Zaloguj się

View Full Version : Event na Rookgardzie: loteria ko?cz?ca

Santano
29-06-2011, 19:40
W dniu dzisiejszym rozpocznie się loteria kończąca event miliona potworów.

Loteria odbywała się będzie w dwóch kategoriach:
I. Gracze mniej zaangażowani w walkę z potworami w trakcie eventu, którym udało się zabić powyżej 666 i poniżej 6666 potworów mogli wziąć udział w kategorii, w której stawką są mniej wartościowe nagrody. Los w tej kategorii będzie kosztował 10 platinum coins (1k; 1000gp), losy mogą być kupowane z prawej strony budynku loterii.

Nagrody:
1. Demon Shield + AOL + Vampire Shield + Crown Legs + BOH + 30xUH + 1 scarab coin + + PACC 30 dni
2. Rook Boots + AOL + Vampire Shield + Crown Legs + BOH + 20xUH + 80 crystal coins + PACC 20 dni
3. DSM + AOL + Vampre Shield + Crown Legs + BOH + 10 UH + 60 crystal coins + PACC 10 dni
4. Golden Armor + Platinum Amulet + Crown Shield + Knight Legs + BOH + 50xIH + 50 crystal coins
5. RH + Platinum Amulet + Crown Shield + Knight Legs + BOH + 45xIH + 40 crystal coins
6. Giant Sword + Platinum Amulet + Crown Shield + Knight Legs + BOH + 40xIH + 30 crystal coins
7. Bright Sword + Platinum Amulet + Dragon Shield + Knight Legs + BOH + 35xIH + 20 crystal coins
8. Daramanian Waraxe + Platinum Amulet + Dragon Shield + Knight Legs + BOH + 30xIH + 10 crystal coins
9. Crown Armor + Platinum Amulet + Dragon Shield + Knight Legs + BOH + 25xIH + 5 crystal coins
10. Crown Armor + Platinum Amulet + Dragon Shield + Knight Legs + BOH + 20xIH + 3 crystal coins

Nagroda pocieszenia dla osoby, która kupiła najwięcej losów z osób, które nie zajęły żadnego miejsca: SL + BP BURST ARROWS + 8 bp IH (x2)

II. Gracze bardzo zaangażowani w walkę z potworami w trakcie eventu, którym udało się zabić 6666 potworów lub więcej lub gracze którzy zabili mniejszą liczbę potworów niż 6666 po zapłaceniu różnicy wymaganej liczby potworów i liczby zabitych przez gracza kreatur w kryształowych monetach będą mogli brać udział w loterii, w której zdobyć można najcenniejsze przedmioty. Opcja zapłaty 1 crystal coin za każdego potwora jest oczywiście niekorzystna, ale została przygotowana dla osób, którym zabrakło kilka, kilkanaście lub kilkadziesiąt potworów, aby móc wziąć udział w loterii.
Aby wziąć udział w loterii mimo niezabicia wymaganej liczby potworów trzeba mieć w plecaku liczbę pieniędzy oznaczoną według wzoru:
liczba pieniędzy = 6666-liczba zabitych potworów crystal coins, a następnie dwukrotnie użyć bramki do loterii z lewej strony. Nie ponosimy odpowiedzialności za straty spowodowane bezmyślnym klikaniem bramki, chociaż straty te są bardzo wątpliwe, a każde wykonanie takiej transakcji jest logowane.

Nagrody z tego etapu loterii są niewątpliwie lepsze:
1. Stonecutter's Axe + Demon Shield + 50xUH + 20xGFB + GM Token + BONUS +15%EXP DO KONCA WAKACJI + PACC 45 dni
2. Domek: Rook Avenue I + DSM + 25xUH + 10xGFB + GM Token + BONUS +10%EXP DO KONCA WAKACJI + PACC 30 DNI
3. SL + DSM + Hunting Spear + 5sc + 10xUH + GM Token + BONUS +5%EXP DO KONCA WAKACJI + PACC 21 DNI
4. SL + Rook Boots + 2sc + 5xUH + BONUS +5%EXP DO KONCA WAKACJI
5. Demon Shield + RH + 2sc + 50xIH + BONUS +5%EXP DO KONCA WAKACJI
6. RH + Crown Legs + Daramanian Waraxe + 1sc + 40xIH
7. Crown Helmet + Crown Shield + Crown Legs + Crown Armor + 1sc + 30xIH
8. Vampire Shield + Steel Boots + 2x AOL + 1sc + 20xIH
9. Bright Sword + Medusa Shield + AOL + 1sc + 10xIH
10. Knight Armor + Knight Legs + Knight Axe + AOL + 1sc + 5xIH

