Zaloguj się

View Full Version : Blessy

palobo
15-07-2011, 18:17
Witam,
już wczoraj zamieściłem tą propozycję, jednak zapomniałem dodać ankiety.

Otóż, proponuję wprowadzenie czegoś w rodzaju blessów.

Co to zmieni? Ano to, że:

1) z serwera ubędzie trochę kasy
2) "przegonienie kogoś z respa" będzie bardziej dotkliwe, co (być może) spowoduje, że osobie odechce się wracać i ponownie paść. W tej chwili nawet trzykrotne zabicie danej osoby (oprócz płatnych respów) wiąże się ze śmieszną stratą 3sc.

Dlaczego nie wprowadzić droższych SLi/ładunków?

Dlatego, że podwyżka uderzyłaby przede wszystkim w graczy z niskim poziomem.

Dlaczego więc nie wprowadzić ceny SLi/ładunków zależnej od levela?

Dlatego, że każdy high level kupowałby/doładowywałby z noob charów, więc suma sumarum nic by ta zmiana nie zmieniła.

Jak wyglądałby zakup blessów?

W zależności od decyzji Administracji:
- każdorazowo w wybranych/wszystkich miastach należałoby udać się do npc, który owe blessy sprzedaje
- możliwość wykupienia blessów na kilku-kilkudziesięciokrotną ewentualność

Jaka byłaby ich cena?

Zależna od poziomu gracza. Zakres i cenę określiłaby administracja.

Jak działałyby blessy?

Dokładnie w ten sam sposób jak działa w chwili obecnej SL - żadna strata ekwipunku/poziomu, jednak cena byłaby odpowiednio wyższa.

Czy w chwili wprowadzenia blessów amulety byłyby bezużyteczne?

Nie, amulety dalej miałyby swoje właściwości, dalej trzeba by je doładowywać, jednak straciłyby swoją podstawową "moc" - ochronę przed utratą expa/eq.

Liczę na 'coś wnoszące' komentarze.

Pzdr.

EDIT:

@Soi

A z tego co widze, jestes tutaj krotko i boli cie to, ze ludzie z hlvlami moga sobie poadac 30x dziennie ?

Hmm... nie?

Soi
15-07-2011, 18:26
yyyy... NIE?
Mam okolo 2 gbp sli i co? mam je teraz wyrzucic? Przez tyle czasu bylo tak i nie widze potrzeby zmieniania tego... A z tego co widze, jestes tutaj krotko i boli cie to, ze ludzie z hlvlami moga sobie poadac 30x dziennie ? :| Nie bylo by tu pvp gdyby mialy wejsc takie zmiany. :X

Dikkuś
15-07-2011, 19:12
Dlaczego więc nie wprowadzić ceny SLi/ładunków zależnej od levela?

Dlatego, że każdy high level kupowałby/doładowywałby z noob charów, więc suma sumarum nic by ta zmiana nie zmieniła.

Czy też nie stało by się tak samo jak w przypadku z tym :

Jaka byłaby ich cena?

Zależna od poziomu gracza. Zakres i cenę określiłaby administracja.

Czyli też by Kupowali z " noob charów " czyż nie tak ? Chyba że się pomyliłem.

Jednak taka Propozycja odpada jak dla mnie =/

Azonka
15-07-2011, 19:16
Zgadzam sie z przyczynami opisanymi w temacie.

Na tak.

#up
Blessy kupowalaby konkretna postac, a nie noobchar.

Darioo Rooker
15-07-2011, 21:25
Można by było zrobić, że jeśli padnie się od monstera nie traci się lvla, a jeśli w pvp to tracisz np. 1-2lvle :d
Było by wg mnie lepiej bo takim ed'em czy ms'em łatwo paść na respie i za każdym razem by się lvl traciło troche głupio ;d

Sabziro
15-07-2011, 21:27
Nie bo ms/ed ze względu na małą ilość hp troszkę więcej padają i będzie płacz z ich strony.

Mortiis coś wspominał o systemie blessów, ale czy to kiedyś wejdzie togo nikt nie wie.

