View Full Version : Potrzebny telefon z Wi-Fi
Krótko, na temat - potrzebuję telefonu (jak najtańszego), który będzie pełnił funkcję przeglądarki internetowej za pośrednictwem Wi-Fi, oraz miał możliwość rozszerzenia pamięci do ok. 3gb (nie ważne czy karta, czy wbudowane), dzięki której będę mógł również słuchać z niego muzyki. Obecnie mam motorolę ROKR E8, do muzyki - wystarczająca, jednak po zakupie Routera brak Wi-Fi daje się znacznie we znaki, dlatego szukam nowego aparatu :p
Za pomoc oczywiście nagrodzę zielonym.
Cena - jak najtaniej.
@edit
Coś tańszego jednak ;d
adrian0093
30-06-2011, 14:28
Xperia X8 :)
#arcus
Ogarnij ryj marcin, czaisz?
Precision
30-06-2011, 14:34
Polecam coś z tych.
http://allegro.pl/nowa-nokia-e51-2mpx-wifi-nawigacja-gwar-24m-i1678641436.html
http://allegro.pl/samsung-s5620-monte-inowroclaw-i1687526384.html
Moim zdaniem dobry wybór, ale chyba wybrałbym jednak Nokię mimo że jest droższa. To sprawdzony model.
#edit
Ludzie, to mają być tańsze telefony.
Xperia X8 :)
No właśnie że nie Xperia ośle..
_t
Iphone 3g wg mnie najlepszy jeśli chodzi o Wi-fi.
Ja miałem Sony Ericsson Hazel (do przedwczoraj), w miarę też fajny fonik, wifi chodzi, dodatkową kartę pamięci sobie dokupiłem, słuchawki dołączone, więc lajtowo muzykę możesz słuchać.
Jednak jest on trochę droższy od nokii Precisiona.
Belfus Adri
30-06-2011, 15:02
Nokie N95 .
samsung wave 533, monte
nokia c3, e51
Elite Filutek
30-06-2011, 15:49
Tak jak napisał precision - s5620 - monte , sam go posiadam i jestem w pełni zadowolony xD . Net się szybko sprawuje ;p
Τettmeier
30-06-2011, 18:16
Nokia e51 bardzo miło słuchać z niej muzyki oraz znakomicie przegląda się strony za pomocą Wi-Fi. Sam używam.
Ofc, że monte sam go mam i jest super . ;D
.:Hugo:.
30-06-2011, 21:26
Nom, ja też mam monte, używam go jako zastępczyjak mi sie stanie coś z moim iphone. Ale co do monte, zakupiłem go zaraz jak wszedł na rynek i nie narzekam na niego.. :) więc Ci go polecam w 100%.
N-series
01-07-2011, 01:53
http://allegro.pl/nokia-n95-8gb-no-lock-pl-menu-komplet-bluetooth-i1672861390.html
Moim zdaniem dobra jest nokia n95 ;)
A ja mam lg gt505 i siosstra zawsze siedzi na nim : O wiec chyba dobrze chodzi a drogi to on nie jest ;p niby w noki e51 dobrze dziala
nokia n95 twardy telefon, dobre wi-fi cena tez przyzwoita
Borat Sagdiyev
06-07-2011, 10:15
Ba ja też rok temu przeszedłem z Rokr e8 na SE Xperia X8 i polecam Ci.
Jeden z najtańszych telefonów, przeglądanie internetu prawie jak na komputerze, masz do wyboru chyba z 7 dobrych przeglądarek + Opere mobile która dodatkowo kompresuje strony, ale pod Wi-Fi to bez roznicy. Do tego na Xperie X8 deweloperzy zrobili moduł standardu "N", jeśli masz router z N to jeszcze lepiej :). Aha, do tego muzyka w SE jak zawsze na bardzo dobrym poziomie.
No i na koniec wiadomo, Android. Mistrz pod względem internetowości.
Turok Rookslayer
07-07-2011, 11:37
Polecam SE Xperia X10 mini pro.
Ba ja też rok temu przeszedłem z Rokr e8 na SE Xperia X8 i polecam Ci.
Jeden z najtańszych telefonów, przeglądanie internetu prawie jak na komputerze, masz do wyboru chyba z 7 dobrych przeglądarek + Opere mobile która dodatkowo kompresuje strony, ale pod Wi-Fi to bez roznicy. Do tego na Xperie X8 deweloperzy zrobili moduł standardu "N", jeśli masz router z N to jeszcze lepiej :). Aha, do tego muzyka w SE jak zawsze na bardzo dobrym poziomie.
No i na koniec wiadomo, Android. Mistrz pod względem internetowości.
Mogę nawet przyznać rację... Warto jednak wspomnieć, iż Xperia x8 bez odpowiednich programów jest strasznie wolna, zamula niesamowicie. Jednak także mogę ją polecić, tani telefon i dobry :D.
Borat Sagdiyev
08-07-2011, 12:32
Trzeba tylko patrzec co działa w tle i jakie aplikacje (których jest od zaje...) sciagamy. Kom smiga bez problemów :)
Xperia mini pro jest droższa, ma mniejszy ekran i mniejszą rozdziałke. Stanowczo NIE jesli chodzi o internet
Arshavin
08-07-2011, 21:32
najbardziej polecam nokia n95 , SE Xperia x10 mini pro/x8
Sony Ericsson W995, Hazel, Elm. Wyglądają standardowo, ale Wi-Fi mają, wystarczy sciągnąć Opera Mini i czuć się jak u siebie w domu. Srsly
No i Samsung Galaxy Ace jest fajny, ale to dotykowy, ja nie lubię osobiście.
Popatrz na Samsung Wave S8500 bo opłaca sie go kupić bo na necie bardzo szybko śmigasz ,a na Wi-Fi to już dopiero .Wbudowaną pamięć masz 2gb ,ale to jest tak jakby podzielone na wiadomości tyle mb , na gry tyle itd . Karta pamięci spokojnie 4gb pójdzie .Muzyki fajnie sie słucha są fajne te tryby zapomniałem jak to sie tam nazywało :D Np. taki Concert Hall gdzie słyszysz z echem takim fajnym i wgl .(Jakby co opinia i to wszystko nie są wzięte z neta tylko z własnych doświadcze.)
Borat Sagdiyev
17-07-2011, 10:31
Nie to żeby gośc szukal sobie najtańszego telefonu a wy mu polecacie Ace albo S8500 ; p
Orson_Pall
18-07-2011, 14:38
Kotlet szuka jak najtanszego telefonu, a Wy mu iphone'y i xperie polecacie XDD
@Topic: Sam w takiej roli uzywam SPV m3000- w dobrym stanie dostaniesz za 300 pln, wifi sciaga lepiej niz na lapku :D Karty czyta do 8gb, sam mam 4 ;d do tego ma qwerty, ktore przydaje sie przy przegladaniu neta, i pisze sie na nim 100x lepiej niz na pojemnosciowych wyswietlaczach. Coprawda ekran oporowy, i to bez multitoucha, ale za 300 pln nie ma co sie cudow spodziewac :D
Franco de la Pucio
18-07-2011, 14:56
Polecam LG Swift. Używanego kupisz za około 300zł.
ja polecam telefon samsung gio nie jest zbyt drogi a net w nim chodzi bardzo dobrze i z tego co pamiętam karta wchodzi do 8gb
Każdy smartfon ma Wi-Fi, znajdź najtańszego na allegro, a nie na forum tibijskim.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.