Nagroda gwarantowana dla każdej osoby, która weźmie udział w losowaniu: BONUS +3%EXP DO KOŃCA WAKACJI
Nagroda pocieszenia dla osoby, która kupiła najwięcej losów z osób ktore nie zajęły żadnego miejsca: SL + GM TOKEN + BONUS +15%EXP DO KONCA WAKACJI + PACC 45 DNI

Zasady losowania są takie same dla każdej z powyższych kategorii. Każdy los będzie miał przyporządkowany numer na liście znanej tylko ekipie APO zależny od kolejności, w której gracz go kupił. Numerem będą kolejne liczby; znaczy to, że los kupiony jako pierwszy, będzie miał numer 1, i tak dalej. Losowanie zostanie przeprowadzone w sposób uczciwy i bezstronny poprzez funkcję LUA generującą liczby pseudolosowe w silniku serwera. Prosimy o nie branie udziału w loterii osób, które ze względu na ewentualną przegraną będą miały zamiar zarzucić nam, ekipe stronniczość.
Prosimy również o nieblokowanie budynku loterii. Za umyślne blokowanie możliwości kupienia losów mimo upomnień, oprócz banów gracz może zostać ukarany poprzez wykluczenie z loterii wszystkich jego postaci bez zwrotu wpłaconych pieniędzy lub poprzez konfiskatę części przedmiotów znajdujących się na postaci, koncie lub wszystkich kontach danej osoby fizycznej po uprzednim udowodnieniu związku pomiędzy rzeczonymi kontami.
Jako blokowanie uważa się świadome i celowe utrudnianie możliwości korzystania z loterii niezależnie od celu takiego zachowania.
Z możliwości odbioru nagród (również nagrody gwarantowanej) wyłączony jest gracz o nicku Vojska.

LOTERIA BĘDZIE TRWAŁA DO 4 LIPCA 2011r. DO GODZINY 15:00

Życzymy powodzenia!
Ekipa APO

Tal
30-06-2011, 15:33
nagrody w expie? XD

dziękuję, dobranoc.

Moon Red
30-06-2011, 15:41
Fajnie. To sprawdzimy kto jest taki bogaty ^^

I jakoś mnie nie przekonuje ten EXP .

White Nygas
30-06-2011, 15:44
+15 % expa to przesada. Max powinno być 5%, a najmniej 1/2.

Reszta Ok.

~Edit

A gdzie obiecany Up na 8.41 ?? Co KU*WA ??

Sasha Rookslayer
30-06-2011, 15:50
15% wiecej expa do końca wakacji :D
1 nagroda jest najlepsza :D za taką moge dac 400sc xD

Evencik Zajebis* Oby więcej takich ^^

Mr Fsza
30-06-2011, 15:50
Czyli że taki ktoś kto będzie miał 1 miejsce i wpłaci najs kasy otrzyma
33% + expa ;D jeszcze doliczyć hota 38% +

Kupie losy ale i tak pewnie nic nie wygram XD
tylko że dodatkowy exp +3%

trochę przesadziliście z tymi nagrodami ; )
no ale oK.

powinna być jeszcze nagroda dla tego co wpłacił najwięcej kasy do puli na event 'D

wole domek od Sca bo na sca prędzej czy później będzie quest

Heaven
30-06-2011, 15:54
Bardzo fajny sposób i nagrody!
Idę już kupować losy hah.

Ghastly
30-06-2011, 16:04
Widzę jak się zajmujecie serwerem APO 8.42 i jak oczywiście szanowny Pan Santano pomaga <brawo> huashuashuas

Za to +

PRZENIEŚCIE POSTACIE Z APO 8.42 NA APO 7.6 :)

1st R. Boonek
30-06-2011, 16:24
He udalo mi sie 6k zabic xD zycze wszystkim powodzenia :>

Rook.Men.Mariusz.
30-06-2011, 16:39
Haha na tym rooku nie powinno byc zadnych demonow,skeletow i od 300 lvla exp na minusie,a wy dajecie jeszcze na +.
Bylo tak zajebiscie,ale oczywiscie jak w prawie kazdej grze wszystko musza za przeproszeniem zjebać.
Trudno czekamy na 1k lvl.

