Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Wynosze sie z forum

Auri
17-07-2011, 09:34
Ciagle nie i nie a jak jakis 1000 cos zaproponuje od razu same glosy na tak, w ogole mnie sie tu nie szanuje nara ***** :)

Santano
17-07-2011, 22:44
Wszystkie Twoje posty na tym forum:

Moja propozycja jest taka, aby w nastepnym update dodac nowa wyspe w stylu opuszczonego miasta, zniszczone i okradzione budynki, pelno smieci, mogloby byc tak, ze w jednym jest rozwalona sciana, a za nia 100 kcc, lecz wejscie blokuje szafa, ktora zlodziej przewrocil uciekajac i nic z tym nie da sie zrobic. Symbolicznie rozne tabliczki, kamienie, pomniki na czesc tych, którzy odeszli z serwera lub obecnych graczy, bo to denerwujace jest, ze malo rzeczy z pomyslem jest robione ;/ mozna zrobic na nowej wyspie cmentarz, kladloby sie kwiaty, lampiony, ktore po resie zostawalyby na jakis czas. Przykladowe ceny:

najzwyklejszy kopiec z tabliczka z nickiem gracza i data od kiedy gral, po bokach najwyzej pare sqm miejsca na znicze = 200cc

dodatki (krzewy, drzewa, sciezka) = 500cc

ktorys z pomnikow jak np. ten z temple = od 4kcc do 10kcc

zamek lub nagrobek/pomnik na zamowienie 50 - 200 kcc

DLa lepszego efektu na -1 poziomie lezalyby kosci. Takie cos, a nie ciagle all dla high lvli :confused:
Część technicznie prawie niemożliwa, małe urozmaicenie niewiele wnoszące, więcej problemów niż pożytku.

Moznaby wiec podawac nick graczy z old apo na forum a pozostali by glosowali np. Neko Knight 1st z 1k lvlem, cmentarz dzielilby sie na stary i nowy, polozonych itemow nie daloby sie z powrotem wlozyc do bp, a klasc je moglby kazdy oprocz tego na kogo przypisany jest pomnik :) noi ciekawe byloby jak sie ujrzy na ktoryms pelno itemow, a na innym nic
Nie możemy dawać wyłączności do ostatecznej decyzji na jakiś temat w grze ogółowi graczy jedynie na forum. Dodanie głosowania w grze to kolejny dość trudny system, może jednak warty uwzględnienia (ale to mój pomysł, nie Twój). Poz atym, kto wie, kto grał "1st Neko Knightem z 1k lvlem"? Pierwszy owner w ogóle zdobył taki poziom?

Proponuje zamiast 999999 bezsensownych gildii utworzyc 3 duze na caly ots. Byloby prawie tak samo jak teraz z ta roznica, ze trzeba byloby sie troche bardziej postarac o nowych graczy niz tylko na trade napisac, a gracze sami by dolaczali. Ci z najwieksza iloscia glosow (glosowanie co miesiac od 100 lvla) posiadaliby wlasny palac tak jak gildie maja gh. Mysle, ze po dopracowaniu byloby to ciekawe...kazda z grup mialaby tez wlasny budzet, ale kase wyplacac moglby tylko gm i nie bylaby to zwykla waluta tylko taka co pozwala ulepszac palac i do niczego poza tym nie sluzylaby. Dostawaloby sie je za zabicie x potworow po czym budzet danej gildii wzrastalby, pozniej musieliby znow jakos powalczyc o ten palac i same gildie by duzo wiecej znaczyly.
Tworzenie gildii to własna inicjatywa gracza, nie możemy narzucać trzech gildii, z góry nazwanych mających z góry narzucone wymagania, w których wybrany przez kogoś (ekipę? znowu forum?) gracz miałby władzę absolutną wyrzucania i przyjmowania graczy.

no to naraaaaaaaa
sdfsdfsdssdfssddfdffdddfdfff
Mówiąc o szacunku wypadałoby trzymać poziom, samemu szanować innych, nie zachowując się jak absolwent jedynie przedszkola i spamując lub edytując treść wcześniejszych postów na coś tak bezsensownego.

