Zaloguj się

View Full Version : Studia. Dostali?cie si??

Gandi Mikiel na Minie
07-07-2011, 21:12
jak w temacie, czy kurva jesteście gimbami co się jarają że dostały do liceum/tech

ja dostalem sie na ekonomie na uniwersytecie szczecińskim

Romagna
07-07-2011, 22:42
No to gratulacje ;) bedziesz mi za pare lat podawac chamburgery z mcdonaldzie panie magistrze :D

Gandi Mikiel na Minie
07-07-2011, 22:44
No to gratulacje ;) bedziesz mi za pare lat podawac chamburgery z mcdonaldzie panie magistrze :D

za pare lat to ja bede cie pozdrawiał zza oceanu a hamburgery będą mi podawać cycate mokre od szampana dziwki w które będę rzucał dolarmi, a ty bedziesz pracował po tej zawodówce za 1200zl

Piko
07-07-2011, 22:46

Bez wykształcenia nie będziesz miał możliwości stołowania się w mcdonaldzie bo najzwyczajniej w świecie nie będzie cie na to stać.

Arczi
07-07-2011, 23:07
Bez wykształcenia nie będziesz miał możliwości stołowania się w mcdonaldzie bo najzwyczajniej w świecie nie będzie cie na to stać.

W USA bez wyksztalcenia bedzie i tak zarabiac 3x tyle co w tym smiesznym kraju.

A co do tematu - ja tez planuje wyjechac do USA/ENG i tam zarabiac kase. Jak pomysle, ze mam tutaj siedziec i sie marnowac za jakies marne pare tysiecy to cze. Dokoncze studia i lece (: Pozdrawiam plebs, ktory zamierza zostac w tym kraju xd

Jarken
07-07-2011, 23:51
jak w temacie, czy kurva jesteście gimbami co się jarają że dostały do liceum/tech

Ty nigdy nie miałeś 15 lat? Bocian Cię przyniósł po 18tce? Beka z Ciebie EKONOMISTO , najedz się tymi dolarami i kup wille z basenem, ale potem nie zapomnij wrócić do ojczyzny żebym ci splunął w twarz śmierdzącym porannym glutem lapsie za to jaki byłeś głupi.:(
Jednak jeśli to jest dla Ciebie szczęściem, nie ma sprawy. I tak po twoich wypowiedziach nie zasługujesz na miejsce na uczelni.

Hollow
07-07-2011, 23:55
Jeszcze czekam...ale w sumie jak się nie dostane to nic się nie stanie ,ale ciesze się że 1/4 maturzystów debili nie zdało matury więc łatwiej się dostać.

Mateusz Soprano
08-07-2011, 16:49

Haha ładnie mu dowaliłeś;d;d;d

Racja, mikiel chciałbym złożyć zamówienie, no ruszaj się młody w szkole nie jesteś słuchaj mnie Magdonaldowy chłopcze:

Poproszę jeden hamburger bo na dwa mnie dzisiaj nie stać ... i to wszystko mogę już?

Kraj jest taki przez tych osłów co nim rządzą.Zauważcie że jakby podnieśli podatki to każdy ma po dupie czy szef czy pracownik więc o co chodzi z tym że ktoś mało zarabia?

Ładnie ci Jarken pojechał.Pobaw się w Joogiego niemca. I nie wiem jak sobie w życiu poradzisz jak będziesz wyśmiewał ludzi z zawodówki i ich zarobki najpierw znajdź pracę gdzie będziesz krocie zarabiał a później wyśmiej.Ale jakbym był np. stolarzem,elektrykiem,mechanikiem,lakiernikiem i byś przyjechał do zakładu oddać samochód albo chciał bym ci w domu(jako elektryk) zrobił jakieś światła i wyśmiewał mówiąc że mało zarabiam itp to bym h*ja zrobił a skasował cię że byś chodził goły i wesoły.