Sir Krystian
30-06-2011, 16:40
hahahahaha exp + 15% do konca wakacji!! buhaha dobre :))) wakacje sluza do odpoczynku nie do expienia!

Sasha wygra bo on ma najwiecej kradzionego hajsu!!

John Cena
30-06-2011, 16:47
Ten kto wygra to naprawde się wzbogaci xD

Azonka
30-06-2011, 17:03
8.42 juz poszedl w zapomnienie?

Sir Krystian
30-06-2011, 17:23
a jeb./.. ten apo 8,42 czy jakos tak gra tam po 5-10 osob max 15 i na uj tam kase inwestuje mortiis niech go usunie lepiej ;)

SoniQ
30-06-2011, 18:19
hę, mam nadzieje ze cos wygram :D

NaPółEtatu.
30-06-2011, 18:41
bez przesady...pacc, itemy do przezycia, ale zwiekszenie expa?:|

Dideek
30-06-2011, 19:18
Witam, w dniu dzisiejszym mam dla Was dwie wiadomości: dobrą i złą.
Zła dla części z Was jest taka, że usunięta za używanie Cave Bota postać Vojska zostanie przywrócona, po Waszym głosowaniu na stronie. Postać ta do 600 poziomu będzie miała procentowo zmniejszoną ilość przyznawanego doświadczenia, a wszystkie przedmioty z postaci Vojska zostaną rozdane w evencie. Właściciel postaci oddał za nią również Ultimate Weapon oraz 150kcc, które, jak i inne przedmioty będą rozdane w evencie na mainie, który już niedługo.

Dobrą wiadomością jest oczywiście Event, który rozpocznie się dzisiaj po godzinie 16.
Nie określę czasu jego trwania, gdyż to, jak długo będziecie mogli go wykonywać - zależy od Was. Celem eventu jest zabicie miliona potworów na Rookgardzie, oczywiście, przez wszystkich graczy.
Eventowi towarzyszy pula pieniędzy, która na początku wynosi dwa tysiące kryształowych monet. Pula stopniowo będzie się zmniejszała, bo, kiedy będziecie zabijać potwory: otrzymacie dodatkowe punkty doświadczenia oraz pieniądze, właśnie z owej puli.
Utrudnieniem jest jednak fakt, że gdy pieniądze w puli będą równe zeru - event zostanie przerwany do czasu wpłacenia większej ilości pieniędzy. Wpłacać pieniądze możecie w pokoju loterii na Rookgardzie. (UWAGA! Wpłacone teraz pieniądze mają na celu jedynie umożliwienie przeprowadzenia eventu, nie są to losy zbliżające Was do nagrody. Wpłacone pieniądze jednak zwiększają ilość otrzymywanych przez Was bonusowych punktów doświadczenia w trakcie trwania eventu.)

Aby móc brać udział w zdobywaniu drobnych nagród, gracz musi zabić 666 potworów do czasu, aż na całym serwerze pokonanych zostanie milion potworów. Jeśli ktoś chce wziąć udział w walce o najdroższe przedmioty - będzie musiał pokonać ich aż 6666!

Lista nagród pojawi się w tym temacie za jakiś czas. Na razie mogę powiedzieć, że niektórymi z nagród są: Stonecutters axe, domek Rook Avenue I, SL, DSM, pieniądze - i inne. Nie wszystkie nagrody pochodzą oczywiście od odblokowanej postaci.

Osoby, które zabiją 6666 potworów wezmą udział w klasycznej loterii, w której, od ilości wpłaconych pieniędzy będzie zależeć to, jaka jest Wasza szansa na wygraną.

Miłej gry!
Kiedy bedzie o UW i 150kcc?;]
#
Ten exp to przegięcie,reszta ok !

Caverin
30-06-2011, 19:30
A inne konta gracza Vojska?
Smieszne troche. Gracz, ktory ma 5kkcc na main oddaje 150kcc + uw (300kc) za odbanowanie postaci wartej 2kkcc ;x

Turok Rookslayer
30-06-2011, 19:32
I gitara xD Ja chcę SCA!

