PDA

View Full Version : Najlepszy mecz pi?karski jaki widzieli?cie w przeci?gu kilku ostatnich lat.

Old Shidishi
18-06-2011, 11:40
Zamieszczajcie, jeśli macie taką możliwość również filmiki z tych spotkań.

Mój typ: 21 kwiecień 2009 -> Liverpool vs Arsenal 4:4, mecz bajka nie oderwałem wzorku nawet na minutę, coś pięknego :D

Liv - Ars HD (http://www.youtube.com/watch?v=wGDQESFNevM&feature=related)<- klikać

'Oxidosis'
18-06-2011, 11:54
AC Milan 3 : 3 Liverpool, finał ligi mistrzów 2005 ;|

Dobry prezent urodzinowy miałem, nie?

NaPółEtatu.
18-06-2011, 12:46

osobiscie ogladam tylko Mistrzostwa Swiata, Mistrzostwa Europy oraz Lige Mistrzow, i final lm2k5 byl czyms, czego brakuje teraz w pilce noznej.

Τettmeier
18-06-2011, 13:10
O kurde, nie mam zielonego pojęcia. Było ich wiele. Np. Czechy Holandia na Euro2004, mecz bajka. http://www.youtube.com/watch?v=e0Cw5nLKYl8 - pierwszy raz od X czasu oglądam ten skrót i nie mogę się nadziwić. Rewelacja.
Inter 0:1 Barcelona.. w roli trenera Nerazzurich Jose Mourinho. Coś pięknego.
Polska 2:1 Portugalia.. Boże jak ja się wtedy darłem. Niesamowite przeżycie.

Azbest on de tour
18-06-2011, 13:16
hahaha Davids u Holendrów

ale ten czas leci

Karpek II
18-06-2011, 13:25
Dużo ich było, ale najbardziej chyba przeżywałem półfinał CL z 09r. Chelsea z Barceloną, gol Iniesty z ostatnich sekund i upragniony awans do finału. To było coś.

Klik (http://www.youtube.com/watch?v=9xYviutDxxA)

Masz racje, to było coś, w końcu rzadko się zdarza, że do finału przechodzi drużyna wybrana przez sędziego..
Oczywiście, przecież to sędzia strzelił prawidłową bramkę w ostatnich sekundach. Akurat w tym półfinale więcej błędów arbiter popełnił na korzyść Chelsea, ale jakby to oni awansowali do finału to nic byś nie pisał żałosny człowieczku.

Midq
18-06-2011, 13:26

identycznie, mecz dekady :D mialem wtedy 10 lat, niespalem chyba do 1 a mialem na 7 do szkoly i nie poszedlem bo nei moglem sie wygrzebac. a co bramke dla liverpoolu wstawalem i sie darlem XD

Kowal'2.0
18-06-2011, 14:32
Dużo ich było, ale najbardziej chyba przeżywałem półfinał CL z 09r. Chelsea z Barceloną, gol Iniesty z ostatnich sekund i upragniony awans do finału. To było coś.

Klik (http://www.youtube.com/watch?v=9xYviutDxxA)

Osobiscie ten mecz tez byl dla mnie najlepszy :)
Co Iniesta zrobil to bylo fantastyczne!

'Oxidosis'
18-06-2011, 14:37
identycznie, mecz dekady :D mialem wtedy 10 lat, niespalem chyba do 1 a mialem na 7 do szkoly i nie poszedlem bo nei moglem sie wygrzebac. a co bramke dla liverpoolu wstawalem i sie darlem XD

;||| Ja co najwyżej łapałem się za głowę. Cała rodzinka oglądała finał Ligi Mistrzów, wszyscy za Liverpoolem, oczywiście oprócz mnie. Po pierwszej połowie byłem ogromnie podjarany, mówiłem, że lepszego prezentu na urodziny być nie mogło. Druga połowa to była rzeźnia, nie mogłem w to uwierzyć, mecz oglądałem w osłupieniu. W dogrywce szczególnie zapadł mi jeden moment w pamięci - niespodzianki nie będzie, była to obrona Dudka strzału z 5 metrów. Gdy Andrij podchodził do karnego, miałem łzy w oczach, byłem już pogodzony z porażką. No i stało się. Andrij pudłuje, słysze krzyki komentatorów, radość rodziny, która mnie kompletnie dobiła. Rodzice nie zdawali sobie sprawy, co czuje. Jako dziecko bardzo to przeżywałem, szczególnie, że był to dzień moich urodzin. Wątpie, że ten mecz kiedykolwiek zapomne.

