Zaloguj się

View Full Version : Nowelizacja wspólnych huntów

palobo
01-07-2011, 11:06
Otóż chciałbym zaproponować uaktywnienie "Party mode", w którym gracze posiadaliby wspólny "Loot Channel".
Zdaję sobie sprawę, że w chwili obecnej jest możliwość "dzielenia się" lootem w kanale, jednak aby tak się stało, wszystkie osoby muszą zadać obrażenia danemu potworkowi, co w przypadku siochania jest dosyć uciążliwe dla obu stron.

Pozdr.

@Edit

Proszę o dodanie ankiety, umknęło mi..

//Dodane

Dideek
01-07-2011, 11:09
Zdecydowanie tak,mialem zamiar napisac taka propozycje,tylko ze mi sie nei chcialo XD
Tak,i to jak najszybciej..
#edit
Do wszystkich co mowia 'moze udezyc 1 hit'
Np. siocha na 4x patch,to ma kazdego udezac zeby widziec lota?..

Bambucha Rook
01-07-2011, 11:17
mysle ze to jest dobra propozycja poniewaz siocherow nie raz opierdalaja na loota ze nic nie leci a tam leci w chooy itemkow xD

#T
tAk!

Sciex
01-07-2011, 11:32
Mysle ze taki party sys. jest calkowicie niepotrzebny poniewaz osoba siochajaca [Ed] moze walnac jednego hita w potworka i bedzie miala juz pokazany loot w channelu :(

Jestem na NIE.

Azonka
01-07-2011, 11:34
Bardzo dobra propozycja!

Przemyslana i bardzo przydatna.
Na tak.

Arczi
01-07-2011, 11:57
Jestem na tak, chociaz jak napisal Intergaming - wystarczy uderzyc moba raz z wanda. Z drugiej str. nie jest to zawsze mozliwe, wiec taka opcja z pewnoscia by sie przydala. Sadze, ze chyba bardziej odpowiednim slowem bedzie slowo "modernizacja". :)

Tak.

Karpek II
01-07-2011, 12:27
Przecież jest już takie coś. Wystarczy, że np. sioher raz uderzy z wanda w potworka, którego biję bloker i razem mają pokazanego loota. To samo jest na Wardach - 5 osób może bić jednego warda i też każdy widzi co z niego spadło na loot-channelu. ; )

Tak więc, żadne dodatkowe party nie jest potrzebne.

Hide
01-07-2011, 12:40
Tak jak wyżej to jest nie potrzebne, wystarczy że sioher lub uher uderzy raz w moba i widzi loot z niego:D To wy jak jesteście na bossach to tylko sam bloker bije:confused: Można tylko kliknąć na niego;)

Nie

John Dolmayan
01-07-2011, 13:11
Tak jak kolega wyzej, tak trudno zaznaczyc potwora? to 1 sec nie zajmie. Niepotrzebne jest to.

palobo
01-07-2011, 13:28
Siochasz na 3x path, masz zamiar uderzac pokolei kazdego z nich?

TuK!
01-07-2011, 14:42
Jestem na tak, przydałoby się takie coś, żeby nie oszukiwali na loota. ;0

Majdzik
01-07-2011, 15:27
jestem na TAK siocher tez chce zarobic :)

Mr Fsza
01-07-2011, 15:42
Świetna propozycja jestem jak najbardziej na TAK.
przydało by się takie coś na rook i na main napewno +
przecież jest party tylko nie działa xD

<Magiczny>
01-07-2011, 15:58
Byloby to bardzo dobre rozwiazanie dla siochera. Codziennie siocham kogos na 2/3 pathfinderach i nie mam zamiaru wszystkich zaznaczac zeby zobaczyc jaki jest loot...

Oczywiscie na TAK.

1st R. Boonek
01-07-2011, 16:27
jestem na tak!:o z tego co zauwazylem to koledze typek tibią auto lota z paczow jebal a ten sie dziwil czemu w 30 min nic nie spadlo XDD

Assassin Mateusz
01-07-2011, 16:57
Jestem na tak, ale mozna sie ugadac z typem zeby sie odsuwal od cial po zabiciu i podejsc sprawdzac (przy okazji zbierac cc z wosso XD).

