PDA

View Full Version : Kliczko vs Haye

Τettmeier
02-07-2011, 16:52
Jak wiemy dzisiaj w Hamburgu odbędzie się walka bokserkska pomiędzy Władimirem Kliczko i Davidem Haye'em. Stawką są trzy pasy mistrza świata w wadze ciężkiej. Emocje rosną. :D Kto według was jest lepszy? Kto wygra ten budujący napięcie pojedynek?!
Osobiście nie mam pojęcia. Za Brytyjczykiem przemawia szybkość i młodość, za Ukraińcem z kolei doskonałe warunki fizyczne i atomowy cios. Może być naprawdę różnie...

TuK!
02-07-2011, 16:56
Lubie bardziej Kliczko i na niego stawiam. :)

Sir Krystian
02-07-2011, 16:56
Władimir Kliczko Wygra!

Simi
02-07-2011, 16:58
Kliczko wygra przez nokaut lub Haye na punkty.

Mr Fsza
02-07-2011, 17:00
Ba !! kliczko musi wygrać nie może teraz przegrać ; D
bo niedługo czeka go walka z Adamkiem i z Adamkiem będzie musiał przegrać teraz jak przegra kliczko Adamek nie będzie mistrzem ; //
wiec musi wygrać kliczko xD

Lucaseq
02-07-2011, 17:00
Też stawiam na Kliczke i liczę na ładny nokaut w jego wykonaniu.

Blood Raven
02-07-2011, 17:01
Ja jestem za Davidem Hay'em, ponieważ jest o wiele szybszy od kliczki + też ma mocny cios.

Google
02-07-2011, 17:28
Kliczko wygra, wiadomo. Pomimo, że go nie lubię. Max 4 runda - przez nokaut.

Old Shidishi
02-07-2011, 17:34
Haye tylko kozaczy przed walką. W ringu ruski przymnie mu gębe...

_woto_
02-07-2011, 18:35
Haye fajny kozak ale pewnie wygra Kliczko
p.s o ktorej jest walka

Τettmeier
02-07-2011, 18:38
p.s o ktorej jest walka
Podbijam. Kiedy walka?

Benn
02-07-2011, 18:42
22:45 rozpoczyna się gala boksu.

Kliczko wygra.

G_R_U_L_I_X
02-07-2011, 20:21
Myślę, że wygra haye, bo jest niższy od swojego rywala. Kliczko jest szybki, wysoki i ma pierdolnięcie w prawej łapie, ale obydwoje posiadają cios nokautujący. Będzie dobra walka.

Simi
02-07-2011, 20:25
Ba !! kliczko musi wygrać nie może teraz przegrać ; D
bo niedługo czeka go walka z Adamkiem i z Adamkiem będzie musiał przegrać teraz jak przegra kliczko Adamek nie będzie mistrzem ; //
wiec musi wygrać kliczko xD

Adamek walczy z Witalijem a nie Władimirem ...

Gala się szybciej zaczyna. Ok. 22.45 ma być walka - czytałem w gazecie.

Devorious
02-07-2011, 20:42
Z ostatniej Chwili Walka może się nie odbyć!:Wpis z Twittera Haye: 'Deszcz ciągle pada i prognoza mówi, że nie przestanie. Niemcy mają podjąć decyzję co dalej.'Dan Rafael napisał: 'Obok ringu mają być przygotowani ludzie z ręcznikami, którzy będą na bieżąco wycierali matę. 'Roy (Jones), który jest na hali napisał: Cała mata jest w wodzie i chyba walki nie będzie. Deszcz zaczął padać jeszcze mocniej!'(K2's Tom) Loeffler twierdzi, że walka musi się odbyć i nie ma co do tego wątpliwości. Ja wcale nie jestem taki pewny

Lewy
03-07-2011, 00:21
I Haye gwiazdorek stracił pas :)

