PDA

View Full Version : Zenada v2.

Coterson
13-07-2011, 17:29
Nie muszę się wam tłumaczyć z decyzji jakie podejmuję, ale to chyba jasne, że miałem jakiś powód.
Widzisz pseudo Game Masterze, powinieneś się tłumaczyć ze swoich decyzji jeśli chcesz żeby sprawa była jasna, super dla Ciebie to może jasne jak słońce, że skróciłeś mu/jej bana, gracze mają co do tego wielkie wątpliwości bo zauważ, że nie każdy jest Tobą i nie każdy myśli jak Ty, jak nie chcesz jakichś wątpliwości czy nieporozumień proszę wytłumacz nam dlaczego jego/jej ban został skrócony? Bo jeśli wyskakujesz z tekstem 'to chyba jasne, ze miałem powód' bez podawania go to dla nas jasnym jest, że z dupy takowy powód sobie wyjąłeś i skróciłeś mu/jej bana bo ładnie poprosił czy może wysłał/ła Ci zdjęcie swoich narządów płciowych?XD Taka rada na przyszłość, jeśli już zasiądziesz na stołku wyżej nie traktuj innych jak śmieci a siebie jako wszechwiedzącego któremu nikt nie dorównuje bo nie domyśla się jaki jest powód skrócenia bana, proponuje za wzór obrać zachowanie Sherlocka albo jakiegoś innego GM'a. Nie pozdrawiam O.O

KaZeK Banned v1.
13-07-2011, 17:33
Powód nie jest dla Was tylko dla Administracji. Dlatego Caav nie musi się tłumaczyć dlaczego skrócił bana. Nie wasz interes.

#down
Zgłosiłeś - dostała bana, ok. na ile = sprawa Administracji

1st R. Boonek
13-07-2011, 17:34
Popieram, administracja powinna informowac userow o takich rzeczach, a nie sie potem dziwia ze ludzie odchodza, ze ludzie wyzywaja, ze ludzie pierdola rzeczy typu "dala dupy za unbana"

#up owszem kazku nasz interes, bo nie po to reportuje zeby ten ktos zaraz dostal ub

Ciasny Wiesiek
13-07-2011, 17:37
Widzisz pseudo Game Masterze, powinieneś się tłumaczyć ze swoich decyzji jeśli chcesz żeby sprawa była jasna, super dla Ciebie to może jasne jak słońce, że skróciłeś mu/jej bana, gracze mają co do tego wielkie wątpliwości bo zauważ, że nie każdy jest Tobą i nie każdy myśli jak Ty, jak nie chcesz jakichś wątpliwości czy nieporozumień proszę wytłumacz nam dlaczego jego/jej ban został skrócony? Bo jeśli wyskakujesz z tekstem 'to chyba jasne, ze miałem powód' bez podawania go to dla nas jasnym jest, że z dupy takowy powód sobie wyjąłeś i skróciłeś mu/jej bana bo ładnie poprosił czy może wysłał/ła Ci zdjęcie swoich narządów płciowych?XD Taka rada na przyszłość, jeśli już zasiądziesz na stołku wyżej nie traktuj innych jak śmieci a siebie jako wszechwiedzącego któremu nikt nie dorównuje bo nie domyśla się jaki jest powód skrócenia bana, proponuje za wzór obrać zachowanie Sherlocka albo jakiegoś innego GM'a. Nie pozdrawiam O.O

Dokładnie tak jak pisze kazek gazownik xD Widocznie dostała pouczenie , że jeśli kolejny raz ją ( czyt. Ropuchę ) złapią to ban będzie 2x dłuższy tak jak to było w przypadku Kosy :) Więc don't Cry plx

Caav
13-07-2011, 17:55
Dostałem raport, że gracz Zabcia używa bota.
Sprawdziłem, potwierdziło się, dałem upomnienie.
Chwilę później sprawdziłem ponownie - bot był ciągle włączony, zbanowałem.
Zaraz po przyznaniu bana dostałem odwołanie, w którym zbanowany gracz twierdził, że zamknął bota krzyżykiem i nie rozumie podjętej przeze mnie decyzji.
Uznałem, że nie każdy musi wiedzieć o technicznej stronie działania botów m.in. o konieczności ponownego włączenia klienta tibii z normalnej ikony w celu całkowitego dezaktywowania funkcji bota.
Skróciłem przyznanego bana do 24h oraz ponowiłem upomnienie.

Czy ułożony przeze mnie plan wydarzeń jest wystarczająco szczegółowy, czy chcecie coś jeszcze wiedzieć?

Knight Lukas
13-07-2011, 18:14
@Caav

Nie trzeba zamykać klienta żeby dezaktywować bota. Wystarczy dane opcje wyłączyć. Chyba że powstały jakieś nowe boty?
Chyba jak potrafi włączyć tego bota to wyłączyć raczej też? Albo ten bot sam się włączył xd

@top

Ban > unban z ostrzeżeniem że następny ban 2x dłuższy... za jakiś czas zapominają.. > ban > i znowu unban i tak to się kręci w koło :D

ktoś używa bota - ban bez ostrzeżenia i skracania... Może wtedy by mniej używali ale jak bocisz dostajesz bana na kilka dni i znowu bocisz.. Ich ots ich sprawa i tak coraz mniej graczy już jest :)

Zarexoholik?
13-07-2011, 18:35
#garb

To ty powinieneś za swoje sh mieć baaaaaaaaardzo długiego bana.

#topic

To nie twoja sprawa. Nie ty dostałeś bana, więc co cie to interesuje?

G_R_U_L_I_X
13-07-2011, 18:44
Powinno byc tak ze przy każdym banie za boty, spamowanie itd to na TEJ STORONIE (http://www.armia.toproste.pl/zbanowani/) gdy klikniemy np na linijke :

[00/00/0000 00:00] GM -> Przykład was banished because of Uzywanie macro/botow itp.

Klikamy na tą linijkę i otwiera nam się nowe okno/karta gdzie są dowody ze dany gracz używał tego bota.

Jeżeli gracz spamował wystarczy ss ze spamem.

Jeżeli gracz sprzedawał postacie na trade/gc itd też wystarczy ss

Jeżeli gracz kogoś wyzywał wystarczy ss.

@top
Skróciłeś bana, ale dałeś sie tylko nabrac. Ta zabcia dalej bedzie uzywac tego bota. To, że jestes tam tutorem czy gm to dobrze, mortiis byle kogo by nie wziął do ekipy swojej proste. Zdecydowales tak i chuj. Jezeli nie spodobalo by sie to komus z ekipy bylo by innaczej albo sciagneli by bana albo przedlurzyli. Koniec. Zamknijcie temat i nie placzcie.

adrian0093
13-07-2011, 18:44
Owszem, przy wosso trzeba restartować klienta tibii. Żabcia nie była na tyle bystra i dobrze, że ma chwile odpoczynku.