozna tylko, ale po co... powiedz mi czy pod twoim blokiem przesiaduja narkomani?;o masz jakis kompleks co do tego czy jak? takie wychowanie? bo nie rozumiem twojego podejscia, jestem otwartym czlowiekiem i mysle ze kazdy moze sprobowac bo wszystko jest dla ludzi rzecz jasna w okreslonych ilosciach :]

⊕ Cineczeq ⊕
03-06-2011, 19:31
Zamiast zamykać, wychodzą na ulice - chory kraj.

Edit Up:
Jeżeli sądzisz, że alkohol jest jedynie do najebania się, to równie dobrze nóż jest jedynie do morderstw. Różnica między alkoholem i narkotykami jest taka, że te drugie bierzesz dla zaspokojenia się i swojego staniu jak, ty to nazywasz chill outowego, czego nie można powiedzieć o np. lampce wina do obiadu. Zresztą, desperacja tymi epitetami potwierdza moją tezę.

Atakując każdego przeciwnika narkomanii nie poprawicie tym PRu btw.

Zamiast na głupie marsze wybierzcie się do np.: http://www.monarszczecin.strefa.pl/ tam wam pomogą.

Edit 2:

powiedz mi czy pod twoim blokiem przesiaduja narkomani?;o masz jakis kompleks co do tego czy jak?
Wszelkie patologie a szczególnie narkomania jest niebezpieczna dla całego społeczeństwa.

bo wszystko jest dla ludzi rzecz jasna w okreslonych ilosciach :]
Już raz pisałem - jak wszystko jest dla ludzi, zacznij od gówna, wszak wszystkiego trzeba spróbować.

Τettmeier
03-06-2011, 20:33
Kompletnie ostatnio zmieniłem zdanie na temat marihuany. Znów się ćpuny rzucają? Aresztować.

Metaxa Grzesiek
03-06-2011, 21:31
Nie wybieram się bo nie chce mi się jechać. Nic nie mam przeciwko temu chodź sam nie pale od ponad roku (bo żygam nawet po jednym wiadrze i nie wiem czemu jak kiedyś jarałem tyle, że...) Ale CI co mogą niech palą :D

ZALEGALIZOWAĆ!!

Mateusz Soprano
03-06-2011, 22:16
Zresztą, desperacja tymi epitetami potwierdzają moją tezę..

Haha popatrz jak zabłysną;d Gdzieś ty Cineq to zdanie przeczytał?? Poleciał po całości chodź sam może nie rozumieć tego zdania;d;d
A moja niezależność wobec zobowiązań wynikających z tematu potwierdzają dojrzałość do sytuacji panującego nieładu.

@topic.
Co do tematu to wali mnie ta cała manifestacja, kto pali jest debilem i tyle marnują swoje życie, kto mądry ten odmówi.

Diabolix
03-06-2011, 22:22

Edit Up:
Jeżeli sądzisz, że alkohol jest jedynie do najebania się, to równie dobrze nóż jest jedynie do morderstw. Różnica między alkoholem i narkotykami jest taka, że te drugie bierzesz dla zaspokojenia się i swojego staniu jak, ty to nazywasz chill outowego, czego nie można powiedzieć o np. lampce wina do obiadu. Zresztą, desperacja tymi epitetami potwierdzają moją tezę.

Mam podobne zdanie do kolegi.
Nie wybiorę się, nie jestem za narkomanią. Nie porównuj alkoholu do tego gówna. Kolega za dużo czytał na temat gimnazjalistów, którzy tak się tym jarają. Dobrze, że nasi politycy nie są takimi idiotami, żeby to zalegalizować.

Maly
05-06-2011, 15:41
Najwiecej do powiedzenia maja Ci co nigdy tego niewidzieli na oczy, ani niepalili, tak jak kaczyński, czy marihuana jest z konopi?, chyba nie... pozdr, nie mam pytan.

1st R. Boonek
05-06-2011, 16:56
Marsz odbyl sie wczoraj ogolnie ciekawie bylo :]

#t do zamkniecia :)

Kowal'2.0
05-06-2011, 18:29

A ja bym pozamykał agresywnych alkoholików jak Ty!
Tak samo pozamykalbym wszystkich pseudoskinów :)
Czemu wypowiada sie w tym temacie czlowiek ktory jest alkoholikiem, latem chodzi w glanach i ma smieszne spodnie? Co ty mozesz o tym wiedziec jak twoja jedyna rozrywka jest nienawisc do innych ras i chlanie taniego alkoholu pod blokiem :)

@Topic
Dobrze ze marsz sie udał :P niedawno był u mnie ale nie moglem isc bo szedlem do pracy...

