Zaloguj się

View Full Version : Uw dla ek.

Pitbulek
13-06-2011, 18:32
Ostatnimi czasy jak pewnie wyszscy zauważyliście ek jest strasznie mocny dzieki uw zrobiliście z niego postać rangeda -.- zrobcie cos z uw zeby np ek z uw bij 3 sqm max a nie caly ekran -.-

**Van**
13-06-2011, 19:38
Nie?....
Chcesz
rangeda to graj nim ;)

Uebo
14-06-2011, 11:21
Ostatnimi czasy jak pewnie wyszscy zauważyliście ek jest strasznie mocny dzieki uw zrobiliście z niego postać rangeda -.- zrobcie cos z uw zeby np ek z uw bij 3 sqm max a nie caly ekran -.-

zacznijmy od tego że ek bije już 3 sqm z uw, pewnie chodzi ci o używanie ue. oczywiście jestem na nie, najpierw ogarnij jak i co ile działa ue w uw a dopiero zakładaj tematy które w dodatku są złe. wszyscy teraz krytykują ek który zawsze był dobry i będzie, jest to po prostu tzw. czołg

przykładowo jak by nawet zostały obniżone dmg z uw u ek to i tak nic nie zmieni bo zakładamy g ring i jest to samo :) hity z maxa nadrobią hity uw i tak będzie w kółko, ms i ed musi się co hita leczyć i nic na to nie poradzisz, częściej używaj utamo :)

Zarexoholik?
14-06-2011, 12:55
No troszkę śmiesznie to wygląda, że profesja, która powinna mieć jak najmniej wspólnego z magią może użyć 'runy' na cały ekran? Jestem za zmianą obszaru ue z uw.

1st Plutek
14-06-2011, 15:10
No troszkę śmiesznie to wygląda, że profesja, która powinna mieć jak najmniej wspólnego z magią może użyć 'runy' na cały ekran? Jestem za zmianą obszaru ue z uw.

Ty sie kur*a lepiej nie odzywaj cwaniaq bo nie dosc ze masz 0 pvp to jeszcze piszesz ze ed czy hu* wie czym tam grasz byl lepszy od innych prof...

@TOP

Jestem na nie, dobrze jest.

NaPółEtatu.
14-06-2011, 15:15
czemu ten sam przedmiot ma miec inne wlasciwosci dla innej profesji?

//nie

Hide
14-06-2011, 15:37
ja proponuje tak, zmniejszyć siłę max'a o 5-10%
dlaczego? ek'a bije prawie tyle co rp !! resztę zostawić

Co może się zmienić?
ms/ed nie bd tak jebani po dupie
rp nie bd wersją ek'a z mniejszą ilością hp
ek? nic mu się nie stanie jak bd bij mniej o 1k, nadrabia swoim hp

TuK!
14-06-2011, 15:46
Jestem na Nie. Widziałem ostatnio solo 2.4k ek na 2.3k ed obaj mieli uw. Ek padał jak szmata. Więc co tu zmieniać, po prostu 'potrenuj pvp' potem nabijaj te posty. ;\

Dideek
14-06-2011, 16:09
Jestem na Nie. Widziałem ostatnio solo 2.4k ek na 2.3k ed obaj mieli uw. Ek padał jak szmata. Więc co tu zmieniać, po prostu 'potrenuj pvp' potem nabijaj te posty. ;\

Ek musial byc w chooy nieogarniety..
#
Jestem za oslabieniem e maxa o 7-8% elos !

Magik
14-06-2011, 16:11
Zabierzmy też knightowi UH'y - przecież to także runy! Zostawimy mu lf'y i niech sobie radzi! A co tam!

Item ma właściwości magiczne - nie profesja. Dla knighta i tak przedmiot został osłabiony. Grając knightem narzekacie, że jest za słaby UH i nie da się wyleczyć z hitów... Perpetum mobile!

Azonka
14-06-2011, 16:13
Oczywiscie na nie.

Nie, po prostu nie.

KePuczasta
14-06-2011, 16:52
Krótko zwiezle i na temat xDD
____TAK

Zdenio
14-06-2011, 18:18
Jestem na nie . Jest dobrze ;> .

Hide
14-06-2011, 21:04

to żeś ostro kolego dojebał, ek'a padał jak szmata... buahahaha, pewnie new owner, co nigdy nie grał knajtem ;/

nie ma bata, jak można padać jak szmata, jeśli jak się uderzy 2x max'a i 1x uw i ed/ms ma reda.. ogarnij się z tym co piszesz..