Arczi
03-07-2011, 00:38
No, w koncu koniec :) Walka z pewnoscia przez wielu bardzo dlugo wyczekiwana. Moim zdaniem warto bylo spedzic te 1.5h przed telewizorem. Szczerze mowiac milo zaskoczyl mnie Haye, ktory staral sie jednak pokazac na co go stac, a jak mi sie wydaje byl w zyciowej formie. Nie uciekal - podjal walke. Staral sie w koncu wbic we Wladka tego swojego prawego sierpa i chociaz mimo, iz nie raz mu sie udalo to Kliczko nie dal sie zlamac. Ze strony mlodszego z braci Kliczko - standard. Lewe proste, oraz trzymanie na dystans przeciwnika. Punktowal bardzo ladnie jak z reszta w kazdej swojej walce. Sadze, iz wygrana Kliczce w pelnie sie nalezala. Zabraklo mi jednak tego poslania Davida na deski, ale coz moze jeszcze kiedys, ktorys z Kliczkow skrzyzuje z nim rekawice. Od poczatku bylem za Wladkiem, gdyz jestem fanem ukraincow. Chyba teraz poczekamy na kolejna ich walke tym razem z udzialem Tomka Adamka... ;)

Według mnie to Haye był lepszy, co z tego, że Kliczko walił te swoje żałosne lewe proste, skoro jego to nawet nie ruszało? Dostał kilka prawych, ale to bardziej po ryju kliczki było widać obicie.
Słaba walka w wykonaniu Kliczki.

Haye byl lepszy ? Wydaje Ci sie tak tylko dlatego, ze bil mocno, a jak kazdy wie te "slabe" lewe proste Kliczki to chyba najwazniejsza z jego broni, a zwlaszcza gdy dolozy jeszcze prawa reke. Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego co 200 takich lewych prostych robi z twarza i mozgiem...

Benn
03-07-2011, 00:42
Według mnie to Haye był lepszy, co z tego, że Kliczko walił te swoje żałosne lewe proste, skoro jego to nawet nie ruszało? Dostał kilka prawych, ale to bardziej po ryju kliczki było widać obicie.

Τettmeier
03-07-2011, 08:03

Ekspert od boksu się odezwał. Widziałeś inne walki któregokolwiek z braci Kliczków? Może się wydawać, że są nudne ponieważ prezentują za każdym razem ten sam styl.. Kolega wyżej już powiedział - to tylko tak wygląda, że to jest słaby lewy prosty. Musisz zauważyć ile on takich nakurwi. Jednego trafi gorzej inny z kolei dojdzie. Nie wyobrażasz sobie jaki mocny cios posiadają Ukraińcy... Haye rozciął mu trochę twarz i to ma oznaczać, że od razu wygrał, ta? Według mnie to Haye był lepszy.. w pajacowaniu.

@top
Należało się małpie, Boże, co on wyprawiał przed tą walką i w trakcie i w ogóle. Takich rzeczy nie robi się 'na szczycie'. Nie wiem na co on liczył. Zasłużona wygrana Kliczki.

Największe emocje przy 'Lets get ready to rumble' zresztą jak przy każdej dobrej walce któą oglądam na żywo.. :) Wkur*iały mnie ciągle te same reklamy i brak widoczności co dzieje się w narożnikach podczas przerw.. Na Polsacie zawsze widać.. :D

t4mm
03-07-2011, 09:59
Słaba walka była , ale dobrze ze wygrał kliczko [tylko punktami] :D

Mateusz Soprano
03-07-2011, 10:25
Nie wyobrażasz sobie jaki mocny cios posiadają Ukraińcy... D

Polacy i tak posiadają silniejszy.

@top.
Wie ktoś gdzie mogę obejrzeć powtórkę? Chodzi o link bo szukam od rana w google i znaleźć nie mogę.

