Zaloguj się

View Full Version : Sprawdzaj?ca propozycja.

sykula
15-07-2011, 12:06
Witam,

Mam taką propozycję, nie będę pisała tutaj litani żeby nie zanudzać.
Jak wiemy, zawsze komuś coś nie pasuje, ciągła krytyka "bo on ma tutora" itp. Pomyślmy logicznie, nie ma niczego idealnego, czegoś takiego aby każdy z osobna powiedziałby "To mi się podoba/popieram to" inni chcą pokoju, a inni wojny etc.

Niech Sz. Administracja zrobi dosyć kontrowersyjny sposób, aby coś udowodnić. A mianowicie, dzień lub dwa bez Gm'ów/Tutor itp. Dzień bezprawia, wolna Litwa, niech każdy robi co chce, jak chce.. Jestem ciekawa jak bardzo rzucicie się na jedną kość. Nigdy Wam nic nie pasowało, nie potrafi się większość przystosować do niczego.. A najlepiej to każdemu dać GM'a i było by dobrze.

Jest to tylko gra, ale w tą gre grają ludzie, i większość udowadnia, że nie dorosła społecznie...

Turok Rookslayer
15-07-2011, 12:40
Jestem na Nie. Po co takie coś ? Jak dla mnie ,,głupota".

KePuczasta
15-07-2011, 12:46
Jest to tylko gra, ale w tą gre grają ludzie, i większość udowadnia, że nie dorosła społecznie...
Zgadzam sie z toba, że nie wszyscy potrafią się zachować... To jest tylko gra, wiec ludzie czuja sie tu anonimowi i uważają, że zasady dobrego wychowania tu nie obowiazuja...
Co do propozycji jestem na nie - a to dlatego ze zapanował by totalny chaos :| a to doprowadzilo by do tego, że gra stala by sie nie możliwa...

Tygrys
15-07-2011, 13:10
No nie wiem czy to jest dobry pomysł, choć przyznam szczerze, że już kiedyś myślałem o takim czymś (coś podobnego).

Wiem, że co niektórzy nie wiedzą co to kultura, nie potrafią się zachować, łamią nagminnie regulamin. Ale robiąc dzień/dwa dni bezprawia, większość osób na pewno by na tym tylko skorzystała, tzn. każdy postawiłby na cały dzień cave boty, wszystkich wokół wyzywał, kradł na potęgę i "ha" wie co jeszcze... I tak nikogo by to niczego nie nauczyło. Taka jest smutna prawda.

Więc niestety, ale nie.

Choć sama idea podoba mi się, ale sposób jej wykonania już nie bardzo. Można by było wymyślić coś innego może?
Ma ktoś jakieś inne pomysły?

Carmell
15-07-2011, 13:13
Nie wyobrazam sobie takiego dnia bezprawia..

24h cave bot + glupota innych. Nie jest to dobry pomysl..

Magik
15-07-2011, 13:20
Można oczywiście edytować liste, podaję tylko przykład.

Umiarkowane bezprawie:

nie dotyczy* macro/botów,
nie dotyczy* cave-botów,
nie dotyczy* wszelakich oszustw i kradzieży,
nie dotyczy* niepoprawnych nicków.

Wychodzi na to, że gracze mogliby tylko pisać na kanałach i default co tylko im się podoba. xd

* Czyli za te przewiniena byłby dalej przyznawane bany zgodnie z regulaminem.

#Niżej
Jak będą mogli kraść to zaczną to wykorzystywać, nie przesadzajmy. Do listy można jeszcze dodać używanie MC i dzielenie konta, żeby potem nie było problemów.

sykula
15-07-2011, 13:32
Odwieczny problem to oczywiście boty.. Ale ściślej chciałam podkreślić:
*Wbijenie na respa (jeżeli ktoś by się komuś wbił na resp, nie było by pomocy ze strony GM/Tutora)
*Wyzywanie (Chociaż i tak to jest dosyć popularne ..)

Ale mówię, najlepiej wykluczyć tylko boty.. Niech kradną, niech pokażą prawdziwą twarz... Niekoniecznie cały okrągły dzień, może być to pare godzin. Może przez ten czas tak się wyładują, że im się odechce wszystkiego..

A po tym całym dniu bezprawia, założyć temat i niech napiszą swoje opinie, czy jednak obsługa dużo robi.. Tutorzy dbają o nas, a my tego nie doceniamy niech to do Was dotrze.. To tak jakby powiedzieć do (bez urazy, to głupi przykład) matki "w ryj? po co mi ten obiad? po co mi gotujesz?"

