View Full Version : Kary za bilety?
1st R. Boonek
07-06-2011, 12:59
Siema... jadac dzisiaj zasyfiona komunikacja miejska bez biletu jak zawsze Xd napotkalem panow z plakietkami - kanarow xd
doyebali mi mandat, niby wszystko ok... no ale ... wychodze z tego autobusu pozdrawiajac zlosliwego kanara srodkowym palcem, wyciagam mandat z kieszeni i patrze.... :O ZE CO?! jeblem poker fejsa... mandat 262zl ! ;O!
to jakis zart?XD
z tego co pamietam to kary za bilety byly duzo mniejsze wiec wtf
Moje pytanie - ile u was wynosi kara za przejazd bez biletu?
#DOWN EE KOSA SKAD TY MOZESZ WIEDZIEC, JAK TY Z DOMU NIE WYCHODZISZ PRZECIEZ XD
Ty myslisz ze kazdego oszukasz?XD loled XD ;d snisz !
152zł 60 gr
#Boonek
Kose to sobie w sklepie mozesz kupic.
Moje IP było juz sprawdzane wiec mozesz sie ganiac (:
W Gdańsku w pierwszym tygodniu ok. 80zł po upływie chyba 140.
NaPółEtatu.
07-06-2011, 13:28
w lbn tak jak u typa up, w tydzien 87zl bodajze, a po uplywie 130~
u mnie jest tak: niedoladowana karta miesieczna do 50zl
uczen po okazaniu legitymacji do 110 zl
dorosly 220+
bylo udawac ze szukasz a potem spierdalasz na przystanku. jak zlapia to juz gorzej xd
1st R. Boonek
07-06-2011, 13:54
u mnie jest tak: niedoladowana karta miesieczna do 50zl
uczen po okazaniu legitymacji do 110 zl
dorosly 220+
bylo udawac ze szukasz a potem spierdalasz na przystanku. jak zlapia to juz gorzej xd
w sumie to kiedys tak robilem ale daleko mialem do wysiadki i wzieli odemnie dowod juz w autobusie xd
#t no to ładnie z tego co widze duzo za duzo tej kary wychodzi w szczecinie :o
W Zabrzu bodajże 60 zł.
Nie musisz płacić mandatu jeżeli się uczysz. Nie masz źródła dochodu, kasę mogą Ci pobrać dopiero po 3 latach od zakończenia studiów.
Helyezze
07-06-2011, 15:10
W Łodzi 100zł chyba, że płacisz odrazu przy wystawianiu mandatu-wtedy 70zł
W Zabrzu bodajże 60 zł.
Nie musisz płacić mandatu jeżeli się uczysz. Nie masz źródła dochodu, kasę mogą Ci pobrać dopiero po 3 latach od zakończenia studiów.
Wydaje mi się, że jeżeli jest niepełnoletni to płacą za niego rodzice, a jeśli 18+ i się uczy to nie mam pojęcia.
W Chełmie naszym ukochanym 7 dych a po upływie chyba 0,12k
Zarexoholik?
07-06-2011, 15:30
W Płocku kumpel płacił 98 zł~, ale teraz ceny biletów poszły w górę to ponad 100zł lajtowo będzie. W Kutnie nie wiem, bo nigdy nas nie złapali. xd
Niuchacz
07-06-2011, 15:40
W 2010 roku w Bydgoszczy za brak biletu mandat wynosił ~99zł, ale długo zwlekałem z zapłatą i ostatecznie zapłaciłem 130 zł
Orson_Pall
07-06-2011, 15:44
Wrocław 120 pln ;d
Moon Red
07-06-2011, 16:34
Kara wynosi 100-krotność cenny biletu nie ulgowego. Tak jest u mnie przynajmniej .
KaZeK Banned v1.
07-06-2011, 16:39
Po prostu kanar Cię przejrzał.. Wiedział co z Ciebie za typ i domyślał się że 'pozdrowisz go przyjaznym gestem' i z góry wstawił Ci większą kare :p
#t
U mnie jest od 100 do 120zł w zależności jaki kanar, jak jeżdżę do szkoły i kogoś złapią to puszczają wolno, gorzej jest jak się wraca :D
John Dolmayan
07-06-2011, 16:58
Haha ale dojebal ci jebitny mandat, musial byc zlosliwy, po prostu skurwysyn.
U mnie taryfikator jest od 80 do 110 zl. Wszystko zalezy od kanara, to on jest guru i moze ustalic jaka chce cene.