Zarexoholik?
01-07-2011, 17:57
Jestem na TAK, bo nie widzę sensu, żeby sioher musiał jeszcze bić każdego moba.

Kapitan Alkohol.
02-07-2011, 01:19
Niby może byc, ale do huntów grupowych potrzebne są nowe bossy serva. Minos jest już śmieszny, 2600 ek z 2 uherami, lub 2800-2900 z 1 uherem go zabije. Zdały by się bossy, które zbloczyły by z 2-3 osoby na servie, potrzeba by było kilku uherów/sioherów+kilku rp ze względu na duży dmg na dystans.
Ogólnie propozycja nie jest zła, ale silnik serva jest i tak bardzo obciążony i party system mógłby go całkiem rozwalic xd

Soi
02-07-2011, 04:55
Hmmm, zastanowmy sie... NIE !
Bloker jest od tego żeby on zgarniał większość łupu, tak po prostu jest było i będzie... I żeby nie było, że ja ek czy inny rp, nie gram na tym serwie ani na zadnym innym.

+

Ten argument pana up z rozwaleniem pracy silnika rowniez do mnie przemawia... :|

Sensimila <3
02-07-2011, 09:26
Ja tak samo jak inni gracze, jestem na nie, ponieważ wystarczy, że siocher/uher zada jednego hita z wanda w moba, to po zabiciu go widzi w Loot- Chanelu co z niego spadło.

palobo
02-07-2011, 11:08
Hmmm, zastanowmy sie... NIE !
Bloker jest od tego żeby on zgarniał większość łupu, tak po prostu jest było i będzie... I żeby nie było, że ja ek czy inny rp, nie gram na tym serwie ani na zadnym innym.

+

Ten argument pana up z rozwaleniem pracy silnika rowniez do mnie przemawia... :|

Przeciez 3/4 polowań w relacji siocher-dps, odbywa się na zasadzie "ja Ci dam lvle, Ty mi dasz zarobic".. Po drugie wypowiadanie się jako gracz, który już nie gra - zalezy mi na opinii AKTYWNYCH graczy.

Ja tak samo jak inni gracze, jestem na nie, ponieważ wystarczy, że siocher/uher zada jednego hita z wanda w moba, to po zabiciu go widzi w Loot- Chanelu co z niego spadło.

Byles/bylas kiedys siochac kogos na więcej niz dwóch potworkach naraz? Bo mam wątpliwości.. Siocher ma sie skupic na leczeniu, a nie sprawdzaniu czy dany mob zostal przez niego uderzony, czy nie.

Poiwo
02-07-2011, 13:09
pod party jest tylko zrobić tak aby widać tylko było lot aby nie było expa pół na poł pzdr; D

jasne że TAK!1
od tego są party

Azielu$
02-07-2011, 13:15
Party zostało wyłączone dlatego, że crashowało serwer. Jak dla mnie jest to całkowicie niepotrzebne. Jestem na nie. Jak nie chcesz być wyjebanym na loota to każ siochanej osobie odchodzić od ciał albo siochaj zaufane osoby. ;x

PokerowyKoc
02-07-2011, 13:15
Jestem na tak.
Dobry pomysł. Nikt bezkarnie nie podpieprzał by loota ;)
Pozdrawiam.

palobo
02-07-2011, 13:51
Party zostało wyłączone dlatego, że crashowało serwer. Jak dla mnie jest to całkowicie niepotrzebne. Jestem na nie. Jak nie chcesz być wyjebanym na loota to każ siochanej osobie odchodzić od ciał albo siochaj zaufane osoby. ;x

W tibii nie masz zaufanych osób, to jest raz.
Dwa - na przyklad taki Bart - bot na automatyczne sciagnie loota. Wystarczy, że otworzy szybko potworka, nawet sie nie zorientujesz jak sobie rare przeciagnie do bp...