Master Sio
05-06-2011, 23:39
ja robie marsz .. w tibi na apo bedzie. na real tibi tez xD na galanie xD haha . nie tak bez kitu nie wiem czy w gorzowie bedzie cos xd ale do szczecina moge jechac ;p xd a co do spinki alkohol vs marycha to alkohol przegrywa . jest gorszy . pod wzgledem naukowym ;p i mozecie tu prawic basnie i powiesci i tak nikt mi nie wmowi ze alkohol jest lepszy ;p

Piko
06-06-2011, 00:02
Najwiecej do powiedzenia maja Ci co nigdy tego niewidzieli na oczy, ani niepalili, tak jak kaczyński, czy marihuana jest z konopi?, chyba nie... pozdr, nie mam pytan.

Bo nie każdy upadł tak nisko Synku...

Wrobel 2
07-06-2011, 00:44
A moim zdaniem to jest tak, ogólnie.. Każdy ma swoje zdrowie, swoje życie i nie na miejscu jest ingerować w prywatność. Rzeczywistość jest taka, że rodzimy się tylko po to, aby być na smyczy polityków ;) Ironią losu jest tak zwana 'wolność'.

Co do marihuany.. Chcesz palić? To sobie pal, nie rób tego publicznie, rób to w domu jeżeli nikomu to nie przeszkadza (tak jak z papierosami) i tu nawiążę do wcześniejszej mojej wypowiedzi, rodzimy się "wolni" chociaż nam nie można palić, bo politycy zabraniają. Może nie do końca tylko oni, ale ich niewiedza na temat tej rośliny itd. W Holandii jest to legalne, ludzie tam żyją w jak największej zgodzie, kultura itp. Szacunek do rzeczy publicznych, KULTURA SPOŁECZNA! Czego oczywiście nam brakuje ;) Nawiasem mówiąc, nie mam zamiaru tutaj dłużej siedzieć, ze względu na to żegnam się z tym krajem ;) Wolę płacić o 200% większe podatki, ale nie tu i na 'to'.

Dobra, bo zbaczam z tematu.. Ściślej, i krótko.. Rodzimy się po to, aby przetrwać. Więcej kultury, tolerować nietolerancję, szanować przekonania, nie wchodzić komuś w życie prywatne. Łączy nas tak dużo, wszyscy jesteśmy ludźmi, a jednak szukamy na siłę tego co może nas dzielić.. Nie róbmy z innych podgatunków. Oddychamy tym samym powietrzem, i niezależnie czy czasami wdychamy THC czy jesteś ateistą.

@Edit
Legalizacja? - Tak.
Dlaczego? Alkohol/nikotyna są to rzeczy szkodliwe. (Chcesz? pij. Chcesz? Pal.)
THC - (Chcesz? Pal ! Tak samo jak z alkoholem etc)
Alkohol też odurza ;)
Ale to jest polska .. Ludzie tutaj.. ahh tam, nie jest to zły kraj! Chwalmy się tym, co możemy zrobić PRAKTYCZNIE a nie tym co zrobiliśmy 1000 lat temu. Tyle Państw urzeczywistnia swoje plany w praktyce.. Wchodźmy dalej w Du... Ameryce, a skończymy jak pies z kulawą nogą proszący o wodę ;)

Warrow
07-06-2011, 09:01
ja robie marsz .. w tibi na apo bedzie. na real tibi tez xD na galanie xD haha . nie tak bez kitu nie wiem czy w gorzowie bedzie cos xd ale do szczecina moge jechac ;p xd a co do spinki alkohol vs marycha to alkohol przegrywa . jest gorszy . pod wzgledem naukowym ;p i mozecie tu prawic basnie i powiesci i tak nikt mi nie wmowi ze alkohol jest lepszy ;p

Czy Twój wiek jest, aby odpowiedni do tego by się odzywać?
Gorszego pokemona od Ciebie jeszcze nie widziałem : ).

#T
Niech zalegalizują lecz bez możliwości palenia w miejscach publicznych.
Sam nie pale, ale państwo wydaje $$ na łapanie tych co posiadają, a dilerzy się bogacą.

deeL `
07-06-2011, 09:22
Boże już tych dyskusji o narkomanii tyle było na tym forum ..
@Cineq
Różnica między Twoimi poglądami, a naszymi jest taka, że ty kminisz co i jak jest z alkoholem. A my rozumiemy działanie alkoholu jak i marihuany. Najpierw zdobądź sensowne informacje(nie z internetu), najlepiej od znajomych palących, jeśli takowych posiadaj, a potem się wypowiadaj.