Co do innych meczów, pamiętam jeszcze Czechy - Holandia ( roku nie pamiętam, ale było to niesamowite widowisko ).

@Karpek

Masz racje, to było coś, w końcu rzadko się zdarza, że do finału przechodzi drużyna wybrana przez sędziego..

@Kowal

Gdzie tam Iniesta, to, co zrobił Overbo było dużo lepsze!

Simi
18-06-2011, 15:08
Polska - Szwaby na MŚ 2006.

Proponuje założyć jeszcze taki temat - Najlepsze gówno jakie kiedykolwiek zrobiliście.
można nawet moar ogarnąć...

_woto_
18-06-2011, 20:21
Mecz Liverpoolu z Milanem byl zajebisty ale jak dla mnie to najlepsze emocje byly podczas MS 2010 mecz Ghana - Urugwaj (http://www.youtube.com/watch?v=cMREjpbdqpQ)

Krulowiec
18-06-2011, 23:22
Zdecydowanie AC Milan 3 : 3 Liverpool, finał ligi mistrzów 2005 (http://www.youtube.com/watch?v=H7e-Qr7bKHE)

Byłem ubrany w koszulkę Dudka, widząc pierwszą połowę chciało mi się płakać i mówiłem do ojca, że nie ma sensu oglądać, ale potem po prostu szał ciał.

bydle_
19-06-2011, 16:50
Jak dla mnie finał LM z '06 Barca - Arsenal 2:1. Jak dla mnie to był genialny mecz.

SedaN*
19-06-2011, 17:42
1. http://www.youtube.com/watch?v=cMREjpbdqpQ
2. http://www.youtube.com/watch?v=9xYviutDxxA
3. http://www.youtube.com/watch?v=ODHZmrzpJs8

Huskar
19-06-2011, 19:57
Finał mundialu z 2006 roku.
Francja-Włochy , rozstrzygnęło się dopiero w karnych :rolleyes:
Chyba wszyscy pamiętają jaki Zidane zrobił wyjazd z bani Materazziemu. :D

Arczi
20-06-2011, 18:32
Mimo, iz jestem kibicem Man. Utd. to zdecydowanie najlepszym meczem, ktory widzialem w zyciu byl mecz bedacy finalem Ligi Mistrzow w 2005 roku ;) Pamietam bulwersacje po 1 bramce dla Milanu i prawie placz przy 3:0 :D Ale i tak wszystko zaczelo sie odmieniac po bramce Stevena :P Nastepnie ledwo, bo pilka przelatuje po rekach Dzidy, a na koniec dobitka z karnego. Dogrywka - istny szal i nerwy, zwlaszcza ta obrona Jerzego Dudka z kilku m. Smietanka na torcie byl Dudek dance i karne. Gdy Serginho nie trafil juz czulem, ze Liverpool wygra i jak sie okazalo mialem racje. Placz ze szczescia na koniec, bo niemozliwe stalo sie mozliwe. :) Milan prowadzac 3:0 dal sie dogonic na 3:3, wiec te karne w sumie to byla juz sprawa przesadzona biorac pod uwage ich psychike.

Tu moim zdaniem najlepszy filmik -> http://www.youtube.com/watch?v=KSjmRsRduwA Ahhh ten angielski komentarz...