Huskar
03-07-2011, 11:31
Ekspert od boksu się odezwał. Widziałeś inne walki któregokolwiek z braci Kliczków? Może się wydawać, że są nudne ponieważ prezentują za każdym razem ten sam styl.. Kolega wyżej już powiedział - to tylko tak wygląda, że to jest słaby lewy prosty. Musisz zauważyć ile on takich nakurwi. Jednego trafi gorzej inny z kolei dojdzie. Nie wyobrażasz sobie jaki mocny cios posiadają Ukraińcy... Haye rozciął mu trochę twarz i to ma oznaczać, że od razu wygrał, ta? Według mnie to Haye był lepszy.. w pajacowaniu.

@top
Należało się małpie, Boże, co on wyprawiał przed tą walką i w trakcie i w ogóle. Takich rzeczy nie robi się 'na szczycie'. Nie wiem na co on liczył. Zasłużona wygrana Kliczki.

Największe emocje przy 'Lets get ready to rumble' zresztą jak przy każdej dobrej walce któą oglądam na żywo.. :) Wkur*iały mnie ciągle te same reklamy i brak widoczności co dzieje się w narożnikach podczas przerw.. Na Polsacie zawsze widać.. :D

Ta walka przereklamowana i tyle , a po każdej rundzie te j@#$%&^&* reklamy i ten pies grr..... Liczyłem na coś więcej.

Benn
03-07-2011, 11:39

@top

Słuchaj ja nie jestem żadnych ekpertem. Widziałeś co napisałem na początku zdania? "WEDŁUG MNIE", zresztą forum chyba od tego jest? Swojego zdania nie zmienię, nie zapytam się Haye czy bolały go te lewe proste, mogę tylko stwierdzić, że skoro one były takie groźne to gdzie są ich ślady na ryju Haye? Jednak nie oceniłem zwyciężcy po wyglądzie twarzy, tylko nie wiem czy wiesz ale oglądałem tą walkę i jakoś bardziej Haye był lepszy w tej walce.
Nie jestem jego fanem, ale wy jesteście tacy naiwni.... Myślicie, że on pajacował przed walką i denerwował Kliczkę, bo miał taką ochotę? Ustalił pewnie z menadżerem, co będzie robił i jak, że walka była sensacją i ludzie tym bardziej zasiedli przy telewizorach. Zachowywał się jak małpa, ale czy ktoś mu broni? Przed 12 rund ta małpa była szybsza od Kliczki. Kilka razy trafił te swoje bomby z prawego sierpowego, ale w sumie trudno się dziwić, żeby przez 12 rund z opuszczoną gardą koleś nie był trafiony. Takie jest moje zdanie i wara ode mnie.

Arcano Druid
03-07-2011, 12:42
Been w dupie byles, gowno widziales i je wachales -.-

Haye mial dobry pomysl na Kliczko ale za malo boskowal dlatego go Kliczko wypunktowal >_< Najsmieszniejsze bylo to jak Władimir sciagal go czasami albo spierdalal po ringu XD

Bylem za Brytyjczykiem bo Ukraincow nie lubie X.x :o

Jarken
03-07-2011, 14:28
Byłem za Kliczkiem. Gdzieś czytałem, że jest to bardzo wykształcony człowiek.. włada kilkoma językami, studiuje, a teraz robi doktorat. I potrafi się zachować. Haye wciskał kity że go rozpierdoli i zmiażdzy a Klitschko spokojnie odpowiedział 'ukarzę cie za te słowa' i ukarał. Moim zdaniem powinien wygrać przez nokaut, ale cóż, ważne że wygrał.

1st R. Boonek
03-07-2011, 14:33
słaba walka... na punkty wygral kliczko no niestety ;c

liczylem na nokaut :(

_woto_
03-07-2011, 14:40
Mi osobiscie walka sie nie podobala moze ze wzgledu takiego, ze nie interesuje sie boxem, a walki ogladam tylko jak walczy ktos znany lub jak mi sie nudzi i leca powtorki na polsacie sport ;p

