Zaloguj się

View Full Version : Bany za speed hacka, a w?a?ciwie ich brak.

Kapitan Alkohol.
19-07-2011, 14:35
Kiedyś był już poruszany ten temat. Gm'owie w ogóle nie potrafią tego rozpoznać, tłumaczą się że to niby ppm, albo itemy dodające speeda, ale inteligenci - podobno bug z ppm został usunięty, a co do itemków to można zobaczyć po hitach i widać to na pierwszy rzut oka. Mam 2300 ms'a (posiadam czar utani gran hur, silniejszy od utani hur, którego posiada knight), a nie mogę dogonić 1900 eka, który da yelowa i ucieka po całym city - jest to krótko mówiąć żałosne. Napisałem raporta, a nawet kilka i po którymś odpisał Magik z tekstem że żadna z podanych przezemnei osób nie ma speed hacka, chociaż tak jak mówię było to widać odrazu. Wiem że nie jest to dział propozycje, ale chce jakoś poruszyć ten problem i może w końcu pół apo przestanie biegać na sh. Bo to jak 1300 ek (Krzys Tiger) ucieka na blackd przez całe city i go ponad 2k lvl nie może go zabić jest śmieszne, a odpowiedź gm'a że ma post oficer hata niszczy totalnie.

Bez odbioru, Mystic.

Woody
19-07-2011, 14:38
Z własnego doświadczenia wiem, że rozpoznanie "speed hacka" nie jest takie proste. Dodatkowo GM/Tutor musi mieć 100% pewności, że osoba "oszukuje", inaczej gracz nie może otrzymać bana. Oczywiście pomijając te wszystkie szczegóły, osoby które w taki sposób łamią regulamin, muszą być natychmiast banowane.

KePuczasta
19-07-2011, 14:42
Mam 2300 ms'a (posiadam czar utani gran hur, silniejszy od utani hur, którego posiada knight), a nie mogę dogonić 1900 eka

Z tego co mi wiadomo po prostu ek jest postacia zbugowana i juz od 100 lvl w porownaniu do mp ms na tym samym lvl bez uzycia czaru typu "utani hur", "urtani gran hur" biega szybciej.... Co do gm, ostatnio uslyszalam ze cos takiego jak sh nie ma (niby nie dziala/nie istnieje) a bug z ppm został naprawiony... Tlumaczenie niby jak kazde inne, ale skoro tak mowia to cos w tym musi byc!

Każda wymówka jest dobra. Jak może nie działać sh, jak tyle osób go używa ?

To nie sa moje slowa czy domysly, tylko zdanie niektorych Gm'ow ;<
Sama z siebie wiem, że on dziala...

Adasik
19-07-2011, 14:46
Popieram Mystica. Problem tkwi w tym, że jeśli ktoś nie dostanie bana za sh to nie przestanie go używać. Teraz już wszystko zależy od administracji żeby wymyślili jakieś alternatywne wyjście i posypały się bany za te sh.

Benn
19-07-2011, 14:49
Proponuję zmienić właściwości wszystkich przedmiotów posiadające "bonusy do szybkości", bo inaczej zawsze będą się tłumaczyć gracze, że mają założone bohy, post officer hat, winged helmet...

Disc
19-07-2011, 14:52
Kiedyś był już poruszany ten temat. Gm'owie w ogóle nie potrafią tego rozpoznać, tłumaczą się że to niby ppm, albo itemy dodające speeda, ale inteligenci - podobno bug z ppm został usunięty, a co do itemków to można zobaczyć po hitach i widać to na pierwszy rzut oka. Mam 2300 ms'a (posiadam czar utani gran hur, silniejszy od utani hur, którego posiada knight), a nie mogę dogonić 1900 eka, który da yelowa i ucieka po całym city - jest to krótko mówiąć żałosne. Napisałem raporta, a nawet kilka i po którymś odpisał Magik z tekstem że żadna z podanych przezemnei osób nie ma speed hacka, chociaż tak jak mówię było to widać odrazu. Wiem że nie jest to dział propozycje, ale chce jakoś poruszyć ten problem i może w końcu pół apo przestanie biegać na sh. Bo to jak 1300 ek (Krzys Tiger) ucieka na blackd przez całe city i go ponad 2k lvl nie może go zabić jest śmieszne, a odpowiedź gm'a że ma post oficer hata niszczy totalnie.

