PDA

View Full Version : Sposób na upa?.

Sub Zero 2
07-06-2011, 20:42
Chyba wszyscy odczuwają ten jebany nie do zniesienia upał. Macie jakieś sposoby na upał?

First Boonek
07-06-2011, 20:44
chowam sie z komputerem w lodówce

Krulowiec
07-06-2011, 20:56
Wczoraj miałem włączone 2 wentylatory w pokoju, ale to i tak ch*ja daję, trzeba zainwestować w klimatyzację.

# Lewy

Beka z ciebie, przecież przez cały dzień każdy wychodzi na dwór więc sklej wary i elo.

Lewy
07-06-2011, 21:02
Wiatrak przy ryju...

Mi tam starcza butelka zimnej wody i ew. kąpiel w jeziorku a w lipcu/sierpniu w morzu :)

Mogę się założyć że niektórzy tu się skapną że jest upał bo przeczytali na forum bo na wyjście na dwór nie było czasu ;)

UP:
Tobie by się przydało tibijski dzieciaku wyjść na dwór :)

Mortalix
07-06-2011, 21:05
Najlepszy sposób na upał to pogodzenie się z tym, że tak będzie (oby) przez kolejne 3 m-ce.
Zamiast się żalić i wiecznie narzekać cieszcie się, że nie musicie zapierdalać ulicą po pas w śniegu...

Możesz też odejść od komputera, który dodatkowo grzeje Cię pod biurkiem. = (

Vexvv
07-06-2011, 21:12
przestac kupowac pacc do tibii i zaoszczedzic na wiatraczek

Mateusz Soprano
07-06-2011, 21:18
Radzę przeczytać:

Jeszcze jednym dość mało znanym i raczej niekonwencjonalnym sposobem na radzenie sobie z letnią gorączką jest picie… gorącej herbaty! Najlepiej miętowej i bardzo słodkiej. W ten sposób z wysokimi temperaturami radzą sobie choćby mieszkańcy Maroka (i bardzo chętnie dzielą się swoją wiedzą z Polakami spędzającymi wakacje w okolicy). Orzeźwiający napój pozostawia w ustach uczucie świeżości, sprawia, że mniej się pocimy a także wspaniale gasi pragnienie.

Latem, gdy pragniemy się ochłodzić, zazwyczaj sięgamy po coś zimnego. W ten sposób uzyskujemy zgoła odmienny efekt. Organizm człowieka musi cały czas zachowywać stały poziom ciepła i dlatego niemal natychmiast reaguje na gwałtowne obniżenie temperatury. Skutek jest taki, że pocimy się jeszcze bardziej, co wzmaga nasze pragnienie. Łyk zimnego napoju jest, więc jedynie chwilową ulgą. Z herbatą sprawa wygląda nieco inaczej. Zamiast obniżać temperaturę organizmu, podnosi ją, co w rezultacie skutkuje uczuciem chłodu.

@do kilku pajaców niżej
Jakie moje teorie? To jest z internetu tekst pajacówy.

Midq
07-06-2011, 21:24
Radzę przeczytać:

Jeszcze jednym dość mało znanym i raczej niekonwencjonalnym sposobem na radzenie sobie z letnią gorączką jest picie… gorącej herbaty! Najlepiej miętowej i bardzo słodkiej. W ten sposób z wysokimi temperaturami radzą sobie choćby mieszkańcy Maroka (i bardzo chętnie dzielą się swoją wiedzą z Polakami spędzającymi wakacje w okolicy). Orzeźwiający napój pozostawia w ustach uczucie świeżości, sprawia, że mniej się pocimy a także wspaniale gasi pragnienie.

