PDA

View Full Version : [Tutor] Precision - wywiad.

Woody
17-07-2011, 23:35
Witam, postanowiłem przeprowadzić wywiad ze świeżo przyjętym tutorem - Precisionem. :)

Woody: Jak masz na imię, ile masz lat, gdzie mieszkasz?

Precision: Mam na imię Grzegorz, mam 17 lat i mieszkam w Toruniu.

Woody: Uczysz się, jak tak to w jakiej szkole?

Precision: Kształcę się w kierunku teleinformatycznym, dlatego też wybrałem technikum.

Woody: Na czym ten kierunek polega, co chciałbyś robić w przyszłości?

Precision: Kierunek uczy podstaw teleinformatyki najogólniej mówiąc, w przyszłości chciałbym być np. administratorem sieci.

Woody: Jakie jest Twoje hobby?

Precision: Moim hobby jest motoryzacja, miałem swojego czasu motor i grzebałem w nim długie godziny.

Woody: Jaki model/marka?

Precision: Troszkę tego było, najlepiej wspominam Honde NSR.

Woody: Jaka muzyka jest Twoją ulubioną?

Precision: Nie mam ulubionej muzyki, ale lubię posłuchać np. reggae, dance czy popu.

Woody: Ulubiony wykonawca/zespół?

Precision: Trudne pytanie, raczej brak. Lubie posłuchać mixów np. od Energy 2000.

Woody: Jakie filmy preferujesz, masz jakiś ulubiony?

Precision: Lubię filmy sensacyjne, horrory lub czasami komedie jeśli rzeczywiście jest śmieszna.

Woody: Film który najbardziej Cię urzekł?

Precision: Nie znalazłem takiego filmu, który by mnie tak naprawdę urzekł.

Woody: Ulubiona zabawa w dzieciństwie?

Precision: Jeżeli chodzi o zabawę to w "ganianego/chowanego" w lesie, a zabawka to resorówka.

Woody: Najlepiej zapamiętany smak z dzieciństwa?

Precision: Od dzieciństwa pamiętam zawsze ten dobry smak świeżo zerwanych śliwek, a później kompotu u Cioci na wsi.

Woody: Ulubiony, a zarazem niezbędny gadżet?

Precision: Myślę że jest to po prostu smartfon, komórką nie można już tego nazwać.

Woody: Co sądzisz o naszych zmaganiach przed Euro 2012?

Precision: Jeśli mam mówić szczerze - porażka. Moim zdaniem będzie to totalna klapa. Polska może i się stara, ale co z tego jeśli jest problem by autostradę zrobić, a co dopiero stadiony pobudować.

Woody: A szanse naszej reprezentacji?

Precision: Dobrze że ominiemy jeden etap, tak to byśmy mogli zapomnieć o jakiejkolwiek grze - zapewne przegramy.

Woody: Masz jakieś uzależnienie?

Precision: W sumie był nim komputer, ale staram się ograniczać czas spędzania przy nim.

Druga część.

Woody: Od kiedy jesteś na APO?

Precision: Pierwszy raz zalogowałem się na APO we wrześniu 2006 roku.

Woody: Jakie były Twoje pierwsze wrażenia?

Precision: Dużo ludzi, Polski serwer. Pomyślałem że sobie pogram, w grze pomógł mi nieco kolega, który również zachęcił mnie do gry na APO.

Woody: Jakie miałeś postacie?

Precision: Posiadałem parę postaci, pierwszą moją był druid. Udało mi się nią osiągnąć aż 80 lvl, byłem z siebie bardzo zadowolony gdyż dopiero zaczynałem przygodę z tibią. Później grałem knightem, wbiłem nim 300 lvl. Mój obecny char to Precisionek, obecnie posiadam nim 600 lvl.

Woody: Od kiedy i za co masz tutora?

Precision: Tutora mam od dnia 11 lipca 2011 roku. Starałem się pomóc ekipie tak jak mogłem na miarę możliwości. Między innymi były to wymiany postaci, na początku było ciężko - niewiele osób chciało mi zaufać, jednak z czasem przekonałem ludzi do wymian u mnie.

Woody: Kto i w jaki sposób zaproponował Ci tą pozycję?

Precision: Sam zaproponowałem współpracę. Poczekałem, dostałem odpowiedź i mam tutora. Oczywiście ekipa musiała wyrazić na to zgodę, jeśli ktoś byłby przeciw zapewne nie mógłbym dostać pozycji.