wiem, ze nie teraz ;p ale czy chcielibyscie w grudniu, aby w city doslownie wszedzie byl lod, sciany jak na senji, a sam snieg tylko miejscami, bo predkosc zmniejsza??
Po co to? Kolejna rzecz nic nie zmieniająca, a wymagająca trochę pracy. Nie mówiąc już, że dla zachowania ogólnej estetyki trzeba by było zmieniać całe okolice. Proponuję się na czas zimy przeprowadzić na Senję, będziesz miał zimowy widok każdego dnia. :)

wymyslcie lepsze wiecie
Obstawiam, że nie każdy dałby radę wymyślić coś lepszego (jednak większość by potrafiła), ale na pewno każdy wiedziałby, dlaczego jego pomysły są złe, szczególnie po tylu negatywnych komentarzach.

Rozumiem, ze w trakcie maratonu celowo pingowaliscie serv, taki chwyt :) ale teraz ciagle kickuje nawet z rana ;/ np. dzis przed 11, chociaz na stronie jest ze online od 2h, to w koncu byl crash czy tylko u mnie tak??
Tak, bo my jesteśmy tacy źli, że chcemy Wam utrudniać grę. Szczerze mówiąc nie jestem entuzjastą pomysłu z maratonem, aczkolwiek, ciężko skomentować bezpodstawnych oskarżeń niedoinformowanego człowieka, który gdzieś usłyszał słowo "pingować". Po co mielibyśmy pingować własny serwer? Wystarczyłoby zmienić ustawienia internetu. Zresztą, zapewniam i Ciebie, i wszystkich graczy, że nigdy celowo nie zmniejszamy wydajności serwera w jakimkolwiek celu.

Mialo byc x50, a okazalo sie, ze bylo x10 n/c
Pomysł z pingowaniem upadł, lepiej ponarzekać na coś innego.

Post usunięty:
Pol godziny bycia onlina na 7.6 w pon-pt = godzina na apo rox (weekend)

Druga propozycja to taka, aby manasy itp znajdowaly sie w pierwszym gbp nie jak kiedys, ze zeby cos znalezc trzeba bylo po kazdym dedzie klikac pare x
Fakt nowego serwera nie jest zbyt dobrym pomysłem.
Drugą propozycję średnio rozumiem.

Proponuje utworzyc w City gdzies w widocznym miejscu nowa, okragla arene liczaca kilkadziesiat sqm. Wygladem przypominalaby miejsce gdzie znajduje sie npc Doktor, tyle ze na gorze bylaby z lodu (dla lepszego efektu) i wieksza kilkakrotnie. Tam gdzie znajduje sie Doktor, to na tej arenie bylyby zombie. Polegaloby to na tym, ze max. 6, minimum 4 graczy kladzie jakis item/kase w swoim miejscu, jesli kazdy polozyl to samo, jeden ciagnie za dzwignie i teleportuje ich do areny obok, na niej co 5 sekund zapada sie 1 sqm co rowna sie wpadnieciem do zombie. Wygrywa ten, ktory utrzyma sie najdluzej, nagroda jest odzyskanie swojego itemu + dodatkowy jako nagroda, pozostale itemy przepadaja. Moznaby tez zrobic jakies ograniczenia...
Nową, okrągłą arenę, mówisz? A ja Cię zaskoczę! W Tibii są tylko kwadraty, można z nich co najwyżej ułożyć coś na kształt koła.
Sama propozycja zresztą niemożliwa. Silnik 7.6 nie oferuje tzw. movements, przez co zrealizowanie tego nieciekawego zresztą pomysłu mogłoby być trudne.