Trzeba jeszcze oczywiscie wspomniec o meczu miedzy Man. Utd., a B. Monachium, w ktorym Manchester przegrywajac 0:1 strzela 2 bramki w samej koncowce meczu i wygrywa puchar. :)

'Oxidosis'
20-06-2011, 18:45
Mimo, iz jestem kibicem Man. Utd. to zdecydowanie najlepszym meczem, ktory widzialem w zyciu byl mecz bedacy finalem Ligi Mistrzow w 2005 roku ;) Pamietam bulwersacje po 1 bramce dla Milanu i prawie placz przy 3:0 :D Ale i tak wszystko zaczelo sie odmieniac po bramce Stevena :P Nastepnie ledwo, bo pilka przelatuje po rekach Dzidy, a na koniec dobitka z karnego. Dogrywka - istny szal i nerwy, zwlaszcza ta obrona Jerzego Dudka z kilku m. Smietanka na torcie byl Dudek dance i karne. Gdy Serginho nie trafil juz czulem, ze Liverpool wygra i jak sie okazalo mialem racje. Placz ze szczescia na koniec, bo niemozliwe stalo sie mozliwe. :) Milan prowadzac 3:0 dal sie dogonic na 3:3, wiec te karne w sumie to byla juz sprawa przesadzona biorac pod uwage ich psychike.

Tu moim zdaniem najlepszy filmik -> http://www.youtube.com/watch?v=KSjmRsRduwA Ahhh ten angielski komentarz...

Trzeba jeszcze oczywiscie wspomniec o meczu miedzy Man. Utd., a B. Monachium, w ktorym Manchester przegrywajac 0:1 strzela 2 bramki w samej koncowce meczu i wygrywa puchar. :)

Nie ma to jak radość kibica Manchesteru, gdy największy wróg zdobywa puchar ligi mistrzów hehe. No chyba, że jeszcze wtedy im nie kibicowałeś. Chociaż stawiałbym na to, że dla Ciebie nie liczy się czy jest to wróg czy nie, ważne, że gra tam Polak i od razu zaczynasz ich lubić. Ja rozumiem, że nie każdy kibic Manchesteru nie nawidzi Liverpoolu, ale dla mnie jest to naprawdę dziwne, gdy kibic Manchesteru płacze ze szczęścia gdy bramki strzela odwieczny rywal.

Z resztą większość z was podnieca się tym meczem, bo bronił Polak. No ale co z tego, skoro nikt o tym nie pamięta, a większość reprezentacji na świecie nie wymieni ani jednego zawodnika reprezentującego nasze barwy.

Arczi
20-06-2011, 19:37
Nie ma to jak radość kibica Manchesteru, gdy największy wróg zdobywa puchar ligi mistrzów hehe. No chyba, że jeszcze wtedy im nie kibicowałeś. Chociaż stawiałbym na to, że dla Ciebie nie liczy się czy jest to wróg czy nie, ważne, że gra tam Polak i od razu zaczynasz ich lubić. Ja rozumiem, że nie każdy kibic Manchesteru nie nawidzi Liverpoolu, ale dla mnie jest to naprawdę dziwne, gdy kibic Manchesteru płacze ze szczęścia gdy bramki strzela odwieczny rywal.

Z resztą większość z was podnieca się tym meczem, bo bronił Polak. No ale co z tego, skoro nikt o tym nie pamięta, a większość reprezentacji na świecie nie wymieni ani jednego zawodnika reprezentującego nasze barwy.

Oxi ja nie jestem takim kibicem jak kibice Barcy, ktorzy kibicuja jej tylko ze wzgledu, ze gra tam Messi. Ja mam w dupie Dudka i nie kibicowalem LP tylko dlatego, ze on tam gral. To, ze jestem kibicem Man. Utd. to nie znaczy, ze mam wykladac laske na kazdy inny zespol, ktory gra w lidze angielskiej. To tak jak jest w polskiej lidze - ja, jako iz jestem kibicem Legii, gdy gra w pucharach (przykladowo UEFA) np. Lech, ktorym gardze to bd im kibicowal, zeby awansowal tylko z tego wzgledu, ze sa oni polakami, wiec teraz analogicznie podstaw do tego schematu MU I LP. Lubie LP, mimo iz przyjaciolmi MU to oni chyba nie sa... ;) Do LP nic nigdy nie mialem, lubie ich zespol, a zwlaszcza tego, ktory ma literke C na ramieniu. A tak dla wyjasnienia - kibicuje MU od ponad 10 lat. A co do cb Oxi~ to niemusisz sie mscic na kazdym kto napisze negatywnego posta przeciwko Milanowi. Ja nie cisne Karpiowi, chociaz chetnie bym zrzucil napalm na jego dom za to, ze jest kibicem Barcy.