@topic
Pierdole jakieś marsze, legalizacja i tak będzie bo w końcu ogarną się jaki hajs można na tym trzepać. A szkoda.. ;/

Danielq
07-06-2011, 10:24
Marsz odbyl sie wczoraj ogolnie ciekawie bylo :]

#t do zamkniecia :)

Byłeś tego dnia w Warszawie?

Maatinii
07-06-2011, 15:54
Byłeś tego dnia w Warszawie?

Ja pierdole.

Nie, nie byłem nie interesuję mnie to za bardzo. Koleżanka była i mówiła że było nawet fajnie. Wkurwiło mnie to że był straszne korki przez to. ;d

swiety mikolaj
10-06-2011, 00:58

Edit Up:
Jeżeli sądzisz, że alkohol jest jedynie do najebania się, to równie dobrze nóż jest jedynie do morderstw. Różnica między alkoholem i narkotykami jest taka, że te drugie bierzesz dla zaspokojenia się i swojego staniu jak, ty to nazywasz chill outowego, czego nie można powiedzieć o np. lampce wina do obiadu. Zresztą, desperacja tymi epitetami potwierdza moją tezę.

Atakując każdego przeciwnika narkomanii nie poprawicie tym PRu btw.

Zamiast na głupie marsze wybierzcie się do np.: http://www.monarszczecin.strefa.pl/ tam wam pomogą.

Edit 2:

Wszelkie patologie a szczególnie narkomania jest niebezpieczna dla całego społeczeństwa.

Już raz pisałem - jak wszystko jest dla ludzi, zacznij od gówna, wszak wszystkiego trzeba spróbować.

hahahahahaha sie posikałem normalnie ze smiechu c nie

Najstarsze znalezisko z marihuaną dowodzi, że 2700 lat temu stosowano ją w celach terapeutycznych lub wróżebnych na północno-zachodnich krańcach Chin. Pomaga też zrozumieć kluczową rolę Turfanu na szlaku wymiany między Wschodem a Zachodem.

polska narodem szamanów hehe.xd

To powiem Ci alkoholiku inaczej...
Łatwiej jest sie stoczyc alkoholem, czy marihuaną?
Łatwiej jest zniszczyc watrobe alkoholem, Czy płuca marihuaną?

Byłem na marszu, ale w wawie.xd

Master Sio
10-06-2011, 08:03
warrow @ co ma wiek do wypowiedzi gosciu masz tu 3 posty i starszy jestes nikt cie nie zna gowno wiesz. POKEMON To twoj trener.

Co do marszu to jak zawsze osiedle gibonem zadymione xd

⊕ Cineczeq ⊕
10-06-2011, 10:06
O, są odpowiedzi. Już odpowiadam.

Czemu wypowiada sie w tym temacie czlowiek ktory jest alkoholikiem, latem chodzi w glanach i ma smieszne spodnie?

Pomyliłeś mnie chyba z Mortiisem.

a co do spinki alkohol vs marycha to alkohol przegrywa . jest gorszy . pod wzgledem naukowym ;p

Możesz przedstawić badania naukowe potwierdzające tą tezę?

A moim zdaniem to jest tak, ogólnie.. Każdy ma swoje zdrowie, swoje życie i nie na miejscu jest ingerować w prywatność. Rzeczywistość jest taka, że rodzimy się tylko po to, aby być na smyczy polityków ;) Ironią losu jest tak zwana 'wolność'.

Tak, a leczyć się to będziecie chcieli już na koszt państwa.

rodzimy się "wolni" chociaż nam nie można palić, bo politycy zabraniają.

A nie sądzisz, że tą wolnością atakujesz innych wolnych ludzi wchodząc w ich wolność z dymem i temu to jest zakazane?

W Holandii jest to legalne, ludzie tam żyją w jak największej zgodzie, kultura itp. Szacunek do rzeczy publicznych, KULTURA SPOŁECZNA!
Co Ty pierdolisz za przeproszeniem? Masz dane chyba sprzed 10 lat. Obecnie rdzenni mieszkańcy Holandii mają dość owej wolności i w większości (chyba 63% z tego co pamiętam) chce powrotu dawnego, restrykcyjnego prawa. Ok, poziom narkomanów spadł, ale przez to, że Holendrzy napatrzyli się na narkotycznych turystów i to jest ich wystarczającą przestrogą, żeby nie palić.