Taka runka pewnie kosztowalaby z 10kcc+ , mysle, ze wiecej osob chcacych zarobic kcc wysylaloby smsa, bo jak kod sie zamawia, to ciezko bezpiecznie sprzedac, co innego rune pacc. Nie byloby oszustw, bylyby 2 runy, latwiej byloby zebrac odpowiednia ilosc kcc (przynajmniej do czasu)
Jedyna moim zdaniem Twoja niezła propozycja.

Po uzyciu runy na itemie na chwile zmienia sie nasz wyglad na ten wlasnie item, glosujcie.
Tylko po co? Wiem, że RL Tibia coś takiego oferuje/oferowała, ale nam to jest kompletnie niepotrzebne. Jeśli chcesz widzieć ludzi o wyglądzie martwego szczura albo banana, pobaw się sprite editorem. Innym niekoniecznie się to spodoba.

Co w nim jest takiego, ze tak czesto zdarzaja sie tam debugi? :/
To już było wiele razy wyjaśniane.

Na razie wciaz zbieram, ale zalozmy, ze mam juz s seta, klapy i z 15kcc. Co sprzedac i na co dozbierac, zeby jak najszybciej wbijac lvle na ~500 lvlu? Nie zalezy mi na dobrym pvp, chce tylko szybko wbic 1k lvl. Nie zamykajciee
Niby normalny temat. Zauważ, człowieku, który uważa, że nikt go nie szanuje, iż wiele osób Ci pomogło, dając konkretną i jednoznaczną odpowiedź.

Santano
17-07-2011, 22:45
Wiem, ze byl podobny temat i nie ja to wymyslilem, ale spodobalo mi sie, mogloby byc jednak nieco inaczej tzn. nie na zasadzie zmieniania wygladu na stale w potwory, lecz aby npc jasno napisal, ze WYPOZYCZASZ kostium o wygladzie potwora. Mysle, ze byloby to ciekawsze...

http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Fire_Woman.gif 250cc za 1 dzień

http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Witch.gif 400cc za 1 dzień

http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Dwarf_Geomancer.gif 650cc za 1 dzień

http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Minotaur_Mage.gif 900cc za 1 dzień

http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Lizard_Predator.gif 1000cc za 1 dzień

http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Efreet.gif 1500cc za 1 dzień

http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Marid.gif 2000cc za 1 dzień
A czar "utevo res ina" usuniemy? Zresztą, to byłoby nieciekawe do napisania, wiązałoby się z narzucaniem wyglądu najprawdopodobniej na podstawie storage value w pliku gracza bez możliwości zmiany outfitu w trakcie posiadania stroju.

Poprzedni temat niewazny, bo wpadl mi do glowy nowy lepszy :) Zakupione kody przetrzymywalby npc, ale nie doslownie numery, tylko widzialbys tekst np. "Posiadasz 1 kod", "Posiadasz 4 kody". Chcac komus sprzedac kod podajesz npc jego nick, ilosc kodow i cene jaka ustaliles. Wtedy ten gracz podchodzi, wita sie z npc i ten mu pisze mniej wiecej: "Witaj, mam dla ciebie 1 kod pacc w cenie 10kcc. Czy chcesz kupic?". Jesli kupujacy zgadza sie na cene, pisze "tak" i do twojego depo trafia 10kcc.

Jesli chcesz samemu uzyc kod robisz to samo, po prostu ustalasz cene np. 1gp lub na stronie aktywujesz.

Osoba, ktora kupi od ciebie pacc nie dostaje automatycznie 21 dni, lecz powieksza sie jej stan kodow u npc, czyli sama juz zdecyduje czy odsprzedac dalej czy aktywujac na sobie (chociaz nie wiem jak lepiej byloby).

