View Full Version : Ma?o konkursów (kiedy? by? na pendrivy, pacc)
szewczenko
19-07-2011, 18:06
Loterie są beznadziejne, w ogole zero emocji, dlatego proponuję konkurs jak dawniej, że na czerwono pojawia się pytanie, a gracze odpowiadają na game chat. Jak dobrze pamiętam na odpowiedź było 5 sekund, ale to stresujące dość, proponowałbym 7... wiem, że na początku był spam, bo pytanie pojawiało się na kanale, ale przecież to poprawili i wtedy widział je każdy. Najlepiej od razu z 50 pytań zamiast bawić sie w jakieś zbieranie punktów codziennie;/
Zauważyłem, że tego nie ma ale już przestań panikować bo dużo jest konkursów właśnie i to na wartościowe rzeczy.
Powiadasz pendrivy, pacc?
Pendrivy - będą jak je zafundujesz.
Pacc - jest w każdym konkursie/loterii jakbyś nie wiedział. To, że masz pecha to nie nasz problem. :_)
To się nazywa system quizu. I na odpowiedź ma się 5 sekund od pierwszej prawidłowej odpowiedzi. Wiem, bo niedawno mortiis uruchamiał mi serwer z quizem, aby przeprowadzić konkurs. W sumie przydałoby się to powtórzyć na głównym serwerze APO ; o
#down
Nie przesadzaj... ; d
szewczenko
19-07-2011, 18:13
To się nazywa system quizu. I na odpowiedź ma się 5 sekund od pierwszej prawidłowej odpowiedzi. Wiem, bo niedawno mortiis uruchamiał mi serwer z quizem, aby przeprowadzić konkurs. W sumie przydałoby się to powtórzyć na głównym serwerze APO ; o
no ale sami pewnie wiecie jak ciężko się skupić i jak serce wali, już lepiej 7 sekund, a nie 5
Z tego co pamiętam niedawno zakończył się event na rooku, poczekajcie chwile i będziecie mieli event na mainie na UW ( prawdopodobnie)
Jestem na nie !
Po co jakieś bezsensy i niedawno była loteria to tez jak konkurs :))
Ja jestem za urozmaiceniem, nie koniecznie takim o jakim wspomniałeś, ale coś nowego by się przydało. Te "ciągłe" loterie są już nudne i powinni wymyślić coś co przyciągnie uwagę.
Ty szewczenko wracaj do pilki noznej!
A jesli chodzi o glowna mysl tematu to jestem na nie.
Nie podobaja mi sie zupelnie tego typu zabawy.
Na nie.
Nie rozumiem, przecież nie dawno był event na Rooku, więc dlaczego twierdzisz, że poza loteriami na serwerze nie ma żadnej innej tego typu rozrywki? Konkursy będą w swoim czasie, kto wie może za niedługo będzie kolejny?
IljaWaleriewiczKowalchuk
19-07-2011, 18:50
Mozna by cos zorganizowac, ostatnio co bylo to bodajze Santao cos robil
Zarexoholik?
19-07-2011, 23:50
Po co? To jest Tibia, wiesz? Konkursy mogą być przeprowadzane na forum, a w grze? Najazdy stanowczo wystarczają.
realmadrid
20-07-2011, 01:37
Zawsze by jakoś server się ożywił. Jestem na tak
Jestem za. Takie konkursy na gc moga byc - sa bardzo fajne, ale nie koniecznie o jakies nagrody w rl :) Mozna by wprowadzic cos takiego, ze do wygrania jest za 1 miejsce np. m axe za 2 klapki za 3 m mace etc. Bylo by np. 10 pyt. dziennie i gracz, ktory odpowie jako 1 dostaje np. 1-2 dni pacca ;)
Tak.
Jestem jak najbardziej za, ale nagrody nie w RL tylko w grze, kasa lub itemy nie mające przydatności w expieniu, ale są rzadkie np. GM Token itp.
Jestem za, lecz na troszkę innej zasadzie. Nagrody w grze nie w rl.... Czas kiedy były do wygrania usb etc. były kiedy na serwerze grało 400~ osób i czasy były troszku inne. Teraz bardziej przydatne byłby by jakieś rar itemy, bądź możliwość nazwania dowolnego przedmiotu wybranego przez siebie, czy też jakiś domek stworzony przez Tygrysa.
No tak, zauważyłem iż nie ma konkursów, mogą się one chociaż raz na Tydzień odbywać, nie mam nic przeciwko, chociaż i tak są loterie, gdzie można wygrać bardziej wartościowe rzeczy, a nawet PACC.
Lethornek
20-07-2011, 13:19
Jestem na tak ale skoro Ty proponujesz, temat znajduje się w złym dziale...
#down
Dzięki.
Podciągnę to pod "Propozycje".
Zobaczymy jakie będą dalsze posty do tego tematu.
Przenoszę do działu "Propozycje 7.6".