John Cena
15-07-2011, 21:39
jestem na nie ,sl loci sie z flubberów dobrze jest jak jest tera

PokerowyKoc
15-07-2011, 21:46
Wybacz ale na nie.
Choć trzeba przyznać że propozycja jest przemyślana.
Moim zdaniem nie da się po prostu od tak usunąć Sl'i ktróre to są nieodłączną częścią ots.
Na rooku co prawda można by było wprowadzić blessy np 200cc za bless i strata expa jest o 50% mniejsza. Na rooku ta propozycja ma racje bytu ponieważ sl jest bardzo ciężko zdobyć i jest drogi.
Pozdrawiam.

palobo
15-07-2011, 23:39
jestem na nie ,sl loci sie z flubberów dobrze jest jak jest tera

Właśnie w tym rzecz, że straty spowodowane "śmiercią" można odrobić w 5 minut. A sl mógłby być ozdobą, lub zostać dołączony do itemów, które można sprzedać u Soni.

Można by było zrobić, że jeśli padnie się od monstera nie traci się lvla, a jeśli w pvp to tracisz np. 1-2lvle :d
Było by wg mnie lepiej bo takim ed'em czy ms'em łatwo paść na respie i za każdym razem by się lvl traciło troche głupio ;d

Nic byś nie tracił, bo kupiłbyś blessy:D

Domcio Old
16-07-2011, 00:25
czlowieku to jest tibia 7.6 a nie RL jak chcesz blessy to idz na rl...
i co by wprowadzili blessy to wszyscy by sie z depo bali wyjsc...
zawsze byl sl i niech tak zostanie..
a pozatym jak bys padl bys musial chodzic ciagle po tym miastach i wgl ...
a znajac zycie bys padl i bys chodzil po tych miastach by cie jeszcze zabili 2 razy i server by upadl bo by bardzo duzo ludzi odeszlo po przez takie blessy :<

Zarexoholik?
16-07-2011, 03:09
Oczywiście, że jestem na NIE. Wyobraź sobie, że expisz sobie sorcem/druidem - wpada ek i dobija cię z mobami. To bardzo częsta sytuacja, ponieważ ma znacznie więcej hp. Także ms/ed zawsze będą mieli najwięcej do wydawania. Druga sprawa to taka, że skoro masz amulety typu yeah bunny, perfect, soft, czy winged to jaki sens ma wprowadzanie blessów? Amulety nie dość, że mają 'magiczne' właściwości to jeszcze chronią w 100%'ach od straty expa/eq.

Uważam, że wprowadzenie blessów wprowadzi niepotrzebny płacz. Tak samo będą problemy z blessami na serwerze 7.6 jak było/jest na 8.42.

John Dolmayan
16-07-2011, 08:57
Jestem na nie. Dajmy na to, ze cena wzrosnie 3 krotnie dla 2k lvla, ale to i tak nic nie zmieni bo on to ma w minute. Jak dla mnie to 7.6 ma urok w sobie i blessy nie pasuja tutaj.

Turok Rookslayer
16-07-2011, 10:39
Nie, nie i jeszcze raz nie.

Dementor
16-07-2011, 11:25
Nie wiem czy będzie to dobrze dla serwera, jeśli zostaną wprowadzone blesy... Może i nie byłoby tak źle... ;) :P :D Zaznacze-nie mam zdania. :)

Vel
16-07-2011, 12:17
Jestem na tak, bardzo fajny pomyśł.
Ograniczylo by to troche noobow!

Xzaz!t
16-07-2011, 12:17
Jestem na TAK chociaż i tak to nie przejdzie...
Bo to jest żałosne padając dosłownie NIC nie tracisz...
Chyba, że wyjebiesz na RS... Padając 50x dziennie to nic...
Szkoda, że to nie przedzie :(

TuK!
16-07-2011, 12:32
Twoje propozycje mnie rozbrajają, "wygonienie kogoś z respa" to co expi sobie 100 lvl i nagle 250 lvl mowi wyjazd i go zabija np.??
Są SL, jest dobrze.