Bez odbioru, Mystic.

Czemu nikt nie banuje? Ja już kilka osób za sh zbanowałem i wiem, że w 100% słusznie. Wszelkie tłumaczenie, że posiada eq dodające szybkość czyt. Post officer's hat etc. to bzdura, jakim cudem w tym momencie dostaje hity po 10k przykładowo od 2.3k ms'a jeśli teoretycznie ma tylko pandemke? Widać na oko zwłaszcza jeśli ktoś się bije... Nie wiem czemu reszta ekipy nie banuje za sh, ja to robię i będę robić nadal.

Kapitan Alkohol.
19-07-2011, 14:59
Z tego co mi wiadomo po prostu ek jest postacia zbugowana i juz od 100 lvl w porownaniu do mp ms na tym samym lvl bez urzycia czaru typu "utani hur", "urtani gran hur" biega szybciej.... Co do gm, ostatnio uslyszalam ze cos takiego jak sh nie ma (niby nie dziala/nie istnieje) a bug z ppm został naprawiony... Tlumaczenie niby jak kazde inne, ale skoro tak mowia to cos w tym musi byc!
Każda wymówka jest dobra. Jak może nie działać sh, jak tyle osób go używa ?

Proponuję zmienić właściwości wszystkich przedmiotów posiadające "bonusy do szybkości", bo inaczej zawsze będą się tłumaczyć gracze, że mają założone bohy, post officer hat, winged helmet...
Pomysł nie najgorszy, gdy ma się na sobie post oficer hat/wh wyświetla się coś jak pk/ys :)

Czemu nikt nie banuje? Ja już kilka osób za sh zbanowałem i wiem, że w 100% słusznie. Wszelkie tłumaczenie, że posiada eq dodające szybkość czyt. Post officer's hat etc. to bzdura, jakim cudem w tym momencie dostaje hity po 10k przykładowo od 2.3k ms'a jeśli teoretycznie ma tylko pandemke? Widać na oko zwłaszcza jeśli ktoś się bije... Nie wiem czemu reszta ekipy nie banuje za sh, ja to robię i będę robić nadal.
Dobra, Ty i czasem Caav dajecie bany za sh, ale wierzę w to że potem jest odwoływanie się że miał eq, biegał na ppm i takie tam. Co do eq do speeda to najlepiej poznać to po tym co napisał Disc - jeżeli dostaje 10k mając tylko p arma (a powinien z 13), to chyba nie jest to prawdą że ma posta. Jeżeli gm'owie przestaną 'bać się' tego że będą odwołania etc i będą banowali to się skończy.

Farrah
19-07-2011, 15:01

ja juz to pisalem heh to nikt z administracji mi nie odpisal ; [
nawet z blackd nie mozna dogonic takiego don ja ej kej garb czy krzysia ... zalosne

<Magiczny>
19-07-2011, 15:06
Z tego co mi wiadomo po prostu ek jest postacia zbugowana i juz od 100 lvl w porownaniu do mp ms na tym samym lvl bez urzycia czaru typu "utani hur", "urtani gran hur" biega szybciej.... Co do gm, ostatnio uslyszalam ze cos takiego jak sh nie ma (niby nie dziala/nie istnieje) a bug z ppm został naprawiony... Tlumaczenie niby jak kazde inne, ale skoro tak mowia to cos w tym musi byc!