Azbest on de tour
07-06-2011, 16:59
nie stać was na bilet hahahaha
Mateusz Soprano
07-06-2011, 17:00
Haha dobrze że żyję w małym mieście jak wy możecie jechać bez biletu?Rozumiem w pociągu ale w tramwaju? To co wy nie kupujecie biletów u kierowcy? Hah kanary złapały i ty ich pozdrowiłeś? Ale chyba nie tak jak napisałeś tylko "no dowidzenia przepraszam panów szanownych bardzo już nie będę".
Albo udawać:
-bileciki do kontroli
-łat,łat
-bilet
-what bilet,aaa bajlet?
-BILETY PAJACU!
-bajlet ok.
I próbować zatańczyć balet.Może by sobie spokój dali.
Patryk1551
07-06-2011, 17:35
Hmm kiedyś kumpel na zakończenie roku dostał 80zł.
Ej, ale nie płać tego mandatu może zapomną o sprawie, z resztą pewnie żyjesz z utrzymania rodziców, a że jesteś pełnoletni i się dalej uczysz nie dojebią im, a ty nie masz jak spłacić.
Metaxa Grzesiek
07-06-2011, 17:47
Ja śmigam z biletem i dostałem kiedyś za brak legitki i wystawił mi mandat odwołałem się i zapłaciłem za to 14 zł aż :)
W Gdańsku w pierwszym tygodniu ok. 80zł po upływie chyba 140
Dokładnie :D
Albo po prostu jak nie ma kamer w komunikacji... to na pizde go XDDDDD najczęściej tak się robi po %% wieczorkiem haha
Hmm kiedyś kumpel na zakończenie roku dostał 80zł.
Ej, ale nie płać tego mandatu może zapomną o sprawie, z resztą pewnie żyjesz z utrzymania rodziców, a że jesteś pełnoletni i się dalej uczysz nie dojebią im, a ty nie masz jak spłacić.
Jeżeli jest zameldowany, to komornik się upomni. ;)
Haha dobrze że żyję w małym mieście jak wy możecie jechać bez biletu?Rozumiem w pociągu ale w tramwaju? To co wy nie kupujecie biletów u kierowcy? Hah kanary złapały i ty ich pozdrowiłeś? Ale chyba nie tak jak napisałeś tylko "no dowidzenia przepraszam panów szanownych bardzo już nie będę".
Albo udawać:
-bileciki do kontroli
-łat,łat
-bilet
-what bilet,aaa bajlet?
-BILETY PAJACU!
-bajlet ok.
Jesteś mistrzem.
Znam 2 przypadki gdy kanar/renoma przyznała mandat, a potem pkp o tym zapomniało.
U mnie takich wysokich stawek nie ma, max może 150 dostał typek.
Albo udawać:
-bileciki do kontroli
-łat,łat
-bilet
-what bilet,aaa bajlet?
-BILETY PAJACU!
-bajlet ok.
Z góry zakładasz że każdy tu bez biletu jeździ.Pudło.Ja kartę miejską mam więc i bilet 30-dniowy.Raz na ruski rok zdarzyło się jechać bez biletu jednak teraz mam cały czas.Ceny znam bo kumpel dostał mandat jakiś czas temu i widziałem cenę na tym świstku od kanara i późniejszy list z wezwaniem do zapłaty :D.4 lata temu w SKMce dostałem mandat na 79,62 chyba :)
PS. U nas to chyba są najdroższe bilety na komunikacje.Normalny 1godzinny 3,40 -.-
KePuczasta
07-06-2011, 20:03
W Poznaniu kara za brak biletu na przejazd wynosi 100zł do 7 dni
po 7 dniach już 200zł :( ale i tak nikt prawie nikt nie płaci, bo pomimo tego ze cie ścigają to po około 3 latach sprawa się przedawnia, :p albo trafia do sadu i dostajesz około 20h do odrobienia na cele społeczne (ale to w przypadku jak łapią cię często i masz pecha);)
W wakacje w Warszawie mnie złapali i w ciągu 7 dni zapłaciłem i mnie wyszło około 110zł, a po upływie 7 dni, zapłaciłbym około 150zł. Gdyby nie to, że miałem dość ciężki plecak, to z pewnością spróbowałbym im uciec, ewentualnie morde sklepać, bo leszcze byli. Nie wiem dlaczego Ci taką kwotę dali ;o
Lagga v3
08-06-2011, 20:50
Z góry zakładasz że każdy tu bez biletu jeździ.Pudło.Ja kartę miejską mam więc i bilet 30-dniowy.Raz na ruski rok zdarzyło się jechać bez biletu jednak teraz mam cały czas.Ceny znam bo kumpel dostał mandat jakiś czas temu i widziałem cenę na tym świstku od kanara i późniejszy list z wezwaniem do zapłaty :D.4 lata temu w SKMce dostałem mandat na 79,62 chyba :)
PS. U nas to chyba są najdroższe bilety na komunikacje.Normalny 1godzinny 3,40 -.-
W łodzi 2.40 za 30 minutowy ;) .