@UP
Kurde, zastanawia mnie kwestia tych co wymieniają, chyba nie będzie żadnych problemów co do nich?

palobo
15-07-2011, 13:45
*Wbijenie na respa (jeżeli ktoś by się komuś wbił na resp, nie było by pomocy ze strony GM/Tutora)

Nie ma pomocy.. Ostatnio, po zgłoszeniu przylecieli dwaj nowi tutorzy, którzy powiedzieli do mnie coś w stylu: "Masz fraga? To odpal pk - tylko przez pvp mozna rozstrzygnac czyj jest resp". Zaznaczam, ze osoba, która mi wbiła miała 400 lvli więcej, więc parafrazując słowa jednego z tutków zakomunikował mi: "masz chłopie niższy lvl, już możesz iść".

*Wyzywanie (Chociaż i tak to jest dosyć popularne ..)

Ta sama sytuacja co wyżej, mam sporo niższy lvl, osoba która wbiła na resp w co drugim słowie ciśnie epitety w moją stronę. Reakcja tutków:
"masz pierwsze ostrzeżenie"
(...)
"to już Twoje drugie ostrzeżenie"
(...)
"jeszcze raz i będzie ban"
(...)
"nie przeginaj, bo będzie ban"
(...)
etc, etc, suma sumarum, skończyło się na bodaj czterych "ostatecznych upomnieniach" (oczywiście bez bana).

Reasumując, wyżej wymieniona część Twoich propozycji odnośnie bezprawia została wdrożona już jakiś czas temu ;)

Pzdr.

John Dolmayan
15-07-2011, 13:47
Jestem na nie, po co robic zbedne zamieszanie? niech jest tak jak jest.

~Bocianex~
15-07-2011, 13:53
Hahahah oczywiscie ze na NIE -,- Moze odrazu dac GMa na rok czasu Sashy,Wieselowi i komus jeszcze "zaufanemu"?

Bysio
15-07-2011, 14:19
Pomysł ciekawy, ale spowodował by za duży chaos. Jestem na nie.

PokerowyKoc
15-07-2011, 14:46
Na nie.
A i widzę że GM'owie się przejęli tym co gracze robią na APO.
A to pokazuje tylko bezsilność GM na głupotę graczy.
Pomysł ten nie jest uczciwy wobec graczy którzy nie łamią regulaminu.
Bo dlaczego uczciwi ludzie mają cierpieć za innych ??
Powiem tak jeszcze się taki nie narodził żeby wszystkim dogodził.
Pozdrawiam.

Azonka
15-07-2011, 14:55
Tygrys napisal juz, ze nie wprowadzi tego pomyslu, wiec nawet jak bedzie 99,9% glosow na tak to nic to nie da.

Osobiscie uwazam to za jakis absurd i jestem na nie.

Banf
15-07-2011, 14:59
Jestem na nie :S Co to za wymysł.

Dideek
15-07-2011, 15:13
Twoja propozycja jest juz wprowadzona...
Jestem na nie

adrian0093
15-07-2011, 15:15
Wydaje mi się, że twoja propozycja nie jest zbyt racjonalna. Dzień w którym można było by pisać oferty sprzedaży na publicznych kanałach? Co by to dało - skoro i tak codziennie takie zachowanie się powtarza, a reakcja ze strony Administracji jest dosyć opóźniona.
Chciałabyś tym udowodnić, że Administracja jest niezbędna? Każdy kretyn wie, że bez Administracji panował by jeszcze większy syf niż zwykle.. Chociaż nieraz jest taka sutuacja, że nie ma nikogo z Tutorów/Gmów online i nie jest tak źle :]

Jestem niestety na nie.

Precision
15-07-2011, 16:53
#Palobo

Ciężko rozstrzygnąć kogo faktycznie był resp, chyba że faktycznie sam to widziałem kto próbował Ci go odebrać. Polecam przeczytać regulamin - bez dowodów nie mogę zbytnio pomóc.

#Topic

Jestem oczywiście na nie. Zgodziłbym się ewentualnie na propozycje Magika.

palobo
15-07-2011, 17:59
@ Precision

Masz racje - nie mogliście określić kto był na respie pierwszy. Miałem (mam) do Was żal o to, że zignorowaliście to, że W WASZEJ obecności gość odpalił tryb follow na mnie, biegał i dobijał moby, na co Wy zareagowaliście stwierdzeniem, że to resp publiczny, że on może coś takiego robić i jeśli mam z tym problem "to odpal PK".

A jestem przekonany, że tego typu zachowanie jest wbrew regulaminowi, bo w sytuacji kiedy ja coś takiego zrobiłem osobie, która wbiła na mój resp, a ja z powodu braku fragów tylko w ten sposób mogłem jej obrzydzić expienie, a w konsekwencji opuszczenie respa, dostalem warna od Caava.