Latem, gdy pragniemy się ochłodzić, zazwyczaj sięgamy po coś zimnego. W ten sposób uzyskujemy zgoła odmienny efekt. Organizm człowieka musi cały czas zachowywać stały poziom ciepła i dlatego niemal natychmiast reaguje na gwałtowne obniżenie temperatury. Skutek jest taki, że pocimy się jeszcze bardziej, co wzmaga nasze pragnienie. Łyk zimnego napoju jest, więc jedynie chwilową ulgą. Z herbatą sprawa wygląda nieco inaczej. Zamiast obniżać temperaturę organizmu, podnosi ją, co w rezultacie skutkuje uczuciem chłodu.

ciekawe, wiedzialem ze goraca herbata pomaga ale ze mietowa to nie, dzieki :)

John Dolmayan
07-06-2011, 21:56
No nie wiedzialem, ze goraca herbata pomaga w cieply dzien, musze kiedys sprobowac. Zawsze zimny napoj, troche cienia wystarczalo.

HASTU
07-06-2011, 21:57
Radzę przeczytać:

organizm poci sie bo jest mu gorąco
więc jak od zimnego napoju ma sie pocić jeszcze bardziej
weź ty tu teorii swoich ludziom nie wciskaj

TuK!
07-06-2011, 22:41
Zimny prysznic, i nie wycieranie się ;-).
Ja ogólnie nie lubię upału. Czasami jak wracam z nad wody, z nad morza albo po prostu z basenu otwartego się opalę chociaż tego nie chcę i mnie piecze w plecy, a tego nie znoszę to jeszcze jak słońce mnie przygrzewa w te gorące plecy to mam ochotę się zabić z bólu.. Więc wchodzę do domu, biorę zimny prysznic i się nie wycieram. ;)

Sir Tom'ek
07-06-2011, 23:06
NAPIER*** SIĘ JAK ŚWINIA I NIC NIE PAMIĘTAJ : d

Danielq
07-06-2011, 23:13
Ja się kąpie co jakies 2 godziny i wystarcza.

unk
07-06-2011, 23:45
Klimatyzacja, zamknięte okna, zimne piwo. Jak ktoś naprawdę jest potliwy, je sie cytrynę w niewielkich ilościach (babcine przepisy), efekty pozytywne, polecam wszystkim którzy mają z tym problemy
Co do wspomnianej wyżej herbaty, nie polecam nikomu, odrazu organizm sie nagrzewa i skutkami tego jest pot na całym ciele. Nie wiem kto o zdrowych zmysłach pije herbate w temperaturze 40 stopni celsjusza.

Z herbatą sprawa wygląda nieco inaczej. Zamiast obniżać temperaturę organizmu, podnosi ją, co w rezultacie skutkuje uczuciem chłodu.
uczuciem chłodu od herbaty? oprzytomnij człowieku

Naikoneek
08-06-2011, 00:34
#UP

Pomyśl logicznie, jeśli twoja temperatura ciała będzie wyższa(dzięki herbacie) niż powietrze w twoim domu, czy na dworze, to jednak będziesz miał uczucie chłodu. Tak samo jakbyś po opalaniu, czyli z 'rozgrzanym cialem' wszedł do lodówki, było by Ci zimno no nie ?

A jak pijesz zimne picie, to temperatura ciała maleje, przez co otrzymujemy odwrotny proces, bo jest nam jeszcze cieplej, bo musimy znów się dostosować do otoczenia.

Herbata git pomysł ! XD

Metaxa Grzesiek
08-06-2011, 08:51
Wiatrak przy ryju...

Mi tam starcza butelka zimnej wody i ew. kąpiel w jeziorku a w lipcu/sierpniu w morzu :)

Mogę się założyć że niektórzy tu się skapną że jest upał bo przeczytali na forum bo na wyjście na dwór nie było czasu ;)

XDDDD Ja po prostu mam wy*****, że jest tak ciepło. Lubie to i już :)

Mój sposób wsiąść rower pojechać do lasu poskakać troszkę i potem nad morze i na wariata wskoczyć schładzasz się szybko (woda 13 stopni)

Vinai
08-06-2011, 13:12
Robię przeciąg i wiatrak przed buzią + zimna woda najlepiej i jest git ;P

Styl
08-06-2011, 15:21
Jeżel nie masz sposobu na upał to wiedz, że coś się dzieje lub jesteś idiotą.

