Zaloguj się

View Full Version : Komputer and Tibia.

Metixes
16-07-2011, 11:28
Witam.
Mam od jakiegoś Czasu problem z komputerem, gdyż próbowałem ostatnio formatować dysk C: oczywiście wyświetla mi się okno 'czy na pewno chcesz formatować dysk' ja sobie klikam Ok później wyświetla mi się ponownie jakieś okno i piszę 'Nie można sformatować Tego dysku. Zakończ działanie wszystkich narzędzi dyskowych i innych programów, które korzystają z Tego dysku, oraz upewnij się czy w żadnym oknie nie jest wyświetlana zawartość dysku. Wtedy ponów formatowanie'. Niestety nadal nie mogę zrobić, gdzieś tkwi problem, lecz go znaleźć nie mogę liczę na Waszą pomoc, żebyście mi dokładnie wytłumaczyli co zrobić, oczywiście posiadam WINDOWS XP.

Teraz tkwi coś z Tibią, gdyż loguję się normalnie na konto, lecz klikam sobie, na przykład na plecak prawym przyciskiem myszy, nie wiem dlaczego ale klika mi To zawsze x2 - ciekawe jaki jest Tego powód. Odinstalowałem Tibię i ponownie zainstalowałem i nadal jest To samo, próbowałem na inny dysk i nie widać żadnej różnicy, nie wiem co się dzieję, próbowałem na różnych klientach do gry i na zwykłej Tibii, na każdym kliencie jest Ten sam problem. Liczę, że pomożecie mi również i To naprawić. Osoba która będzie znać błąd i się podzieli informacją i To naprawię, dostanie punkty reputacji.

Jeżeli macie jakiś program do formatowania komputerów, czyszczenie wszystkich dysków/pulpitów. Proszę o podanie linku, byłbym bardzo Wam wdzięczny. :)

White Nygas
16-07-2011, 11:35
1. Żeby wykonać taką czynność trzeba zamknąć wszystkie procesy co jest niemożliwe. Formatować może jedynie płytą brufowaną, którą otwierasz przez Bios'a.

2. Może to myszka ?? Nie rozumiem pytania :D

Norion
16-07-2011, 11:48
Co do drugiego problemu miałem to samo jak myszka była już na "wykończeniu" :) Jak kupiłem nową nie było już tego problemu.

Metixes
16-07-2011, 11:51
2. Może to myszka ?? Nie rozumiem pytania :D

Na pulpicie jak klikam lub w innych grach czy tam na forach jest bez problemów, Tylko w Tibii tak mi się dzieję. Myślę, że To łączy się z Tibią.

Azielu$
16-07-2011, 11:56
Nie sformatujesz dysku, na którym zapewne masz Windowsa. Musiałbyś to zrobić przy reinstalacji systemu. A co do podwójnego klikania - to wina myszki. Sam tak kiedyś miałem.

Sciex
16-07-2011, 15:40
Czlowieku jak chcesz walnac formata na dysku "C" jezeli masz tam przewaznie Windowsa zainstalowanego ?? A co do tego klikania hmm moze cos Ci sie w systemie przestawilo ? Patrzyles tam w opcjach myszki moze ? Poszukaj takich przypadkow na google moze cos sie znajdzie :)

Lewy
16-07-2011, 21:35
Ustawiasz w Biosie odczyt z napędu CD/DVD, restartujesz,władasz płytkę z Windowsem do napędu i czekasz aż zacznie ładować system zaczynając od odczytu z płyty.Gdy instalator się włączy to tam możesz zrobić format i odrazu na nowo instalować system :)