Woody: Co uważasz o serwerze 7.6?

Precision: Serwer 7.6 jest dopracowany, widać że tu jest włożone dużo pracy ze strony Administracji. Gdyby nie Ci ludzie, którzy z lekka utrudniają grę byłoby idealnie.

Woody: Co sądzisz o zachowaniu ludzi i obecnie panującym klimacie?

Precision: Klimat nie ten co kiedyś, ale źle nie jest. Ludzi trzeba troszkę prostować jeśli chodzi o zachowanie - tragedii nie ma.

Woody: Jak oceniesz pracę pozostałych osób, którzy zarządzają serwerem?

Precision: Wykonują swoją pracę solidnie jak należy, nie mam nikomu nic do zarzucenia.

Woody: Co sądzisz o Mortiisie i jego zaangażowaniu w serwer?

Precision: Robi dużo dla serwera, tylko wiele ludzi tego nie widzi. Taka prawda, Mortiis bardzo dobrze utrzymuję serwer, osobiście chyba nie byłbym w stanie potrzymać go tak długo.

Woody: Jak uważasz, jaki jest najlepszy sposób na przyciągnięcie graczy?

Precision: Moim zdaniem jest to częste update, dobra mapa i przede wszystkim klimat jaki panuje na serwerze.

Woody: Czy wprowadzanie nowego serwera 7.6, to byłby dobry pomysł?

Precision: Nie, moim zdaniem większa część graczy zaczęła by grać na nowym serwerze, a ten stałby pusty. Moim zdaniem nie ma sensu.

Woody: Jak myślisz, ile APO jeszcze będzie funkcjonować?

Precision: Jeśli ktoś na APO będzie grał to zapewne będzie jeszcze funkcjonować, raczej ot tak nie zostanie wyłączone.

Woody: Czy Twoim zdaniem gra nie jest już monotonna?

Precision: Troszkę jest, ale ten serwer ma coś, co przyciąga jednak by wrócić i grać dalej.

Woody: Posiadasz jakąś wiedzę, o której zwykli gracze nie mają pojęcia?

Precision: Być może coś tam więcej wiem...

Woody: Masz jakieś przydatne komendy?

Precision: Oczywiście, nie ma co tu dużo mówić co mogę robić. Jestem póki co tutorem i nie mam możliwości banowania.

Woody: Najlepszy gracz pod względem PvP?

Precision: Dobrze gra First Boonek, ale pod względem PvP będzie to chyba pierwszy właściciel postaci Aziel Vara.

Woody: Czy dodawanie coraz więcej magicznych przedmiotów jest dobrym pomysłem?

Precision: Oczywiście, jest to dobry pomysł.

Woody: Najlepszy GM?

Precision: Każdy jest dobry w tym co robi, ogólnie myślę że Mortiis - za stworzenie tak świetnego serwera, oraz Tygrys - nie ma lepszego mapera.

Trzecia część.

Woody: Od kiedy jesteś na forum?

Precision: Na forum wszedłem po około miesiącu gry. Zarejestrowałem się, ale nie nabijałem zbytnio postów.

Woody: Kto wg. Ciebie jest najlepszym moderatorem?

Precision: Nie jestem w stanie tego określić, swojego czasu był to Kazek.

Woody: Kto wg. Ciebie jest najlepszym użytkownikiem?

Precision: Szczerze mówiąc to nie wiem kogo można uważać za najlepszego użytkownika, załóżmy że Ty nim będziesz.

Woody: Co sądzisz o niedawnych zmianach na forum?

Precision: Podoba mi się nawet, teraz łatwiej znajdziemy temat, który nas interesuje.

Woody: Czy ponowne wprowadzenie chat-boxa było dobrym pomysłem?

Precision: Był to dobry pomysł, użytkownicy mają ułatwiony kontakt. Jednak często możemy zauważyć konflikty na chat-boxie z zupełnie błahych spraw.

Woody: Masz jakąś pozycje na forum, zajmujesz się czymś?

Precision: Nie mam pozycji na forum.

Woody: A uważasz, że dałbyś sobie radę jako moderator?

Precision: Myślę że dałbym radę po pewnym czasie. Do wszystkiego potrzeba czasu.

Woody: Jak oceniasz funkcje strony i forum?

Precision: Wszystko gra, forum również mi się podoba. Zmiany są wprowadzane na bieżąco wiec pewnie coś się jeszcze zmieni.