Okey, przyjrzyjcie się jaka jest różnica miedzy:
silver wand - UW >> bije hity o ok. 500 większe, cryt. 40%
g bolt - UW >> to co up + bolt nie ma cryt.
m axe - UW >> knajt cały czas napierdala za tyle samo, co przy m axe się nie zdarza, raz uderzyłeś za 4k, potem za 1k, next za 3k, next za 1,5k itd... a UW? ciągle ładuje z max siła, czyli na 2,5k - 6k, 5,5k i tak + cryt...

Która profesja zyskała najwięcej z UW? nie piszcie mi o UE z UW, bo bije ono proporcjonalnie do ilości hp.. ed zajebie 20k / 25% hp ek ---- ek z 16k? jak nie więcej, nie wiem, nie bawiłem się tym, ale uw + max + ue i leże majac 33.5k hp.

podsumowując, na UW najwięcej zyskał knajt. Da mi ktoś jakieś konkretne dowody, że tak nie jest, że ek jest okey i nie trzeba nic zmieniać..

Azielu$
14-06-2011, 21:40
podsumowując, na UW najwięcej zyskał knajt. Da mi ktoś jakieś konkretne dowody, że tak nie jest, że ek jest okey i nie trzeba nic zmieniać..

Ek najwięcej zyskał? No bez jaj. Przypomnij sobie ile razy padałeś na wardach na lvl bez uw a ile teraz. Wcześniej nawet ogarniając ms/ed wbicie 2 lvli bez deda było prawie niemożliwe, a teraz? Lajtowo można wbijać po 3-4 lvl'e i nie paść ani razu. U ek'a nie widać takiej różnicy.

#topic
Jestem na nie. Jeśli mieliby zmniejszyć obszar UE z uw dla ek'a to niby czemu rp ma bić na cały ekran? ;o

Kapitan Alkohol.
14-06-2011, 21:44
Normalne hity ek'a z uw są zdecydowanie za duże. 2k ek biję ciągle po 4k z uw + 6k max. Osłabic w uw dla ek'a trzeba moc jego normalnych hitów.
Jestem za osłabieniem uw dla ek'a.

Nights
14-06-2011, 23:12
Zabierzmy też knightowi UH'y - przecież to także runy! Zostawimy mu lf'y i niech sobie radzi! A co tam!

Item ma właściwości magiczne - nie profesja. Dla knighta i tak przedmiot został osłabiony. Grając knightem narzekacie, że jest za słaby UH i nie da się wyleczyć z hitów... Perpetum mobile!

A co! Moim zdaniem powinno się ekowi zabrać UHy i zamienić je na jakieś potiony. Mogą dawać mniej hp. Tym samym zabrać UW ekowi i dodać mu trochę więcej ataku z broni. Dodatkowo ustawić, że zgodnie z lvlem, lub po wykonaniu jakiegoś questu z każdej broni (miecz, obuch itp.) zasięg zwiększa się o 1sqm. Tak aż do 3 (czyli w sumie 3 etapy). Zwiększyć wpływ obrony i ataku na zadawane / odpierane obrażenia (tak, ustawienie proste, gorzej z balansem.. ;x). Tak. Taka profesja byłaby idealna, przynajmniej jedna.

1st R. Boonek
15-06-2011, 00:03
No i beka bo ta polowa co glosowala na nie to sami ek... :|

hity z uw sa duzo za duze ... jestem za zmianami bo sa one potrzebne :O

Lethornek
15-06-2011, 00:15
Krótko zwiezle i na temat xDD
____TAK

Krótko zwięźle i na temat:
Nabijanie postów.

Tak do niczego się nie dojdzie... Wszyscy EK przeciwni, Pozostałe profesje Za.

Ofc jestem na tak xDD
Sam grałem sporo ek i wiem dobrze że to maszyna :>

Zarexoholik?
15-06-2011, 00:54
Ty sie kur*a lepiej nie odzywaj cwaniaq bo nie dosc ze masz 0 pvp to jeszcze piszesz ze ed czy hu* wie czym tam grasz byl lepszy od innych prof...

Dziwne, żebym się odzywał pisząc synku. Piszesz, że mam 0 pvp, a przecież nigdy mnie nie zabiłeś! Fajna bajka, ale za dużo fikcyjnych wątków, serio.

Grałem drugim knightem na serwerze/miałem uw jako pierwszy na serwerze/wiem lepiej od ciebie, bo gram tu dłużej niż ty. Grając Bartem nikt mi nic nie mógł zrobić na solówkach. Szymków do zera/edzia do zera reszta serwera w solówkach nawet nie miała polotu. Także nie pisz głupot skoro nie masz pojęcia jak to wygląda, bo to strasznie irytujące.

#topic

Czego tylko się nie doda na serwer to i tak będzie najlepsze dla knighta. Sh + uhy z hota + eq na 30% od magii + jego hp. Zawsze będzie mieć najlepiej. Takie są realia.