Gandi Mikiel na Minie
08-07-2011, 16:54
Poproszę jeden hamburger bo na dwa mnie dzisiaj nie stać ... i to wszystko mogę już?

wiem że na 2 cię nei stać i nie będzie stać, po zawodówce to wyjście do makdonalda na 1 hamburgera będzie jak dla mnie jdzenie w restauracji dziczyzny za 200zł

Kraj jest taki przez tych osłów co nim rządzą.Zauważcie że jakby podnieśli podatki to każdy ma po dupie czy szef czy pracownik więc o co chodzi z tym że ktoś mało zarabia?

Ładnie ci Jarken pojechał.Pobaw się w Joogiego niemca. I nie wiem jak sobie w życiu poradzisz jak będziesz wyśmiewał ludzi z zawodówki i ich zarobki najpierw znajdź pracę gdzie będziesz krocie zarabiał a później wyśmiej.Ale jakbym był np. stolarzem,elektrykiem,mechanikiem,lakiernikiem i byś przyjechał do zakładu oddać samochód albo chciał bym ci w domu(jako elektryk) zrobił jakieś światła i wyśmiewał mówiąc że mało zarabiam itp to bym h*ja zrobił a skasował cię że byś chodził goły i wesoły.

nie wiem czemu ty ciagle coś o jakiś lakierniku i elektryku napeirdalasz albo o wymienianiu rur, chyba masz jakieś rozdwojenie jaźni czy coś

Krulowiec
08-07-2011, 17:40
Trochę mam beke z Ciebie mikiel, hejtujesz typów z zawodówki a przecież oni też mogą iść na studia, huhu.

marne biedaki proszę nie płakać

Midq
08-07-2011, 18:06
dostałem się, geologia górnicza - agh katowice :)))

Joogi
08-07-2011, 18:16

O co Ci chopcze biedny zapierdala? Ja sie w nikogo nie bawie, nie wysmiewam ludzi z zawodowki, to wy mi ciagle wmawiacie rozne gowna o Niemczech, jakbym wyjechal z Polski i na wszystkich polakow napierdalal albo nie wiem co, przeciez to normalny kraj jak Anglia czy Irlandia, duzo ludzi tam wyjezdza z szansami i mozliwosciami na lepsza przyszlosc / lepsze zaronki, nie? ;o

Nie wiadomo jak sobie poradzic? Jak tutaj masz normalna prace to zarabiasz 2000+ euro na miesiac, wiec jest lepsze zycie, miedzy innymi dlatego tutaj jestem... -,-

#Caverin
No 2000 to tak normalnie, jak oplacisz wszystko to na zycie zostaje spokojnie 1200+ jesli masz normalne mieszkanie itp. Takie zawody po studiach czy cos to zarabiasz juz od 3k w gore. : ]

Benn
08-07-2011, 18:35
Jak pięknie tam musi być ojej, pragnę zauważyć, że wyżywienie i ogólny koszt utrzymania jest o wiele droższy, i w tym przypadku, oszałamiającej różnicy w zarobkach nie ma.

Caverin
08-07-2011, 18:48
Widac macie pojecie o zyciu ;x
Ja po zawodowej zaczalem pracowac jako lakiernik + mam warsztat w ktorym robie po godzinach. Fakt jest ciezko bo musze siedziec po 15 godzin.
2300 (jesli jest premia, wyrobimy plan) + 2/3 samochody na kazdym 1000- na czysto liczac zus, prad, towar. Wiadomo, ze nie zawsze wychodzi jak chce to poprawiam xD. Szkola 2 letnia, teraz zaczalem tech mechaniczne zaocznie.

A kumpel wyjechal po liceum do Anglii i robi za marne 4/5 k miesiecznie + musi jesc/oplacac mieszkanie i inne rzeczy. Wiec ile przywiezie liczmy po miesiacu? 3 tys.? Bedzie siedzial 2 lata robiac w innym zawodzie, jest zwyklym smieciem robi co oni chca, jest wywalany z kąta w kąt.