Pozdrawiam
Jak najbardziej jestem na TAK! Ten quiz co sie kiedys odbyl na serwerze APO byl dobrym rozwiazaniem mysle ze teraz tez takie cos powinno powstac zachecilo by to ludzi do grania na serwerze :)
Powinno być takie coś jak kiedyś czyli rl nagrody i jako nagrody pocieszenia PACC :p
Hmm... Nagrody? to raczej tylko pacc... Bo jak już pewnie większość osób zauważyło "im" szkoda "dać" coś więcej tak jak to jest np innych OTS :rolleyes:
Jak dla mnie może się tu gówno dziać płakać będziecie zawsze gdy będą czy nie będą najazdy/eventy...
Karpek II
20-07-2011, 14:25
Zaznaczyłem opcję drugą w sondzie, mogliby jeszcze raz zrobić taki event z pytaniami - na pewno ciekawszy od nudnych loterii.
Niech Administracja zrobi na pendrive etc. ale zafunduj je szewczenko :)
Zrobi taką loterie raz, więcej nie trzeba. Wystarczy robić z itemsami w tbi, jakiś domeq, nazwanie itansa.
Jestem za, lecz na troszkę innej zasadzie. Nagrody w grze nie w rl.... Czas kiedy były do wygrania usb etc. były kiedy na serwerze grało 400~ osób i czasy były troszku inne. Teraz bardziej przydatne byłby by jakieś rar itemy, bądź możliwość nazwania dowolnego przedmiotu wybranego przez siebie, czy też jakiś domek stworzony przez Tygrysa.
Tak racja potrzeba rar itemek , a potem znów będzie płacz ,że na serverze jest za dużo kasy.
Dementor
21-07-2011, 13:17
Ja tam zawsze jestem za konkursami i loteriami. ;) Jeśli mam wybrać w sondzie to chyba druga propozycja, ewentualnie pierwsza. ;) Ogólnie to oczywiście jestem na tak. :D
Ekipa jest może troszkę zajęta i nie ma czasu robić konkursów. Ostatnio był.
Mogły by być nagrody w postaci pacc
Ale za przedmiotami jakieś nazwanie itemka jakieś dodatki do domku / domek.
można zrobić zrobić taki konkurs; d -> Tak
Przydalo by sie cos takiego ale teraz ekipa niech pracuje lepiej nad "Wiosennym" update 2/2 :)
Nie ma takich jak kiedys bo Mortiis juz nie ma tyle kasy..
Tyle ode mnie ;s
#
tak,na te z tibii
First Time
21-07-2011, 15:12
Uwazam, ze powinno byc wiecej konkursow. Pendrivy i inne przedmioty za zl odpadaja, to jest glupota, chcesz to sobie kup. Pacc jak najbardziej.
Pineda <3
21-07-2011, 15:24
Konkursow no powinno byc wiecej ale z jednej strony to nie ma sensu to jest pixel to jest gra wystarcza najazdy jak to tam napisal ktos wyzej, no ale jak administracji sie zachce to czemu nie, tylko nie zadne pendrivy lub cos w tym stylu tylko rzeczy z serwera.
Domcio Old
21-07-2011, 16:42
no jo pamietam jak kiedys byl konkurs o pendrive i wgl :) by mogli taki konkurs zrobic jeszcze kiedys :D:D:D
no jo ale teraz gra hmm 200 osob :< i to nie to samo co kiedys bylo :< byla propozycja o odbanowanie wszystkich graczy ktorzy maja deleted lub bana.. to by moze jakos zachecilo ludzi do grania i moze by gralo znow jakies 500 osob i moze by zrobili znow jakis konkurs :)
no jo pamietam jak kiedys byl konkurs o pendrive i wgl :) by mogli taki konkurs zrobic jeszcze kiedys :D:D:D
daj na to pieniądze, to wtedy zrobią! ogarnij, że nikt nie będzie walił kasy w ten server skoro właściwie z paccy też dużo nie mają [dedyk etc.] więc gdzie tu mowa o jakiś konkursach jeszcze? to nie Kamil Scheicht który sprzedał swój skuter, żeby nagrody porobić jakimś typom XDD
Franco de la Pucio
21-07-2011, 21:39
Ta, teraz prawie nikt nie gra na apo, co za tym idzie, prawie nikt nie kupuje pacca. Za wszy Mortiis ufunduje te pendrivy.
Jestem na chwilę obecną na nie, dlatego tak zagłosowałem w sondzie.
Przecież czeka nas jeszcze event na Main z tej części, co na Rooku.
Po tym evencie, mógłby być taki konkurs o którym wspomina autor tematu - ale po dłuższym odstępie czasu, np. kilka miesięcy?
Ciekawie , skąd kase wezmą na pendrivy..
A co do twojego pomysłu to jest beznadziejny te loterie są zajebiste patrz na nagrody są niesamowite;D
Hiragana!
22-07-2011, 17:53
Pomysł z nagrodami jest ok, ale żeby to były nagrody w grze :]
Elitarny
22-07-2011, 21:54
Mi podoba sie ta propozycja , fajnie kiedys było jak robili takie quizy : ):p
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.