Woody: Co zmieniłbyś na forum?

Precision: Nic. Ja się tym nie zajmuję. Tak jak jest mi to pasuję. Nie mam do forum żadnych zastrzeżeń, chyba że jedynie skórka forum.

Woody: Jak oceniasz klimat panujący na forum?

Precision: Jest paru ludzi wnoszących chaos na forum, ale ba. Zawsze ktoś taki się znajdzie, ogólnie może być.

Informacje:

Czas wywiadu: 2:41:12

~Bocianex~
18-07-2011, 01:03
Nawet niezly wywiad,ale mogles wiecej o grze popytac ; / a pytania co do euro 2012 calkowicie zbedne

Krulowiec
18-07-2011, 01:11
Mogłeś się wzorować na innych wywiadach bo trochę marnie Ci wyszedł jak na tyle czasu, przeprowadź jeszcze kilka wywiadów i będzie słit.

adrian0093
18-07-2011, 01:32
Ładnie z dość ciekawą osobą, reput.

KaZeK Banned v1.
18-07-2011, 08:00
Jest Kazek jest ocena.

Fajnie się czyta, ogólnie cud, miód i orzeszki ;)

nie ma pozdro lol, 8/10.

John Dolmayan
18-07-2011, 09:21
Bardzo dobry wywiad, uzyles idealnych kolorow do tego. Ciekawy, dobrze sie czyta, duzo informacji.

Dam 9/10.

ThoX!c
18-07-2011, 09:43
Bardzo fajny i czytelny wywiad :)
Pozdrawiam obu panów.

10/10.

ViVuSeK
18-07-2011, 10:23
Bardo ładnie.
Wywiad dobry, dużo ciekawych pytań, chociaż niektóre bym usunął, dzięki estetyce miło się go czyta. No cóż mogę powiedzieć, 10/10.

Xelix
18-07-2011, 10:52
Jak zwykle twoje wywiady są najlepsze :D Doskonałe pytania - 10/10

<Magiczny>
18-07-2011, 10:58
Tak sie wciagnalem, ze chce jeszcze! Rob wiecej, bo dobrze Ci to wychodzi.

Xzaz!t
18-07-2011, 12:12
Wywiad mi się podobał oby więcej takich ;)

Co do Precisionka jesteś chyba jedyną zasłużoną osobą na to "stanowisko" bo reszta to.... masakra :) Pozdrawiam Caav'a i Disc'a :p

Orson_Pall
18-07-2011, 12:34
ledwo dalem rade to przeczytac. Nudne, pytania ledwo ze soba powiazane, brak jakiegokolwiek akcentu humorystycznego. Na pytanie o pvp jak zwykle dobila mnie odpowiedz o boonku, ktorego wszyscy uwazaja za pro mastaha, bo wrzuca filmiki na forum, i Aziela, 'bo tak sie mowi'. W grze mozna wymieniac na pęczki osob, ktore gralo na apo i ogarnialo 5 razy lepiej od boonka. Oczywiscie Aziel to moj mistrz, wiec o nim zlego slowa nie powiem.

Domcio Old
18-07-2011, 12:51
fajny wywiad :) 10\10

Adasik
18-07-2011, 13:39
Pierwsza część wywiadu wcale, ale to wcale nie przypadła mi do gustu... :o Z następnymi już nieco lepiej. 7/10.

Devixx
18-07-2011, 14:31
Wywiad fajny ale zabrakło jak dla mnie 'szybkich pytań' :)
8/10

Carmell
18-07-2011, 14:55
Sredni , moglbys zapytac o jeszcze kilka pytan , bylo by ciekawiej .

7/10

Franco de la Pucio
18-07-2011, 14:58
Wywiad bardzo dobry, spodobał mi się.

zabrakło jak dla mnie 'szybkich pytań' :)

Czy ja wiem...

Woody
18-07-2011, 15:02
Wywiad fajny ale zabrakło jak dla mnie 'szybkich pytań' :)
8/10

Właśnie celowo nie zadałem tego typu pytań, ponieważ większość osób to powiela. :)

Lethornek
18-07-2011, 17:04
Całkiem ciekawy wywiad, miło się czyta ;) 5/5

Azonka
18-07-2011, 18:16
Wywiad dosc fajny.

Na tle pozostalych jakos bardzo sie nie wyroznia.
9/10.