Zajebista ortografia :eek:

@t
'niby' banuja, ale tego nie widac XD
Pisalem xxx raportow i nikt zawsze nie odpisuje, a jak odpisuja to pisza, ze nie ma albo ma itemy XDDDDD
zenada

John Cena
19-07-2011, 15:13
Powinni coś z tym zrobić ,ale trudno jest dostrzec czy używa czy nie i gm musi mieć w 100 % tach racji czy dał słusznie bana

Dideek
19-07-2011, 15:23
Taa. xd juz mnie to smieszy :D
Zauwazcie ze 3/4 APO nacurwia na SH :]
Dla mnie z tym nie zrobia nic i tak pozostanie - elos

NaPółEtatu.
19-07-2011, 15:52
exiva speed 30000?

_
na głupotę nie ma leku :/

1st R. Boonek
19-07-2011, 16:00
Wiem, ostatnio caavowi nawet filmik podeslalem - to nie, on ma ***** hata ktory predkosc dodaje... na ppm nie biega bo przeciez nie dziala.... speed hack tez podobno nie dziala ... to o czym w ogole ten temat

proponuje wszystkim sciagnac sobie bota, bo przeciez on nie dziala O.o

Zarexoholik?
19-07-2011, 23:57
Usunąć POhat, niekończące się time ringi i banować za sh! Taki don garb ucieka na blackd i myśli, że jest niesamowity.

Śmieszna sprawa. Wprowadziliście czapke listonosza, której nikt nigdy nie używa, ale jak ktoś ma dostać bana za sh to zawsze miał ją w czasie gry, beka. xd

TuK!
20-07-2011, 00:14
Z tego co mi wiadomo po prostu ek jest postacia zbugowana i juz od 100 lvl w porownaniu do mp ms na tym samym lvl bez uzycia czaru typu "utani hur", "urtani gran hur" biega szybciej.... Co do gm, ostatnio uslyszalam ze cos takiego jak sh nie ma (niby nie dziala/nie istnieje) a bug z ppm został naprawiony... Tlumaczenie niby jak kazde inne, ale skoro tak mowia to cos w tym musi byc!
Co ty pier*olisz dziewczyno?
Jak nie ma czegoś takie jak SH, jak na Bic Trainerze się da nawet, ale te twoje wymówki to masakra..
/
Krzyś Tiger nie dość, że na sh ciska to jeszcze na tbi gg ;d
@top
Powinny być bany za SH i to przynajmniej na 500 godzin :D

palobo
20-07-2011, 00:18
Usunąć POhat, niekończące się time ringi i banować za sh! Taki don garb ucieka na blackd i myśli, że jest niesamowity.

Śmieszna sprawa. Wprowadziliście czapke listonosza, której nikt nigdy nie używa, ale jak ktoś ma dostać bana za sh to zawsze miał ją w czasie gry, beka. xd

Niestety, ale ten osioł ma racje.. Nagle item, którego nikt nigdy nie używa jest wymówką w każdej niejednoznacznej sytuacji, a z racji tego, że GM nie jest w stanie tego zanegować, tym samym nie banuje.
Usunąć właściwości 'przyspieszające' z w/w przedmiotów i będzie git.
Pzdr.

adrian0093
20-07-2011, 01:13
Nie jest nikt w stanie udowodnić drugiej osobie czy ma speedhacka czy też nie tak więc, róbcie co chcecie..

Janki
20-07-2011, 08:09
Ciężko to sprawdzić i udowodnić, żeby zbanować gracza trzeba mieć 100% pewności w innym wypadku ktoś uczciwy może dostać banik za bota.

Lethornek
20-07-2011, 08:19
Ale jak klikasz ppm'y itak szybciej pobiegniesz niż na samych LPM :PP

A ta ***** Krzys Tiger od zawsze biegał na sh :)

Azielu$
20-07-2011, 08:50

Bez odbioru, Mystic.

