View Full Version : game-chat
Nataleczka
09-06-2011, 23:09
Witam. od dluzszego czasu gracze robia sobie z game-chat "Trade". gdzie jest zabronione. Cytuje punkt 6 z regulaminu:
"Używanie kanałów publicznych niezgodnie z ich przeznaczeniem wiąże się z karą."
Game-Chat, rozmowy dotyczące gry,
Trade-Main/Trade-Rook, oferty sprzedaży, kupna oraz oferty współpracy (szukanie ludzi do questów, prośby o pomoc w questach itp.),
RL Chat, rozmowy nie związane z grą,
jednakze gdy odsyla sie graczy na trade padaja wulgaryzmy i wyzwiska gdzie w regulaminie pod punktem pierwszym widnieje:
"Obowiązuje całkowity zakaz przeklinania i obrażania innych graczy."
i oczywiscie nikt nic z tym nie robi, poniewaz nie ma nikogo z obslugi:(
dobrze by bylo jakbyscie zrobili rekrutacje Tutorow, straznikow do pomocy i pilnowania pozadku. kazdy z odpowiednio dobranymi Flagami.
Czerwony kolorek zawsze by odstraszyl gracza i malymi kroczkami robilby sie pozadek bo jak narazie nie idzie tutaj nic w dobra strone.
adrian0093
09-06-2011, 23:11
Masz rację, lecz ten temat i tak nic nie zmieni, siema.
Zarexoholik?
09-06-2011, 23:20
Jak zrobisz screena z game chatu i dasz administracji to i tak nic z tym nie można zrobić, bo screen to nie dowód. Także jak piszesz raporta i nikt ci nie odpisuje to znaczy, że albo nikomu się nie chce albo nikogo nie ma. Nic więcej zrobić nie możesz, bo dodanie nowych tutorów nie ma sensu. Lepiej zastąpić nowymi tych, którzy nic nie robią.
Kto wymyslal te zasady?
Albo drugie pytanie - kto myslal, ze beda przestrzegane te zasady?
1st R. Boonek
10-06-2011, 00:04
poniewaz nie ma nikogo z obslugi
obsluge dziewczynko to masz w KFC :\
#t nom od zawsze tak bylo i od zawsze tak bedzie ludzie spamuja z noob charow aby uniknac bana na glownej postaci, mysle ze ban na cale konto zalatwilby sprawe + podniesienie kary do 3 tygodni :D
Także tego
10-06-2011, 06:57
Większe kary i bany na całe konta. Może to by nauczyło parę osób rozróżniania Game-Chatu od Trade : s.
Powinni zrobić tak jak na mazurku że na game chacie nie możesz pisać offert związanych ze sprzedażą bo się nie da
Da się to robić.. taka blokada nic nie da :)
pilnowania pozadku
porządku jak już.
#t
taka jest prawda lecz nic na to nie poradzisz :P
John Cena
10-06-2011, 12:06
Powinni zrobić tak jak na mazurku że na game chacie nie możesz pisać offert związanych ze sprzedażą bo się nie da
Zawsze tak było jest i będzie i raczej nic tego już nie zmieni :<
Sir Tom'ek
10-06-2011, 12:24
Było jest i będzie no ale wystarczy że jakiś GM/tutek posiedzi więcej na Game-Chat
Everlast
10-06-2011, 12:32
Nie wplyniesz tym tematem na nic : [ Jeżeli zrobisz screena , przekażesz go do administracji to może coś zdzialasz , to tyle.
Nie zmienisz tego - to przez to ze ekipa się 'opiernicza' ;p
Lord Szadi
10-06-2011, 13:49
Jak zrobisz screena z game chatu i dasz administracji to i tak nic z tym nie można zrobić, bo screen to nie dowód. Także jak piszesz raporta i nikt ci nie odpisuje to znaczy, że albo nikomu się nie chce albo nikogo nie ma. Nic więcej zrobić nie możesz, bo dodanie nowych tutorów nie ma sensu. Lepiej zastąpić nowymi tych, którzy nic nie robią.