Citko7
15-07-2011, 19:34

Od tego jest pvp ( Chyba, że chodzi o rook'a )

Jestem przeciw, elo.

ViVuSeK
15-07-2011, 21:03
Masz bardzo ciekawe pomysły.
Dzień bezprawia - na pewno na serwerze nigdy nie będzie takiego dnia, ponieważ jak już powiedział Tygrys, dużo osób by na tym skorzystało. Większość graczy oszczędziłaby sobie swojego wysiłku i włączyła Cave bota, zapewne taka "okazja" sprawiłaby, że większość by kradła i wiele innych co wam przyjdzie do głowy. Tak więc pomysł odpada.

Sabziro
15-07-2011, 21:16
Oczywiście, że nie za duży chaos.

Ma ktoś jakieś inne pomysły?
Jeden dzień bezwzględnego karania - za każde łamanie regulaminu ban na długi czas ;) np:

Handel wymiana ban na 3 miesiące
Boty na pół roku bez ostrzeżenia
Cave od razu kasowana postać z serwera
Kradzieże - zabranie wszystkich itemów znajdujących się na koncie + ban

John Cena
15-07-2011, 21:41
Jestem na nie ,ludzie będą jezdzić wtedy na botach itp

sykula
15-07-2011, 22:19
Pomysł Sabziro'a jest również dobry.. Po prostu zaostrzyć rygor ;)

Jarken
15-07-2011, 22:31
Idea dobra, lecz sposób wykonania już nie taki świetny. Chcesz 4k lvle na APO? xxxxxxxxxx kcc u 100lvli? To spowodowało by totalny chaos.

Zarexoholik?
16-07-2011, 03:14
Jasne! Najlepiej jeszcze, żeby za nic nie karali w ten dzień. Leciałbym na cave kilkoma charami, ze wszystkich kont.

Po co to komu? Ja tam wolę jak administracja jest i coś robi, jednak dzisiaj pisząc raporty nikt nie raczył zareagować. (pisaliśmy we 2)

Lethornek
16-07-2011, 14:37
Phii xD

Na 200 osób online 190 by leciały na cave, wyzwiska, spam...
Az taki Magik lognie, pobanuje wszystkich i będzie beka xD

Dozuś
16-07-2011, 14:56
Człowieku wszystkie nooby na 100% cave i wosso. Jestem na nie :mad:
Tak jak Tygrys napisał żeby ktoś może wymyślił inny pomysł?:confused:

Hashirama
16-07-2011, 15:03
Ten Pomysl jest bezsensu. Wiadomo ze Administracja sie nie zgodzi. Bo Kazdy Odpali Cave Bota. Jestem Na NIe

Viseq
17-07-2011, 21:27
@ Precision

Masz racje - nie mogliście określić kto był na respie pierwszy. Miałem (mam) do Was żal o to, że zignorowaliście to, że W WASZEJ obecności gość odpalił tryb follow na mnie, biegał i dobijał moby, na co Wy zareagowaliście stwierdzeniem, że to resp publiczny, że on może coś takiego robić i jeśli mam z tym problem "to odpal PK".

A jestem przekonany, że tego typu zachowanie jest wbrew regulaminowi, bo w sytuacji kiedy ja coś takiego zrobiłem osobie, która wbiła na mój resp, a ja z powodu braku fragów tylko w ten sposób mogłem jej obrzydzić expienie, a w konsekwencji opuszczenie respa, dostalem warna od Caava.

Słuchaj, lepsza akcja. Latałem po respie Kingów na magic, wbił mi typ mniejszy lvl, fraga nie miałem więc nie miałem co wojować. Pisząc grzecznie do niego 'wyjdź' tylko mnie wyzywal, więc to było bezsensu. Tak sobie biegałem po respie, on za mną lub przede mną, ofc.dobijaliśmy wszystkie Kingi, czy to jego czy to moje, ale sęk w tym, że byłem pierwszy na tym respie. Zawołał Disca, po tym jak on się zachowywał wnioskuję, że się dobrze znali. Disc widząc całą sytuacje napisał, że zaraz dostane bana a do tego typa ani słowa, więc spoko luz mówie, że nie bd mu dobijał. Minęło 5 minut a typ non stop mi dobija te Kingi, wkurwiłem się piszę raport że typ mi non stop je dobija mimo że widział ostrzeżenie kierowane w moją strone ale również regulamin powiniene tyczyć się jego. Disc odpisał ''dobrze, już egzekwuję regulamin - banuję was obu''. No hej, gdzie tu sprawiedliwość skoro chciałem typa zagonić z dupy bo mi bił Kingi, a ja też dostałem bana ? : O

#topic
TAK!
Pobocę calutki boży dzien, jak najbardziej jestem na tak.