@Dajmy teraz przyklad takiego zarexoholika malo gram ale go znam.
Jest na 2 roku. Studiuje? Ale co mu to da jesli cale 5 lat przesiedzi przed komputerem? Gdzie dostanie prace bez praktyki, nic nie umie. Napisze w CV, ze ostatnie lata musial grac w Tibie? ehh

Jak widac nie zawsze po szkole dostanie sie dobra prace wiec nie licz, ze bedziesz kims po studiach...

$Joogi
2000 euro miesiecznie to duzo? Jakbys chcial zyc tam na wysokim poziomie lub zamieszkac na stale?

@autor
Ja majac 18 lat (zaraz 19) mam czas aby isc na studia i to zrobie) Zostaly mi 2 lata tech chodze raz na 2 tygodnie. Po szkole mam 21 lat moge uczyc sie dalej + mam zawód (praktyke) a ty liceum po ktorym nic nie wiesz nawet nie dostaniesz pracy na poczcie za 900zl miesiecznie. Mozesz isc do Biedronki na kase albo na staż za 600zl. Dopiero po studiach mozesz liczyc na lepsza prace choc nie zawsze. Musisz miec znajomosci bez tego bedziesz gorszym smieciem niz co 2 osoba po zawodowej.

Pozdrawiam ;x

BeYOUTe
08-07-2011, 19:56
Ja po zawodowej zaczalem pracowac jako lakiernik + mam warsztat w ktorym robie po godzinach. Fakt jest ciezko bo musze siedziec po 15 godzin.
2300 (jesli jest premia, wyrobimy plan) + 2/3 samochody na kazdym 1000- na czysto liczac zus, prad, towar. Wiadomo, ze nie zawsze wychodzi jak chce to poprawiam xD. Szkola 2 letnia, teraz zaczalem tech mechaniczne zaocznie.

A kumpel wyjechal po liceum do Anglii i robi za marne 4/5 k miesiecznie + musi jesc/oplacac mieszkanie i inne rzeczy. Wiec ile przywiezie liczmy po miesiacu? 3 tys.? Bedzie siedzial 2 lata robiac w innym zawodzie, jest zwyklym smieciem robi co oni chca, jest wywalany z kąta w kąt.

Jest na 2 roku. Studiuje? Ale co mu to da jesli cale 5 lat przesiedzi przed komputerem? Gdzie dostanie prace bez praktyki, nic nie umie. Napisze w CV, ze ostatnie lata musial grac w Tibie? ehh

Jak widac nie zawsze po szkole dostanie sie dobra prace wiec nie licz, ze bedziesz kims po studiach...

$Joogi
2000 euro miesiecznie to duzo? Jakbys chcial zyc tam na wysokim poziomie lub zamieszkac na stale?

@autor
Ja majac 18 lat (zaraz 19) mam czas aby isc na studia i to zrobie) Zostaly mi 2 lata tech chodze raz na 2 tygodnie. Po szkole mam 21 lat moge uczyc sie dalej + mam zawód (praktyke) a ty liceum po ktorym nic nie wiesz nawet nie dostaniesz pracy na poczcie za 900zl miesiecznie. Mozesz isc do Biedronki na kase albo na staż za 600zl. Dopiero po studiach mozesz liczyc na lepsza prace choc nie zawsze. Musisz miec znajomosci bez tego bedziesz gorszym smieciem niz co 2 osoba po zawodowej.

Pozdrawiam ;x

Doczytałem tylko do fragmentu o tym, że typ w Anglii musi jeść, opłacić mieszkanie. Mam ziomków w Anglii. Całe stołowanie + mieszkanie można opłacić za połowę tygodniówki. Nikt nie mieszka od razu w willi, bo po co? Dla typa, który ma 19-25 lat wystarczy kawalerka i podstawowe żarcie, żadne suszi!

Ktoś wyżej napisał, że po zawodówce można studiować. Po zawodówce, to ***** możesz studiować co rok gdzie indziej, bo nie będziesz ogarniał. Z całym szacunkiem, ale nie wyobrażam sobie typa, który ukończył wykładanie kafelek na ekonomii czy też innym kierunku ścisłym... To jak strzał w kolano.