TuK!
20-06-2011, 20:08
Finał Ligii Mistrzów z 2005 roku:
AC Milan 3-3 FC Liverpool, po pierwszej połowie 3:0 dla Milanu, w drugiej Milan miał wiele sytuacji, była taka nerwówka. Dudek miał dużo szczęścia jak i świetnie sobie radził z niektórymi akcjami i zrobiło się 3:3.
Po dogrywce w ostatnich minutach była prawie bramka, piłka odbiła się od Dudka i wpadła w poprzeczkę no po prostu takie szczęście, że szok.
W karnych wygrał Liverpool 3:2. Dziękuję. ;).

Thor Razar
20-06-2011, 20:55
Wszystkie wyżej wymienione mecze były niesamowite, Milan- Liverpool, Ghana - Urugwaj.
Ale moim faworytem jest finał ligi mistrzów z 2008 roku z Moskwy. Chelsea Londyn - Manchester United.
Gol Ronaldo, dośrodkowanie po klepce scholes-brown. Coś niesamowitego : ).
Gol Lamparda.
Wiele akcji z obu stron. Po regulaminowym czasie 1:1.
Rzuty karne i 6:5 dla united. Płakałem ze szczęścia kiedy strzał Anelki obronił Van der Sar.

Arczi
20-06-2011, 21:21
Wszystkie wyżej wymienione mecze były niesamowite, Milan- Liverpool, Ghana - Urugwaj.
Ale moim faworytem jest finał ligi mistrzów z 2008 roku z Moskwy. Chelsea Londyn - Manchester United.
Gol Ronaldo, dośrodkowanie po klepce scholes-brown. Coś niesamowitego : ).
Gol Lamparda.
Wiele akcji z obu stron. Po regulaminowym czasie 1:1.
Rzuty karne i 6:5 dla united. Płakałem ze szczęścia kiedy strzał Anelki obronił Van der Sar.

Afff kompletnie zapomnialem o tym meczu :( Tu sie zgodze - mecz byl bardzo fajny. Myslalem, ze zrobie dziure glowa w suficie jak Lampard nie trafil karnego, bo wypierdolil mate. Dobrze, ze MU wygral :P Tak ma byc !

Lucaseq
20-06-2011, 22:13
Finał lm 2005 Liverpool - Milan
Półfinał lm 2009/2010 i piękna gra Interu w obronie czyli drugi mecz Barcelona - Inter
Prawie wszystkie mecze Turcji na EURO 2008 a zwłaszcza 1/4 finału i mecz z Chorwacją kiedy wydawało się że Chorwaci wygrają po strzeleniu gola w 119 minucie, a piłkarze z Turcji wyrównali w 122 minucie i potem wygrali w rzutach karnych
Mecz o 3 miejsce MS 2010 czyli Urugwaj - Niemcy (2:3), piękna gra Diego Forlana
Z MS 2010 też wszystkie mecze Niemców poza półfinałem. Do tego czasu jak i w w/w meczu o 3 miejsce grali przepiękny futbol gromiąc po drodze Anglię i Argentynę
Finał euro 2000, Francja - Włochy
Pewno było ich więcej, ale nie pamiętam.