Co to znaczy "albo się nikomu nie chce" gracze grają więc i wymagają żeby administracja odpisała nie ??
takk
Jak Ci sie nie podoba to zamykaj game-chat i nie bedzie problemu :)
Osobiście regularnie upominam takie osoby, a jeśli jest taka potrzeba - banuje. Jednak nie mam czasu siedzieć rano, jak i wieczorem, a wiem że wtedy takich ludzi jest najwięcej. :s Przypominam też, że w Ekipie jest stosunkowo dużo osób - wystarczy poprosić ich o trochę większą aktywność.
@Zarex
To że nie odpisuje na raporty (piszę w swoim imieniu) nie oznacza od razu, że nic z tym nie robię... Po prostu szkoda mi czasu na odpisywanie na takie oczywiste wręcz sprawy.
Ktoś rzucił pomysł na większe kary - moim zdaniem tak powinno być. Ludzie zazwyczaj nic sobie z tych banów nie robią, bo są one zaledwie na parę godzin.
.:Hugo:.
10-06-2011, 14:12
Nom większe kary były by fajne, ale przez to mogą też odchodzić, bo dzieci neo nie wytrzymią bez Tibi pare dni..
KaZeK Banned v1.
10-06-2011, 14:14
Nom większe kary były by fajne, ale przez to mogą też odchodzić, bo dzieci neo nie wytrzymią bez Tibi pare dni..
A jak dostają normalne bany to odchodzą? Ogarnij typie :|
#t
Zwiększenie kary nic nie da, wystarczy bardziej zwracać na to uwagę.
Większe kary i przedłużenie bana.
Większa kary = przedłużenie bana.
Więc pytam O CO CI ***** CHODZI
KePuczasta
10-06-2011, 19:42
Przejrzyj na oczy... :(
Nawet jesli przez rok bedziesz spamowac takiego tupu tematami to i tak nic nie da, przynajmniej dopóki graja na tym servie dzieci i nooby xDD
Masz racje tak nie powinno być, wiec może administracja mogła by zwracać na to większą uwagę, w co raczej wątpie ;< niestety (mają chyba [żal] ważniejsze rzeczy na głowie?!) :eek:
ELTON xDD :D
Możesz odsyłać graczy na kanał Trade, ale oni i tak cię nie posłuchają bo takich upartych ludzi nie obchodzi twoja prośba, czy nawet rozkaz.
W sumie przydałaby się nowa rekrutacja, bo z tego co widzę to tylko jedna osoba z ekipy jest aktywna, może dwie. Nie odpisywanie na raporty to już rozumiem, czasem jest kilka i trzeba się niestety zająć wszystkimi, ale, że na to mało kto zwraca uwagę - nie rozumiem.
Tak jest to prawda gracze odpowiadaja pełna agresja Jak Sama Nazwa wskazuje Game-Chat Jest to rozmowa o grze a nie o handlu Powinnien Sie ktos tym zająć
<Magiczny>
10-06-2011, 21:53
Moim zdaniem jest to tylko i wylacznie wina administracji, ze nie sprawdzaja tutorow. Codziennie widze jakies oferty na gc.
Lethornek
10-06-2011, 21:58
Masz rację, rozmawiałem z kimś na ten temat hmm... ? Z Mc Maćkiem albo Santano chyba, definitywnie stwierdził że rekrutacji nie będzie gdyż itak jest dużo osób, Każdy w ekipie ( chyba ) również z resztą uważają że jest wystarczająca ilość " strażników ". Jak wiemy nie ma już Sherlocka ( i dobrze ), nie lubiłem go nigdy ale jednak brakuje tej jednej osoby. Fajnie by było jak by Maciek dał się namówić na powrót :l .
Mc Maciek
10-06-2011, 23:02
Fajnie by było jak by Maciek dał się namówić na powrót :l .
Może niedługo... :)
Domcio Old
10-06-2011, 23:50
no wlasnie mnie tez to bardzo denerwuje :( zawsze jak kogos odsylam to dostaje bluzgi ;/ powinny za to bany leciec przynajmiej na 12 godzin :)
Nataleczka
11-06-2011, 04:12
Dajcie mi tylko funkcje pisania czerwonym kolorkiem , ja juz sie z nimi rozprawie hihi ;) a tak na marginesie to z checie bym sie tym zajela ;) jak zapawne nie jeden gracz ;)
Sir Krystian
11-06-2011, 12:14
No no hehe Biała Piska Pozdrawia Ełk :)))
A co do tematu nic nie zdziałamy ;/
Kiedyś mnie to wkurwi*ło, ale teraz jakoś mam to gdzieś tych wszystkich napinaczy, hejterów czy ofert na trade. Jednak faktem jest, że administracja przymyka na to oko, ale czasem jednak przydało by się zrobić mały porządek na Game-chat.