Co ty mi gadasz o jakichś 1,9 czy tam 1,3k ek, jak taki 900 ek [Saint Aristocrate] spierdalał tak, że go z Kevinkiem dogonić nie mogliśmy. Wyjebał dopiero schodząc ze schodów. Co do post oficer hata - nie raz była sytuacja, że ktoś na wardach biegał na sh i mimo to, że miał hota to i tak odpowiedź GM'a była taka, że nic nie może zrobić, bo prawdopodobnie ma on POH'a ;x

Francisco
22-07-2011, 10:33
Masz rację.. Ostatnio w city mi gość uciekał 1,2k rp to go nie mogłem 1,5k edem dogonić, no beka. Myślę, że reszta Ekipy weźmie się za banowanie za sh, bo jest to naprawdę denerwujące...

Darken Shadowbolt
22-07-2011, 10:50
Co ty mi gadasz o jakichś 1,9 czy tam 1,3k ek, jak taki 900 ek [Saint Aristocrate] spierdalał tak, że go z Kevinkiem dogonić nie mogliśmy. Wyjebał dopiero schodząc ze schodów. Co do post oficer hata - nie raz była sytuacja, że ktoś na wardach biegał na sh i mimo to, że miał hota to i tak odpowiedź GM'a była taka, że nic nie może zrobić, bo prawdopodobnie ma on POH'a ;x

Saint Aristocrate to jest moj rl i on po prostu spierdala na map clicku. Sprawdz sobie, zawsze tak sie bawil. To nie jest speed hack.

Sciex
22-07-2011, 11:10
Te wasze sh w tym smiesznym bic trainerze jak dla mnie to nie dziala poniewaz ja i tak zawsze biegalem szybciej Nekiem bez sh z bic'a... Jedynie wkurwialy mnie osoby uzywajace sh z blackd czyt. Don ja (garbi)!! Oczywiscie jestem za banowanem osob uzywajacych sh.

Pineda <3
22-07-2011, 11:20
Jestem za zbanowaniem osob z Speed Hackiem, to jest wkurwiajace za przeproszeniem swoim 2.6 ekiem nie moge dogonic 1.3 ek, poniewaz uzywa SH a nie zostal ukarany wiec banujcie troszke plz?

Carmell
22-07-2011, 11:22
Ja osobiscie spotkalem sie z kilkoma przypadkami co ludzie napier****li na sh , napisalem nawet report , ale nie dziwi mnie to nie dostalem odp.

Kapitan Alkohol.
25-07-2011, 13:08
No a jakby inaczej, wypowiedziało się trochę osób i tyle. Nikt z administracji nie zamieniał słowa w tej sprawie, bo najłatwiej jest przemilczeć. Czekam na wypowiedź administracji w sprawie banów za speed hacki.

Sensimila <3
25-07-2011, 22:10
Z własnego doświadczenia wiem, że rozpoznanie "speed hacka" nie jest takie proste. Dodatkowo GM/Tutor musi mieć 100% pewności, że osoba "oszukuje", inaczej gracz nie może otrzymać bana. Oczywiście pomijając te wszystkie szczegóły, osoby które w taki sposób łamią regulamin, muszą być natychmiast banowane.

Wyjaśnisz mi kim Ty jesteś pisząc " Z własnego doświadczenia wiem, że rozpoznanie "speed hacka" nie jest takie proste." ?

#T

Dokładnie, to jest żałosne. Były takie wątki, zaś nikt nie postanowił z tym powalczyć, z mojej strony mam nadzieje, że sh znikną.

Ciasny Wiesiek
26-07-2011, 13:37
Mieli dawać strasznie jakieś kary a Ch** robią -.- wczoraj typek z 900 lvl mi uciekał jak chciał a leciałem za nim 2k+ rp ......... Porażka

Keszuwa
27-07-2011, 12:06
Polowa 1k lvli biega na sh, zebym ja 1,7k+ rp nie mogl dogonic jakiegos smiesznego 900 lvla i to eka z utani hur (Liu Khang) to juz jest poprostu żałosne...