Caverin
08-07-2011, 22:30
BeYOUTe
Ja np nie mialem zlych ocen ale poszedlem do zawodowej bo wiem, ze bede mial lakiernie po rodzicach.

Doczytałem tylko do fragmentu o tym, że typ w Anglii musi jeść, opłacić mieszkanie. Mam ziomków w Anglii. Całe stołowanie + mieszkanie można opłacić za połowę tygodniówki. Nikt nie mieszka od razu w willi, bo po co? Dla typa, który ma 19-25 lat wystarczy kawalerka i podstawowe żarcie, żadne suszi!
Wiesz co piszesz? Jedz sobie przez 5 lat byle jakie gowno to zobaczysz czy mozna... Poza tym 2000 euro nie dostanie byle jaki pajac jak pojedzie zamiatac ulice lub bawic dzieci...

19-25 lat = raczej w wieku 19 nie jestes po studiach a gdy chcialbys zrobic je w innym kraju? To chyba kosztuje prawda?
Poza tym piszemy o zyciu na wysiokim poziomie w poza naszym krajem nie o jedzeniu za pare groszy.

Do pracy z marnym jedzeniem mozna jechac na wakacje aby zarobic na cos

Ktoś wyżej napisał, że po zawodówce można studiować. Po zawodówce, to ***** możesz studiować co rok gdzie indziej, bo nie będziesz ogarniał. Z całym szacunkiem, ale nie wyobrażam sobie typa, który ukończył wykładanie kafelek na ekonomii czy też innym kierunku ścisłym... To jak strzał w kolano.

Moja siostra jest na 3 roku ekonomii a zaczynala w zawodowej jako fryzjerka? ;x
Szwagier jest po studiach oficerskich lub cos (nie pamietam) a takze zaczynal po zawodowej bo mial prace po rodzicach wiec po co mial isc w innym kierunku?
Gdzie trzeba sie uczyc? ehhh Studia sa latwe jesli sie chce. Chodzic tzreba tylko na zaliczenie i prace lub cos zaliczyc pierwszy rok mozesz nawet w 2 a w tech/liceum tak nie mozna wiec co masz trudnego? Wiadomo, ze na zaliczenie uczyc sie musisz, logiczne, ze za nic oceny miec nie bedziesz ale nie przesadzaj okej?

Wiesz tyle co mowili ci koledzy;x Pewnie zarobili tyle, ze maja ville i co jeszcze? Prawda jest taka, ze za granice jada tylko biedni ktorzy nie ogarniaja pracy w Polsce lub chca zarobic aby zaczac od nowa.
Nie wyobrażaj sobie za duzo, mozesz jechac i zobaczysz.

Przyjedziesz po 5 latach i zacznij zyc w Polsce od nowa bez pracy bo raczej cale zycie na kawalerce mieszkac nie chcesz? x;

(srry nie wiedzialem, ze masz 28-9 lat) Pewnie bedziesz wyzywal od dzieciaka jak to na APO ;c
Poza tym kim Ty jestes jesli wchodzisz na tibijskie forum i gre dla ulomnych w tym wieku. ;s

Moze jednemu sie uda zarobic duzo bo dostanie prace w swoim zawodzie ale watpie bo oni nie sa chętni przyjmowac obcego w swoim kraju na wysokie stanowiska.

Przyklad PRACY:
Kolega nie musi pracowac, (27 LAT), nie ma szkoly bo uczyl sie tragicznie. Zarabia przez internet (duzo) czy to znaczy, ze kazdy po informatycznych tez tak moze? Nie! Do tego trzeba miec glowe.. Nie kazdy informatyk umie robic strony/skrypty lub cos wysoko oplacanego. Nie kazdu umie rozkręcić swoja strone tak aby dziennie wchdzilo 5 tys osob+. Nie kazdemu wypali sklep internetowy
Logiczne prawda?

Nastepnym razem czytaj do konca!

ilovehh.
09-07-2011, 00:05
ohajo kembridż, studia 3 stopnia.