Uebo
15-06-2011, 08:01
najlepiej zróbcie ankiete żeby ek zmniejszyli hp i jak ktoś pisał wcześniej niech lf mu jeszcze dadzą... teraz każdy ciśnie ek ale jak jest quest do blokania to kto wam bloknie jak nie właśnie czołg? na uw skorzystała każda profa, zgodzę się również że może i ek zyskał trochę więcej ale co z tego? osłabią ek to później będzie szum że inna profa jest za mocna i tak w kółko

Carmell
17-06-2011, 22:00
Uw powinno byc dla kazdej profesji takie samo :) A jesli chcesz to zawsze mozesz przerzucic sie na EK : )

M4A1
18-06-2011, 08:43
Aha to ek jeszcze bije z uw na caly ekran ? Mimo tego ze nie gram na apo czytajac wasze posty to stwierdzam ze z APO zrobilo sie jedno wielkie szambo ^^

Bez zdania ^^

Deads
18-06-2011, 10:25
Aha to ek jeszcze bije z uw na caly ekran ? Mimo tego ze nie gram na apo czytajac wasze posty to stwierdzam ze z APO zrobilo sie jedno wielkie szambo ^^

Bez zdania ^^

Ty jesteś jak jedno wielkie szambo, ek bije na 3sqm wiec jak nie wiesz, to ryj. A jak nie masz zdania dzieciaku to chociaż sie nie wypowiadaj

#Wszystko jest ok nie ma co zmieniac

M4A1
18-06-2011, 20:59
Ty jesteś jak jedno wielkie szambo, ek bije na 3sqm wiec jak nie wiesz, to ryj. A jak nie masz zdania dzieciaku to chociaż sie nie wypowiadaj

#Wszystko jest ok nie ma co zmieniac

Co sie tak denerwujesz michalq ?? Ogladam od czasu do czasu forum i chyba grasz ek to pewnie dlatego twierdzisz ze jest gites ^^ Spokojnie Michal mozesz dac odpowiedz bez zadnych obraz w moja strone ; *

Prawie jak Kamil
19-06-2011, 08:29

!!! TAK!!! W końcu ktoś napisał coś mądrego !!

TOP.
Przecież to jest normalne, PVP przed wprowadzeniem UW było w miare równe dla wszystkich profesji, a przecież tak nie może być, EK/RP muszą być lepsze ;O i właśnie tak jest teraz EK-->RP-->ED/MS. Normalna sprawa.

Sciex
19-06-2011, 13:25
Ehhh Tak bylo jest i bedzie do konca tego serwera klotnia o Ek'a iz jest za "SILNY".... Nigdy nie bedzie tak zeby kazda profesja byla rowna. Przed dodaniem UW tez byl placz o Elitarnego Knight'a ze jest za mocny wobec innych prof (zwlaszcza magicznych).
Smiesza mnie takie tematy bo w nich jest tylko jeden wielki placz.

Jako pierwszy w tym temacie z tych osob co graja Ek'iem uwazam iz powinna byc minimalnie zmieniona sila UW. Obecnie takim Nekiem (2626) bez wiekszych problemow klade na solo TOP graczy no oprocz Edzia i Xixe ; p ale procz niego to nikt nie jest w stanie mnie zabic solo. Wniosek z tego taki ze trzeba zmienic sile UW.

JESTEM NA TAK

Arczi
19-06-2011, 17:32
Prawda jest taka, ze EK jest najwiecej na servie, zawsze bylo i zawsze bedzie. Ludzie wybieraja ta profesje, bo mysla, ze gdy stana sie h lvlowym najtem to beda niesmiertelni. Polityka apo jest jaka jest - nie oplaca sie krzywdzic wiekszosci, bo praktycznie tyle stanowia ludzie, ktorzy graja EK. Bedzie on zawsze silniejszy od innych profek, bo jest to po prostu oplacalne dla servera, wiec po co go oslabiac ? Chyba tylko po to, aby ludzie konczyli grac. Jak pocisna po MS'ach, ktorych jest bodajze najmniej to nie bedzie to krzywda taka jak w przypadku oslabienia EK, czyli mniej pauczu, mniej odejsc z serva. A co do tematu to w dupie to mam. Wole grac na rooq, bo tam jak oslabia lub polepsza cos to albo wszyscy na tym straca, albo dostana.

Deads
21-06-2011, 16:08
Co sie tak denerwujesz michalq ?? Ogladam od czasu do czasu forum i chyba grasz ek to pewnie dlatego twierdzisz ze jest gites ^^ Spokojnie Michal mozesz dac odpowiedz bez zadnych obraz w moja strone ; *

Nie grasz i się wypowiadasz, Critical z uw został zmieniony do 40% to raczej już coś z tym zrobili i nie ma sensu dalej osłabiać tą bron jeżeli była już zapowiadana tyle lat i jest ostateczną bronią na serwerze