'Oxidosis'
20-06-2011, 22:28
Oxi ja nie jestem takim kibicem jak kibice Barcy, ktorzy kibicuja jej tylko ze wzgledu, ze gra tam Messi. Ja mam w dupie Dudka i nie kibicowalem LP tylko dlatego, ze on tam gral. To, ze jestem kibicem Man. Utd. to nie znaczy, ze mam wykladac laske na kazdy inny zespol, ktory gra w lidze angielskiej. To tak jak jest w polskiej lidze - ja, jako iz jestem kibicem Legii, gdy gra w pucharach (przykladowo UEFA) np. Lech, ktorym gardze to bd im kibicowal, zeby awansowal tylko z tego wzgledu, ze sa oni polakami, wiec teraz analogicznie podstaw do tego schematu MU I LP. Lubie LP, mimo iz przyjaciolmi MU to oni chyba nie sa... ;) Do LP nic nigdy nie mialem, lubie ich zespol, a zwlaszcza tego, ktory ma literke C na ramieniu. A tak dla wyjasnienia - kibicuje MU od ponad 10 lat. A co do cb Oxi~ to niemusisz sie mscic na kazdym kto napisze negatywnego posta przeciwko Milanowi. Ja nie cisne Karpiowi, chociaz chetnie bym zrzucil napalm na jego dom za to, ze jest kibicem Barcy.

Ale moja wypowiedź nie miała być atakiem. Oczywiście, że masz prawo kibicować każdemu i każdy klub lubić, tylko po prostu musisz wziąć pod uwagę, że nie których może to dziwić. Tak było ze mną, szczerze, wiedziałem, że mi to wyjaśnisz, dlatego napisałem tak a nie inaczej. Nie rozumiem jednego - piszesz, że cisne każdemu, który napisze posta przeciwko Milanowi.. dowody, dowody, jeszcze raz dowody. Jeżeli ktoś tak robi bezpodstawnie, to co najwyżej wyjaśnie lub odripostuje, ale na pewno nie ubliżam ludziom. Trzymaj się.

Arczi
22-06-2011, 23:53
Ale moja wypowiedź nie miała być atakiem. Oczywiście, że masz prawo kibicować każdemu i każdy klub lubić, tylko po prostu musisz wziąć pod uwagę, że nie których może to dziwić. Tak było ze mną, szczerze, wiedziałem, że mi to wyjaśnisz, dlatego napisałem tak a nie inaczej. Nie rozumiem jednego - piszesz, że cisne każdemu, który napisze posta przeciwko Milanowi.. dowody, dowody, jeszcze raz dowody. Jeżeli ktoś tak robi bezpodstawnie, to co najwyżej wyjaśnie lub odripostuje, ale na pewno nie ubliżam ludziom. Trzymaj się.

Dobra mniejsza. Fakty faktami - Liverpoolu nie darze szacunkiem jakim Man. Utd. i nie uwazam sie za ich kibica tylko zwyczajnie bylem za nimi podczas tego meczu ;). Wybierz sam czy wolal bys kibicowac druzynie z polskiej ligi w pucharach czy jakiemus plebsowi z Austrii ? :D

Drunkusik v.2
07-08-2011, 22:46
Irtysh Pawlodar - Jagiellonia Bialystok
Mecz rewanzowy.

Pokazuje on zdecydowanie klase trzeciego zespolu naszej polskiej ligi.

A szczerze to Bayeern - MANU

Mecz rewanzowy z przed dwoch lat ta edcycja co byl final Bay - Inter
Dlatego go lubie bo kibicowalem bayernowi i w takiej beznadzijnej sytuacji potrafili sie otrzasnac i wygrac.

KapitanCannabis
21-08-2011, 15:29
Część z Was może o tym niepamiętać, ba, nawet nie znać tego finału... ale dla mnie najwaspanialszym meczem był Finał LM z 1999r. Bayern M. - Manchster United ;) 2 gole w doliczonym czasie gry dla ManU! Jarałem się tym jako 10-letni dzieciak ;)
http://www.youtube.com/watch?v=QcvTfOgEGs4

Splaxor
21-08-2011, 15:48

Jak tylko przeczytałem nazwę tematu od razu pomyślałem o tym meczu.
Drugi najlepszy meczyk to Manchester - Bayern w 1999 roku. Pamiętam, że po bramce Baslera cieszyłem sie jak cholera!

Ryśku xD
21-08-2011, 19:20

Najlepszy mecz według mnie.