Kodu nikt nie pozna, widzisz jedynie ich ilosc, oszukac w cenie tez nie, bo wszystko widac. Od momentu przypisania na kogos pacc, bedzie on wazny TYLKO dla tej osoby, jesli sprzedajacy chce, aby kod stal sie ponownie wazny ogolnie, pisze do npc: anuluj NickGracza. Z npc rozmawiac moze max. 1 osoba na raz. Zwroccie uwage na pogrubiony tekst, przemyslalem propozycje ! jakos w przypadku run nikt nie placze, ze crash itp..wiec tutaj byloby podobnie, tylko zamiast w skrzynce przechowany bylby u npc.
Lepszą opcją byłoby już sprzedawanie kodu przez Trade.

hota, p armor, klapy, s set, bh

ktore z nich dzialaja w pelni tylko na pacc? i jesli na stronie jest, ze hota zwieksza o 3% i zmniejsza obrone o taka sama wartosc, to obrone rozumiec jako ataki magiczne?
Znowu dostałeś pokaz, jak to Cię nikt nie szanuje, otrzymując konkretne odpowiedzi.

np. czy po aktywowaniu przeze mnie kodu dostanie informacje w stylu "Konto o numerze xx zostalo doladowane" lub "Dziekujemy" itp??
Również dostałeś odpowiedź.

Wychodzac z rooka na 15, sonda dla graczy main
[Jaki najwiekszy lvl wbiles bez deda? (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=96140)]

Ciężko mi to ocenić.

Nie oceniajcie byle walnac posta, od tego jest ten dzial zeby proponowac !!
1. wiezienie miesciloby sie w city, trafialiby wszyscy za drobniejsze bany i tak jak w temple logowali sie zawsze tam tyle ze nie musieliby w nic klikac, wszystko automatycznie. Blok mialby 2 pietra, miedzy godzina 10, a 19 gracze mogliby chodzic po calym budynku, pozniej nastepuje tp do zamknietych celi, ktore specjalnie znajdowalyby sie blizej wody, a nie drzwi zeby bylo jeszcze nudniej.

2.npc adwokat, jego dom bylby w cyc, a ze jest daleko żadalby zaliczki za samo przyjscie wedle humoru od 500 do 4kcc + stala oplata w kcc, ale to juz zalezy od bana. Porozmawiac z nim ofc musialby ktos za ciebie, po daniu zaliczki adwokat obiecuje niebawem przyplynac statkiem i na miejscu dowiaduje sie wiecej, wtedy doplacacie druga kwote. W wiezieniu znajduje sie 1 depo, jesli nie chcesz placic musisz odczekac tak jak majac rs,a le troche wiecej godzin. Plusy sa takie, ze chocby minal miesiac, nie bedziesz mogl normalnie grac, jesli swojego nie odsiedzisz no bo spojrzcie, jak taki 150 lvl dostanie bana, to co to dla niego ? niby nic, ale nie chce sie od nowa wbijac, a tak chcac odzyskac w pelni postac musi byc zalogowany. Dodatkowo na czas odsiadki gracze moge tracic itemy, glownie high lvl;] jak taki straci na chwile eq, to tym bardziej bedzie chcial przeczekac:cool:

@edit w ankiecie gorszy w sensie sprawiedliwy, popraw ktos
Myślę, że odpowiedź użytkowników jest wystarczająca. Dostałeś KONSTRUKTYWNE odpowiedzi, wyjaśniono Ci, co gracze sądzą o Twoim pomyśle.

Irytuje mnie zachowanie i myślenie na zasadzie "moje pomysły są najlepsze, jak ktoś ich nie docenia to znaczy, że się nie zna i już na pewno mnie nie szanuje." Odpowiem Ci: jesteś szanowany, przeze mnie, przez użytkowników, przez całą ekipę. Ty jednak nie szanujesz innych i mimo że chcesz coś wnieść, mimo że proponujesz - nie doceniasz krytyki, wręcz ją odrzucasz.
Odpowiedziałem Ci na Twoje WSZYSTKIE posty, mam nadzieję, że rozumiesz co jest w nich nie tak. Napisałem głównie nie dlatego, żeby Cię poinformować, tylko żeby pokazać Ci, że to niekoniecznie użytkownicy Cie nie szanują, tylko może z Twojej strony jest tego szacunku zbyt mało.
btw. ciekawi mnie, jakie słowo miało się kryć pod gwiazdkami.