Zaloguj się

View Full Version : Komputer Szwankuje.

Bantero
05-07-2011, 15:26
Witam.
Na Tym komputerze mam parę problemów. No to zacznijmy wymieniać.
1. Kabel USB wkładam pod gniazdo w telefonie i komputerze, a na telefonie wyświetla mi się "włóż kartę pamięci" a następnie wyłącza mi się mój telefon, a kartę posiadam włożoną. Przecież sprawdzałem kilka razy, kombinowałem różnorodnie wkładać Tą kartę i żadnych efektów nie dało.

2. Ściągam sobie CS, próbuję zainstalować i wyskakują mi jakieś błędy przy instalacji, na początku klikałem "zakończ, a dopiero później "ignoruj ten komunikat". Nie wiem co się dzieję, dlaczego są Takie skutki.

3. Na samym początku, gdyż loguję się na użytkownika w komputerze, włączam przeglądarkę Operę, następnie gdy wyłączę Operę nie mogę jej uruchomić, muszę wyłączyć i włączyć komputer, żeby uruchomić Operę.
Jeżeli znacie odpowiedzi lub jakieś przydatne linki, by To jakoś naprawić, możecie podawać, w taki sposób, np. 1 [twoja odpowiedź] [przydatny link + poradnik]. Z góry dziękuję.

Laluś
05-07-2011, 16:39
Staram się tego nie polecać, ale moim zdaniem, najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji byłby format kompa. ;)

KamilQ
05-07-2011, 18:04
Co do 3 pkt. musisz zakonczyc proces opery zeby ja ponownie właczyc, tez tak miałem. :)

Mystixo
05-07-2011, 19:12
Masz dziury w systemie.... Robiłeś coś z kompem wcześniej ??

Bantero
05-07-2011, 19:22
Masz dziury w systemie.... Robiłeś coś z kompem wcześniej ??
Powiedź bardziej jaśniej, bo Cię nie rozumiem, wytłumacz mi o co chodzi.

Staram się tego nie polecać, ale moim zdaniem, najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji byłby format kompa. ;)
No cóż, na informatyka szkoda kasy wydawać, może masz jakiś program bądź wiesz jak łatwo i w szybki sposób można zrobić szybkiego formata ? : ) Z góry dziękuję.

Mystixo
05-07-2011, 19:28
Chodziło mi o to czy nie modyfikowałeś, usuwałeś plików systemowych lub nie miałeś ataku wirusa a on zamiast wyleczyć pliki usunął je tak jest z starom wersją avasta.

Savater
05-07-2011, 19:28
Moze plyta glowna sie psuje???? Formata zrob ;q

Bantero
05-07-2011, 20:33
Chodziło mi o to czy nie modyfikowałeś, usuwałeś plików systemowych lub nie miałeś ataku wirusa a on zamiast wyleczyć pliki usunął je tak jest z starom wersją avasta.
Nie usuwałem żadnych plików systemowych, Tylko śmieci własnoręcznie, które były nie potrzebne mi do dalszego użytku.

Moze plyta glowna sie psuje???? Formata zrob ;q
Już kiedyś miałem problemy z płytą główną, była wymieniona na nową, gdyż była zniszczona. Tylko, że wtedy nie mogłem zalogować się na użytkownika w komputerze. A teraz loguję się bez żadnych problemów, także o płycie głównej możemy nie wspominać, bo działa jak należy.

#Savater.
Tak wiem, przepraszam moja wina, jestem Trochę pijany i szybko nazwa mi uciekła z głowy.

Savater
05-07-2011, 20:45
Napisalem plyta glowna a nie karta graficzna ziom.

<Magiczny>
05-07-2011, 21:17
Nie usuwałem żadnych plików systemowych, Tylko śmieci własnoręcznie, które były nie potrzebne mi do dalszego użytku.

Już kiedyś miałem problemy z płytą główną, była wymieniona na nową, gdyż była zniszczona. Tylko, że wtedy nie mogłem zalogować się na użytkownika w komputerze. A teraz loguję się bez żadnych problemów, także o płycie głównej możemy nie wspominać, bo działa jak należy.

#Savater.
Tak wiem, przepraszam moja wina, jestem Trochę pijany i szybko nazwa mi uciekła z głowy.

W wieku 14 lat jestes pijany? Chyba sokiem pomaranczowym XDDD

@t

Zrob formata. Jest to najprostszy sposob.

Laluś
05-07-2011, 22:06
#Bantero
Wsadzasz płytkę instalacyjną Windows'a. Potem dajesz coś w stylu 'Napraw system' (nie wiem jak to dokładnie leci) > wiersz poleceń > wpisujesz format C:/ i po kłopocie. Potem instalujesz od nowa system. ;)

Turok Rookslayer
06-07-2011, 10:05
Co do 3 punktu, to miałem tak. Brałem Alt + Ctrl + Delete i zakończ opere.

Bantero
06-07-2011, 17:10
No cóż, nie mam płyty Windowsa, nie zrobię żadnego formata Tu. Lecz jestem zadowolony z siebie, gdyż coś Tam grzebałem i udało mi się naprawić punkt 3. Pozostały jeszcze 2, liczę iż pomożecie mi w Tym.

#edit.
Próbowałem już od samego początku pobierać z innych źródeł. Jest To samo.

Mystixo
06-07-2011, 18:55
2. Może masz uszkodzona instalke ?? Spróbuj pobrać z innego źródła cs.

Bantero
08-07-2011, 10:10
Dobrze, nie naprawiłem problemów. Muszę jedynie formata zrobić i zainstalować Windows ponownie. Myślę, że To powinno mi pomóc.
Teraz ekipa może zamknąć temat.