Wolę płacić o 200% większe podatki, ale nie tu i na 'to'.

Tak już omijając temat, to nie wiem gdzie Ty chcesz wyjechać, obecnie w Europie tomy mamy największe podatki.

Różnica między Twoimi poglądami, a naszymi jest taka, że ty kminisz co i jak jest z alkoholem. A my rozumiemy działanie alkoholu jak i marihuany. Najpierw zdobądź sensowne informacje(nie z internetu), najlepiej od znajomych palących, jeśli takowych posiadaj, a potem się wypowiadaj.

Wszystkie swoje spostrzeżenia mam właśnie z moich obserwacji.

Najstarsze znalezisko z marihuaną dowodzi, że 2700 lat temu stosowano ją w celach terapeutycznych lub wróżebnych na północno-zachodnich krańcach Chin.

Dowodem na zalegalizowanie narkotyku ma być to, że 2700 lat temu ktoś stosował je do wpadnięcia w narkotyczny trans? W tamtych latach stosowano też białą magię w celach terapeutycznych, jakoś obecnie nie mamy magów sponsorowanych przez NFZ.
Jesteś nieprzystosowany do dyskusji zarówno merytorycznie, jak i poziomem.

Pomaga też zrozumieć kluczową rolę Turfanu na szlaku wymiany między Wschodem a Zachodem.

Historia i wojny Opiumowe też pomagają to zrozumieć. Więc czemu Opium ma być zabronione?

Crote
10-06-2011, 14:01
miałem jechać, nie pojechałem, szkoda. :(

Kapitan Alkohol.
10-06-2011, 15:14
Oczywiście Cineq musi wyskakiwać ze swoimi mądrościami niczym nie potwierdzonymi. Ślepo wierzysz we wszystko co przeczytasz, jesteś niezwykle śmiesznym kolesiem, ale piszę to w każdym tego typu temacie.

A co do tej klasycznej już napinki - sam nie pale, ale jestem za zalegalizowaniem marihuany i postawieniem jej na równi z alkoholem :)
#top
Nie jade.

Krulowiec
10-06-2011, 15:18
# Kapitan Alkohol.

Marsz odbył się już więc nie wiem co znaczy ' nie jadę '
Udajesz czy naprawdę nie umiesz czytać?

# topic

Nie jaram, elo gimby.

HASTU
13-06-2011, 00:00
marychy nie zalegalizują tacy politycy jakich mamy teraz(wszyscy do wymiany) więc nie wiem po co te wasze marsze napalone gimnazjalistki nie mające się przeciwko czemu buntować

Ruhk
13-06-2011, 08:15
marychy nie zalegalizują tacy politycy jakich mamy teraz(wszyscy do wymiany) więc nie wiem po co te wasze marsze napalone gimnazjalistki nie mające się przeciwko czemu buntować

Tak, najlepiej grać w tibię i już .

Tym więcej takich marszów, tym lepiej. Nie udawajmy, że nikt z nas nigdy nie palił marihuany, czy nie wypił nawet piwa .

Według mnie, marihuana nie powinna być uważana jako narkotyk, nawet jako łagodny .
Marihuana działa leczniczo, a nie inaczej . Trzeba udowodnić ludziom, którzy nie palili, ani nie zapalą, że marihuana to nic złego.

Zawsze znajdziemy wymówkę- marihuana niszczy mózg, a ja odpowiem na to tak.
Gdybyśmy patrzyli na to, ile czasu siedzimy przed komputerem, czy ile razy dziennie wypijemy kawę, zapalimy papierosa, czy wypijemy piwo- to z pewnością marihuana nie wliczała by się w jedno z mocniejszych uzależnień.

Przede wszystkim- marihuana jako narkotyk uzależnia o wiele mniej, niż same papierosy, stosując pewien umiar.
Gdyby to marihuana niszczyła organizm bardziej, niż papierosy, czy bardziej uzależniała ...

Wrobel 2
17-06-2011, 23:42
@Cineq
Nie chce mi się już cytować Twojej wypowiedzi. Ale powiem Ci bracie tak, że nigdy na koszt państwa się nie leczyłem ;) Nie korzystałem nigdy z NFZ. Możesz mi nie wierzyć, jak chcesz.. Jesteś tak zatwardziałym realistą, ale człowiekiem jak ja i my wszyscy tutaj, więc mam do Ciebie szacunek i do każdego ;)

Ps. I żyjąc na tym świecie już prawie 25 lat, na takim szacunku nigdy nie straciłem, a zyskałem.. Nie mam ochoty walczyć z wiatrakami w życiu ;)