**Van**
30-06-2011, 19:49
A inne konta gracza Vojska?

A inne konta gracza o nicku Vojska wygrają sca i inne śmiecie ;)
Mi to zwisa bo i tak już nie gram na tym syfie :rolleyes:

Arczi
30-06-2011, 20:50
Co by nie zrobili to i tak bedziecie narzekac... Zamiast sie cieszyc, ze daja bardzo dobre nagrody i chca wam wynagrodzic kontrowersyjnego ub Vojski to wy jeszcze placzecie. Cieszcie sie, bo takich nagrod z pewnoscia juz predko nie bedzie... :)

Ja i tak wiem, ze wygra Krzychu.

Assassin Mateusz
30-06-2011, 22:29
O 8.42 juz nawet nie wspominacie... Pamietacie wgl. ze macie jeszcze taki serwer? o.O
Gratuluje eventu. Niestety nie moge wziasc udzialu w losowaniu, poniewaz sprzedalem postac z kontem na rooku. (:

Poiwo
01-07-2011, 14:33
heheh moglibyście wprowadzić tego upa na 8,42 nie musi być cały możę być połowa .
dobra dobra a wracając do tematu i tak nie wygram bo nigdy nie wygrałem dobrze że taka krótka loteria a nie miesiąc
domek a sca powinno być do wyboru.
ja wole domek....
a nie sca bo na sca prędzej czy pózniej będzie quest
i powinna być nagroda dla tego co wpłacił naj przed loterią
bo tak to każdy kase sobie zostawiał na loterie więc powinna być nagroda dla tych co wpłacali do puli przed loteria jak zawsze zjebane nagrody....
a potem się dziwią ze coraz mniej osób na apo gra!

pozdro

hahaha na dużo rzeczy nie miało być GM TOKEN/D SHIELD/ też miało być all jedno i co hahaha

Sasha Rookslayer
01-07-2011, 14:43
@UP

Na SCA już nigdy Questu nie będzie, sama Administracja tak mówiła.
Lecz pewnie nie Dotrzymają Słowa i za 2 lata będzie Questa na Sca, Sova, T Hammera ;/ Wygram Sca! :)

TuK!
01-07-2011, 16:15
Supcio, wywalę na loterię z 10 cc. ;)

Zarexoholik?
01-07-2011, 18:01
Fajna sprawa, ale nie mam zamiaru brać udziału. Rookgard mnie odstrasza, szczególnie, że to drugi main.

Splaxor
02-07-2011, 00:10
Bardzo ciekawie zrobiona loteria. Szczególnie podoba mi się możliwość zapłacenia za potworki, których się nie zabiło.
Pozostaje mi życzyć udanych losowań.

widzew rts
02-07-2011, 11:11
Bardzo Fajna loteria :D

Carmell
03-07-2011, 20:56
Wydam ostatnie 60 cc na loterii w tej nizszej kategorii , jak wygram jedna z 1-3 miejsc lub nagorde pocieszenia to bede gral na rooku jesli nie to odejde ;d
Tyle odemnie , zobaczymy jak to bedzie ;d

Pzdr ;p

Lolipops
03-07-2011, 23:10
Te loterie są już żałosne,każda coraz bardziej miesza na Apo,a i tak wiadomo że bogatsi mają dużo większe szanse.
Powinno być tak że każdy może kupić max 2 losy.
PS.
Z tym expem to żenada i przesada w jednym.

Reliusz
04-07-2011, 11:58
No bardzo ładne nagrody, lecz 15% expa do końca wakacji Trochę przesada, możecie zmniejszyć do 10% max.

<Magiczny>
04-07-2011, 11:59
Super, ale ja mam bana do 5 :[

Arczi
04-07-2011, 14:00
Te loterie są już żałosne,każda coraz bardziej miesza na Apo,a i tak wiadomo że bogatsi mają dużo większe szanse.
Powinno być tak że każdy może kupić max 2 losy.
PS.
Z tym expem to żenada i przesada w jednym.

Z jednej str. powinno byc jak na rl, ze w loterii jeden gracz moze kupic tylko 1 los. Z drugiej zas... Dobrze jest jak jest. Wiadomo, ze Ci, ktorzy graja dluzej i sa dlugo na servie maja latwiej, ale to chyba oczwiste :) Moim zdaniem to dobra zagrywka ze str. administracji.

Gratuluje Speckerowi wygranej i straconych 20kcc.

Metixes
16-07-2011, 10:07
Loteria jest zakończona. Wszelkie informacje o wygranych są w dziale Nowości. Ekipa może zamknąć temat.

Damianeq
17-07-2011, 18:16
No i dobrze ze wygrali zaplacili to wymajagom