Czasem może i jest lekki syf, ale pamiętajcie, że my mamy do roboty trochę więcej niż tylko patrzenie na g-c, Trade. Zostają jeszcze raporty, tutaj zawszę się kogoś sprawdza, tutaj ktoś oczekuje pomocy i czasem zwyczajnie nie ma czasu, żeby patrzeć na to g-c/trade... Każdy się stara jak może, ale czasem to nie wychodzi tak jak ma być :(
Nataleczka
14-06-2011, 19:53
Ale jakby pare osob dla przykladu dostalo bana na 1-2tygodnie za lamanie regulaminu to moze by sie nauczyli ;) nie moze a napewno, a jesli by napisal ze niechcacy (fakt moze sie zdarzyc) to tylko upomnienie a za drugim razem ban bez slowa. troszeczke rygoru musi byc. a tak na marginesie to administracja powinna wyznaczac swoj rygor, ale w granicy rozsadku. i jezeli komus nie pasuje,ze nie moze wyslac oferty na game-chat, to wiadomo nikt go tutaj nie bedzie trzymal na sile. chce niech idzie na inny serwer. a mysle,ze 90% graczy bylaby za tym ,zeby bezwglednie zakazac wypisywania ofert na game-chat, help, rl chat...i ukarac gracza banem. takze jak bylo glosowanie w sprawie Wojski^^ mozemy zrobic glosowanie czy zakazujemy wysylania ofert na game-chat i banowaniem graczy za lamanie regulaminu.bo przeciez server jest dla nas a nie my dla serwera. rownowaga i sprawiedliwosc jakas musi byc . (chociaz to jest nie potrzebne, bo wszystko czarno na bialym jest napisane w regulaminie) przeciez po cos on byl napisany a nie tylko zeby byl. ( taka moja mala sugestia) ;)
Zarextonoob?
Cytat:
Napisał Nataleczka
Dajcie mi tylko funkcje pisania czerwonym kolorkiem , ja juz sie z nimi rozprawie hihi a tak na marginesie to z checie bym sie tym zajela jak zapawne nie jeden gracz
1. Już to widzę, haha. "Ej, a jak się banuje? Jak się tepnąć?"
2. I w ekipie potrzebują osoby, które umieją ortografie, a nie piszą jak ty
#up
Google nie bolą ;] Można wbić i zobaczyć sobie komendy ,a poza tym skąd zakładasz z góry ,że już tego nie potrafi ? A i co do ortografii to są gorsi ooo wiele i również są adminami :)
#top
To zmień serwer ;p Nie no ,ale najlepiej zrobić screena albo demko na frapsie ,hypercamie albo obojętnie czym innym no i do admina z tym ,a jak nic nie poradzi to też łam regulamin i będzie git .
adrian0093
15-06-2011, 00:32
Ale jakby pare osob dla przykladu dostalo bana na 1-2tygodnie za lamanie regulaminu to moze by sie nauczyli ;) nie moze a napewno, a jesli by napisal ze niechcacy (fakt moze sie zdarzyc) to tylko upomnienie a za drugim razem ban bez slowa. troszeczke rygoru musi byc. a tak na marginesie to administracja powinna wyznaczac swoj rygor, ale w granicy rozsadku. i jezeli komus nie pasuje,ze nie moze wyslac oferty na game-chat, to wiadomo nikt go tutaj nie bedzie trzymal na sile. chce niech idzie na inny serwer. a mysle,ze 90% graczy bylaby za tym ,zeby bezwglednie zakazac wypisywania ofert na game-chat, help, rl chat...i ukarac gracza banem. takze jak bylo glosowanie w sprawie Wojski^^ mozemy zrobic glosowanie czy zakazujemy wysylania ofert na game-chat i banowaniem graczy za lamanie regulaminu.bo przeciez server jest dla nas a nie my dla serwera. rownowaga i sprawiedliwosc jakas musi byc . (chociaz to jest nie potrzebne, bo wszystko czarno na bialym jest napisane w regulaminie) przeciez po cos on byl napisany a nie tylko zeby byl. ( taka moja mala sugestia) ;)
Piszesz nieestetycznie, nie chciało mi się nawet czytać do końca. To nie Ty będziesz ustalała tutaj reguły, których ma się trzymać administracja.