Gandi Mikiel na Minie
09-07-2011, 00:49
trochę mam beke z ciebie mikiel, hejtujesz typów z zawodówki a przecież oni też mogą iść na studia, huhu.

Marne biedaki proszę nie płakać

wiesz żę na studia jest potrzebna matura? Jak zdasz mature w zawodówce to dam ci 500000zl

Caverin
09-07-2011, 01:09
Gandi Mikiel na Minie
Taki stary a glupi? 'c
Zawodowa 2(3) lata + 2/3 zaoczne liceum,technikum w moim przypadku 5 lat i mam zaw + technika moge podejsc do matury? Moge!
W wieku 21 lat mam mature a ty robiles tech dzienne 4 lata i nic nie umiesz po czym idziesz na studia. Ja mam rok w plecy lecz mam zawod/technika + 5 lat praktyki i prace a ty nic. Teraz rozumiesz?
A mature zdac moze kazdy kto chce sie uczyc bo nie jest to jakis wyczyn. W tym roku byla latwiejsza od testow gimnazjalnych...
Myslac jak teraz 500000zl nie zarobisz ;x

krulowiec nigdzie nie napisal, ze chce zdac w zawodowce mature.

Czytasz gazety? W tych czasach prawie kazdy idzie do zawodowej lub technikum bo po liceum nie masz praktycznie nic poza srednim wyksztalceniem.
Ja trace rok nauki lecz mam 5 lat praktyki i umiem wszystko aby zaczac nowa prace ty po tech/lic nie umiesz nic bo nie miales nawet miesiaca praktyki poza warsztatami w szkole...

Kogo chce firma?
Mnie, umiem wszystko + sie uczylem (mam taka sama szkole)
Ciebie- Umiesz tylko rysowac gowienka/maszyny w zeszycie w kratke po liceum.

Gandi Mikiel na Minie
09-07-2011, 08:03
Gandi Mikiel na Minie
Taki stary a glupi? 'c
Zawodowa 2(3) lata + 2/3 zaoczne liceum,technikum w moim przypadku 5 lat i mam zaw + technika moge podejsc do matury? Moge!
W wieku 21 lat mam mature a ty robiles tech dzienne 4 lata i nic nie umiesz po czym idziesz na studia. Ja mam rok w plecy lecz mam zawod/technika + 5 lat praktyki i prace a ty nic. Teraz rozumiesz?
A mature zdac moze kazdy kto chce sie uczyc bo nie jest to jakis wyczyn. W tym roku byla latwiejsza od testow gimnazjalnych...
Myslac jak teraz 500000zl nie zarobisz ;x

Czytasz gazety? W tych czasach prawie kazdy idzie do zawodowej lub technikum bo po liceum nie masz praktycznie nic poza srednim wyksztalceniem.
Ja trace rok nauki lecz mam 5 lat praktyki i umiem wszystko aby zaczac nowa prace ty po tech/lic nie umiesz nic bo nie miales nawet miesiaca praktyki poza warsztatami w szkole...

Mnie, umiem wszystko + sie uczylem (mam taka sama szkole)
Ciebie- Umiesz tylko rysowac gowienka/maszyny w zeszycie w kratke po liceum.
kurva debilu, to wtedy masz mature po liceum/technikum a nei po zawodówce co za idiota ja peirdole z kim ja tu siedze
i masz 2 lata w plecy 5-3=2 lololol

i jak uważasz że w tym roku matura była prostsza od testów gimnazjalnych to dlaczego nie zdało jej AŻ 25% maturzystów? pewnie sam byś nie zdał

podgrubione:

O JA PIERDOLE ALE FAZA ODCHODZE

Midq
09-07-2011, 12:46
kurva debilu, to wtedy masz mature po liceum/technikum a nei po zawodówce co za idiota ja peirdole z kim ja tu siedze
i masz 2 lata w plecy 5-3=2 lololol

i jak uważasz że w tym roku matura była prostsza od testów gimnazjalnych to dlaczego nie zdało jej AŻ 25% maturzystów? pewnie sam byś nie zdał

podgrubione:

O JA PIERDOLE ALE FAZA ODCHODZE

news z ostatniej chwili: TEST GIMNAZJALNY ZDAŁ KAŻDY :cool::cool::confused:
dlatego gimbus > licealista

a przy okazji podbijam ze jak chcesz isc na studia to zawodowka jest chujowym wyjsciem ;p

Piko
11-07-2011, 13:26

$Joogi

@autor

Pozdrawiam ;x

Weź nie pierdol chłopaku bo jak widze gówno wiesz o życiu za granicą... Mój sąsiad od 8 lat siedzi w Angli. Pierwsze 3,5 roku pracował u Anglika aby dorobić barkujące pieniądze na własny biznes w Polsce. Od 4 lat prowadzi w Angli zajebiscie opłacalny interes na którym zarabia nie małe pieniądze. Więc nie pierdol, że każdy kto jedzie za granicę to biedak...
Jestem po LO i pracuje na pełnym etacie za 3300zł miesięcznie dodatkowo robie studia zaoczne więc tutaj także pierdolisz farmazony... Zalezy kto ma jakie szczęscie. :].

Hollow
11-07-2011, 14:59
Dobra kamień z serca ***** dostałem się do Wrocka ;D

Ktoś II
11-07-2011, 16:01
Jestem obecnie w Hiszpanii i jedzenie za 200zł jak powiedziałeś Mikiel to nic wielkiego. Tutaj ludzie wydają po 200 euro czyli niecałe 800zł za zwykłą rodzinną kolacje w zwykłej restauracji. W hotelu w którym pracuję, na stanowisku barman zarabia się 900-1400 euro. Pracują tam ludzie, którzy znają jeden język- hiszpanski. Są też osoby znające angielski ale jest ich niewiele. Na studiach jest coś takiego jak program Erasmus, ktory wysyła studentów za granicę na praktytki. Dostajesz ponad 4000zł, za to, że 3 miesiące będziesz za granicą + dostajesz kase od hotelu, tzw. kieszonkowe praktykanta. Co roku można jeździć za granicę, głównie w Europie - Grecja, Włochy, Hiszpania, Portugalia itd.
Co do studiów, to jeszcze mam rok na zastanowienie się, bo jestem w technikum, teraz 4 klasa. Zobaczymy co czas pokaże. Gratuluję wszystkim, którzy się dostali.

Gandi Mikiel na Minie
11-07-2011, 16:32
Jestem obecnie w Hiszpanii i jedzenie za 200zł jak powiedziałeś Mikiel to nic wielkiego. Tutaj ludzie wydają po 200 euro czyli niecałe 800zł za zwykłą rodzinną kolacje w zwykłej restauracji. W hotelu w którym pracuję, na stanowisku barman zarabia się 900-1400 euro. Pracują tam ludzie, którzy znają jeden język- hiszpanski. Są też osoby znające angielski ale jest ich niewiele. Na studiach jest coś takiego jak program Erasmus, ktory wysyła studentów za granicę na praktytki. Dostajesz ponad 4000zł, za to, że 3 miesiące będziesz za granicą + dostajesz kase od hotelu, tzw. kieszonkowe praktykanta. Co roku można jeździć za granicę, głównie w Europie - Grecja, Włochy, Hiszpania, Portugalia itd.
Co do studiów, to jeszcze mam rok na zastanowienie się, bo jestem w technikum, teraz 4 klasa. Zobaczymy co czas pokaże. Gratuluję wszystkim, którzy się dostali.

właśnie ja będę mial takie praktyki, bo na 2 roku mam specjalizacje i wybieram turystyke i hotelarstwo. napewno mam praktyke w Paryżu.

Romagna
12-07-2011, 07:05
No no.. Gandi sluchaj dalej tych glupot co ci naopowiadali w twoim otoczeniu ;-) Wszyscy wyjedziemy zaa ocen i bedziemy zarabiac miliony :D:D:D Juz huj z tym ze zaa oceanem kryzys od zajebania, dolar nie jest mocna waluta, ale ty bedziesz przeciez bogaty, ta ?