Zaloguj się

View Full Version : [Telewizor] Problem z rozdzielczo?ci? - Cyfrowy Polsat.

Τettmeier
07-07-2011, 20:27
Dzień dobry.
Mam pewien problem z Cyfrowym Polsatem. Otóż niektóre programy mam w.. nie tej rozdzielczości co trzeba? Nie wiem jak to nazwać. Po prostu widać tak, jakby nie były one przystosowane do mojego telewizora. Wcześniej wszystko dobrze działało, aż do pewnego momentu. Na samym początku jak kupiłem duży TV i leciały np stare filmy to było tak: czarny pasek, ekran, czarny pasek. Po prostu za małe tak jakby xd A teraz to normalnie na Polsacie sport mam tak pomniejszone mecze! : [ Albo Viva mi się też zje*ała. Wcześniej się tak nie działo. W ustawieniach telewizora jest wszystko ok mam 'pełny ekran' a i tak gówno z tego. Braciak był u mnie młodszy i często TV oglądał i pierwsze podejrzenie pada na to, że on coś poprzestawiał. Z początku się tym nie interesowałem bo rzadko oglądam, ale dziś zaczęło mnie to irytować. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem, żeby wszystko wróciło do normy? : [

@down
Nie są w HD, a nawet jak by były to mój telewizor lajtowo mógłby je obsługiwać. Np. Pierwszą miłość miałem na małym obrazie w zwykłym polsacie, a na polsat HD była już normalna ogarnięta właśnie w wysokiej rozdzielczości

Nexav.
07-07-2011, 20:41
Może te kanały są w rozdzielczosci HD? U mnie są w HD, a nie mam TV w HD i wlasnie są takie jakby mniejsze rozdzielczosci.

Mystixo
07-07-2011, 21:25
Jak na początku wszystko było ok to przywróć ustawienia fabryczne może to coś da.

Krulowiec
07-07-2011, 21:38
Też tak mam, nic na to nie poradzisz ono się samo powinno zmienić ( przynajmniej tak jest u mnie ) próbowałem coś zmieniać, ale to i tak ch*ja daje. Możesz spróbować na pilocie od CP (size) taki przycisk, spróbuj :)

Τettmeier
08-07-2011, 13:40
Przywróciłem ustawienia domyślne, z tym, że zmieniłem odbiornik xd z czegoś tam na HOTBIRD w suwaku. Naprawione, dzięki.