^Gpiotras~
08-06-2011, 16:07
Zimna butelka wody z Biedronki i wiatrak obok xd.
Cała tajemnica u mnie ; d!

Τettmeier
08-06-2011, 16:34
organizm poci sie bo jest mu gorąco
więc jak od zimnego napoju ma sie pocić jeszcze bardziej
weź ty tu teorii swoich ludziom nie wciskaj
Zamknij mordę, nie próbowałeś tego sposobu więc się nie udzielaj. Dobrze napisał a jak się nie podoba to wyjdź, a przy okazji wklej swoje zdjęcie bo mama chce zrobić gulasz na świńskim ryju, elo

@top
Ja tam się cięszę, że jest gorąco. Przeszkadza mi to tylko w szkole po WFie, ale zainwestowałem w odpowiednie środki które mnie zawsze odświeżają. Przeżyję. :)

Sub Zero 2
08-06-2011, 16:45
Jeżel nie masz sposobu na upał to wiedz, że coś się dzieje lub jesteś idiotą.

Idiotą to ty jesteś koleszko :). Pytam, bo chce znać "sposoby" innych, mózgu...

Old Shidishi
08-06-2011, 18:04
@top
Ja tam się cięszę, że jest gorąco. Przeszkadza mi to tylko w szkole po WFie, ale zainwestowałem w odpowiednie środki które mnie zawsze odświeżają. Przeżyję. :)

Również mam ten sam problem :D Przejebane isc pozniej na lekcje bo leje sie z Ciebie niemilosiernie. Antyperspirant troche pomaga jednak to i tak kropla w morzu potrzeb :D

Azbest on de tour
08-06-2011, 18:11
sposub na upał

http://www.youtube.com/watch?v=e7kJRGPgvRQ&feature=related

Sir Tom'ek
08-06-2011, 18:16
XDDDD Ja po prostu mam wy*****, że jest tak ciepło. Lubie to i już :)

Mój sposób wsiąść rower pojechać do lasu poskakać troszkę i potem nad morze i na wariata wskoczyć schładzasz się szybko (woda 13 stopni)

Nie uważasz że mój sposób jest lepszy?

`Arcuś
08-06-2011, 18:28
Klima, polecam!

Zarexoholik?
08-06-2011, 18:48
Najlepiej siedzieć przy rozkręconej jednostce centralnej tak by wiatraczek komputera chłodził i ciebie.

KePuczasta
08-06-2011, 19:46
Śmigam nad jeziorko... :p
Całe dnie na plaży hmmm... :cool:
...to jest życie!! :D

Vivek
08-06-2011, 19:50
Mój sposób to:
-zimna butelka pepsi w lodówce
-spodenki
i raczej nic więcej nie jest potrzebne, a mam parę rzeczy które w pewnym stopniu powiększają upał np.:
buty które nie przepuszczają powietrza przez wielkość mojej stopy (32cm-rozm. 49) moje stopy pływają ale, zamówiłem już nowe buty :p
długie włosy(głupota ale, nie zetnę)
codziennie 2x 40min w autobusie w którym nie da się oddychać
a mimo to da się żyć

@down
No tak zapomniałbym o waleniu.. :p

Flamaster
08-06-2011, 19:53
Basen aka jeziorko
or
walenie konia:cool:

HASTU
08-06-2011, 21:08
Zamknij mordę, nie próbowałeś tego sposobu więc się nie udzielaj. Dobrze napisał a jak się nie podoba to wyjdź, a przy okazji wklej swoje zdjęcie bo mama chce zrobić gulasz na świńskim ryju, elo

@top

haha ja pisze o efektach picia zimnego picia lamusie gimnazjalisto popijający ciepłą cherbate w przerwach między wf-em i posuwaniem w pokoju nauczycielskim przez dyrektora
#topic
działa