Arczi
03-07-2011, 14:52
Słuchaj ja nie jestem żadnych ekpertem. Widziałeś co napisałem na początku zdania? "WEDŁUG MNIE", zresztą forum chyba od tego jest? Swojego zdania nie zmienię, nie zapytam się Haye czy bolały go te lewe proste, mogę tylko stwierdzić, że skoro one były takie groźne to gdzie są ich ślady na ryju Haye? Jednak nie oceniłem zwyciężcy po wyglądzie twarzy, tylko nie wiem czy wiesz ale oglądałem tą walkę i jakoś bardziej Haye był lepszy w tej walce.
Nie jestem jego fanem, ale wy jesteście tacy naiwni.... Myślicie, że on pajacował przed walką i denerwował Kliczkę, bo miał taką ochotę? Ustalił pewnie z menadżerem, co będzie robił i jak, że walka była sensacją i ludzie tym bardziej zasiedli przy telewizorach. Zachowywał się jak małpa, ale czy ktoś mu broni? Przed 12 rund ta małpa była szybsza od Kliczki. Kilka razy trafił te swoje bomby z prawego sierpowego, ale w sumie trudno się dziwić, żeby przez 12 rund z opuszczoną gardą koleś nie był trafiony. Takie jest moje zdanie i wara ode mnie.

Sadze, ze pajacowal, bo chcial wywrzec na Kliczce jakas presje psychiczna, bo z gory byl na przegranej pozycji. Z reszta slady na twarzy Haye'a ? Zobacz co mu sie z mozgiem dzialo : o Ja tam bym wolal miec rozwalony ryj podczas walki i moc normalnie myslec niz dobrze wygladac i miec sieczke z mozgu :x Walka byla moim zdaniem ciekawa :P Kliczko zrobil teatr na wejsciu, a Haye na ringu, wiec dziwi mnie czemu wyszedl w koszulce Anglii, a nie Barcelony :|

http://www.youtube.com/watch?v=pX-K3o05yMY - masz Benn ta slaba lewa reke Kliczki (4:35).

Polacy i tak posiadają silniejszy.

No. Szkoda, ze Adamek jest wolniejszy od Haya i w dodatku nie ma takiej sily jak on. Nie sadze, ze da rade przezyc 10 rund z Witkiem.

Jeju co mnie obchodzą jakieś inne walki Kliczki? Ważne co się działo wczoraj. Nie możecie przyznać, że Haye, pokazał, że można walczyć z Kliczko i można go obijać? Bez względu na to co mówił, jak się zachowywał, ważne co się działo na ringu, a moim zdaniem Kliczko wczoraj bał się uderzyć tą swoją petarą tylko punktował go tymi lewymi prostymi. Wygrał punktowo, ale jak dla mnie to Haye wczoraj lepiej walczył (mimo tego, że mniej razy go trafił) i może gdyby walka trwała dłużej to kliczko by leżał.

Nie bal sie. Chodzilo o to z tego co zauwazylem, ze zaden nie chcial popelnic bledu. Kliczko nie chcial go skonczyc, bo wiedzial, ze i tak wygra. Watpie, zeby Kliczko lezal. Predzej Haye.

Benn
03-07-2011, 15:22
Jeju co mnie obchodzą jakieś inne walki Kliczki? Ważne co się działo wczoraj. Nie możecie przyznać, że Haye, pokazał, że można walczyć z Kliczko i można go obijać? Bez względu na to co mówił, jak się zachowywał, ważne co się działo na ringu, a moim zdaniem Kliczko wczoraj bał się uderzyć tą swoją petarą tylko punktował go tymi lewymi prostymi. Wygrał punktowo, ale jak dla mnie to Haye wczoraj lepiej walczył (mimo tego, że mniej razy go trafił) i może gdyby walka trwała dłużej to kliczko by leżał.

Cauze
04-07-2011, 16:13
Sponsorem programu jest Militaria.pl

KlenkajDziffko
04-07-2011, 17:37
Ja sobie chce obejrzeć co mówi trener do Kliczki a tu wyskakuje reklama leku na wakacyjną biegunkę. Ja pier*ole.

_woto_
04-07-2011, 18:32
Beka tez byla jak wchodzi Kliczko, a tam jakis typek udaje ze sie boksuje a goryl go jeb za bety i na glebe lol