Splaxor
18-07-2011, 18:40
Bardzo fajnie estetycznie zrobiony wywiad. Pytania dobre i trafne. Wielkość wywiadu też odpowiednia.

NaPółEtatu.
18-07-2011, 23:30
spójny, estetyczny, z cieplutką atmosferą - 10/10

Dementor
19-07-2011, 12:24
Jeśli chodzi o osobę, z którą przeprowadzałeś wywiad to na pewno bardzo dobrze dobrałeś, ale jeśli mówić już o samym wywiadzie to mógłby być lepszy... Powiedzmy 8/10, ale i tak plus dla Ciebie za samo zabranie się do zrobienia takiego wywiadu. :D

KePuczasta
19-07-2011, 14:09
Woody: Jak uważasz, jaki jest najlepszy sposób na przyciągnięcie graczy?

Precision: Moim zdaniem jest to częste update, dobra mapa i przede wszystkim klimat jaki panuje na serwerze.

Taaa.. klimat, to slonce, sympatyczni ludzie z ktorymi idzie pogadac:
"-Dasz coś?
-Nie wypierd*** smiec**"
;P XD

#Topic
Fajny wywiad, mimo pozoru duzo sie z niego dowiedzialam o Precku... 10/10

TuK!
19-07-2011, 14:13
Ja np. nie lubię śliwek xd
#top
Fajny wywiad. Dużo się dowiedziałem o Precisionie. 10/10. :)

Diabolix
19-07-2011, 15:35
Słaby wywiad. Pytań sporo, żadnego tematu nie rozwinąłeś do końca.

Odpowiedzi są bardzo niespójne, tak jak pytania, jest wiele błędów. W ogóle pytania wzięte znikąd. Do niczego nie nawiązałeś, o nic się nie dopytywałeś. Dawno nie czytałem czegoś tak fatalnego.

Jedyne, co jest tutaj dobre, to kolory. Nic innego mi się nie podobało. Widać, że wywiad zrobiony na odpierdziel, byle był. Moja ocena to 2/10, za kolory, które mnie nie zniechęcały do czytania.

Mr Fsza
19-07-2011, 15:40
Całkiem Fajny wywiad lecz trochę mogłeś trochę kolory inne wybrać ;d
dużo się dowiedziałem ;'d 9.5/10

Dideek
20-07-2011, 21:23
Hmm,nie wiem czy wiecie,ale to Wolly - robi (moim zdaniem) najlepsze wywiady na forum APO
#t
9/10

Ciasny Wiesiek
21-07-2011, 14:43
Bardzo dobry wywiad :) Dowiedzieliśmy się coś więcej o nowym tutorze :) 9 / 10 xD

Pineda <3
21-07-2011, 15:28
Dobry wywiad oceniam 10/10

Lethornek
21-07-2011, 21:11
Całkiem ładnie przeprowadzony wywiad, ciekawe pytania, 9/10 ;]

Sensimila <3
24-07-2011, 23:20
Mogłeś więcej wygrzebać z życia rl.

Tak to przejrzysty, dobrze skonstruowane pytania dlatego fajnie się czyta no i z do godną osobą jaką jest Grześ.

9/10.

Lagga v3
01-08-2011, 20:42
Wywiad fajny , szkoda , że osobie z którą go przeprowadzałeś tak padło na "musk" ; /

Helyezze
01-08-2011, 20:47
Woody
Bardzo dobrze przeprowadzony wywiad, ciekawe pytania, wszystko odpowiednio kolorystyczne.
Precision
Kto to wgl jest i skąd ma tutora, z tego co pamiętam to błagał Tygrysa o pozwolenie na przeprowadzanie wymian.
Ale tutor? za miesiąc może moderator, a potem gamemaster??
Buehehehe

Sexi Bitch
03-08-2011, 19:27
Wywiad bardzo dobry, ale mogles bardziej go docisnac :) 9.5/10

Bern
04-08-2011, 23:29
no wszystko ładnie :)ładny wywiad

>>Kluczko<<
05-08-2011, 00:17
Takie trochę oklepane i sztywne. (ta 1 część)
Post Orsona wymiata bardziej niż ten wywiad :)

Everlast
05-08-2011, 00:57
Dobry wywiad z ciekawą osobą , na poziomie , polecam ci robić więcej tego typu wywiadów.

Azielu$
05-08-2011, 10:03
Wywiad trochę sztywny, ale za odpowiedź Precisiona na temat pvp 10/10. XD!