@top
Nie wiem czemu tak dużo , w Łodzi coś koło 80 złoty . nie jeżdżę często autobusem a jak się zdarzy to mam bilet .;p
doyebali mi mandat, niby wszystko ok... no ale ... wychodze z tego autobusu pozdrawiajac zlosliwego kanara srodkowym palcem, wyciagam mandat z kieszeni i patrze.... :O ZE CO?! jeblem poker fejsa... mandat 262zl ! ;O!
kanar sobie pomyślał "pewnie pokaże mi FUCKa to mu od razu więcej jebne:)"
w sumie to kiedys tak robilem ale daleko mialem do wysiadki i wzieli odemnie dowod juz w autobusie xd
trzeba było powiedzieć, że nie masz, w piątek 13 jadąc tramwajem tak powiedziałem chociaż miałem i jakoś mi się udało ;d
Haha dobrze że żyję w małym mieście jak wy możecie jechać bez biletu?Rozumiem w pociągu ale w tramwaju? To co wy nie kupujecie biletów u kierowcy?
raczej na odwrót, według mnie w pociągach są częściej O,o
@up
lub 3.60zł godzinny normalny ;d
@topic
Dziwne, że taki wysoki mandat dostałeś, ja na twoim miejscu poszedł bym to wyjaśnić. ŁDZ i okolice tak jak pisali już wcześniej do bodajże 10dni 70zł~, a po tym 100zł~
1st R. Boonek
08-06-2011, 22:50
Nawet 250 zł (a nie 77-110 zł jak teraz) będzie kosztować przejazd autobusem lub tramwajem ?na gapę?. Radni w poniedziałek podjęli uchwałę o podniesieniu kar
Zawnioskował o to zastępca prezydenta Szczecina Beniamin Chochulski. Argumentował: - W mediach i na forach internetowych wielokrotnie podnoszone były głosy pasażerów, sugerujące nieopłacalność kupowania biletów przy tak niskich opłatach dodatkowych [chodzi o kary - przyp. red.].
Do tej pory za jazdę na gapę trzeba było płacić 77 (u kontrolera lub w ciągu siedmiu dni) albo 110 zł (po upływie siedmiu dni). Wg nowych zasad, które prawdopodobnie wejdą w życie w czerwcu, opłata za jazdę bez biletu wrośnie do 125 zł (u kontrolera), 175 zł (jeśli gapowicz karę uiści w ciągu siedmiu dni) a nawet do 250 zł (po upływie siedmiu dni od zdarzenia)....
to chyba wszystko wyjasnia, lekkie przegiecie hehs ;d
swiety mikolaj
08-06-2011, 23:22
debile....
ostatnio w pociągu 'prawie' dostałem...
Wkręciłem gosciowi ze wracam z imprezy i kumple mnie zostawili, a bilet kupiłem lecz zgubiłem.
Z początku wagonu kazał isc mi na sam koniec obok konduktora
I gdy już skonczył od wszystkich bilety sprawdzac powiedział, że to ma byc ostatni raz i tyle ;>
Nie wiem, nikt ze znajomych nie placil.;]
U mnie w Łomży kiedyś jakoś 110zł a teraz jakoś 140zł ale ponad 200+ to nigdy nie było ;d
Elite Filutek
09-06-2011, 14:34
W Gdańsku w pierwszym tygodniu ok. 80zł po upływie chyba 140.
Dokładnie :D Tak samo tylko , ze ja chyba mialem 90 ;p nie zapłaciłem przez tam tydzień czy dwa i miałem 130 ;p
Kimus The Master
09-06-2011, 20:31
U mnie jest 90 zł a jesli nie okaże dowodu to dzwonią po psy i wtedy za ustalenie danych jest 200zl+
NaPółEtatu.
09-06-2011, 20:55
U mnie jest 90 zł a jesli nie okaże dowodu to dzwonią po psy i wtedy za ustalenie danych jest 200zl+
AHA XD, tzn. nie mam dowodu, place 200% + :l
//wypowiadalem sie;d
Dzisiaj mi dojebali 202 zł :| (Białystok) ale do tygodnia 120zł, chujowo, bo ceny w gore poszły..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.