Wypłakałaś się, że tak powiem w tym temacie, że nikt nie ogarnia gc, ale czy to aż tak dziwne jak na serwerze gra średnio 200 osób w dzień - z czego 50% wypisuje raporty typu 'eeeee gm dasz mi jakies itemki?' ; 'jak tutaj dostac domek??' ; 'pomozecie mi wbic lvl?'. Tak więc proszę nie wymagaj od ekipy szczególnej uwagi na Guild-Chat na którym każdy pisze i tak co chcę..
Może tego nie dostrzegasz, ale osoba która napisze jakąś ofertę na game-chat zaraz zostaje zbanowana lub upomniana co już jest sporym krokiem.
Grasz tutaj pare tygodni - do miesiąca i już wytykasz wady serwera, a gdzie zalety? Kolejny krytyk aka hejter?
Wielki Buch
15-06-2011, 06:25
Więc tak,
1. Tak było tak jest i tak zostanie. bez względu czy posypią się bany czy też nie. niektórzy gracze chcąc zarobić piszą na Game-Chat bo tam siedzi zazwyczaj więcej ludzi. nie każdemu chce się otwierać Trade, jeżeli nie chce nic kupić. z drugiej strony jeżeli gracz napisze ofertę na Game-Chat i druga osoba która nie chciała otwierać Trade zobaczy interesującą dla niego Ofertę odrazu odzywa się do sprzedającego. @Nataleczka pogadamy na gg:D
2. Każdemu z was zapewne zdarzyło się napisać ofertę na Game-Chat.
3. Mam lepszy pomysł. Zrobić sondę z której zostanie rozstrzygnięte czy za każdą Oferte na Game-Chat będzie ban czy też nie.
4. Ostrzegam co do punktu 3 może być tak że to właśnie wy zostaniecie nagrodzeni banem, więc na jaki ch*j ten temat
Nataleczka
15-06-2011, 06:28
Piszesz nieestetycznie, nie chciało mi się nawet czytać do końca. To nie Ty będziesz ustalała tutaj reguły, których ma się trzymać administracja.
Wypłakałaś się, że tak powiem w tym temacie, że nikt nie ogarnia gc, ale czy to aż tak dziwne jak na serwerze gra średnio 200 osób w dzień - z czego 50% wypisuje raporty typu 'eeeee gm dasz mi jakies itemki?' ; 'jak tutaj dostac domek??' ; 'pomozecie mi wbic lvl?'. Tak więc proszę nie wymagaj od ekipy szczególnej uwagi na Guild-Chat na którym każdy pisze i tak co chcę..
Może tego nie dostrzegasz, ale osoba która napisze jakąś ofertę na game-chat zaraz zostaje zbanowana lub upomniana co już jest sporym krokiem.
Grasz tutaj pare tygodni - do miesiąca i już wytykasz wady serwera, a gdzie zalety? Kolejny krytyk aka hejter?
od krytykow i hejterow to mnie nie wyzywaj ;]... zalety serwera? owszem mam ich wiecej niz wad. i nic nie wyplakalam, poprostu widac co sie dzieje na g-c, dlatego chyba trzeba bylo poruszyc te sprawe? kazdy ma miec prawo do swojego glosu, i kazdy ma prawo miec to w d***.
Wielki Buch
15-06-2011, 06:36
Skarbie. co ci z tego że napiszesz temat jak i tak nikt nic z tym nie zrobi
Mc Maciek
15-06-2011, 08:44
Powiedzcie mi, po co jakieś głosowanie? Praktycznie zawsze było tak, że najpierw za wysyłanie ofert było upomnienie/prośba GM'a, żeby robić to na Trade, później ban. Poza tym, cały czas siedzieć na serwerze nie mogę, ile dam radę, tyle siedzę, ale zawsze kątem oka obserwuje Game-Chat i Trade.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.