Clonan
16-07-2011, 13:43
Jestem na nie. Sl'e byly od dawna i niech tak ostanie

Adasik
16-07-2011, 14:15
Jestem na nie, gdyż były tylko SLe i wystarczało to. Teraz prócz SLi mamy jeszcze amulety więc wole amulety z poszczególnymi właściwościami niż blessy bez żadnych dodatków do/od magii.

Dideek
16-07-2011, 14:23
Czy też nie stało by się tak samo jak w przypadku z tym :

Czyli też by Kupowali z " noob charów " czyż nie tak ? Chyba że się pomyliłem.

Jednak taka Propozycja odpada jak dla mnie =/

Blessy wchodza jako 'magia' na chara,a nie jako przedmiot :p
#
Jestem na tak,propozycja godna uwagi..

Lethornek
16-07-2011, 14:32
Zaznaczyłem " Nie mam zdania "

Z tego co pamiętam było kiedyś głośno na forum o tych blessach, potem to umilkło więc itak to nie ma szans ;) Cena SL powinna być zwiększona do 10sc, lata temu jak kcc na allegro stał po 7zł cena sl wynosiła 70gr w sumie, teraz kcc po 20gr a Ty płaczesz że mniejsze lvle nie będą miały na SL - zapraszamy na allegro -.-

Dozuś
16-07-2011, 14:52
NIepotrzebne :mad: Jestem na nie

Hashirama
16-07-2011, 15:11
TO Jest 7.6 . Po co byly te AMulety robione. TO jest nie powazne zeby teraz Bless Wprowadzac. Mam teraz Perfect Amulet i co mam tracic baga na rzecz Bless. HAH xD CLose Topic. Please

Metixes
16-07-2011, 15:34
Jak dla mnie To propozycja nie wypali, nie zostanie zaakceptowana przez ekipę.
Oczywiście propozycja nie podoba mi się.

Elite Vegox
16-07-2011, 15:41
Nie

mateuszek
16-07-2011, 16:39
Nie..
a co jeśli ktoś ma jakiś amulet? : )
zwrócisz mu kasę za niego?

Arcano Druid
16-07-2011, 17:06
7.6 to 7.6 i nie zmieniac tego !

SL'e i te amulety tylko powinni zwiekszyc cene chociaz do 2sc i nic wiecej ;]

Sciex
17-07-2011, 00:05
Mozna zmienic cene sl'a/ladunku ale nie bawic sie w jakies blessy ; / To jest w koncu 7.6 i niech tak pozostanie

palobo
17-07-2011, 13:19
Nie..
a co jeśli ktoś ma jakiś amulet? : )
zwrócisz mu kasę za niego?

TO Jest 7.6 . Po co byly te AMulety robione. TO jest nie powazne zeby teraz Bless Wprowadzac. Mam teraz Perfect Amulet i co mam tracic baga na rzecz Bless. HAH xD CLose Topic. Please

Zanim bezsensownie nabijesz post, czytaj, k?

Czy w chwili wprowadzenia blessów amulety byłyby bezużyteczne?

Nie, amulety dalej miałyby swoje właściwości, dalej trzeba by je doładowywać, jednak straciłyby swoją podstawową "moc" - ochronę przed utratą expa/eq.

@Edit:

i co mam tracic baga na rzecz Bless.

Polish plx.. ?

Mr Fsza
19-07-2011, 15:56
NIE!!!! to nie tibia RL.
choć na tibi RL też w tibi 7,6 był taki dopiero amulet jak SL amulet życia
jestem na nie Sl jest i niech starczy i są p amulety itp
a pomyślałeś o roku ? xXD
albo jak ktoś padnie taki 3k?

palobo
19-07-2011, 16:53
a pomyślałeś o roku ? xXD
albo jak ktoś padnie taki 3k?

Jak działałyby blessy?

Dokładnie w ten sam sposób jak działa w chwili obecnej SL - żadna strata ekwipunku/poziomu, jednak cena byłaby odpowiednio wyższa.

Czytaj ze zrozumieniem plx ? XD

Bless byłby dokładnie tym samym czym jest SL teraz, z tą różnicą, że blessy musiałbyś kupić OSOBIŚCIE i w zależności od lvla cena byłaby odpowiednio wyższa.
Nieco jaśniej?